Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 02 Haziran 2016, 14:54:42İyi ya işte.
Sen böyle biliyorsun o halde bildiğin gibi yap.
Benim dediklerim yalandır :) Sen bana inanma.
Ama tek inanman gereken şey kendi yediğin kaz.. pardon TECRÜBELERİN olacaktır.
@okinkurt  neredesin yaahu. O kadar uğraşıp senin 2TB diskini cilalamıştım. Bari sen gel de seronu sen döv.

@seron
Alttaki yazılarımı da kafana atayım. Birkez daha oku
Yukardaki anlatımlarımda anlaşılmayacak birşeyler var mı yoksa sırf muhalefet olabilmek için mi beni uğraştırıyorsunuz.
Ya da kendi bildiklerinizin doğruluğunu mu kanıtlamaya çalışıyorsunuz.

Hayır hayır, öyle değil. ben sana yanlışsın yada ben daha iyi biliyorum demiyorum. sen daha doğru şekilde biliyorsun ona ne şüphe :D  ama anlatamıyorsun.
Yukarıda MFTnin doldurulması ile ilgili olarak anlattığım "yanlış" şeyi düzeltmen için sana yer açıyorum ama beni dövüyorsun.
İstiyorum ki "yeni harddisk almak" konulu yerde firmware ile ilgili anlattıklarını yinele ki burada da arkadaşlar görsün.

iyi de niye böyle bir işe giriştim:
Ben LLF ye başlarken, diskin durumu gerçekten çok kötü idi.
Kifvetin daha evvel anlattıkları aklaıma takıldı: " .... 5defa LLF yaptıktan sonra diski sesi kesildi düzeldi..." gibi birşeyler demişti. ben de
bu Scan diski yapmazdan evvel birkaç defa LLF yapayım, disk iyice cilalansın, ardından biçimlendirip scandisc yapayım, gerekirse en son tekrar LLF yaparım; böylece o ayrılmış sektörler hala düzelmemişse gözardı edilerek bu defa sağlam olanları kullanırım dediydim.

yani anlayacağın aslında ben senin dediklerini uygulamaya çalışırken kifvetin anlattıklarını da uygulamaya çalışıyorum. işler o yüzden karıştı. bir de sen açıklayıcı anlatmayınca iyice sarpa sarıyor. değilse ben "yanlışsın" demiyorum.

firmware hakkında anlattıkların güzeldi. demekki isteyince ne güzel açıklıyorsun. ama o anlatımı yapana kadar bize kök söktürdün. o anlatımınla kifvetinkileri şu anda bilgisayarımda saklıyorum.
sana değer vermesem neden oradan buradan yazılarını toplayayım.

Mr_YAMYAM

Özgür bak ta gudur.

ozgurece

Onursal Hocam çok güzel işçilik, panel harika görünüyor , yapım, montaj aşamalarını paylaşırsınız ,sabırsızlıkla bekliyoruz, kolay gelsin.

Mr_YAMYAM

Projenin genel görüntüsü ortaya çıkınca paylaşacağım.
Şu an için iç şase ve arka panelin halledilmesi gerekiyor.

ozgurece

Onursal Hocam Hangi elemanlar değişecek işaretlerseniz ben hallederim.

Mr_YAMYAM

@ozgurece
Sanırım o kart benim fotolarımdan.
İşaret etmiş olduğum direncin değeri 470 ohm ila 560 ohm arasında olmalıdır. Ölç ve bak. Değeri farklı ise değiştirelim.
Senin devrede bir tane de kırmızı kondansatör olmalıdır. o kondansatör yerine SARI olan 1uF 63V kondansatörle değiştirebilirsin.

cokomoko

Alıntı YapBurada unuttuğumuz birisi daha var: Cokomoko. kendisi öğrenci olduğundan çok sık gelemese de arada bir gelir merhaba der.

@seron haklısın ancak sınavlar bitti, Arch'ı güncellemekle uğraşıyorum şimdilik. Hepinize selam ve sevgiler.
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................

seron

Onur abi vallahi azmini takdir etmek lazım. Sen git hiç üşenmeden iyisinden sac bul deldir oydur ampli yap. Memlekette sayılı kişilerdensin. Eğer ki elime bir gün bolca "yeşil" geçerse, ilk işim sana telefonda bahsettiğim işi yaptırmak olacak. ;D Hayallerimde o var.

