Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 28 Mayıs 2016, 22:24:20Peki link verebilir misin hangi firma o Türksel mi?
O buraya getirdiğin cihazı nasıl edinebilirim?
şu nedir nasıldır:
https://www.enuygun.com/internet-baglantilari/superonline-fiber/konusturan-fiber-internet-kampanyasi-25-mbit-bireysel-24-ay/
Bu reklam hikaye.
Fiber altyapısı olmayan yerlerde bu hıza ulaşamazsın. Senin sorunun da zaten altyapı.
Modem husuna gelince.
Bendeki PİLLİ modemler yaramaz. O modem sadece tattillerde iş görsün diye alınmıştı. Üstelik 150-200TL gibi bir fiyata.
En ideal çözüm şudur.
Öncelikle ikinci el 40-50TL ye bir USB modem bulmalısın.
Sonra bulabilirsen USB üzerinden WAN destekli modemlerden bir adet temin edersin. Sendeki USB modemi bu modeme takıp tüm odaya net yayını yaparsın. İstersen üzerinde LAN hatları da bulunur. Dilersen bir PC ye ULAN üzerinden bağlanabilirsin.
Böyle bir yapılandırmanın SIFIR olarak maliyeti yaklaşık 400 ila 600 TL arasındadır. Bazı modeller için daha aşağıda da olabilir.
Ama benim OKİNGURT'a önermiş olduğum PROFESYONEL modem dersen süper birşeydir. Tek yapman gereken hattın sim kartını takıp ön ayarları yapmandır. Ondan sonra ister oda içerisine yayın yap istersen ULAN hatlarından bağlan.
Bu modemin güzel bir özelliği daha vardır.
Akşamları modemi kapatmak isteyebilirsin. Hiç sorun olmaz. ZABAH kalktığında modemi açarsın 20 sn de (Senede değil haa saniyede) :D modem hazırol vaziyetine geçer.
Ne yazık ki böyle bir modem bir dünya para. 300$ +KDV olarak satılmaktadır. Ama bir defa alınacak bir üründür.
Ben bizim ET'siz @okinkurt  için benimkisini verip, param olunca yenisini alacaktım. O zamanlarda modem 600TL civarıydı. Okingurt mızıklanınca almadım. İyi ki de mızıklanmış :D
Yoksa eldeki parayı borçlara yatırıp şimdi 900 TL bulmak zorunda kalacaktım :D

NET olayına gelince.
3G mobil hatlarda gerçek anlamda sınırsız bulamazsın. En fazlası 15GB adile kullanım kotalı ve sonrası 128Mb/sn lik bağlantı hızı.
Tüm operatörlerde durum hemen hemen aynı.
Bizim Okingurt önceleri Vodafon'un haftalık paketini kullanıyordu. 1GB adil kullanımlı Haftada 12TL bayılıyordu ama indirmelerin de bademciğini alıyordu.
Firma o hattı iptal edince OKİNGURT ortalıkta kaldı. Şimdi fellik fellik 128Mb/sn ye inenlerden olsa da sınırsız paket arıyo.

