Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

seron

Abi kızma ama, söylediklerinden hiçbir şey anlamadım.
"LLF atılan PC nin veriyolları tam yapılandırılamamışsa" bir PCnin veriyolları nasıl yapılandırılır?
Şimdi Ubuntu studiodan resimler yükleme, öyle anlamıyorum. nasıl anladığımı kifvetle olan muhabbetten anlatmıştım.
"RAW halindeki diskin takribi 25-30MB/sn okuma yazma eğrisi (Benchmark mavi çizgisi) yatay bir eğri ile seyrediyor olması" ne demektir, nasıl yapılır veya yapılmaz. ben benchmark testi okumayı bilmiyorum bildiğim tek şey, eğrinin mümkün mertebe hafif bir eğimle giderek aşağı doğru inmesi gerektiği ve enaz iniş çıkış yapıp, sarı noktacıkların düzgün şekilde hafifçe yukarı doğru gitmesi gerektiği. Bu kadar.
"48 bit adresleme yapılıp ta HDD ye DOS formatı atılınca normal okuma ve yazma eğrisinin görülmesi gerekmektedir."
o ne demektir, onu da bilmiyorum.
"HDD de görülen erişim zamanı tutarsızlıkları yapılan işlemlerde bazı şeylerin ihmal edilmiş oldıuğunu ve yanlış uygulamalar yapılmış olduğunun göstergesidir."
nelerin?
düzgünce ve anlaşılır şekilde anlatırsan öğrenir, düzgün yaparım.
Daha evvel de evet, bu konulardan bahsetmiştin ama NASIL YAPILACAĞI konusunda hiçbirşey dememiştin. nitekim kaynak açıklayıcı ve duru bir anlatım içeriyorsa elbette ben de sağlıklı ve kalıcı öğrenirim. hatta başkalarına da öğretirim.

seron

Bir de şu var:
(ben cahilim yanlışım varsa anlatabilir misin?) bu disk SATA ile bağlı değil, USB ile bağlı. Bu yanlış bir teknik mi?

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 01 Haziran 2016, 19:20:24Bir de şu var:
(ben cahilim yanlışım varsa anlatabilir misin?) bu disk SATA ile bağlı değil, USB ile bağlı. Bu yanlış bir teknik mi?
Bağlantı şekli yanlış değildir.
İster USB ile bağla istersen IDE ile irtibatla, istersen SCSI veriyolunu kullan farketmez. Sadece bağlantı hızları zaman faktörünü doğurabilir.
Ama bağlı olan arabirimin yapılandırılmasındaki eksiklikler bu sonucu doğurmaktadırlar. Sürücüleri tam anlamıyla yapılandırılmamış olan bir SATA, USB veya IDE ve hatta SCSI birimlerinde de aynı olay yaşanabilmektedir.
İşte bu yüzdendir ki eski teknoloji olan FLOPPY bağlantı birimleri ile IDE ve SCSI bağlantı birimlerinin yeri doldurulamamıştır.

ŞİMDİ GÖRDÜM.
OHARA  ;D
Utanmadan devreye bir de HAB (HUB) bağlamış :D
ZAVALLI HDD  ;D

seron

Özetle ben şimdi ne yapayım?
(Ya da yapmayayım?)
Abi HUB nedir? anlatırsan sevinecem ...

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 01 Haziran 2016, 20:01:06Özetle ben şimdi ne yapayım?
(Ya da yapmayayım?)
Abi HUB nedir? anlatırsan sevinecem ...
HUB:
Sistem sıfır noktasının belirlenemediği ya da etkenlerin sistem sıfır noktası değerlerini sınır dışına çıktığı durumlarda kullanılan ek sistem sıfır noktası birimleridir.
Buna örnek şudur.
ET'li @okinkurt  USB modemini çatıya çıkartabilmek için 10m kablo kullanmak zorunda idi. Ama USB arabiriminin sistem sıfır noktası 10 metrede sıfır değerinden uzaklaştığı için USB modem saçmalamakta idi. Bunun üzerine 10 metrelik ve ucunda bir elektronik devre (HUB) olan bir kablo alarak sorunu düzeltmiş idi. Geniş bir ortamda veya konu içerisinde tartışılabilir bir konudur.