Bana yazdırdığın şeyleri yapıyorum. Şu anda listedeki işlemlerden LLF aşamasındayım. bitince WD amcaya başvuracağım. Evde bırakıp geldim şu anda cilalanıyor.

seron

Abi yalnız telefonda konuştuğumuz bir konu hakkında yanlışın olabilir.
Şu vereceğim linkte en üstteki linke tıklat(eraser documentation). sana bir pdf gönderecek. bu pdf'nin sonlarında pembeli membeli tabloda yazma metodları hakkında bilgi veriyor. CCleaner de bu metodları kullanıyor: bunlar uluslararası standartlar da ondan...
https://www.google.com.tr/?gws_rd=ssl#q=eraser+manual+pdf
Düzenleme: dikkatini bir şeye çekmek istiyorum.

sadece british basline metodu sıfır yazıyor, o da bir kez.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 04 Haziran 2016, 16:50:35Abi yalnız telefonda konuştuğumuz bir konu hakkında yanlışın olabilir.
Şu vereceğim linkte en üstteki linke tıklat(eraser documentation). sana bir pdf gönderecek. bu pdf'nin sonlarında pembeli membeli tabloda yazma metodları hakkında bilgi veriyor. CCleaner de bu metodları kullanıyor: bunlar uluslararası standartlar da ondan...
https://www.google.com.tr/?gws_rd=ssl#q=eraser+manual+pdf
Düzenleme: dikkatini bir şeye çekmek istiyorum.

sadece british basline metodu sıfır yazıyor, o da bir kez.
Yanlışlar yanlışlarla çürütülemez.
Önce ne demek istediğini bir düşün, doğru olan şeyleri kendin bil sonra yanlış olduğuna kanaat getir.
Bana da XP yi açtırma şimdi  >:(

seron

Yok çürütme değil;
Ccleaner'in üç geçiş ile diski doldur tekniğinde kullanılacak metod, normal bir verinin üzerini üçkez doldurma tekniği ile aynı.
MAKSAT, diskin boş alanında güvenli silmeden çöp kutusuna gönderilip silinen(!) ve orada kalan verilerin güvenlik amacıyla yok edilmesi burada. hani boş alanın doldurulması ile ilgili olarak söylüyorum.
ERASER de de aynı olay var.
Bir diski sağ tıklatıp boş alanı doldur dediğim zaman bana soruyor:
"neyle doldurayım:
şununla bununla onunla..."
her yöntemin kendine göre bir algoritması var. üç geçişlilerin hemen hepsi karışık veri doldurma metoduna dayanıyor.
aralarından bir tek ingiliz-baseline tekniği sıfırla dolduruyor, o da bir defa. dökümantasyonu okuyabilirsin.
hatta windowsu aç. bana bunun tersini ispatla. bekliyorum.  :)

Mr_YAMYAM

Silme tekniği ile senin bozuk bir harddiski adam etme tekniği çok farklı şeylerdir. Önce bu konuda kulağını kuyruğunu aç.
Benim sana yaptığım öneri şudur.
Önce HDD i cilalıyorsun.
Sonra boş alanı sil komutu veriyorsun ister bir kere sil istersen 7 kere sil. Bu iş için Ccleaner demiştim.
Ccleaner bu işlemi yaparken bozuk sektörlere rastlarsa bu sektörleri silmeye çalışacaktır. (Hoş bu işlem LLF atmadan önce olacaktı)
Buradaki silme işlemi ise sektörlere herhangi bir bilginin doldurulması olayıdır.
Herhangi bir bilgi, birkaç kere yazıldığında okunabiliyorsa o sektör sağlamdır.
Bozuk bölümleri tarayarak düzelt komutunda bozuk bölümlere rastlandığında o bölüm üzerindeki bilgiler okunmaya çalışılır veya yeniden yazılarak okunmaya çalışılır. Bu işlem aynı zamanda DOSYA SİSTEMİ HATALARINI da düzeltecektir.
(Benchmarktaki inişler ve çıkışlar.)
Her durumda bozuk sektöre PUSHING (ZORLAMA) uygulanmaktadır.
Bu zorlama işlemini LLF esnasında da yapabilirsin. Ama normal koşullarda 1 pass işlemi için LLF 8 saat sürüyorsa 7 pass için 56 saat sürecektir. Çünkü LLF işleminde tüm sektörlere 7 kere silme işlemi uygulanacaktır.

seron

Abi senin maksadın SIFIR doldurmak değil o zaman şimdi anladım.

