Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

ozgurece

Onursal Hocam sizin slim koli hazır , SONY VHS video, DVD mause, ;D  CD dökümanları ,STK lar ve minik bir Flaşh bellek (16GB) Açarken dikkatlice  ,ve tüm gönderileri  kontrol edersiniz, ondan sonra koruma jelatinlerini atabilirsiniz. Yarın Sanıyorum yola çıkar.

seron

Abi linke baktım ve de çok beğendim.
Ama....
ben 60TLlik paketi alacağım diyelim.
TTnetin hatlarından verecek doğal olarak. Eeee? kiminle ve nasıl yüz-göz-ağız burun olacağım?
Çünkü TTnet altyapısı belli. (ADSL diyor, bildiğimiz paslı tel değil mi o? bilmediğimden şeyediyorum)
İkinci seçenekte fiber diyor. iyi. parası da uygun...
ama benim fiber altyapım yok ki. yav var da, vodafone geldi, sokağın karşısına kurdu gitti. bizim tarafa hat çekmeyiz diyorlar.
Haaa, konuyu anlamamış olabilirim. Şayet bu simkartla neyle (havadan Asit... pardon BAZ istasyonuyla) çözülebilecek bir durumsa, o zaman olur.

AHA!!! dur dur dur bak ne oldu:
Ben yukarıdaki satırları yazarken telefonum bir kez çaldı ve ben telefonu açana kadar kapandı.
Ekranda "bir çağrı aldınız" vs bildirim yok. bak iyi oku: hiçbirşey yok.

hemen ardından bir mini mesaj geldi(gelişmiş telefonlarda mesaj kutusuna gelmeyip sen silene kadar görüntülenen geçici mesaj):
"GÖRÜŞME ADEDİ 1. KULLANIM ÜCRETİ 60KRŞ. KALAN........"
ve yine hemen ardından bir normal SMS:
"değerli abonemiz krediniz bitmiştir. hemen en yakın yükleme noktasına giderek....."
ne diyorsun buna? :D
sence normal mi?

Mr_YAMYAM

O paketi alırsan iki seçeneğin var.
1 Paslı internet hattınla yaklaşık 1.5Mb/sn lik hızla devam edebilirsin. Bu olay tamamen senin hattınla ilgilidir ve hiçbirşey yapamazsın.
Fiber kapına kadar bile gelse apartmana tesisat döşenmediği sürece fiber alamazsınız. Ama apartmanda 10 aile fiber istiyorum derlerse o zaman fiber bağlantısı sizin apartmana da bağlanır. (Her durumda 2 yıl zorunludur)
Telefon hatları iki türlü incelenir.
a) Bina içi hatlar. Kullanıcıların inisiyatifindedir. Servis sağlayıcılar karışmaz.
b) Binaya kadar olan hatlar. Ttelekomun elindedir. Başka hiçbir firma karışamaz. Sadece talep çok olursa gelip hattı değiştirirler. Tüm firmalar ttelekomdan kiralarlar bu hatları.

2 Firmanın vermiş olduğu 3G modemi kullanabilirsin. En azından benim hızıma sahip olabilirsin. Mobil kullanacağın için ayda 50GB AKK olacaktır. (Tam bilgi için firmaya kafa atmalısın.)
Eğer bu teklif 50GB mobil interneti de kapsıyorsa aylık 60 kaada paşa paşa kullanılabilir. En azından bizim @okinkurt  için bulunmaz birşey. Çünkü o da kota derdinde. Tabiiki detaylı bilgi alması şarttır.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 29 Mayıs 2016, 17:02:06Onursal Hocam sizin slim koli hazır , SONY VHS video, DVD mause, ;D  CD dökümanları ,STK lar ve minik bir Flaşh bellek (16GB) Açarken dikkatlice  ,ve tüm gönderileri  kontrol edersiniz, ondan sonra koruma jelatinlerini atabilirsiniz. Yarın Sanıyorum yola çıkar.

Tamamdır adamım. Ertesi gün elimde olur sanırım.
Artık video bandlarının kaydına başlayabilirim sanırım.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 29 Mayıs 2016, 16:56:32Alın size tam istediğiniz paket.
http://www.vodafone.com.tr/Net/supernet-aninda-evinizde.php
Anında evinizde paketini alıyorsunuz. Modemleri de alıyorsunuz.
@okinkurt  sadece 3G modem ile bağlanıyor. 50GB AKK li.
@seron  ister tel hattına bağlasın isterse 3G ile bağlansın.

