Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

okinkurt

Alıntı yapılan: seron - 24 Mayıs 2016, 00:53:39Abicim biliyorsun ben korsan kullanmamaya çalışıyorum. Hani utanmasam firmalara telefon açıp dileneceğim eski sürüm de olur ne olur gönderin diye.
neyse.
Müdür n'aptın?
Linux ne oldu?
"abi bakamadım da kota bittide akşam ceryanlar kesildi de ayağım kaydı da ödevlerimi yapamadım da..."
öyle mi? ;D

Abi bende korsanı komple bıraktım uğraşmıyorum hiç param yeterse alıyorum yetmezse bekliyorum :D linuxa tam dalmadım kota yenilensin dalarım diye düşündüm bu akşam saldırmayı planlıyorum kendimi sıkarak kota arttırıyorum yoksa bitiyor hemen gerçi bitmesede net berbat habire düşüyorum valla zulüm başka birşey değil.

@ozgurece hocam upload düşük geldi bana .

Mr_YAMYAM

Ben de son zamanlarda OKİNGURT'laştım  ;D
Settlers ta tüm TEXTURE ayarlarını mıncıkladım. İki adet ekran kartı test ettim.
Yoh şurasında böcük var, yok şurası gıbızlanıyor diyerek ATI 6570 ve GF9400 ile tüm sınırları zorladım.
ATI6570 GF9400 ten daha hızlı bir kart olarak görünmesine rağmen GF9400'ün texture değerlerine yetişemedi.
Sürücü olarak fazla seçeneğim olmamasına karşın ürünün CD'si içerisindeki orijinal sürümü yükledim. GF9400 için ise Nvidia 301 seriisi sürücüler oldukça uyumlu çalışmaktadır.
Ancak.
Linux tabanında ATI sahipli sürücüleri oldukça performanslı çalışırken, Nvidia sürücülerinin hiç birisi doğru çalışmamaktadır. Sanırım Nvidia'nın Linuxlarla arası bozulmuş  :))

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 24 Mayıs 2016, 16:26:42@seron
Uyanınca şu resme bir bak.
Sanırım birşeyler anlamış olmalısın.
Sen her ne kadar da tüm kodekler yüklü geliyor desen de senin nanede  de eksikler var :D Bunların önemli olanlarını tamamlayınca rip işlemleri studio ile eşitlendi.

Bahsi geçen eklentiler o yazılım için geçerli.
Studioda o eklentiler vardır, başka sistemde yoktur bu doğal.
Benim sıkıntı yaşamamama neden olan en önemli şey:
CONVERT yazılımı olarak kullandığım VLC nin kendi kodeklerini barındırmasıdır.
Openshot ve kdenlive, bazı kodekleri içerebilirken bazılarını sistemden kullanır.
Endee program ise (DVDrip) kendi kodekleri ile beraber kurulmayıp, sistemde sonradan yüklenmesi gereken bazı bileşenleri istiyor.
Dikkat edersen oradaki eklentiler, her yazılım için gerekli değil.
mesela oradaki VCD enkodasyonu için istediği eklenti zaten K3Bnin içinde var. ama ille de dvdrip yazılımı kullanacağım dersen, e kusura bakma ama ne istiyorsa kurmak zorundasın.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 24 Mayıs 2016, 21:33:56Bahsi geçen eklentiler o yazılım için geçerli.
Studioda o eklentiler vardır, başka sistemde yoktur bu doğal.
Benim sıkıntı yaşamamama neden olan en önemli şey:
CONVERT yazılımı olarak kullandığım VLC nin kendi kodeklerini barındırmasıdır.
Openshot ve kdenlive, bazı kodekleri içerebilirken bazılarını sistemden kullanır.
Endee program ise (DVDrip) kendi kodekleri ile beraber kurulmayıp, sistemde sonradan yüklenmesi gereken bazı bileşenleri istiyor.
Dikkat edersen oradaki eklentiler, her yazılım için gerekli değil.
mesela oradaki VCD enkodasyonu için istediği eklenti zaten K3Bnin içinde var. ama ille de dvdrip yazılımı kullanacağım dersen, e kusura bakma ama ne istiyorsa kurmak zorundasın.
Onları demek istemedim cahal civelek herif.
Hani demiştim ya sana NANE de render yavaş idi.
İşte bu kodeklerden bazıları eksik olduğu içinmiş. Aynı program için tüm kodekleri yükleyince ubuntu ile eşitlendi süreler.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 24 Mayıs 2016, 21:06:36Ben de son zamanlarda OKİNGURT'laştım  ;D
Settlers ta tüm TEXTURE ayarlarını mıncıkladım. İki adet ekran kartı test ettim.
Yoh şurasında böcük var, yok şurası gıbızlanıyor diyerek ATI 6570 ve GF9400 ile tüm sınırları zorladım.
ATI6570 GF9400 ten daha hızlı bir kart olarak görünmesine rağmen GF9400'ün texture değerlerine yetişemedi.
Sürücü olarak fazla seçeneğim olmamasına karşın ürünün CD'si içerisindeki orijinal sürümü yükledim. GF9400 için ise Nvidia 301 seriisi sürücüler oldukça uyumlu çalışmaktadır.
Ancak.
Linux tabanında ATI sahipli sürücüleri oldukça performanslı çalışırken, Nvidia sürücülerinin hiç birisi doğru çalışmamaktadır. Sanırım Nvidia'nın Linuxlarla arası bozulmuş  :))

