Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

seron

Arkadaşlar benim işim çıktı, gitmem lazım, kendinize iyi bakın ;D  ;D  ;D

okinkurt

Alıntı yapılan: seron - 23 Mayıs 2016, 20:39:10Arkadaşlar benim işim çıktı, gitmem lazım, kendinize iyi bakın ;D  ;D  ;D

Tutun gaçıyorrr :))

seron

Ülem sen nerdesin faidesiz yamyam.
ne oldu yine internet mi gitti?
----------------------------------------
Sende Edius veya Premiere yok mu yasal? :)
(hani bir umut belki vardır)

okinkurt

Alıntı yapılan: seron - 24 Mayıs 2016, 00:40:14Ülem sen nerdesin faidesiz yamyam.
ne oldu yine internet mi gitti?
----------------------------------------
Sende Edius veya Premiere yok mu yasal? :)
(hani bir umut belki vardır)

Abi kota azdı zaten çok giremedim ayın ortasına doğruda bitti netsiz kaldık :D o dediklerin yoh abi olsa tükkan senin .

seron

Abicim biliyorsun ben korsan kullanmamaya çalışıyorum. Hani utanmasam firmalara telefon açıp dileneceğim eski sürüm de olur ne olur gönderin diye.
neyse.
Müdür n'aptın?
Linux ne oldu?
"abi bakamadım da kota bittide akşam ceryanlar kesildi de ayağım kaydı da ödevlerimi yapamadım da..."
öyle mi? ;D

kifvet

Tarhanaya döndü derken şunu kastettim bir sürü işletim sistemi vs saymışsın.
İdeal bir sistem yoktur.Sen sistemi kendine göre düzenlersin o şekilde kullanırsın optimize edersin.
Şöyle düşün mesela tofaş arabalara bak piyasada çok ve parçası ucuz niye çünkü kıyametle var ustası da var.parçası da her yerde var.
Lakin diğer yanda da bir uzak doğu arabası var araba çok sağlam ama işte parça sıkıntısı usta sıkıntısı filan falan var.Gördüğün gibi durumu etkileyen şeyler var.
windows işletim sisteminin kullanıcı kitlesi çok fazla bu sebeple bu sistemin programı parçası virüsü de bakteriside fazla.
Lakin diğer işletim sistemleri çok kullanılmıyor parçası programı da az.burada önemli olan hangisini kullandığın değil hangisini kullanıma uygun hale getirebildiğindir.XP güzel bir sistem ama açığı virüsü fazla olduğu için biraz sıkıntılı.Win7 ona göre daha korunaklı ve daha stabil.linux ve unix çok kullanmadım o konularda yorum yapmayacağım.Ama kullanım rahatlığı nedeni ile flash belleğimde bi stüdyo kurmak isterim linuxla.önemli olan senin ne istediğindir yoksa çok didiklenirsen eline bişey geçmez.bak ben kaç haftadır bir lineer supply yapacağım ama güzel olsun diye diye hala ortaya bişey koyamadım:)

seron

zaten ben onur abiye onu anlatmaya çalışıyorum.
yıllardır ubuntu studioya geçirmeye çalışıyor beni.
E, iki ay denedim, beğenmedim.
Bir sürü denediğim sistem içinden Linux Mint Cinnamon en uygunu oldu.
Bana diyor ki, hadi len herşeyi sorunlu bunun.
orası öyle de, bana göre de onun sistemin herşeyi sorunlu. yani bunun bir ortası yok. bu konuda tarafsızca ve net konuşmak imkansıza yakın.

kifvet

Benim fikrimce zevkler ve renkler tartışılmaz :))

Mr_YAMYAM

ET'siz @kifvet  iyi bir yamyama benziyor.
Adamım linuxlara merakın varsa sana da aşılayalım linuxları.
Sen ET'siz @seron 'un dediklerine bakma. 6 ay kadar önce Antalyada windows ta windows diyordu. Ona linux ile hafif bir gösteri yaptım şimdi linuxçu olduğunu sanıyor :D
Nane sürümü windowslara alışkın kişiler için çıkartılmış bir sürümdür. O yüzden beğeniyor :)
Hoş arkadaşımdır ciğerimdir. herkesler yesin ciğerimi. Ama ben ona kendimin yıllardır test etmiş olduğu önerimi sunuyorum. Aynı linuxu bizim @ozgurece 'nin PC ye de kurdum. Herif şakır şakır birşeyler yapıyordu.

