Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

Mr_YAMYAM

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 31 Mayıs 2016, 16:33:34Üstüne para koy alayım mı diyorsun yani ;)
yahu anlamadın.
ben sana 1tb harddisk vereceğim, sen de bana gutulu 500lük notbuk harddiski göndereceksin.
anladın da işine gelmiyo galiba ;D
Mesajı yeni gördüm.
Bende gutulu 500 lük notbuk hdd si yokki vereyim.
En fazla 200GB var. O da gutulu deel.

seron

Sıkıntı yok abim şaka yapıyorum.
Ama mantıklı mı sen onu söyle. Sorunlu olanı vermek sıkıntı değil de, Alacağım SECOND HAND diskin sıkıntılı olmadığını kim garanti edecek? Haaa sorun o. sen anlıyorsun ya disk testinden neyinden, acep Angaradan bulabilir misin diye şeyediyorum ama disk hassas iş. ikinci eli yüzde doksan sıkıntılı çıkar onun. elimdekinin en azından cilayla neyle kurtulma şansı var...

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 31 Mayıs 2016, 17:21:20Sıkıntı yok abim şaka yapıyorum.
Ama mantıklı mı sen onu söyle. Sorunlu olanı vermek sıkıntı değil de, Alacağım SECOND HAND diskin sıkıntılı olmadığını kim garanti edecek? Haaa sorun o. sen anlıyorsun ya disk testinden neyinden, acep Angaradan bulabilir misin diye şeyediyorum ama disk hassas iş. ikinci eli yüzde doksan sıkıntılı çıkar onun. elimdekinin en azından cilayla neyle kurtulma şansı var...
İyisinden bir GUTU al. O HDD e temiz bir CİLA (LLF) at.
O HDD i efendice kullan.

seron

Doğru diyo'n emeee, sıkıntı.
Kolay taşımak istiyorum. extradan adaptör fiş priz aramak sıkıntı.
Neyse tamam. boşver.

Mr_YAMYAM

Ben aydınlatma sorununu çözdüm :D
@ozgurece  ile almış olduğum ultra bright mavi ledler ile bu sorun çözülmüştür :D

ozgurece

Onursal Hocam O ledler gerçekten çok parlak yanıyor, bu ledleri forumda kaç kişi görüp incelemiştir bilemem ama ben ilk defa bu kadar parlak yanan led gördüm.Yerli piyasada satılan led lerle karıştırmayın.

Mr_YAMYAM

LIGHT HOUSE firmasının ledleri gerçekten kalite.
Ama PPM için aşırı parlak. Mecburen önüne sticker ile renk koymak zorundayım seninkisi gibi. Yoksa odayı aydınlatıyor yahu :D
Fakat aynı serinin DIFFUSED yeşil olanları bir harika. Tam PPM için sanki. Ucuz olsaydı bunlardan 500 adet ısmarlardım.
Ama piyasa işi için son aldığımız ADİ yeşiller bile gayet iyi. Ben yerli piyasanın ledleri ile kıyasladım. Yerli piyasanın ledlerinden bile 2 kat kaliteli.

ozgurece

Hocam bence STK ları Test edin bakalım onlar nasıl çıkacak ? PATATES mi ? Yoksa Standart kalite mi ?

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 31 Mayıs 2016, 23:46:57Hocam bence STK ları Test edin bakalım onlar nasıl çıkacak ? PATATES mi ? Yoksa Standart kalite mi ?
Ortalığı bir toparlayayım onları da test edeceğim.
Şu anlarda balkon peni yapılmasını bekliyorum.
Ondan sonra balkona taşınacağım.
Hem odam boşalıp rahatlayacak hem de ben.

okinkurt

ozgurece

Onursal Hocam aşağıda resmi görülen devre üzerindeki direnç değeri nedir, ohmmetre ölçümünde 52KOHM görünüyor, ama zarar görmüş gibi ,bu direnç mofsete bağlı.Devre çıkışı voltaj yok, sigorta  ve bir mofset değişti, çıkış voltajı yok.Soldaki orjinal sağdaki çakma , orjinal olan 4-5 defa fişte takılı olmadığı halde fena  çarptı onunla uğraşmaktan vazgeçtim.

[url=http://[url=http://hizliresim.com/6nkOmv]]
[url=http://hizliresim.com/6nkOmv]

Mr_YAMYAM

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 01 Haziran 2016, 11:59:45@Mr_YAMYAM ağabey bir haber ilişti gözüme baksana bir bu i7 mi yoksa i yemedimi http://technolabs.net/iste-intelin-ilk-10-cekirdekli-islemcisi-ve-fiyati
@okinkurt
Bu bir İ YEDİ işlemcisi.
Çekirdek mekirdek çok ta möhüm değil. Ancak EXTREME adı var. Bu adı alabilmek kolay bir olay değildir. 25MB CACHE belleği bulunuyormuş. Fiyatı da o kadar pahalı değil.
ANCAK.
İşlemcinin mimarisi önemli olup bahsedilmemiş. Eğer 2011 soket yapısında ise ve 4 kanal RAM desteği bulunuyorsa böyle bir işlemci için özel bir de anakart gerekli olacaktır. Anakartın da 4 kanal RAM mimarisini desteklemesi ve işlemcinin CACHE ve FSB hızlarına uyumlu olması gereklidir.
Böyle bir anakart ise pek ucuz olmayacaktır. Ucuz olanları uydurayım dersen AMD işlemcide olduğu gibi bu sefer de İNTEL'den nefret etmeye başlıyacaksın :D