Abi ati nin windowsa sağlam gıcığı var, amd satın aldıktan sonrada düzelmedi bana göre iyice berbat ettiler sürücü konusunda rezil bir firma bence nvidia nın ölüsü bile ezer geçer driver konusunda eski kartlara bile hala güncelleme geliyor, AT-i ve devamı amd HD 4000 serisini bile çöpe attı hatta hd 6xxx 7xxx gibi güçlü kartlara bile anca beta desteği veriyor GCN mimarisi öncesi kartları çöpe attılar ben dıcı kırık 9800gt ye bile hala update alıyorum hatta cok daha eski kartlara bile geliyor nvidia dan şaşmam şahsen .

NOT : Don gömlek işine çok dalma sonra takıntı haline geliyor ha ! :))

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 25 Mayıs 2016, 03:25:28Abi ati nin windowsa sağlam gıcığı var, amd satın aldıktan sonrada düzelmedi bana göre iyice berbat ettiler sürücü konusunda rezil bir firma bence nvidia nın ölüsü bile ezer geçer driver konusunda eski kartlara bile hala güncelleme geliyor, AT-i ve devamı amd HD 4000 serisini bile çöpe attı hatta hd 6xxx 7xxx gibi güçlü kartlara bile anca beta desteği veriyor GCN mimarisi öncesi kartları çöpe attılar ben dıcı kırık 9800gt ye bile hala update alıyorum hatta cok daha eski kartlara bile geliyor nvidia dan şaşmam şahsen .

NOT : Don gömlek işine çok dalma sonra takıntı haline geliyor ha ! :))
İyi de ATI Linux işletim sisteminde FGLRX sürücüsü ile ŞIP diye oturdu ve full performans çalışıyor.
Benim için güncelleme gelmesi gitmesi de önemli değildir. Önemli olan sistemin oturmasıdır. Linuxta ATI oturdu. W XP de Nvidia yattı :D
Settlers'in testure değerlerini dibine kadar zorladım. Ama ATI çok performans veremiyor. GF9400'ün anormal bir upscalling kabiliyeti var.
Tabiiki bu kartlar alt seviye ürünler. Amaç alt seviye de  olsa tam performans elde edebilmektir.
Haa ben DON işlerine pek takılmam. Çünkü benim sistemde pek DON olmaz.
Sadece grafik detaylarını bilimsel olarak en üst düzeye çekmeye çalışmıştım. Zaten settlers'te bu sınırlı imkanlarla yapılmaktadır. Oyun motorlarında bu ayarlar olmadığı için texture kalitesini sen hardware üzerinden yapabiliyorsun.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 25 Mayıs 2016, 14:16:09İyi de ATI Linux işletim sisteminde FGLRX sürücüsü ile ŞIP diye oturdu ve full performans çalışıyor.
Benim için güncelleme gelmesi gitmesi de önemli değildir. Önemli olan sistemin oturmasıdır. Linuxta ATI oturdu. W XP de Nvidia yattı :D
Settlers'in testure değerlerini dibine kadar zorladım. Ama ATI çok performans veremiyor. GF9400'ün anormal bir upscalling kabiliyeti var.
Tabiiki bu kartlar alt seviye ürünler. Amaç alt seviye de  olsa tam performans elde edebilmektir.
Haa ben DON işlerine pek takılmam. Çünkü benim sistemde pek DON olmaz.
Sadece grafik detaylarını bilimsel olarak en üst düzeye çekmeye çalışmıştım. Zaten settlers'te bu sınırlı imkanlarla yapılmaktadır. Oyun motorlarında bu ayarlar olmadığı için texture kalitesini sen hardware üzerinden yapabiliyorsun.