Senin yapman gereken tek şey.
HDD i kasa içerisine bağla. Varsın tek vida ile sabitlensin farketmez. Yeter ki soğutmaya engel olunmasın.
Anakart üzerindeki bağlantıları ve sistemin kendi beslemesini kullanarak LLF at.
ÖNEMLİDİR:
LLF programında diskin tam tanılanması şarttır. Tanılanmamışsa asla LLF atma.
Anakart bağdaştırıcılarının doğru kurulmuş olduğunu varsayıyorum.

seron

Anlamadım :-[

Tamam dediğin gibi yapayım ama şunu anlatayım:
Ben daha önce de defalarca dediğim gibi, HDD kutum olmayıp bu USB adaptörünü kullanıyorum. Orjinal adaptörü yanınca(hatta tamir edeyim diye patlayınca, ben de resimde gördüğün güç kaynağını bu adaptörle beraber kullanıyorum. güç kaynağının AC girişinin boşta kaldığına aldanma; ben içinden teyp kablosu çektim, orası boşta kaldı.

Kaynaktan aldığım gücü, HDDye bağlıyorum. çalıştığını görünce,
Adaptörün SATA kablosunu harddisk ile adaptör arasına bağlıyorum (böyle yapılıyor zaten)
sonra adaptör-usb kablosunu da usb girişibe bağlıyorum.

diğer bilgisayarımda yaptığım ölçümlerde:
adaptörden gelen USB soketinin şasesi ile bilgisayarın önpanel USB şasesi arasında 12V görüyorum, o yüzden diğer bilgisayarda kullanmıyorum :) değilse şaseleri birleştirirken hafifçe ark oluşuyor.
-----------
Şimdi...
Eve gidiyorum ve LLF işlemini durduruyorum.
HDDyi söküp kasa içine VİDAlıyorum.
SATA ile direkt olarak ANAKARTA bağlıyorum; adaptör yok.
Yeniden LLFye başlıyorum.
O yukarıda dediklerinden hiçbirşey anlamadığımdan,
LLF bitince Windows üzerinden diki bütün olarak HTFS biçimlendiriyorum ve,
HDTuneye test et uleyyyn diyorum.
Ona göre kalkmak üzereyim itirazın varsa de.
(tam tanılamak nedir onu da bilmiyorum, HDD guru bana diskin markasınndan modelinden silindir sayısına kadar söylüyor)

Mr_YAMYAM

İtirazım yok zalım KADER.. Pardon KADİR :D
Şu söylediklerimi ihmal etmemeliydin. Ama sonradan da yapabilirsin.
LLF işleminden önce BOZUK BÖLÜMLERİ TARAYIP DÜZELTMEYE ÇALIŞ.
Bu işlemi atladığına göre DOS formatından hemen sonra yapmanda büyük fayda vardır.
DOS formatını yavaş format seçeneği ile yapmanda fayda görüyorum.

HAA NOT:
Bir harddiske o şekilde işkence edersen daha çook LLF işlemi yaparsın. Ben şimdiye kadar hiçbir HDD ye olağan kullanımımda LLF atmadım. Sebebi ise donanımları bilinçli kullanmamadır.
Sen abuk bir aygıt (ADAPTÖR) ve mezmeldek bir PSU kullanıyorsan diyecek lafım yok.
Küçük HD ler için iyi kalite bir USB arabirimli KUTU çok pahalı değildir.
http://www.vatanbilgisayar.com/frisby-fhc-2520s-25-sata-harddisk-kutusu-usb-20-gumus.html

sayangku

''Paranın Başkaları İçin Taşıdığı anlam,
  benim için  birşey ifade etmiyor ''
                                                   Nikola Tesla

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: sayangku - 01 Haziran 2016, 22:28:47sa ustalarım nasılsınız
İyidir yemek yapıyoruz :D
Seron'u yiyorum şimdilik.

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 01 Haziran 2016, 22:16:40İtirazım yok zalım KADER.. Pardon KADİR :D
Şu söylediklerimi ihmal etmemeliydin....
Bu işlemi atladığına göre.....