BAK SANA BİR TAVSİYE.
YAMYAM abinin önerilerine KULAK KUYRUK AS.
Ben dostlarıma ve TOST'larıma kötü ürün önermem.
Şu modemi bizim ET'li @ozgurece 'ye önermiştim. O zamanlarda 100 küsür TL ye almıştı sanırım. Şimdilerde almış başını gitmiş.
Sana da önermiştim ama sen mızıklanmıştın.
http://www.vatanbilgisayar.com/asus-dsl-n17u-300mbps-vdsl2-destekli-kablosuz-n-4-port-gigabit-adsl2-modem.html
Bu modem ile neler yapılabilir.
1 BULUT sayesinde yağmur.... Pardon yaaf ne yağmuru. İndirmelerini bir HDD ye yapabilirsin. (Kendi bulutu da var)
2 Diğer USB portuna bir adet VINN alır takarsın.
3 LAN ya da WAN hatlarını dilediğin gibi kullanabilirsin. İlerde fiber internet gelirse oralara modem masrafın olmaz.
4 Evdeki ADSL hattı ile senin 3G hattını köprüleyerek kullanabilirsin. Yani birisi kesilirse diğer hatta geçebilirsin.
5 Kablosuz olarak yayın yapar dilediğin cihazla bağlanabilirsin.
Bu modemi alabilirsen tek masrafın USB VINN olacaktır. Onlar da 100TL civarı satılıyor. Ama ikinci elden 50TL ye bulabilirsin.
Bu masrafları karşılayabilirsen son seçenek şudur.
Vergilere razı olup faturasız bir 3G hattı alırsın. Eğer bütçen yetiyorsa bol kullanımlık alırsın. Yok yetmiyorsa BANYODA KALDIM 2 KİLO SU DAHA RİCA EDİYORUM diyip 2GB lık olanından alabilirsin.
BİTTİMİ KOTAN.
Hiç möhüm değil. 6 ay içerisinde yine birkaç kilo su (KOTA) daha alıp kullanmaya devam edersin.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 28 Mayıs 2016, 23:02:23Bu reklam hikaye.
Fiber altyapısı olmayan yerlerde bu hıza ulaşamazsın. Senin sorunun da zaten altyapı.
Modem husuna gelince.
Bendeki PİLLİ modemler yaramaz. O modem sadece tattillerde iş görsün diye alınmıştı. Üstelik 150-200TL gibi bir fiyata.
En ideal çözüm şudur.
Öncelikle ikinci el 40-50TL ye bir USB modem bulmalısın.
Sonra bulabilirsen USB üzerinden WAN destekli modemlerden bir adet temin edersin. Sendeki USB modemi bu modeme takıp tüm odaya net yayını yaparsın. İstersen üzerinde LAN hatları da bulunur. Dilersen bir PC ye ULAN üzerinden bağlanabilirsin.
Böyle bir yapılandırmanın SIFIR olarak maliyeti yaklaşık 400 ila 600 TL arasındadır. Bazı modeller için daha aşağıda da olabilir.
Ama benim OKİNGURT'a önermiş olduğum PROFESYONEL modem dersen süper birşeydir. Tek yapman gereken hattın sim kartını takıp ön ayarları yapmandır. Ondan sonra ister oda içerisine yayın yap istersen ULAN hatlarından bağlan.
Bu modemin güzel bir özelliği daha vardır.
Akşamları modemi kapatmak isteyebilirsin. Hiç sorun olmaz. ZABAH kalktığında modemi açarsın 20 sn de (Senede değil haa saniyede) :D modem hazırol vaziyetine geçer.
Ne yazık ki böyle bir modem bir dünya para. 300$ +KDV olarak satılmaktadır. Ama bir defa alınacak bir üründür.
Ben bizim ET'siz @okinkurt  için benimkisini verip, param olunca yenisini alacaktım. O zamanlarda modem 600TL civarıydı. Okingurt mızıklanınca almadım. İyi ki de mızıklanmış :D
Yoksa eldeki parayı borçlara yatırıp şimdi 900 TL bulmak zorunda kalacaktım :D

NET olayına gelince.
3G mobil hatlarda gerçek anlamda sınırsız bulamazsın. En fazlası 15GB adile kullanım kotalı ve sonrası 128Mb/sn lik bağlantı hızı.
Tüm operatörlerde durum hemen hemen aynı.
Bizim Okingurt önceleri Vodafon'un haftalık paketini kullanıyordu. 1GB adil kullanımlı Haftada 12TL bayılıyordu ama indirmelerin de bademciğini alıyordu.
Firma o hattı iptal edince OKİNGURT ortalıkta kaldı. Şimdi fellik fellik 128Mb/sn ye inenlerden olsa da sınırsız paket arıyo.