Abi oyun motorunda o ayarlar yok ama oyunun içindeki settings.cfg yi not defteri ile açarsan daha çeşitli ayarlar mevcut bende çözünürlük düşüktü ordan yaptım mesela, günümüz oyunlarının coğunda bazı ayarlar yok ancak cfg dosyalarında birçok ayar bulmak mümkün kart bellek ayarlaması bile yapabilirsin istersen biraz karıştır o cfg yi.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 25 Mayıs 2016, 15:07:48Abi oyun motorunda o ayarlar yok ama oyunun içindeki settings.cfg yi not defteri ile açarsan daha çeşitli ayarlar mevcut bende çözünürlük düşüktü ordan yaptım mesela, günümüz oyunlarının coğunda bazı ayarlar yok ancak cfg dosyalarında birçok ayar bulmak mümkün kart bellek ayarlaması bile yapabilirsin istersen biraz karıştır o cfg yi.
Yanlış :D
Game configürasyon dosyası sistem oturmazsa işe yaramaz. Çünkü bu ayarlar zaten oyun içerisinde bulunur.
Eğer oyun içerisinden bu ayarları yapamıyorsan optimizasyon sorunların var demektir.
Ayrıca uygulama ayarlarını karta devretmişsen conf ile yapmış olduğun değişiklikler işe yaramaz.
Ben şimdi Nvidia 304 sürümünü kurdum sistem linuxta OTURDU.
Önceden 340 sürümünü yüklemiştim sistem şapşırtmıştı. Isı bile normale döndü.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 25 Mayıs 2016, 15:32:49Yanlış :D
Game configürasyon dosyası sistem oturmazsa işe yaramaz. Çünkü bu ayarlar zaten oyun içerisinde bulunur.
Eğer oyun içerisinden bu ayarları yapamıyorsan optimizasyon sorunların var demektir.
Ayrıca uygulama ayarlarını karta devretmişsen conf ile yapmış olduğun değişiklikler işe yaramaz.
Ben şimdi Nvidia 304 sürümünü kurdum sistem linuxta OTURDU.
Önceden 340 sürümünü yüklemiştim sistem şapşırtmıştı. Isı bile normale döndü.

Yanlış değil abi birçok oyunda birçok detayı değiştirdim her türlü kanıtlarım oyun yapımcıları buna imkan sağlıyor özellikle unreal engine motoru mesela outlast adlı korku oyunu film grain efektine sahiptir ancak options veya herhangi bir yerde bunu kapatamazsın ancak config dosyasında bulunan Film grain :: 2 rakkamını 0 yaparsak bu efekti kapatabiliyoruz birçok oyundan örnek verebilirim sana bir örnek daha skyrim adlı oyunda çoklu çekirdek sorunu vardı firma bunu çözmekle uğraşmadı birtane modcu oyun cfg sinden bu sorunu çözebilmişti :) hatta ekran kaplama sorunu olan oyunlar lord of the rings gibi bunuda cfg ye 16:9 ekliyerek hallediyoruz sadece oyun ayarlarına bakarsan yaya kalırsın ya en basiti setlers işte çözünürlük kilidi vardı ben cfg den açtım yükselttim .

