Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

seron

Kartta bozukluk var kurulmuyorsa sahibine iade eder durumu anlatırsın, geri mi verir, düzgün sürücü mü bulur, kendi bileceği iş.
Başka bir sürücü ile denedin mi?
Veya başka bir donanımla çakışmıyor değil mi?

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 02 Mayıs 2016, 20:00:49Abi kartta bir bozukluk var driver kurdurmuyor deli oldum camdan atlıycam şimdi.
Uygun versiyon mikropsoft net-framework yazılımı kurulu değilse sürücüleri kuramazsınız.

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 02 Mayıs 2016, 20:40:22Uygun versiyon mikropsoft net-framework yazılımı kurulu değilse sürücüleri kuramazsınız.
Sürücü CDsinin içinden çıkıyor ve sana bunu kuracağız diye soruyor zaten?

okinkurt

Yok abicim ne yaptıysak ya kurmuyor yada eksik kuruyor , dedim aldıgın yere götür bir baksınlar adama yardım edecem diye 500 mb kotam gitti olmazsa kartı gtx 960 4gb ile değiştirecek .

seron

Onur abi,
Kafama takıldı. Gittim eski ekran kartımın Sürücü CD'sini buldum. CD içerisinde Netframework 2.0 var ve kontrol ettiğim kadarıyla internetsiz tam kurulum yapılabilip, sürücüyü düzgünce kurabiliyor.
[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=EVPT[/img]
[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=TC27[/img]
Keza yeni bilgisayarımın Anakart CDsi içinden de Net framework 3.5 bulunmakta ve ekran kartı kurulmakta ve çalışmakta.
Senin demek istediğini tam anlamadım. Sürücüleri kurarken ayrıca internete bağlanıp başka .NET sürümü mü yüklemek gerekiyor?

okinkurt

Alıntı yapılan: seron - 03 Mayıs 2016, 01:33:30Onur abi,
Kafama takıldı. Gittim eski ekran kartımın Sürücü CD'sini buldum. CD içerisinde Netframework 2.0 var ve kontrol ettiğim kadarıyla internetsiz tam kurulum yapılabilip, sürücüyü düzgünce kurabiliyor.
[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=EVPT[/img]
[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=TC27[/img]
Keza yeni bilgisayarımın Anakart CDsi içinden de Net framework 3.5 bulunmakta ve ekran kartı kurulmakta ve çalışmakta.
Senin demek istediğini tam anlamadım. Sürücüleri kurarken ayrıca internete bağlanıp başka .NET sürümü mü yüklemek gerekiyor?

Yeni sürüm indirdimi internetten içinde framework yok en azından bendeki nvidia da yok kurulum sihirbazı uyarıyor zaten framework yok diye direk ....

seron

Haa anlaşıldı Onur abinin niye yırtındığı...
Tamam adamım.

okinkurt

Alıntı yapılan: seron - 03 Mayıs 2016, 02:05:49Haa anlaşıldı Onur abinin niye yırtındığı...
Tamam adamım.

Abi cd deki sürüm w8 vatandaşın kuruluyorda üstüne gene w10 kuramıyoruz ne hikmetse onur abinin dediği doğru ama bizim framework tam yani kurabilmemiz gerekliydi kuramadık artık servis çözer heralde ben teslim oldum 9 saat uğraştım kart banamısın demedi kavga ve dayak pahasına forever NVİDİA diyorum frame yoksada yok kardaşım kur öle gel diyor :D