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 01 Haziran 2016, 13:25:06@okinkurt
Bu bir İ YEDİ işlemcisi.
Çekirdek mekirdek çok ta möhüm değil. Ancak EXTREME adı var. Bu adı alabilmek kolay bir olay değildir. 25MB CACHE belleği bulunuyormuş. Fiyatı da o kadar pahalı değil.
ANCAK.
İşlemcinin mimarisi önemli olup bahsedilmemiş. Eğer 2011 soket yapısında ise ve 4 kanal RAM desteği bulunuyorsa böyle bir işlemci için özel bir de anakart gerekli olacaktır. Anakartın da 4 kanal RAM mimarisini desteklemesi ve işlemcinin CACHE ve FSB hızlarına uyumlu olması gereklidir.
Böyle bir anakart ise pek ucuz olmayacaktır. Ucuz olanları uydurayım dersen AMD işlemcide olduğu gibi bu sefer de İNTEL'den nefret etmeye başlıyacaksın :D

Abi buna 5 bin tl veren anakartınıda halleder zaten çok pahallı vatandaş :D

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 01 Haziran 2016, 14:13:55Abi buna 5 bin tl veren anakartınıda halleder zaten çok pahallı vatandaş :D
Linkini verdiğin sitede 644$ demişler. Demekki yanlış bilgi.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 01 Haziran 2016, 14:37:33Linkini verdiğin sitede 644$ demişler. Demekki yanlış bilgi.

Abi i yemediler zaten o fiyatta, sanmıyorum o fiyata çıksın ama param olsa alırdım direk acımam .

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 01 Haziran 2016, 15:04:52Abi i yemediler zaten o fiyatta, sanmıyorum o fiyata çıksın ama param olsa alırdım direk acımam .
EXTREME bir işlemciyi 1000$ dan aşağı fiyata bulabilmen pek olası değildir.
Bizim @ozgurece 'ye almış olduğum işlemci Çift çekirdekli işlemcilerin extremelerindendir. Daha doğrusu o yıllarda extreme tabiri kullanılmadığı için o seriinin üst sevilerinden gösterilmekte idi.
Günümüzde çok çekirdekli ve 8MB üzeri CACHE'li işlemciler hemen hemen extreme sınıfında görülmektedir. Ama gelişen teknik nasıl bir işlemciyi de geliştiriyorsa extreme kriterlerini de yükseltmektedir.

seron

Merhaba yamyamlar.
Muhabbetinize turp sıkmaktan YAMYAMLIK duyarım.

Sorunlu olduğu için bir kenarda duran hitachi-toshiba çing yung hong pai zeng marka diskime dün LLF attım.
BİÇİMLENDİRMEDEN bir test edeyim dedim.
Aşağıdaki resimlerde yapılan testler, disk biçimsizken(RAW) yapılmıştır:
[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=GYDV[/img]
[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=QRS1[/img]

resimlerde görüldüğüne göre disk hapı yutmuş görünmektedir. Benchmark testi korkutucu sonuçlar vermekte, scandisk işlemi esnasında ise disk kafa atma sesine benzer sesler çıkarmakta, buna rağmen tüm bloklar YEŞİL görünmektedir. LLF işlemi sonrasında kırmızı bloklar kaybolmuş, fakat kafa sesi, değişken yazma okuma hızı sorunları devam etmektedir.
LLF işlemi Mr_YAMYAM'ın önerdiği partition guru LLF FORMAT TOOL aracı ile atılmış, WD DLG yazılımı bu diski LLF yapmayı kabul etmemiştir.
Şu anda disk, evde ikinci bir LLF ye bırakılmıştır (şu an evde cilalanıyor)...

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 01 Haziran 2016, 18:38:31Merhaba yamyamlar.
Muhabbetinize turp sıkmaktan YAMYAMLIK duyarım.

Sorunlu olduğu için bir kenarda duran hitachi-toshiba çing yung hong pai zeng marka diskime dün LLF attım.
BİÇİMLENDİRMEDEN bir test edeyim dedim.
Aşağıdaki resimlerde yapılan testler, disk biçimsizken(RAW) yapılmıştır:

resimlerde görüldüğüne göre disk hapı yutmuş görünmektedir. Benchmark testi korkutucu sonuçlar vermekte, scandisk işlemi esnasında ise disk kafa atma sesine benzer sesler çıkarmakta, buna rağmen tüm bloklar YEŞİL görünmektedir. LLF işlemi sonrasında kırmızı bloklar kaybolmuş, fakat kafa sesi, değişken yazma okuma hızı sorunları devam etmektedir.
LLF işlemi Mr_YAMYAM'ın önerdiği partition guru LLF FORMAT TOOL aracı ile atılmış, WD DLG yazılımı bu diski LLF yapmayı kabul etmemiştir.
Şu anda disk, evde ikinci bir LLF ye bırakılmıştır (şu an evde cilalanıyor)...
Herşeyin bir İLMİ olduğunu defalarca söylemiş olsam da, bu konuda örnekler vermiş olsam da ne yazık ki herşeyi tam anlatabilmek pek mümkün olmamıştır.
LLF atılan PC nin veriyolları tam yapılandırılamamışsa bu gibi hatalar oluşması normaldir. Normal koşullarda LLF format işleminden sonra RAW halindeki diskin takribi 25-30MB/sn okuma yazma eğrisi (Benchmark mavi çizgisi) yatay bir eğri ile seyrediyor olması gerekmektedir. 48 bit adresleme yapılıp ta HDD ye DOS formatı atılınca normal okuma ve yazma eğrisinin görülmesi gerekmektedir.
HDD de görülen erişim zamanı tutarsızlıkları yapılan işlemlerde bazı şeylerin ihmal edilmiş oldıuğunu ve yanlış uygulamalar yapılmış olduğunun göstergesidir.