Yalnız sen bana 3kez doldur demiştin, 3kez doldurttum. Toplamda 13-15civarı sürdü. Bahsettiğin süreden kısa.
Bir de LLF atmadan evvel HDTUNE ile bir Benchmark yoklayayım durum nedir dedim, aynı.
Şimdi LLF oluyor. Şayet bana dediğin tüm işlemler sonrasında WARNING yazısı kaybolmaz ve tırtıklı eğri devam ederse bu harddiski bir şekilde elden çıkaracağım.
Eğri tamamen zikzaklardan oluşuyor ve hiçbir yerinde gram düz çizgi yok. yani diskin tamamı için derin zikzaklar gösteriyor.
Açıkçası benim pek umudum yok. ama yine de sabırla işemlerin sonucunu bekleyeceğim.

İşlemlere başlamadan evvel son durum:
[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=4ZKG[/img]
[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=YVTG[/img]

C-cleaner sonrasındaki durum da buna çok benziyor.

Mr_YAMYAM

Bu herif adam olmaz.
Neyse ben vazgeçiyorum.

seron

noldu abi? :o
dediklerini aynen yapıyorum? ???

Mr_YAMYAM

Anlattıklarına göre yapmıyorsun.
1 Ccleaner ile 1TB lık boş alana sıfır doldurma işlemi 1 pass olsa bile 15 dkdan çok fazla sürmeliydi.
2 Bozuk bölümleri tarayarak düzelt komutunu verip vermediğin hakkında hiçbirşey demeden LLF a geçtim dedin.

seron

Abi şu an yazarken yanlış yazmış olabilirim.
Kağıdı önüme koydum, bak baka üzerini çize çize yapıyorum.
Tek fark, arada bir benchmark raporu istedim ama o da kaideyi bozmaz sanırım.
Yani dün listeye ne yazdıysam onu yapıyorum. kağıt üzerinde telefondan dinlediğim kadarıyla Ccleaner 3pass yazmışım. ona göre yaptım. 15saatte bitirmişse onu ben anlamam.

Kağıt şu anda evde. sırasıyla şimdi düzgün söyleyemem ama yarın geldiğimde sana bilgi vereceğim. şimdi çıkmam lazım, eve gidiyorum.

seron

Dün gece saatlerinde işlemler sona ermiştir.

Bana verilen önerilere TAMAMEN sadık kalınmıştır. İşlemler bittikten sonra diske 4.3GB büyüklüğünde, içinde video dosyaları bulunan VIDEO_TS klasörü gönderilmiş, kopyalama süresinin 1.5-2 dk sürdüğü tesbit edilmiştir.

Yapılan benchmark test sonuçları aşağıdadır:

İşlemlere başlamadan evvel:
[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=AOVH[/img]

işlemler arasında meraktan:
[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=5HTQ[/img]

işlemler bitiminde dosya yükleme denemesinden sonra:

[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=TZQI[/img]

onur abi, bana öyle geliyor ki, biraz daha uğraşsak bence daha iyi sonuçlar elde edebiliriz. yani bu işlemlerin üşenilmeden tekrar tekrar uğraşılması daha iyi sonuçlar almamızla sonuçlanabilir.
[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=31JD[/img]
bir bak bakalım...

Mr_YAMYAM

Sonuç tatminkar.
CPU kullanımı ve erişim zamanında artışlar görülse de bunların farklı sebepleri olabilir.
Buna karşılık BURST zamanı ve benchmark oldukça düzelmiş.
Daha fazla oynama. Her  işlem farklı yönde gelişebilir.
Eğer diskin sağlık durumundaki uyarı giderilmişse bu şekilde bırak.
Linux tarafında bir test te yapabilirsin istersen.
Format işleminde WD yazılımını kullanabildin mi?

seron

Smart testinin verdiği warning uyarısına bakmayı unuttum.
WD yazılımını sisteme kurdum. Harddiski gördü ve biçimlendirmeyi kabul etti. STORAGE olarak biçimlendirdi ama 1-2 saniye sürdü. yani çabuk format atıverdi.
Şimdi disk evde beklemede. Dikkatimi birşey çekti: Öncekine nazaran daha hızlı çalışıyor.
CPU kullanım değerleri ise birazcık artmış gözükse de, yine kabul edilebilir değerlerde.
Bugün biraz internette takılıp eve gideceğim. smarta da bakarım. yine olmazsa, içine veri yedeklemesi yaparım. şayet elimdeki diğer disklerin başına birşey gelirse, bu diskten aktarma yaparım. bu disk bu haliyle kullanım dışı, yedek depo olarak işlev görebilir.