seron

Okin, eğer o kartta sorun yok ise veya sorunu sadec servis çözerse,
Sistemin kurulu halini Norton Ghost İle bir yere yedek alın. Sonra ah vah etmeyin.
Nasıl yapıldığı çok basit.
Kusura bakma başka sitelerde gezindiğim için yanıt veremiyorum.
Eğer ileti gönderirsen acele etme muhtemelen burada gözükürüm ama burada olmam.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 03 Mayıs 2016, 02:11:21Abi cd deki sürüm w8 vatandaşın kuruluyorda üstüne gene w10 kuramıyoruz ne hikmetse onur abinin dediği doğru ama bizim framework tam yani kurabilmemiz gerekliydi kuramadık artık servis çözer heralde ben teslim oldum 9 saat uğraştım kart banamısın demedi kavga ve dayak pahasına forever NVİDİA diyorum frame yoksada yok kardaşım kur öle gel diyor :D
Net framework yazılımları işletim sistemleri versiyonları ile ilgilidir.
XP döneminde net 2.0 çatısı kullanılırken Vista döneminde 3.5 gibi win7 döneminde ise 4.0 gibi sürümler çıkmıştı. (Versiyonları kafadan attım)
Donanım CD si içerisindeki yazılım veya yüklenilmek istenilen sürücü yazılımı hangi versiyon net framework istiyorsa öncelikle o sürüm net çatısı yüklenilmelidir.
Bu doğrultuda.
XP kurulu bir sistem için sürücü yazılımı 3.0 versiyonunu istiyorsa o sürücü XP ye uyumlu değildir.
Win7 kurulu bir sistemde 3.5 netframe yazılımı mevcutsa ve kurulmak istenilen sürücü 2.0 versiyon ile uyumlu ise, ya sürücü kurulamaz ya da yanlış kkurularak sistem hatalarına yol açar.
Bir sürücü yeni ya da eski bir versiyon net framework yazılımı istiyorsa ve işletim sistemi bu yazılımı desteklemiyorsa o sürücüler o işletim sistemine uyumlu değildir.
Yeni işletim sistemlerinde bulunan net framework yazılımları geriye uyumluluk gösterse de eski versiyon bir sürücü yeni sistem için kurulmaya çalışıyorsa sürücü kurulamaz veya yanlış kurulur demektir.
DOĞRU YÖNERGELER.
PC de kullanılmakta olan işletim sistemi doğrultusunda GPU nun tam adı ile sürücü aranmalıdır. Eğer donanım CD si eldeki işletim sistemini destekliyorsa öncelikle buradan kurulur. Gerekirse daha sonra güncellenir.

seron

Abi gerek Windows XPde gerese diğer windowslarda NetFW-1 den 4'e kadar kurulu olabiliyor.
WinXPde sen kuruyorsun,
7 ve üzerinde kurulu hazır geliyor. program ekle kaldırda görünmüyor ama netF isteyen yazılımları kurarken görüyorsun ki bu yazılımı xp deyken isterlerken, güncellemeleri dahi almamış 7 de istemiyorlar.

Şimdi anlamadığım şu:
Winxp de ekran kartı netF istedi ve kurdum. tamam dedi kuruldu, düzgün kurulmuş izlenimi veriyor.
Windows 7 de de kuruluyor, istiyor ya da istemiyor ve yine düzgün çalışıyor izlenimi veriyor.
8.1 de de aynı şekilde.
Peki ben şimdi bu ekran kartının neye göre, hangi netF çatısı üzerine kurulduğunu ya da kurulmadığını nasıl anlayacağım?
düzgün kurulmamışsa nereden bileceğim ve gerekeni nasıl yapacağım?
Çünkü günümüzde Xp de dahil tüm windowslarda genellikle net F sürümleri artık bir şekilde full kurulu oluyor?

Kısaca yukarıda bahsettiğin GPU çipinin sürücülerini kurarak mı en uygun çözüme gidiyoruz.

seron

söyledik birşeyler ama, şunun gibi oldu galiba:
[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=CV9Q[/img]
 ;D

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 03 Mayıs 2016, 19:25:19Abi gerek Windows XPde gerese diğer windowslarda NetFW-1 den 4'e kadar kurulu olabiliyor.
WinXPde sen kuruyorsun,
7 ve üzerinde kurulu hazır geliyor. program ekle kaldırda görünmüyor ama netF isteyen yazılımları kurarken görüyorsun ki bu yazılımı xp deyken isterlerken, güncellemeleri dahi almamış 7 de istemiyorlar.

Şimdi anlamadığım şu:
Winxp de ekran kartı netF istedi ve kurdum. tamam dedi kuruldu, düzgün kurulmuş izlenimi veriyor.
Windows 7 de de kuruluyor, istiyor ya da istemiyor ve yine düzgün çalışıyor izlenimi veriyor.
8.1 de de aynı şekilde.
Peki ben şimdi bu ekran kartının neye göre, hangi netF çatısı üzerine kurulduğunu ya da kurulmadığını nasıl anlayacağım?
düzgün kurulmamışsa nereden bileceğim ve gerekeni nasıl yapacağım?
Çünkü günümüzde Xp de dahil tüm windowslarda genellikle net F sürümleri artık bir şekilde full kurulu oluyor?