seron

Ben sana yukarıda sordum:
Studionun render hızı > Cinnamonu render hızı
MI? Emin misin?
Bu benim için çok önemli.
Ama kdenlive kullanmalısın.
Bana durumu ispatla sen de benim cigerimi ye. Hatta kebabımı da ye :D

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 24 Mayıs 2016, 00:58:42zaten ben onur abiye onu anlatmaya çalışıyorum.
yıllardır ubuntu studioya geçirmeye çalışıyor beni.
E, iki ay denedim, beğenmedim.
Bir sürü denediğim sistem içinden Linux Mint Cinnamon en uygunu oldu.
Bana diyor ki, hadi len herşeyi sorunlu bunun.
orası öyle de, bana göre de onun sistemin herşeyi sorunlu. yani bunun bir ortası yok. bu konuda tarafsızca ve net konuşmak imkansıza yakın.
Şu sözcük idari mahkemelerce görüşülüp karara bağlanması gereken bir sözcüktür.
DELİLLERİ SUNUYORUM (Yazılı olarak. ısrar ederseniz resimli de sunarım. Daha önce zaten sunmuştum)
UBUNTU STUDIO P4 gibi bir işlemci ve uyduruk donanımlı bir PC ye kurulup rahatlıkla çalışıyor.
Ben bu sayede PARA bile kazandım.
Adamın elinde işe yaramaz at dedikleri P4 işlemcili bir PC vardı. Bana getirmişti. Kurdum bir UBUNTU STUDIO verdim adama ve 50 kaadını da almıştım. Adam bana 2 sene boyunca teşekkür etmişti. Windows kurdurunca durumu biliyorsunuz her ay formata götür 50 kaat bayıl :D
Elimdeki P4 işlemcili PC ile utanmadan video render işi yapıyor forumlarda bunu herkeslere gösteriyordum.
Aynı PC ile ağır olmayan Linux tabanlı oyunları ve online olarak oynanan oyunları rahatlıkla çeviriyordum.
Zaten sistem stabil olduğu için internet uygulamalarında hiç sorun çıkartmadan kullanılıyordu.
Seronun sorunlu dediği P-D işlemcili PC ye kursa eminim ki donanımsal sorunu yoksa tıkır tıkır çalışacaktır.
Var mı başka sözü olan ?

Alıntı yapılan: seron - 24 Mayıs 2016, 01:52:26Ben sana yukarıda sordum:
Studionun render hızı > Cinnamonu render hızı
MI? Emin misin?
Bu benim için çok önemli.
Ama kdenlive kullanmalısın.
Bana durumu ispatla sen de benim cigerimi ye. Hatta kebabımı da ye :D
Ben sana cevabını vermiştim.
Kurarsın iki sistemi aynı PC ye.
İstediğin programı kullanır istediğğin testi yaparsın.
Ben kendi sistemimde OGG konvert programını kullanıyorum KDEnlive KDE altyapılı bir uygulamadır ve bunları UBUNTU STUDIO'da test etmem.

seron

Kusura bakmayın ek mesaj göndermek zorunda kaldım.
Kifvetle konuşmamızda ideal anlatım şekli ile ilgili konuşmuştuk.
Kota sıkıntınız varsa videoyu açar açmaz dişli mönüsünden 240p veya 144p ye alırsanız sıkıntı çıkmaz:
https://www.youtube.com/watch?v=xn6lzrMJUDs&list=PL-iee1uBVigsc2JeglE4tAr-GWwQ43wtf&index=9
ne anlattığına değil, nasıl anlattığına bakın.
dile de takılmayın vurgu, tonlama, duruluk nasıl kendini belli ediyor.
ama yamyam abi anlatırken ben ben olmaktan çıkıyorum.
Kifvet bunu yazıya dökerken güzel veriyor. keşke bir araya gelebilsek güzel pdfler çıkarırız ortaya...