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 25 Mayıs 2016, 16:16:07Yanlış değil abi birçok oyunda birçok detayı değiştirdim her türlü kanıtlarım oyun yapımcıları buna imkan sağlıyor özellikle unreal engine motoru mesela outlast adlı korku oyunu film grain efektine sahiptir ancak options veya herhangi bir yerde bunu kapatamazsın ancak config dosyasında bulunan Film grain :: 2 rakkamını 0 yaparsak bu efekti kapatabiliyoruz birçok oyundan örnek verebilirim sana bir örnek daha skyrim adlı oyunda çoklu çekirdek sorunu vardı firma bunu çözmekle uğraşmadı birtane modcu oyun cfg sinden bu sorunu çözebilmişti :) hatta ekran kaplama sorunu olan oyunlar lord of the rings gibi bunuda cfg ye 16:9 ekliyerek hallediyoruz sadece oyun ayarlarına bakarsan yaya kalırsın ya en basiti setlers işte çözünürlük kilidi vardı ben cfg den açtım yükselttim .
Oolum.
Game konfigürasyon dosyası zaten oyun içerisinden kontrol edilebilen ayarlardır.
Sen bunu oyun içerisinden değiştiremiyorsan sisteminde sorunlar vardır.
Örnek SETTLERS IV te yüksek ekran çözünürlüğüne geçemiyorsun ve bunu game konfig dosyasından değiştiriyorsun. Bu durum D-X uyuşmazlığı ve sürücü optimizasyon sorunlarını gösterir. D-X uyumunu tam yaptığında ve sistem tam optimize olduğunda game konfig içerisinde olan tüm ayarları zaten oyun içerisinden yapabilirsin demektir.
Eğer ekran kartı yönergelerinden UYGULAMA ayarlarını geçersiz kıl komutu vermişsen zaten bu game konfig değerleri uygulanmayacak direk donanımın değerleri ele alınacaktır.

Mr_YAMYAM

@okinkurt
Alttaki resme iyi bak.
Ne demek istediğimi anlarsın.

seron

Ben de birez garışayım.
Okingurt, Bir firmanın sürekli güncelleme çıkartması bir artı değildir. Aksine, yaptıkları delikli bohçayı her seferinde iyi yamalayamıyorlar anlamına da gelebilir.
Linux tarafında(burası seni ilgilendirmiyor ama yine de söyliyeyim) forumlarda site yöneticileri de dahil "yok amd iyi değil de nvidia daha iyi de bilmemneyde daha iyi desteği var da..." diye laf kalabalığı yapıyor. "yandım öldüm bittim" başlıklarına bir bakıyorsun, sorunların yüzde sekseni,... bak YÜZDE SEKSENİ (SEKSEN SEKSEN %80) hep nvidia uyumsuzluğu, hep nvidia sürücü sorunu bilmemnesi...
AMD'ye bakıyorsun, Zavallı AMD internetsiz kurulumda bile uslu uslu işini yapıyor. Ben yine de sorun çıkmasın herşey eksiksiz olsun diye gittim sitesinden sahipli sürücüsünü indirip kurdum. çünkü video mideo işiyle uğraşıyorum sıkıntı çıkmasın istedim. ama ne oldu? yanlış disk bayrağı ve bios ayar hatası yüzünden 3gün uğraştığım sistem GÜMBÜÜÜÜRRRT diye göçtü. yazık oldu.

Şimdi. soruyorum sana. kusursuz bir kart var mıdır?
bana soracak olursan infidya da aynıııııı, ey em di de aynııııı, hepsi aynı. firmalar kaliteden vazgeçip "Türk usulü cukkalamaca" taktiğine geçtiler. işte o yüzden yeni bilgisayar toplama hevesi bende şu anda sıfır. Yamyam abinin elindeki bilgisayar ise, SON KALİTELİ BİLGİSAYAR neslinden kalma. yani aldın aldın, alamadın bundan sonra ağlar durursun.