BAK SANA BİR TAVSİYE.
YAMYAM abinin önerilerine KULAK KUYRUK AS.
Ben dostlarıma ve TOST'larıma kötü ürün önermem.
Şu modemi bizim ET'li @ozgurece 'ye önermiştim. O zamanlarda 100 küsür TL ye almıştı sanırım. Şimdilerde almış başını gitmiş.
Sana da önermiştim ama sen mızıklanmıştın.
http://www.vatanbilgisayar.com/asus-dsl-n17u-300mbps-vdsl2-destekli-kablosuz-n-4-port-gigabit-adsl2-modem.html
Bu modem ile neler yapılabilir.
1 BULUT sayesinde yağmur.... Pardon yaaf ne yağmuru. İndirmelerini bir HDD ye yapabilirsin. (Kendi bulutu da var)
2 Diğer USB portuna bir adet VINN alır takarsın.
3 LAN ya da WAN hatlarını dilediğin gibi kullanabilirsin. İlerde fiber internet gelirse oralara modem masrafın olmaz.
4 Evdeki ADSL hattı ile senin 3G hattını köprüleyerek kullanabilirsin. Yani birisi kesilirse diğer hatta geçebilirsin.
5 Kablosuz olarak yayın yapar dilediğin cihazla bağlanabilirsin.
Bu modemi alabilirsen tek masrafın USB VINN olacaktır. Onlar da 100TL civarı satılıyor. Ama ikinci elden 50TL ye bulabilirsin.
Bu masrafları karşılayabilirsen son seçenek şudur.
Vergilere razı olup faturasız bir 3G hattı alırsın. Eğer bütçen yetiyorsa bol kullanımlık alırsın. Yok yetmiyorsa BANYODA KALDIM 2 KİLO SU DAHA RİCA EDİYORUM diyip 2GB lık olanından alabilirsin.
BİTTİMİ KOTAN.
Hiç möhüm değil. 6 ay içerisinde yine birkaç kilo su (KOTA) daha alıp kullanmaya devam edersin.

Ağabey ben mızıklanmadm sen hesap iban no veremem felan dedin git hesap aç dedin yokuşa gitti :D parayı yollama yollarını kabul etmedin yoksam para bile hazırdı :D
şuan için 3g de düzgün paket yok 15gb abone alımına kapatıldı ama bütçe varsa turkcell 50 gb var ayda 120 tl 50 gb sonrasıda 128 kb ancak 4.5g için geçerli 4.5g çıkınca 3g paketlerini kaldırdılar rahat rahat kazıklamak için .

EDİT : OHARA ! Yav 120 tl aralıkla kadar diyorlardı 160 tl olmuş höhhh bunedir ya http://www.turkcell.com.tr/kurumsal/internet/bilgisayardan-internet/turbo-50-gb-bilgisayardan-kontratli?place=internet_category

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 29 Mayıs 2016, 01:39:26Ağabey ben mızıklanmadm sen hesap iban no veremem felan dedin git hesap aç dedin yokuşa gitti :D parayı yollama yollarını kabul etmedin yoksam para bile hazırdı :D
şuan için 3g de düzgün paket yok 15gb abone alımına kapatıldı ama bütçe varsa turkcell 50 gb var ayda 120 tl 50 gb sonrasıda 128 kb ancak 4.5g için geçerli 4.5g çıkınca 3g paketlerini kaldırdılar rahat rahat kazıklamak için .

EDİT : OHARA ! Yav 120 tl aralıkla kadar diyorlardı 160 tl olmuş höhhh bunedir ya http://www.turkcell.com.tr/kurumsal/internet/bilgisayardan-internet/turbo-50-gb-bilgisayardan-kontratli?place=internet_category
Şavalak şaban.
İBAN verince nasıl yolluyacaksın ki hesabın olmadan.
Şubeden göndermek zorundaydın ki o da senden bir dünya masraf alacaktı. Üstelik ödemeler  kayıt altına alınıp üçkaat yapılıyo.
Bizim bir arkadaş mahsuscuktan ev kirası diye iban no ya yatırmış. Sonra ona bir dünya borç çıkartmışlar :D
HAA NOT:
15GB faturasız hatlarda hala var. Ben kullanıyorum. 3 aylık 15GB doldurusan kotayı 128Kb 2GB daha doldurursan 96Kb
Sana yaramaz. Sen haftasında emersin tüm kotayı sonra da mızıklanırsın :D