Şimdi bak.
Bazı anlatım bozuklukları var.
Şu yukarıda anlattığın şeylerin tümünü birisi okusa hiçbirşey anlamaz bence.
hangi söylediklerini ihmal etmemeliydim?... Sen mesajı yolladığında daha başlamamıştım ki ;D
yukarıdaki mesajlarında da tara ve düzelt hakkında bişey söylememiştin. bereket versin ki ben zaten bunu yapmayı planlıyorum.
"Bu işlemi atladığına göre"
abi hangi işlemi atladığıma göre çıldırıcam. RAW haldeki bir diske Scandisc yapamadığımıza göre LLF bitiminden hemen sonra bölüm oluşturup biçimlendirdim. Bu gün de tara-düzelt yaparım.
daha ortada birşey yok, yapmışım gibi anlatmışsın :D
"Bir harddiske o şekilde işkence edersen daha çook LLF işlemi yaparsın."
Hala anlamıyorum. Ne yapıyorum ki işkence ediyorum? Diskte sorun var, LLF uyguluyorum. Açıklamıyorsun ki anlayayım.
"Ben şimdiye kadar hiçbir HDD ye olağan kullanımımda LLF atmadım. Sebebi ise donanımları bilinçli kullanmamadır."
Olağan kullanım ile olağanüstü kullanım nedir? açıklayınız. Donanımları bilinçli kullanmak ne demektir? nasıl bilinçli kullanılır?
"Sen abuk bir aygıt (ADAPTÖR) ve mezmeldek bir PSU kullanıyorsan diyecek lafım yok."
abuk olduğunu da nereden çıkardın? sanki harddisk kutularındaki devre kartı abuk değil mi? ;D  sonra başka çare yoktu o ara. UPSye gelince o bir PC güç kaynağı olup sağlklı güç üretiyor. şimdi diyeceksin hala anlamamış. anlat işte onu diyorum. neden o olmaz. neden o cihaz abuk?
"Küçük HD ler için iyi kalite bir USB arabirimli KUTU çok pahalı değildir."
Emekli maaşım yok ki bana da ucuz gelsin. :D
üç tane disk var hangi birine alayım? ben disk taşımak istemiyorum anlıyor musun? tam makinemin başında otururken birşey lazım olduğunda, "haydaaaa, o belge diğer bilgisayardaki diske takılı. dur getireyim. haydaaaa boş priz yok. haydaaaa priz var ama USB arabirimi yavaş veri aktarıyor" EEEEEEH! >:(
benim sorunlarım iki şekilde çözülür:
1-Bilgisayar adedini BİR'e düşürmek. - Mümkün ama zor.
2-NAS sistemi kullanmak. - Mümkün ama zor.

Ellerinden öper, kalite anlatım beklerim. ;)  ;D üstü kapalı anlatınca anlamıyorum.

Mr_YAMYAM

Yok artık anlatmayacağım.
Tam 2 yıldır forumlarda derim ki LLF işleminden önce TARAMA işleminin yapılması gereklidir.
Sen bana HDD e LLF atmak istiyorum ne yapayım dedin mi ? Demedin. BEN BU İŞİ YAPARIM AABİ DİYEREK GİTTİN VE YAPTIN.
Bir sene kadar önce Özgür için önermiş olduğum NAS Pardon NETWORK ACCSEES MODEMİNİ Sana da önermiş olmalıyom.
HDD kUTUSU DERSEN ZATEN SON ÖNERİMİ OKUMAMIŞSIN. Uyduruk donanımlarla bir donanımın iç yapısına girersen ben artık karışmam.
Haa günahını da almayayım belki uyduruk değildir.

seron

Ben bu işi yaparım abi demedim.
kifvetle son görüşmemizde şu konuda anlaşmıştık:
LLF öncesinde herşey gideceği için daha evvelden yapılan scandisc işleminin anlamı kalmayacaktı; çünkü scandisc ile belirlenen "burası bozuk burayı esgeç" bilgisi, LLF nin MFT dahil tüm bilgileri ezmesi (SHRED) işlemi ile kaybolup gidecekti. yani LLFden sonra o sektörler yine okunabilir-yazılabilir hale gelecek, hala sorunlu iseler, biçimlendirmeden sonra yapılacak scandisc ile (belki) düzeltilebilecekti.
bu durumda mantıken önce LLF > sonra biçimlendirme (biçimlendirme yapılmadan scandisc yapılamaz biliyorsun) > en son da scandisc yapılıp testlere geçilmesi gerekiyor.
peki tamam.
ben başını ağrıtmayayım.
@kifvet nerdesin? şu yamyama birşey söyle... ;D beni dövüyor...

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 02 Haziran 2016, 14:30:17Ben bu işi yaparım abi demedim.
kifvetle son görüşmemizde şu konuda anlaşmıştık:
LLF öncesinde herşey gideceği için daha evvelden yapılan scandisc işleminin anlamı kalmayacaktı; çünkü scandisc ile belirlenen "burası bozuk burayı esgeç" bilgisi, LLF nin MFT dahil tüm bilgileri ezmesi (SHRED) işlemi ile kaybolup gidecekti. yani LLFden sonra o sektörler yine okunabilir-yazılabilir hale gelecek, hala sorunlu iseler, biçimlendirmeden sonra yapılacak scandisc ile (belki) düzeltilebilecekti.
bu durumda mantıken önce LLF > sonra biçimlendirme (biçimlendirme yapılmadan scandisc yapılamaz biliyorsun) > en son da scandisc yapılıp testlere geçilmesi gerekiyor.
peki tamam.
ben başını ağrıtmayayım.
@kifvet nerdesin? şu yamyama birşey söyle... ;D beni dövüyor...
İyi ya işte.
Sen böyle biliyorsun o halde bildiğin gibi yap.
Benim dediklerim yalandır :) Sen bana inanma.
Ama tek inanman gereken şey kendi yediğin kaz.. pardon TECRÜBELERİN olacaktır.
@okinkurt  neredesin yaahu. O kadar uğraşıp senin 2TB diskini cilalamıştım. Bari sen gel de seronu sen döv.