Abi hat çekmek istemezlermi yani hat yok sade modem alıp bunu kullanabilirmiyim bahane yapmasınlar.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 29 Mayıs 2016, 17:35:55Abi hat çekmek istemezlermi yani hat yok sade modem alıp bunu kullanabilirmiyim bahane yapmasınlar.
Sorsana oolum senin firmaya :D

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 29 Mayıs 2016, 17:46:39Sorsana oolum senin firmaya :D

Fiber diyor abi bence zor ama bir arıyım bugün.

seron

Boşa sorma olum, "yaw hee hee" derler, sana hizmeti satarlar, sonra da "sizin çiftlikte fiber hat yok nasıl verelim" derler.  ;D
Sen bence o işe hiç karışma ama onur abinin dediği gibi, GSM hat benzeri olanla işini görüyorsan git onu sor soruştur ondan al.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 29 Mayıs 2016, 17:59:05Fiber diyor abi bence zor ama bir arıyım bugün.
Bunların okuması yazması da yok.
Oolum bak orada ne yazıyor.
Ev için internet. telefon derdi yok. 16Mb e kadar. Yanında bir modem bir daha modem. Fiyatı da 60 KAAT.

ozgurece

Onursal Hocam Aşağıda resmi görülen iki wireless adaptörleri firmaların kılavuzlarında belirtilen iddia ettikleri  hız limitlerini Tek PC üzerinde ayrı ayrı test yapmak istiyorum. Hangi Program ile doğru sonuç alabilirim.? Ayrıntılı olarak hangi program bana firmaların iddia etikleri hız limitlerinin doğruluğunu ve kalite farklarını gösterebilir. Teşekkürler.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 29 Mayıs 2016, 18:41:49Bunların okuması yazması da yok.
Oolum bak orada ne yazıyor.
Ev için internet. telefon derdi yok. 16Mb e kadar. Yanında bir modem bir daha modem. Fiyatı da 60 KAAT.

Okuma yazmam varda firmaların dangalak yapılarını biliyorum şimdi diyecekler ilel diğerini bağlamamız gerek size .

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 29 Mayıs 2016, 18:48:36Onursal Hocam Aşağıda resmi görülen iki wireless adaptörleri firmaların kılavuzlarında belirtilen iddia ettikleri  hız limitlerini Tek PC üzerinde ayrı ayrı test yapmak istiyorum. Hangi Program ile doğru sonuç alabilirim.? Ayrıntılı olarak hangi program bana firmaların iddia etikleri hız limitlerinin doğruluğunu ve kalite farklarını gösterebilir. Teşekkürler.

Adamım herhangi bir programa gerek yok.
Tek bir host üzerinden veriyi aynı anda indirip test etmelsin.
ASUS N17 ye bir HDD bağla. Bu HDD den bir film dosyası indir.
Aynı dosyayı diğer modemlerle veya donanımlarla test et.
Hangisinde hızlı ise o iyidir.

seron

Onur ağbeeeyyy!
Bu böyle olmuyor. Bana gutulu Harddisk lazım.
I need a USB external HDD.
Sizin hurda bazarında yok mudur?
---------------------------------
malzeme almaya gitmiş :)

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 30 Mayıs 2016, 18:06:19Onur ağbeeeyyy!
Bu böyle olmuyor. Bana gutulu Harddisk lazım.
I need a USB external HDD.
Sizin hurda bazarında yok mudur?
---------------------------------
malzeme almaya gitmiş :)
Yoh malzeme almaya gitmedim.
Öğleden sonra  SETTLERS IV'e bir kösüldüm. şimdi bıraktım. Epeydir oynamıyordum.
Levellere bakacağım.

ozgurece

seron

Onur abi, elimdeki 1TBnin birisini verip kutulu ufak harddisk bulmaya çalışıyorum. Buradaki ikinci elciler genellikle çakal. Sizin oradaki hurdacılarda bulabilir misin?

Elimde bad sectorlu hitachi var biliyorsun bunu güzelcene cilalayıp elden çıkarabilirim.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 31 Mayıs 2016, 16:12:07Onur abi, elimdeki 1TBnin birisini verip kutulu ufak harddisk bulmaya çalışıyorum. Buradaki ikinci elciler genellikle çakal. Sizin oradaki hurdacılarda bulabilir misin?

Elimde bad sectorlu hitachi var biliyorsun bunu güzelcene cilalayıp elden çıkarabilirim.
Bizim buradakiler de çakal.1TB HDD i buralarda 150 den aşağı vermiyolar.

@ozgurece
Alttaki linkten dosyayı indir.
http://www.geforce.com/drivers/results/96074
İndirdiğin dosyayı HP disüstüne at. kurulum için tıkla. Kurulum esnasında TEMİZ KURULUM seçeneğini işaretle.

seron

Üstüne para koy alayım mı diyorsun yani ;)
yahu anlamadın.
ben sana 1tb harddisk vereceğim, sen de bana gutulu 500lük notbuk harddiski göndereceksin.
anladın da işine gelmiyo galiba ;D

ozgurece