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 24 Mayıs 2016, 01:56:38Şu sözcük idari mahkemelerce görüşülüp karara bağlanması gereken bir sözcüktür.
DELİLLERİ SUNUYORUM (Yazılı olarak. ısrar ederseniz resimli de sunarım. Daha önce zaten sunmuştum)
UBUNTU STUDIO P4 gibi bir işlemci ve uyduruk donanımlı bir PC ye kurulup rahatlıkla çalışıyor.
Ben bu sayede PARA bile kazandım.
Adamın elinde işe yaramaz at dedikleri P4 işlemcili bir PC vardı. Bana getirmişti. Kurdum bir UBUNTU STUDIO verdim adama ve 50 kaadını da almıştım. Adam bana 2 sene boyunca teşekkür etmişti. Windows kurdurunca durumu biliyorsunuz her ay formata götür 50 kaat bayıl :D
Elimdeki P4 işlemcili PC ile utanmadan video render işi yapıyor forumlarda bunu herkeslere gösteriyordum.
Aynı PC ile ağır olmayan Linux tabanlı oyunları ve online olarak oynanan oyunları rahatlıkla çeviriyordum.
Zaten sistem stabil olduğu için internet uygulamalarında hiç sorun çıkartmadan kullanılıyordu.
Seronun sorunlu dediği P-D işlemcili PC ye kursa eminim ki donanımsal sorunu yoksa tıkır tıkır çalışacaktır.
Var mı başka sözü olan ?
Vallahi billahi ve yemin ederim kutlarım. Ben onu yapamıyorum işte. buna sözüm yok.
Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 24 Mayıs 2016, 01:56:38Ben sana cevabını vermiştim.
Kurarsın iki sistemi aynı PC ye.
İstediğin programı kullanır istediğğin testi yaparsın.
Ben kendi sistemimde OGG konvert programını kullanıyorum KDEnlive KDE altyapılı bir uygulamadır ve bunları UBUNTU STUDIO'da test etmem.

BAk şimdi olmadı işte.
Ben, sesle mesle uğraşmıyorum.
en birinci ofis yazılımı ile uğraşıyorum.
en ikinci grafik (GIMP) ile uğraşıyorum.
En üçüncü ve en önemlisi video yapıyorum ve linux tabanında en ideal PRO video editörü de kdenlive.
Onu test etmeyeceksen,
Bana ne diye studioyu öneriyorsun. dur dur test etmek zorunda değilsin tamam.
ya kdenlive daha yavaş çalışırsa veya aynı hızda kalırsa.....
ben onca rahatı bırakıp boşu boşuna ne diye studioya geçeyim?
burada daha rahatım?

Mr_YAMYAM

Şunu unutma.
UBUNTU STUDIO sürümü ses mes için çıkartılmış bir işletim sistemi değildir.
Bu sürüm MULTİMEDIA yanı ses veya tüm video işleri için çıkartılmıştır.
Kdenlive olayına gelince.
Senin gibi amatör arkadaşlarımın ''BİR PROGRAMIN RENDER KABİLİYETİ İYİ İSE O PROGRAM İYİDİR'' düşüncesini ben yıllardır yenemedim.
Program render işlemi yapmaz. Program donanımı yönetir donanım da render işlemini yapar.
Örnek göstermiş olduğum o MATROX video kartı ile bir arkadaşım yıllar önce P4 2.4GHz işlemci ile real time render işlemi yapıyordu.

seron

Tamam abi anladım.
O halde Cinnamonda kalıyorum müsaadenle.
Yalnız bir durum var(daha önce bir milyon defa söyledim):
ben,  atıyorum:
-480x360 çöz.
-mp4-x264
-15dak.
bir videoyu;
kdenlive ile 40 dakikada,
windows tarafındaki sınırlı-ücretsiz yazılım olan videopad ile 13 dakikada çıkartıyorsam,...
Buna ne diyorsun?
sıkıntı bunun neresinde.
EDİUS diyor ki;
ben öyle bir programlama tekniği kullandım ki piyasadaki öbür yazılımlar gibi seni saatlerce bekletmem. çııyyyyk diye kaydeder oraya koyarım sen de bakakalırsın.
atmasyon değildir. mahallemizde genç bir züppe vardı. gitti bir reklam prodüksiyon şirketine girdi.
burada edius kullanıyorlarmış. oteller için çektikleri videoları bu yazılımda efektli mefektli yapıp 1-3dk gibi sürelerde çıkartıyorlarmış. bilgisayarlar şu an kullandığım AMDden daha iyice.