seron

Onur abi,
bu defa da sen sağ elinle sol kulağını tutmuşsun.
Yazını hiç üşenmeden baştan sona okudum ama anlattıklarını yapmaya da üşendim.
Bir defa şöyle bir sorunumuz var:
Artık bizim evde internet yok.
Bizim şavalaklar hattı hiçkimseciklerin oturmadığı boş zemin kata aktardılar. modemi aşağı alıp, prize ayarlayıp, bu defa da üst kata kablo çekmek zoruma gitti. zaten yaptıkları salaklığa kızdım ve de kabloları söküp bahçeye attım orada öyle duruyor.
ben uğraşamam. ne halleri varsa görsünler. yarın öbürgün "aaabiiiii şu modemi bağlayıer filim izleyeceeeeez" derlerse "street in-get in" diyeceğim. bir dizi indiriyordum torrent ile. onların yüzünden yarım kaldı. zaten senin evine kurulmamış bir internet, hiçbir zaman senin olmamıştır. hangi internet hizmetini araştırdıysam hizmet koşullarında "seni iki sene düdükleyeceğiz" ibaresi var. değilse garibanlıktan alamıyor değilim. ne yani, hizmetten memnun kalmazsam, bırakıyorum kardeşim diyemeyecek miyim?

neyse boşverin bunları. dermansız dertleri konuşmanın anlamı yok. dediklerine gelince, çok alengirli e yüksek meblalı işler. onun yerine bir adet vınn alınıp idare edilebilir ama ben idare edemem, bana aylık yüksek indirme kapasitesi + hızı gerekli.
NOKTA.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 29 Mayıs 2016, 13:19:38Onur abi,
bu defa da sen sağ elinle sol kulağını tutmuşsun.

neyse boşverin bunları. dermansız dertleri konuşmanın anlamı yok. dediklerine gelince, çok alengirli e yüksek meblalı işler. onun yerine bir adet vınn alınıp idare edilebilir ama ben idare edemem, bana aylık yüksek indirme kapasitesi + hızı gerekli.
NOKTA.
Ben kulağımı kuyruğumu düzgün tutuyorum ama sen tersten bakıyorsun.
1) Yüksek indirme kapasiteli ve hızlı internet diye birşey yok. En azından sizin oralarda yok. Sadece böyük sitelere geldi ve o da 2 yıllık imza karşılığı. Aylık sanırım 60TL civarı.
2) İki yıl boyunca 60TL yi her ay verebilirim dersen 1.5Mb/sn lik hız ile kullanmanda sakınca görmüyorum :D (Sizin oralar için)
Ama benim önerimi anlamamış olacaksın ki GIBIZLANIYORSUN.
Benim önerim senin internetsiz kalmaman içindi. Aylık 3-5 biriktirerek en azından forumlardan uzaklaşmaman için bir öneri idi. Kalan kotayı da istersen film indirtmek için kullan karışmam. Özellikle de faturasız önerdim ki paran biterse bile hattın bitmesin diye.
Bak okingurt'u örnek gösterdim. Herif ilk birkaç gün internete giriyo sonra kotayı emiyor ve dımdızlak bekliyor. Bunun için de ayda 40-50TL kadar bayılıyor. Ben aylık 10GB kotalı kullanıyorum ve 40TL ödüyorum. Amacım netten ayrı düşmemek. Filmlerle milimlerle işim yok. Arada birkaç saat oyun çeviriyorum o kadar. Bu ay test için iki adet ISO indirdim. Bağlantım kopmadı. Yedek paket te almıştım halbuki :D
ÖZETLE.
İnternetin bir maliyeti var ve ne yazık ki Türkiyede hiç te ucuz değil. Bakma sen, gel şu kadar hızlı internet bizde gel şöyle kapasiteli internet bizde diyenlere.
Bu interneti ilk kullananlardan birisiyim diyebilirim. Daha ADSL Türkiyeye gelmeden önce ADSL modem almıştım. Hemde 130$ gibi bir ücretle. ADSL nin gelmesini 2 yıl bekledim. Bu süre içerisinde telefon ile bağlanıyordum ve aylık faturam ortalama 300TL geliyordu.
Sonra ADSL geldi. Ayda 70TL gibi bir sabit ücretle sınırsız aldım ve kullanıyordum. Hem o yıllarda en yüksek hız 512Mb/sn idi.
O yıllardan bu güne geldik. Ttnetin hayınlıklarından sonra evdeki interneti kapattım. Mecburen 3G ye duhul oldum. En ideal kullanım şeklim bu günlerdeki.
Zaten film indirenler takip altındalar. Bir de film indirmekle uğraşmayı sevmiyorum. Efendi efendi kendi işlerimi görüyorum.
Senin işin ise:
Hani derler ya hem parası yok hem de şey... Buna benziyor. :D
İyice okuyup anlarsan yazdıklarımı.
Alırsın bir faturasız hat. Aydan aya paran oldukça yüklersin. Evde internetsiz kalmazsın. Öyle film milim uğraşacağım dersen hiçbir yere varamazsın. Ama baktın ki kotayı idareli kullanıyorsun. Ay sonuna doğru kotan kalıyor, dayan gitsin filmlere.
Ya da 3 aylık 90 kaymeye 15GB kotalı net alırsın. netsiz kalmazsın ama 15GB ı doldurursan hızın EDGE'ye düşer. Bu hız da forumlara girip çıkman için yeterli olur. Aylık 30TL gibi bir maliyet olur ki 3 paket cigara parası.
BU YAZDIKLARIM KİMSEYE MİNNET ETMEMEN İÇİNDİR.

