Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

Mr_YAMYAM

ŞU ANDA KAPALI İMİŞ.
Olmazsa köydeğirmenine gider BÖRÜK yer BÖCÜKLÜ ÇAY içeriz.

seron

Nasıl istersen. ben neticede sözümü her daim tutmaya razıyım. sen yeri değiştirelim dersen değişiriz tabii...
DÜZELTME:
Şu anda kapalı: ramazan dolayısıyla 09:00 - 2300 aralığında açık tutuyorlar.
galiba sen sevmedin. istediğin yere gideriz.

Mr_YAMYAM

Serkan da gelmesi lazım.
Yoksa muhabbetin tadı tuzu olmaz.
Mekan pek te önemli değil. Önemli olan PC ler için elektrik ve rahat oturulacak bir masa lazım.

seron

serkanın başım üstünde yeri var. o zaman olaylar değişir. şu halde bu katil... pardon şişçi ramazan olayı suya düşer... senin otele çok uzak. ulaşım sorunun var. biz yine börek-mörek yinecek yere gidelim. gablo fiş olayını dert etme. bu defa anlaştığımız gibi hesap kitap benden. yalnız serkanla daha evvel gittiğimiz yer biraz "elit" bir yer. yamyamca konuşup bağırınca müşterileri biraz rahatsız ettik sanırım. neyse ayarlarız sen bir geledur hele...

Mr_YAMYAM

Şu aralar ucuz bir otel bulabilirsek gelebiliriz.

seron

Mr_YAMYAM

O program win7 yi kastı. Ben de kaldırdım.
Yerine recuvayı kurdum
Önemli bazı programlarımı kurtarabildim ama pdf dosyalarıma ulaşamadım.
Şimdilik bekliyor. Ev işleri bittikten sonra sistemi yeniden yapacağım.

seron

Kasıp kasmamasına birşey demiyorum da, tarama sonucunda dosyalarına ulaşamadın mı?
Yani o kadar bekledin. En azından birşeyler bulmuştur oradan aktarabilirdin.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 21 Haziran 2016, 21:29:08Kasıp kasmamasına birşey demiyorum da, tarama sonucunda dosyalarına ulaşamadın mı?
Yani o kadar bekledin. En azından birşeyler bulmuştur oradan aktarabilirdin.
Yoh.
Sadece eski bir kalsördeki birkaç programı buldu. Onları kurtardım. Diğer bölümü açamadı. Diskin koruması var dedi.
Ben de speecy yi yükledim.

seron

Tam olarak emin olmamakla beraber, içinde Hi-fi özelliği bulunan müzik oynatıcısı ya da XBMCye benzer linux kökenli sistem. gavurca yazıları incelerken anladığım bu... "Minimum sistem kaynağı ile bangır gümbür müzik çalarım" diyor.

ozgurece

Değerli Forum arkadaşımız Seron;  XP işletim sistemi tabanlı kurulum yaptığım tüm PC lerde , (Browser olarak , Chrome,chromium,Firefox, Opera Denendi)Youtube sorunu var (Yanlızca IE de sertifika sorunu var mesajı veriyor ama yinede kabul edince kırmızı uyarı çerçevesi içinde videoyu gösteriyor),diğer web sitelerinde herhangi bir sorunla karşılaşmadım, araştırdığım kadarı ile bu sorun fix. Lisanslı XP de bile bu youtube bağlantısında bu hatayı veriyor ,web üzerinde belirtilen tüm çözümleri denedim ama başarılı olamadım ,bu konuya çözüm önerilerini bekliyoruz. Teşekkürler.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 21 Haziran 2016, 22:38:20Tam olarak emin olmamakla beraber, içinde Hi-fi özelliği bulunan müzik oynatıcısı ya da XBMCye benzer linux kökenli sistem. gavurca yazıları incelerken anladığım bu... "Minimum sistem kaynağı ile bangır gümbür müzik çalarım" diyor.
YAZILIMLAR Hi-Fi OLMAZ.
Donanımların örnekleme kabiliyeti bu kriteri belirler.