Forumumuzda elektrofizikçi diye bir arkadaş var. Bir gün bilgisayarı söküyoruz diye bir video yaptı, yükledi. Çektiği fuar videolarını, gezi videolarını, söküm-takım videolarını bu bilgisayarla yapıyor. bilgisayarını sökerken dikkat ettim. yanlış görmemişsem P4 bir bilgisayar. özellikleri ahım şahım değil. ama herif,  :D  envai çeşit çekimini bu bilgisayarla kurgulayıp yüklüyor.

o yüzden ben şu mu bu mu diye bakmam; beni tatmin ediyor mu, ona bakarım.

okinkurt

Alıntı yapılan: seron - 25 Mayıs 2016, 18:48:51Ben de birez garışayım.
Okingurt, Bir firmanın sürekli güncelleme çıkartması bir artı değildir. Aksine, yaptıkları delikli bohçayı her seferinde iyi yamalayamıyorlar anlamına da gelebilir.
Linux tarafında(burası seni ilgilendirmiyor ama yine de söyliyeyim) forumlarda site yöneticileri de dahil "yok amd iyi değil de nvidia daha iyi de bilmemneyde daha iyi desteği var da..." diye laf kalabalığı yapıyor. "yandım öldüm bittim" başlıklarına bir bakıyorsun, sorunların yüzde sekseni,... bak YÜZDE SEKSENİ (SEKSEN SEKSEN %80) hep nvidia uyumsuzluğu, hep nvidia sürücü sorunu bilmemnesi...
AMD'ye bakıyorsun, Zavallı AMD internetsiz kurulumda bile uslu uslu işini yapıyor. Ben yine de sorun çıkmasın herşey eksiksiz olsun diye gittim sitesinden sahipli sürücüsünü indirip kurdum. çünkü video mideo işiyle uğraşıyorum sıkıntı çıkmasın istedim. ama ne oldu? yanlış disk bayrağı ve bios ayar hatası yüzünden 3gün uğraştığım sistem GÜMBÜÜÜÜRRRT diye göçtü. yazık oldu.

Şimdi. soruyorum sana. kusursuz bir kart var mıdır?
bana soracak olursan infidya da aynıııııı, ey em di de aynııııı, hepsi aynı. firmalar kaliteden vazgeçip "Türk usulü cukkalamaca" taktiğine geçtiler. işte o yüzden yeni bilgisayar toplama hevesi bende şu anda sıfır. Yamyam abinin elindeki bilgisayar ise, SON KALİTELİ BİLGİSAYAR neslinden kalma. yani aldın aldın, alamadın bundan sonra ağlar durursun.

Forumumuzda elektrofizikçi diye bir arkadaş var. Bir gün bilgisayarı söküyoruz diye bir video yaptı, yükledi. Çektiği fuar videolarını, gezi videolarını, söküm-takım videolarını bu bilgisayarla yapıyor. bilgisayarını sökerken dikkat ettim. yanlış görmemişsem P4 bir bilgisayar. özellikleri ahım şahım değil. ama herif,  :D  envai çeşit çekimini bu bilgisayarla kurgulayıp yüklüyor.

o yüzden ben şu mu bu mu diye bakmam; beni tatmin ediyor mu, ona bakarım.

2 seri öncesi desteği kesiyor amd eski sürücüler ile eski kartları kurabilirsin ama bir hd 4850 yi w10 da calıstıramazsın bu konularda vasatlar.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 25 Mayıs 2016, 17:35:46@okinkurt
Alttaki resme iyi bak.
Ne demek istediğimi anlarsın.

Ben değiştirdim tam da orda kilit vardı artık yok direk oyuna uygulandı ve uygulanıyor bende bunu demek istiyorum abi .

Bak setlers oyunların ayarları Cfg dosyalarına kayıt olmaktadır sen oyun içi ayarı değiştirince burasıda değişiyor oyunu açmadan burdaki ayarı değiştirirsen işler direk tıpkı 800x600 e kilitli setlersı 1024x768 e cıkarmam gibi :)

Gördüğün gibi screen değerleri 1-2-3 ile belirtilmiş her biri çözünürlüğe tekabül etmekte burdan değiştirince oyundada değişmekte istersen deniyebilirsin oyun sendede var hatta @seron abide denesin .