Bugünkü hız raporum.

İLAVE BİLGİ.
Bu günkü hızıma göre indirme hızım aşağıda gösterilmiştir.
Sendeki hızın max. 200Kb/sn olduğunu belirtmiş idin. benim indirme hızım bazen 850Kb/sn leri vurabiliyor. Ama ortalama 500-600Kb/sn ile gidiyor.
Bu yükleme hızı çok hızlı olmasa da iş görebilecek seviyededir. Yani çok ta kötü sayılmaz. İdare ediyor.
Zaman zaman 3G hatları gıbızlansa da indirmelerle çok işim olmadığı için idare ediyorum.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 29 Mayıs 2016, 13:52:44Ben kulağımı kuyruğumu düzgün tutuyorum ama sen tersten bakıyorsun.
1) Yüksek indirme kapasiteli ve hızlı internet diye birşey yok. En azından sizin oralarda yok. Sadece böyük sitelere geldi ve o da 2 yıllık imza karşılığı. Aylık sanırım 60TL civarı.
2) İki yıl boyunca 60TL yi her ay verebilirim dersen 1.5Mb/sn lik hız ile kullanmanda sakınca görmüyorum :D (Sizin oralar için)
Ama benim önerimi anlamamış olacaksın ki GIBIZLANIYORSUN.
Benim önerim senin internetsiz kalmaman içindi. Aylık 3-5 biriktirerek en azından forumlardan uzaklaşmaman için bir öneri idi. Kalan kotayı da istersen film indirtmek için kullan karışmam. Özellikle de faturasız önerdim ki paran biterse bile hattın bitmesin diye.
Bak okingurt'u örnek gösterdim. Herif ilk birkaç gün internete giriyo sonra kotayı emiyor ve dımdızlak bekliyor. Bunun için de ayda 40-50TL kadar bayılıyor. Ben aylık 10GB kotalı kullanıyorum ve 40TL ödüyorum. Amacım netten ayrı düşmemek. Filmlerle milimlerle işim yok. Arada birkaç saat oyun çeviriyorum o kadar. Bu ay test için iki adet ISO indirdim. Bağlantım kopmadı. Yedek paket te almıştım halbuki :D
ÖZETLE.
İnternetin bir maliyeti var ve ne yazık ki Türkiyede hiç te ucuz değil. Bakma sen, gel şu kadar hızlı internet bizde gel şöyle kapasiteli internet bizde diyenlere.
Bu interneti ilk kullananlardan birisiyim diyebilirim. Daha ADSL Türkiyeye gelmeden önce ADSL modem almıştım. Hemde 130$ gibi bir ücretle. ADSL nin gelmesini 2 yıl bekledim. Bu süre içerisinde telefon ile bağlanıyordum ve aylık faturam ortalama 300TL geliyordu.
Sonra ADSL geldi. Ayda 70TL gibi bir sabit ücretle sınırsız aldım ve kullanıyordum. Hem o yıllarda en yüksek hız 512Mb/sn idi.
O yıllardan bu güne geldik. Ttnetin hayınlıklarından sonra evdeki interneti kapattım. Mecburen 3G ye duhul oldum. En ideal kullanım şeklim bu günlerdeki.
Zaten film indirenler takip altındalar. Bir de film indirmekle uğraşmayı sevmiyorum. Efendi efendi kendi işlerimi görüyorum.
Senin işin ise:
Hani derler ya hem parası yok hem de şey... Buna benziyor. :D
İyice okuyup anlarsan yazdıklarımı.
Alırsın bir faturasız hat. Aydan aya paran oldukça yüklersin. Evde internetsiz kalmazsın. Öyle film milim uğraşacağım dersen hiçbir yere varamazsın. Ama baktın ki kotayı idareli kullanıyorsun. Ay sonuna doğru kotan kalıyor, dayan gitsin filmlere.
Ya da 3 aylık 90 kaymeye 15GB kotalı net alırsın. netsiz kalmazsın ama 15GB ı doldurursan hızın EDGE'ye düşer. Bu hız da forumlara girip çıkman için yeterli olur. Aylık 30TL gibi bir maliyet olur ki 3 paket cigara parası.
BU YAZDIKLARIM KİMSEYE MİNNET ETMEMEN İÇİNDİR.