Mr_YAMYAM

Bir program yönerge verir demiştim hatırlarsan.
Yönergeyi hangi donanıma vereceğin önemlidir.
Yönergeyi işleyen donanımın işlem kapasitesini kontrol edebilmek önemlidir.
Windows içerisinde senin aklına gelmeyecek sürücüler ve özel kodekler bulunmaktadır. Linux tabanında çoğu sürücüler GENERIC sürücüleridir. Yani bir donanıma özel iş yaptırmazlar.
Ekran kartlarını düşün. 3D desteği için özel yazılım (Sahipli) yüklemek zorundasın. Aksi takdirde buekran kartı direct rendering  yani OPEN-GL işlemi ile çalışacak ve windowslarda olduğu gibi bazı uygulamalarda özel bir işlem yapılmayacaktır.
Ama bir linux uygun bir donanımla ÖRNEK MATROX kart ile aynı kartın kullanıldığı bir windowstan bile daha hızlı render işlemi yapabilir.
Bu da verilen komutların da ayrıca bir yük olduğundandır.
Örnek donanım için linux sürücüleri linki.
http://www.matrox.com/graphics/en/support/drivers/download/epica/

seron

Eleştiri bombardımanına denk geldikçe dilin açıldı.
Teşekkür ederim, bunlara itirazım yok işte.
Haaa,
Ben hız ve verimlilik istiyorum.
Elde olanla (parasız) anca windowsta olur bunlar o zaman.
Yani,
Madem o kadar gıbızlanıyorum, yeşilleri basıp bir Edius alacağım, ve windows kullanacağım.
Kart pahalı, olmaz. Olan hız da gayet tatminkar.

Bu durumda Studioya geçmeme gerek kalmadı zaar.
O halde ben diğer PC ye kurulu Windowsumun dadını çıkarayım.

Bu eski bilgisayarın uyku modu sorunu canımı sıkıyor. eski işlemcime dönebilirim.
Onu da yarın konuşalım. geç oldu yatalım.

Mr_YAMYAM

Bak son kez dediğimi yap.
Eski PC ye STUDIO 12:04 kur. Ama kurulumda mutlaka internete bağlan. Başka işletim sistemi de kurma şimdilik.
Sonra bana gel ve gördüğün tüm sorunları anlat birlikte çözmeye çalışalım.
Amacım senin STUDIO'cu yapmak değil haa. Zaten ben de vazgeçebilirim. Amacım söylediklerimi anlamandır.

Mr_YAMYAM

@seron
Uyanınca şu resme bir bak.
Sanırım birşeyler anlamış olmalısın.
Sen her ne kadar da tüm kodekler yüklü geliyor desen de senin nanede  de eksikler var :D Bunların önemli olanlarını tamamlayınca rip işlemleri studio ile eşitlendi.

ozgurece

Arkadaşlar bugün Telekomdan aradılar Eski müşterimizsiniz dediler ,24.Mbit tarifeye mevcut tarifeme ücretsiz olarak sunacaklarmış tamam dedim şimdi hız bu şekilde oldu. Bakalım ne kadar bu kAlitede gidecek,
[IMG]http://www.speedtest.net/result/5350877647.png[/img]
Ayrıca HDD kutu işini çözdüm aşağıda görülen ürünü aldım oldukça kullanışlı ,;IDE ve Sata bağlantısı ve hafıza kart girişleri var, android yazılımınıda ihmal etmemişler, wifi adaptörle telefondan HDD ve hafıza kartlarına ulaşabiliyorsunuz ayrıca linux içinde yazılımı var.

Geçen gün ısıtıcıyı tamir ederken analog ks-803 x1 konumunda 220 ölçünce ölçü aleti de bozuldu baktım SMD iki direnç yanmış , gidip hem Dijital hem de aynı ölçü aletinden satın aldım ,eskisinin yanan direçlerini bulup takmaya çalışacağım. 70C yi USB kablo ile PC ye bağlayıp büyük ekranda ölçümleri ve graf,kleri görebiliyoruz ve yine usb üzerinden internet bağlantısı ile kalibrasyon kontrol ve yazılım güncelleme yapabiliyoruz Teknolojinin Gözünü seveyim. Herkese iyi muhabbetler.