Bak outlastta bulunmıyan film graini adam nasıl devre dışı bırakıyor :) oyunlar ile çok haşır neşir olmadıgından dediğim ters geliyor sana .

https://www.youtube.com/watch?v=XWls3p7ZzKU

Mr_YAMYAM

Şavalak @okinkurt
Benim resme iyi bak. Bendeki Oyunda neden kilitli değil.
Ben oyunda iken bu ayarları istediğim gibi değiştirebiliyorum. Sen dosya ile uğraşıyorsun.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 25 Mayıs 2016, 20:58:41Şavalak @okinkurt
Benim resme iyi bak. Bendeki Oyunda neden kilitli değil.
Ben oyunda iken bu ayarları istediğim gibi değiştirebiliyorum. Sen dosya ile uğraşıyorsun.

Yav w7 üstünde bu sorun oldukça yaygın bu oyunda butür sorunlarda oyun içinden olmuyorsa cfg den hallediliyor bende öle yaptım ayarlarda 1 lock du ben onu 2 yaptım 1024x oldu 3 yapınca 1280 oluyor zaten bi değiştirdimi istersen oyun içindende ayarlıyorsun bu yan sanayi bir yöntemdir ama işe yarıyor attıgım videoya bak outlast tın ayarlarında film grain yani karınca efekti seçeneği yok ama dosyasında var açıp kapatıyorsun .

Mr_YAMYAM

Öyleyse Win 7 kullanmayacaksın.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 25 Mayıs 2016, 22:07:55Öyleyse Win 7 kullanmayacaksın.

Cfg yi ayarlar kullanırım abi sistemden vaz geçmektense basit bir ayar sonuçta halloluyor .

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 25 Mayıs 2016, 22:40:33Cfg yi ayarlar kullanırım abi sistemden vaz geçmektense basit bir ayar sonuçta halloluyor .
İşte seni öyle gandırıyolar.
Erkeksen alttaki resimdeki ayarları yap ta görek :D
Tabiiki resimdeki teknik meseleleri anlayabiliyorsan :D

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 25 Mayıs 2016, 22:48:22İşte seni öyle gandırıyolar.
Erkeksen alttaki resimdeki ayarları yap ta görek :D
Tabiiki resimdeki teknik meseleleri anlayabiliyorsan :D

Yav video atıyom hala gandırıyor diyon abi o film grain nerden kapandı peki ? adam oyunun menüsüne koymamış ? esas kandıran oyun firmaları bu ayarları saklıyorlar bu saklı ayarlarıda oyun girdilerinde buluyoruz bunu bir anlatamadım yani oraya bir ayar ekliyemezsin ama ordaki kodların sana sunduğu tüm şeyleri yapabilirsin mesela shadow detai : 1 dir 3 yaparsın gölge ayarı etkin olur wiew distance 15 bin dir 30 bin yaparson görüş mesafesi artar tabi her yazdıgın işlemez belli numaralar vardır ben bunlar ile 5-6 yıldır uğraşıp yapıyorum yapıp gözlemlediğim oyunlara mualefet ediyin yav :D

Bak Unreal engine motor sorunlarını irdeliyip birkaç kusur bulan vatandaş paylaşımları

[TextureStreaming]
PoolSize=4096 kart değeri arttırılarak don gomlek biraz düzeltilmiş öbür türlü cfg de 512 mb değer ile oyun don yapmakta

[SystemSettings]
bUseMaxQualityMode=True oyun detay ayarı bunlar hep mevcut dediğim gibi bu Cfg ler oyun motoruna direk etki ediyor tabi doğru kodlar ile mesela dark soul diye bir oyun var konsol portudur kendisi rezalet grafik var modcular bu oyuna bir grafik ayarı çekti normali ile yan yana foto koy 2 farklı oyun zannedersin esas kandırıkçılar firmalar yamuh yımıh oyun cıkartıyorlar düzeltmesi millete kalıyor.

Bak inceleyin : https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=203916658 orjinal oyun platformunda bir paylaşım.

Yüzüklerin efendisi adlı strateji oyunu widescreen desteklemez mesela firma 1024x koymuş ancak C:\Documents and Settings\kullanıcıadın\Application Data\My Battle for Middle-earth(tm) II adlı dosyaya gerekli değeri girerek ben full hd yaydım görüntüyü heçde gıbızlanmadı .