Bugünkü hız raporum.
[IMG]http://www.speedtest.net/result/5362731774.png[/img]

Abi şu 3g yi fiyatına rağmen kotasız verseler ttnet batar her türl ü iddaa sına varım ben dağ başında bile 13/14 mb hız alabiliyorum gayet iyi sabit ve kotasız verilse süper olurdu şehirde ttnet kullanan arkadaşlar var 3-4 mb de sürünüyorlar üstelik 8 veya 16 mb parası ödüyorlar seron abinin dediği gibi haklarını aramıyorlar orası ayrı dava hiç şikayet için telefon açan bile yok. Bu arada senin dediğin paket bu sanırım http://www.turkcell.com.tr/paket-ve-tarifeler/abone-alimina-kapali-paketler/15-gb-internet-paketi abone alımına kapalı diyor

Bakın bu fiyatlar eyi http://www.vodafone.com.tr/Cihazlar/cepte-wifi.php# 4.5g yalnız 20 gb 69 tl diyor ben 3g de aynı pakete 90 tl veriyorum.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 29 Mayıs 2016, 14:05:47Abi şu 3g yi fiyatına rağmen kotasız verseler ttnet batar her türl ü iddaa sına varım ben dağ başında bile 13/14 mb hız alabiliyorum gayet iyi sabit ve kotasız verilse süper olurdu şehirde ttnet kullanan arkadaşlar var 3-4 mb de sürünüyorlar üstelik 8 veya 16 mb parası ödüyorlar seron abinin dediği gibi haklarını aramıyorlar orası ayrı dava hiç şikayet için telefon açan bile yok. Bu arada senin dediğin paket bu sanırım http://www.turkcell.com.tr/paket-ve-tarifeler/abone-alimina-kapali-paketler/15-gb-internet-paketi abone alımına kapalı diyor