Kısaca yukarıda bahsettiğin GPU çipinin sürücülerini kurarak mı en uygun çözüme gidiyoruz.
XP nin NetF 2.0 barındırdığını düşün. Win7 ise netF 3.5 içerdiğini varsayalım. Çoğu sürümlerde olduğu gibi netF yazılımlarında da geriye yönelik uyumluluk olduğuna göre;
CD ile verilen sürücüyü Win7 ile kurabilirsin.
İhtimaller.
Win7 kurulumda BU SÜRÜCÜ YANLIŞ KURULMUŞ OLABİLİR uyarısı verebilir.
Win7 ye direk olarak kurulur ve herhangi bir sorun gözükmüyor da olabilir.
Herhangi bir oyunu yüklerken D-X uyumu sağlanamaz. Sürücü ve işletim sistemi uyumsuzdur ve hiçbir şekilde kullanıcı bunun farkına varmaz. Dolayısı ile oyunlarda çökmeler veya bazı anormallikler görülebilir.
SETTLERS IV ü Win 7 de oynarken yüksek ekran çözünürlüğüne alınamaması D-X uyum sorununu belirtir ki esasen o oyunun veya sistemin bozuk olduğunu göstermez. Bunun gibi bazı oyunlarda da doku sistemi tam tanılanamadığı için kullanıcı bunun farkına varamaz ve kabahati başka şeylerde arayabilir.

okinkurt

Abi saçma sapan bir iş gerçekten windowsu aktif edince driver kuruldu bu sefer sisteme ne alaka ise :S

Bu arada @seron abi senin fotodaki kedi nuri alçoya benziyor :D

Mr_YAMYAM

Windows aktif edilmeyince bazı hizmetleri durdurabilir.
Bu da net framework olabilir.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 03 Mayıs 2016, 23:33:27Windows aktif edilmeyince bazı hizmetleri durdurabilir.
Bu da net framework olabilir.

Evet abi sanırım durum bu şimdillik sorun görülmüyor.

@Mr_YAMYAM abi linux pdf leri açabilecek programa sahipmi yoksa indirmem mi gerekiyor ? öle ise program sölersen sevinirim.

Mr_YAMYAM

Çoğu linuxlarda PDF dosyaları rahatlıkla okunabilirler.
Bir PDF dosyasına baktığında bile bunu direk anlayabilirsin.
Ama istersen PDF dosyalarını düzenleyebileceğin başka yazılımlar da vardır.

seron

Aha! Benden habersiz muhabbete başlamışlar çağırmıyo'lar. :)

Okingurt,
Linuxların çoğunda PDF okuyucusu hazır yüklü gelir. Birçok linux sürümü default(öntanımlı) olarak Evince Document wiever kullanır. Sendeki okuyucu da o.
Eğer bir pdf belgesi hazırlamak istiyorsan, önce Libreoffice açar metnini hazırlarsın. sonra libreoffice'in araç çubuğunda pdfye dönüştür vardır ona basarsın tamamdır.
Eğer bir pdfyi kes, veya birleştir gibi birşeyler yapmak istersen, onur abi vermiş zaten. zilyon tane çözüm var.

Aha yine çıkış yaptılar. Benlik bir durum varsa bilelim yani... ???

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 04 Mayıs 2016, 00:51:13Aha yine çıkış yaptılar. Benlik bir durum varsa bilelim yani... ???
Kimler çıkış yaptılar.
Ben şimdi ÇIKAMAYIŞ yapıyorum.
Sabaha STK değiştirmem lazım bi ton işim var.

seron

Haa tamam sen çık o zaman.
Üle arkadaş bitiremedin gitti şu amfi-mamfi işlerini :)
Biz de okingurtla vakti olursa biraz çene çalar yatarız.

Bu arada,
Üle arkadaşım windowsu aktive etmeden sürücü kurulumuna geçildiği nerde görülmüş? :)) Kurulum bitip masaüstüne ilk geldiğin anda önce otomatik güncellemeleri kapatırsın bir, sistemi aktive edersin bu da iki! >:(  ::)  :P
Bu Onur abiye hak veriyorum. Bazen dayak atmaktan yoruluyor. Bir yardımcı tutmak lazım :)