seron

Alıntı yapılan: ozgurece - 21 Haziran 2016, 22:59:27Değerli Forum arkadaşımız Seron;  XP işletim sistemi tabanlı kurulum yaptığım tüm PC lerde , (Browser olarak , Chrome,chromium,Firefox, Opera Denendi)Youtube sorunu var (Yanlızca IE de sertifika sorunu var mesajı veriyor ama yinede kabul edince kırmızı uyarı çerçevesi içinde videoyu gösteriyor),diğer web sitelerinde herhangi bir sorunla karşılaşmadım, araştırdığım kadarı ile bu sorun fix. Lisanslı XP de bile bu youtube bağlantısında bu hatayı veriyor ,web üzerinde belirtilen tüm çözümleri denedim ama başarılı olamadım ,bu konuya çözüm önerilerini bekliyoruz. Teşekkürler.
Açıkçası hiçbir fikim yok. Doğrusu bu sorunla ilk defa karşılaşıyorum. Şu anda evde İnternet olmadığından XPler ne durumda bilmiyorum ama geçen haftalara kadar hiçbir sıkıntı yok idi. Gerek İE, gerek Firefox, gerekse Avast antivirüsün kurduğu browser sorunsuzca çalışarak youtube de dahil her sitede düzgün çalışıyordu. Şu anda internet kafenin ana bilgisayarında yüklü olan XP'de de herhangi bir sorun tesbit etmedik. Tarayıcı ayarlarından güvenlikle ilgili ayarları bir kurcala bakalım. Belki onur ağabey de birşeyler biliyordur...
--
düzeltme:
özgür orada gelişmiş bilgileri gizle kutucuğu gördüm, nedir o? denedin mi onu?
Bir de gördüğüm kadarıyla mıncıklanmış windows kullanıyorsun. cıkcıkcıkcıkcıkcık... :) tavsiye etmem ;)
Daha evvel içinde yaramaz amca bulunan bir windowsla youtube girişi yaptıysan, şifren ele geçirildiyse(tahmini anlatıyorum) bir şekilde hesabın açık kalmıştır. ne bileyim, o sistemde güvenlik ayarları minimize edilmiştir... Orjinal sürüme geçince bile şifren elegeçirildiği için sıkıntı oluyordur.
Bir sürü bilinmeyen ihtimal...
Şu tarayıcı ayarlarına girip güvenlik protokollerini biraz kuracla bakalım.
aklıma geldi: telefondan giriş yapmışsındır, çıkmamışsındır hala aktif, aynı anda bilgisayardan da girmeye çalışınca sıkıntı çıkarıyordur?

Mr_YAMYAM

ET'siz @seron
Senin bu MINT beni gudurttu.
PC biraz bekleyince wi-fi adaptörünü kapatıyor ve netten düşüyorum.
Sistemin bağlanabilmesi için wi-fi adaptörünü resetlemem gerekiyor.
Tüm güç planları PC yi asla uyutma veya asla stanby durumuna alma şeklindedir.

seron

Etsiz ve cılız avcı yamyam abi,
Bahsettiğin sorun benim laptop bilgisayarda hiçbir zaman ortaya çıkmamıştır. sorunun nedenini bilmemekle beraber, uyku ve otomatik askıya alma ayarlarından kaynaklanmadığını zannediyorum.
Bu arada...
Uyku ve diğer otomatik ayarlar, Cinnamon denetim merkezi > ekran koruyucu ayarlarından (da) yapılmaktadır. oradaki ayarlara ellememişsen bir elle bakalım. toplamda iki sekmesi vardır ve birinci sekmeden ekran koruyucu seçimi ile otomatik uyku vb ayarları bulunurken, ikinci sekmesinde de benzer ayarlar bulunmaktadır.
Aynı şekilde Güç seçeneğinden de kurcala. Hatırladığım kadarıyla bir iki yerden ayarlanıyor. Modemin kendiliğinden uykuya geçmesi, laptopunun bir özelliğinden de kaynaklanıyor olabilir(son taktığın wi-fi modülünün özelliklerini detaylı araştırman gerekebilir)

Ben sana cinnamon sorunsuzdur, kullan demiyorum. Aynı işletim sistemini kullanmak zorunda da değiliz; aynı özellik ve işlevler zaten ikisinde de var. Dolayısıyla böyle de aynı platformda olmanın keyfini sürebiliriz pekala.

Mr_YAMYAM

NOT.
Bendeki nane cinnamon değil KDE dir.

seron

Hala KDE diyor >:(
KDE birçok sistemde stabil çalışmayan bir masaüstü düzeneği olarak biliniyor. İstisnalar hariç: Pardus 2009, PC Linux OS.
KDE Mint'i ben hiç kullanmadım. Nasıl çalıştığını, sorunlarının nasıl giderildiğini bilmem. En uzun süreli kullandığım KDE li Linux, PC linux os idi. Geçen seferki formatladığımda kurduğum Cinnamona extradan kurduğum KDE masaüstü, birçok yönden sapıtmalara neden olmuştu ve firefoz yazıtiplerinin kalıcı olarak bozulmasına neden olmuştu. Hatta gavga ettiğimiz o sitedeki kimse durumu çözemediler. Etsiz ata ise (ne kadar doğruysa) kdenin stabil olmayan bir düzen olduğunu ve kendi tarafı olan manjaro ve arch da da birçok sıkıntıların oluştuğunu; heleki bir güncellemeden sonra bazı yazılımların intihar ettiğini söylemişti(o da senin gibi xfce hastası). daha sonra yaptığım araştırmalar bu durumu doğruluyordu.
Bak şunu unutma:
Mint'in en BABA versiyonu, CİNNAMON versiyonudur.
ben neredeyse hiçsorun yaşamıyorum. stabillik açısından senin studioda da sorun yaşamamıştım...

Mr_YAMYAM

Cahal civelek @seron
Benim sistemde KDE gayet stabil çalışıyor.
Hatta diğer işletim sistemi olan Win7 ile açtığımda 10 dk sonra fan guduruyor ama KDE de gayet sessiz ve derinden çalışıyor.
Burada önemli olan KDE mi iyidir CINNAMON mu iyidir değil. Ben KDE'yi test ediyorum. Şu ana kadar bağlantı sorunu haricinde sorun görmedim.
NOT:
Cinnamon sürümünde bu bağlantı sorunu varmıydı test etmemiştim.
Belki de dediğin gibi donanım otomatik uyuyordur.