Bakın bu fiyatlar eyi http://www.vodafone.com.tr/Cihazlar/cepte-wifi.php# 4.5g yalnız 20 gb 69 tl diyor ben 3g de aynı pakete 90 tl veriyorum.
Bu paket benim dediğim paket değil.
Bu paket faturalı hatlar için ve cihaz ile birlikte.
İkinci yazmış olduğun paket ise CEP'te Wi-Fi.
Bu paketi alırsan dımdızlak kalırsın. Çünkü sadece cep telefonlarında kullanılabiir bir pakettir. Ama benim modemden almış olsaydın ben cepte kullanacağım diyerek modemden kullanabilirdin :D
Senin modeme takarsan modem sim kartı tanımayacaktır.

seron

Abi filim derken ben youtube'da çok takılıyorum e beğendiğim videoları koleksiyon yapıyorum. biraz da iso miso indiriyorum. senin dediğin paket bana gelmez. forumlara int kafeden de katılabilirim. Sırf forumda gezmek için modem ücreti+aylık sabit ücret ödemek mantıklı değil.

Şayet TTNet gazıkçı bir şirket olmayaydı, iki değil 4yıla kadar imza atardım.
Boşer abi. sıkıntı yok. birşey lazım oldu mu, kafeciden izin alır indiririm kimse yokken. Hani, kimse varken diğerlerinin interneti kasılıyor şikayet ediyorlar ondan. tenha zaman çok oluyor o zaman indiririm veri'mi.
------------------
NOT:
merak ettim, film indirenleri kim neden takip ediyor?

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 29 Mayıs 2016, 14:15:41------------------
NOT:
merak ettim, film indirenleri kim neden takip ediyor?
Yapımcı şirketler çok film indirenleri takip altına almış. Uzun süredir bu durum var. Telif hakları dolayısı ile.
Sen de biliyorsun ki her indirmelerde IP ler kayıt altına alınır. Bizim HIYAR GURAY bu yüzden 2TB lık harddiskini yakmıştı :D

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 29 Mayıs 2016, 14:19:25Yapımcı şirketler çok film indirenleri takip altına almış. Uzun süredir bu durum var. Telif hakları dolayısı ile.
Sen de biliyorsun ki her indirmelerde IP ler kayıt altına alınır. Bizim HIYAR GURAY bu yüzden 2TB lık harddiskini yakmıştı :D

Ben de yakmak zorunda kalmıyayım o zaman. Gerçi bende pek birşey yok ama, yine de sağlama alayım.
Yahu benim torrentle indirdiğim filim Bir zamanların Mac Gyver dizisi. Bunu ben marketlerde bulamadım. sonra dublajsız altyazısız buldum, sonra da altyazı bulurum dediydim. Ama işte torrent yarıda kaldı.

Yoksa ben de mi yakayım diskimi he? ;D üç kez üzerine yazdırsak olma mı? ;)

Mr_YAMYAM

Olur olur. 3 kere zero fill yap yeter :D
Bak tam senlik ve @okinkurt 'luk paket buldum.
Gerçek anlamda sınırsız sayılır. Bu kotayı ev kullanıcılarının doldurabilmesi pek olası değildir.
http://www.turkcell.com.tr/internet/cepten-internet/buyuk-internet-paketi?place=internet_category

seron

Konuyla ilgili üstünkörü araştırma yaptım. Olay bizim gastecilerin olayı abartmalarından ibaret. Bu mesele daha çok yurtdışı için geçerli. Üstelik, kültü ve turizm bakanlığı uyar-kaldır ilkesini benimsemiş ve şöyle işliyor.
birincide email ile uyarırız
ikincide eve mektup yollarız
üçüncüde eve ceza makbuzu göndeririz.
tabi doğruysa:
http://www.hurriyet.com.tr/film-indirenler-yandi-16918418
http://www.rotahaber.com/teknoloji/internetten-film-ve-muzik-indirenler-yandi-h416936.html