@seron
Alttaki yazılarımı da kafana atayım. Birkez daha oku

Yukardaki anlatımlarımda anlaşılmayacak birşeyler var mı yoksa sırf muhalefet olabilmek için mi beni uğraştırıyorsunuz.
Ya da kendi bildiklerinizin doğruluğunu mu kanıtlamaya çalışıyorsunuz.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 02 Haziran 2016, 14:54:42İyi ya işte.
Sen böyle biliyorsun o halde bildiğin gibi yap.
Benim dediklerim yalandır :) Sen bana inanma.
Ama tek inanman gereken şey kendi yediğin kaz.. pardon TECRÜBELERİN olacaktır.
@okinkurt  neredesin yaahu. O kadar uğraşıp senin 2TB diskini cilalamıştım. Bari sen gel de seronu sen döv.

@seron
Alttaki yazılarımı da kafana atayım. Birkez daha oku

Abi okuyorum yazdıklarınızı ama ne diyeyim :D kendi yaptığım birşey olsa tamam disk hala cenıfır calısıyor bende valla sıfır sorun hatta caviar black ten daha iyi calısıyor.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 02 Haziran 2016, 15:19:54Abi okuyorum yazdıklarınızı ama ne diyeyim :D
kendi yaptığım birşey olsa tamam disk hala cenıfır calısıyor bende valla sıfır sorun hatta caviar black ten daha iyi calısıyor.

Bunları bana söyleme.
ET'siz @seron 'a söyle ki ecik ders alsın.

ozgurece

Onursal Hocam yeni Projemizi buldum, seviyeler PPM skala ve digital göstergede seviyeleri okuyabilmek.

http://www.beis.de/Elektronik/DPLCM/DPLCM.html

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 02 Haziran 2016, 19:40:07Onursal Hocam yeni Projemizi buldum, seviyeler PPM skala ve digital göstergede seviyeleri okuyabilmek.

http://www.beis.de/Elektronik/DPLCM/DPLCM.html
Beni aşar.
En az çift yüzlü plaketler ile yapılması lazım.
Böyle bir projeyi ben yaparsam 4 katı fiyatına maledebilirim. En iyisi hazır almaktır.
Ama voltaj göstergeleri zaten işe yaramaz. Çünkü müziğin iniş ve çıkışlarında bu değer durmadan değişecektir ve okunması güçleşecektir.
Okunabilmesi için peak hold yapılması lazım. Zaten peak holdu tek led ile PPM lerde bulabilirsin.
Bir PPM in skalasına aynı zamanda çıkış gerilimlerini yazarsan onlar da volt göstergesi olur.

ozgurece

Hocam neden ? siz yaparsınız, en azından digital göstergeler Peak modunda kalır.Onursal Hocam kimsenin yapamayacağı ve kimselerde olamayacak (EBU PPM gibi )orjinal bir proje olur.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 02 Haziran 2016, 21:12:42Hocam neden ? siz yaparsınız, en azından digital göstergeler Peak modunda kalır.
Kartların basımı oldukça pahalıdır.
Ayrıca FPGA lar ile haşır neşir olmadığım için tam olarak ölçüm doğruluğunu bilemem.
Bu devrenin ölçüm aralığı da çok geniş değil. Alt seviye -30 db ve üst seviye 0db
Yani normal müzik dinlerken göstergelerin 20 adet ledi zıp zıp zıplarlar :D
sendeki DIN PPM -40 ila +3 arasında çalışıyor biliyorsun. Demekki bu aletten daha geniş bir ölçüm skalası var.
Üstelik ebu ppm i saymıyorum bile. Herif 20 LED ile 60db ölçüm aralığı yapmış. Müzik boşluğunda birisi nefes alsa gösterbilir :D

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 02 Haziran 2016, 15:22:33Bunları bana söyleme.
ET'siz @seron 'a söyle ki ecik ders alsın.

Seron ağabey ile sizin tartışmalar bitmiyor abi ille birşey buluyorsunuz anlaşmanız zor :D