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 29 Mayıs 2016, 14:32:53Konuyla ilgili üstünkörü araştırma yaptım. Olay bizim gastecilerin olayı abartmalarından ibaret. Bu mesele daha çok yurtdışı için geçerli. Üstelik, kültü ve turizm bakanlığı uyar-kaldır ilkesini benimsemiş ve şöyle işliyor.
birincide email ile uyarırız
ikincide eve mektup yollarız
üçüncüde eve ceza makbuzu göndeririz.
tabi doğruysa:
http://www.hurriyet.com.tr/film-indirenler-yandi-16918418
http://www.rotahaber.com/teknoloji/internetten-film-ve-muzik-indirenler-yandi-h416936.html
Burada çelişki var.
Kültür ve turizm bakanlığı ceza yazamaz. Sadece uyarma yetkisi vardır. Herhangi bir şikayet ulaşırsa kültür ve turizm bakanlığı bu şikayeti değerlendirmek zorundadır.
Film indirmekle Eserler kanununu çiğnemiş olduğun tespit edilse bile bunun yasal prosedürü vardır.
Önce filmleri gayri yasal bir şekilde çoğaltmış olduğun tespit edilmelidir. (İnternette yayınlamak bu işin içindedir)
Bu tespit edilmişse veya delil varsa direk mahkemeye sevk edilirsin. Karşındaki muhattap film yapımcılarıdır. Yani yasal telif hakkı sahipleri.
Firma der ki bu adam benim eserlerimi çaldı.
Mahkeme delilleri inceler. Seni suçlu bulursa önce yasalar çerçevesinde ceza alırsın, sonra da eser hak sahiplerine yüklü bir tazminat ödemen gerekebilir.

seron

şükürler olsun öyle bir derdim yok ;)

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 29 Mayıs 2016, 14:30:39Olur olur. 3 kere zero fill yap yeter :D
Bak tam senlik ve @okinkurt 'luk paket buldum.
Gerçek anlamda sınırsız sayılır. Bu kotayı ev kullanıcılarının doldurabilmesi pek olası değildir.
http://www.turkcell.com.tr/internet/cepten-internet/buyuk-internet-paketi?place=internet_category

Ohara hüooaahahaoh abi ne yaptın ben ayda 500 tl kazanamıyorum :D

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 29 Mayıs 2016, 15:40:15Ohara hüooaahahaoh abi ne yaptın ben ayda 500 tl kazanamıyorum :D
Ama ayda 300GB kota istiyorsun.
Yok öyle 3 kuruşa 5 köftehor :D

seron

Bağa ayda 30GB'yi
10MBitsaniyeyi
50-60TLden sağlasın yeter.

300GB neyin istemem. zaten o kadar veriyi 24 saat boyunca komple internet sistemini indirmeye çalışsan ay sonuna kadar bitiremezsin kotayı ;D

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 29 Mayıs 2016, 16:28:38Bağa ayda 30GB'yi
10MBitsaniyeyi
50-60TLden sağlasın yeter.

300GB neyin istemem. zaten o kadar veriyi 24 saat boyunca komple internet sistemini indirmeye çalışsan ay sonuna kadar bitiremezsin kotayı ;D
Öyle bişii yok.
Var ama senin oralarda ve bizim buralarda yok.
Ahanda bizim @ozgurece 'nin oralarda var. Hemide 100GB kotalı. ve de 25MB/sn

Hadi hep birlikte oraya yerleşek :D

seron

Bizim şehir merkezine daha yakın yerde de var; fiber hem de...
Hatta bir gecekondu mahallesine dahi döşediler; sebep, gecekondu mahallesinin dibinde bir dağcık var. burada lüks apartmanlar bulunduğu için, şirket oraya döşemiş, gecekondulular da bundan faydalanabiliyor.
Ama bizim mahallede yok. bak imarlı mimarlı mahalle, ama internet yok. hey Allahım!... ;D

Mr_YAMYAM

Alın size tam istediğiniz paket.
http://www.vodafone.com.tr/Net/supernet-aninda-evinizde.php
Anında evinizde paketini alıyorsunuz. Modemleri de alıyorsunuz.
@okinkurt  sadece 3G modem ile bağlanıyor. 50GB AKK li.
@seron  ister tel hattına bağlasın isterse 3G ile bağlansın.