Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

Mr_YAMYAM

seron

BEnim için DİĞER forum-MİĞER forum olayı bitmiştir. Bir-iki gündür internete girmiyorum. Bir akrabamızın oğlu geldi. Filim izliyoruz, biraz oyun oynuyor, yatıyoruz.

Ben de biraz dinlenmeye karar verdim. Sanal ortam zihin olarak yoruyor insanı. Bir de son zamanlarda halsiz cansız hissediyorum. Biraz yamyamlık yapmak lazım sanırım...

Bu aralara seyrek giriş yaparsam kusura bakmayın...

Onur abi çift çekirdekli 2,5Ghz işlemci yine sıkıntılı. Sistemde Harddisk yok. Bios ayarlarına girmezden evvel şöyle diyor:
"İşlemci uCode hatası. Devam etmek için F1 e basınız..."
F1e basınca bios ayarları geliyor. bir iki işlemci ayarını mıncıklıyorum ama nafile. işlemci bir 600Mhz görünürken, bir kez daha girişimde 98mhz görünüyor ??? sanırım senin tavsiyene uyarak 3,4ghz P-D yi kullanacağım. E ısınırsa ısınsın naaapiiim... Senin studioda sistem hakkında programı yok. Bir kez de nane ile başlatarak özelliklere bakayım, sistem gözlemecisinde kaç çipirdek göründüğünü bi anlayalım.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 23 Nisan 2016, 15:05:23BEnim için DİĞER forum-MİĞER forum olayı bitmiştir. Bir-iki gündür internete girmiyorum. Bir akrabamızın oğlu geldi. Filim izliyoruz, biraz oyun oynuyor, yatıyoruz.

Ben de biraz dinlenmeye karar verdim. Sanal ortam zihin olarak yoruyor insanı. Bir de son zamanlarda halsiz cansız hissediyorum. Biraz yamyamlık yapmak lazım sanırım...

Bu aralara seyrek giriş yaparsam kusura bakmayın...

Onur abi çift çekirdekli 2,5Ghz işlemci yine sıkıntılı. Sistemde Harddisk yok. Bios ayarlarına girmezden evvel şöyle diyor:
"İşlemci uCode hatası. Devam etmek için F1 e basınız..."
F1e basınca bios ayarları geliyor. bir iki işlemci ayarını mıncıklıyorum ama nafile. işlemci bir 600Mhz görünürken, bir kez daha girişimde 98mhz görünüyor ??? sanırım senin tavsiyene uyarak 3,4ghz P-D yi kullanacağım. E ısınırsa ısınsın naaapiiim... Senin studioda sistem hakkında programı yok. Bir kez de nane ile başlatarak özelliklere bakayım, sistem gözlemecisinde kaç çipirdek göründüğünü bi anlayalım.
Mikrocode error :D
Daha önceleri sana bahsetmiş olmam lazımdı bu durumu.
Temel olarak işlemci de anakart ta bozuk değil. Ama bu işlemci içerisindeki mikro code yazılımı anakarta (BIOS'a) uymuyor.
İşlemciyi kullanabilirsin ama her açılışta F1 yapıp devam demelisin. Mikro code update hakkında da araştırma yaparsan sorunu güncelleme ile çözebilirsin.
Ancak ben yüzeysel bildiğim için tam olarak şöyle yap diyemiyorum.

seron

Eğer çok uğraştıracaksa yapmam. Anakartın BIOS UPDATE'e gereksinimi var olarak anladım. Bu da benim gibi bir cahalın bu işi yapmaması gerektiği anlamına gelebilir.

Bu anakart, daha evvel kullandığım anakarttan model olarak daha eski. O bozulan anakartım olaydı kabul ederdi bu işlemciyi. Şimdi P-Dye geçsem mi, geçmesem mi diye düşünüyorum...

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 23 Nisan 2016, 15:50:22Eğer çok uğraştıracaksa yapmam. Anakartın BIOS UPDATE'e gereksinimi var olarak anladım. Bu da benim gibi bir cahalın bu işi yapmaması gerektiği anlamına gelebilir.

Bu anakart, daha evvel kullandığım anakarttan model olarak daha eski. O bozulan anakartım olaydı kabul ederdi bu işlemciyi. Şimdi P-Dye geçsem mi, geçmesem mi diye düşünüyorum...
P-D yüksek güç gerektiren bir işlemcidir. PSU ve diğer donanımlar destekliyorsa kullanabilirsin.
Mikro code update için ayrı bir BIOS uygulaması gereklidir. Bunu üreticiden sormalı ve ona göre hareket etmelisin.

seron

Teknopatı inceliyorum. Orada anlatılanlara baktım. Ancak anlamadım...
https://www.technopat.net/sosyal/konu/asus-p5gc-mx-1333-bios-guencelleme.9619/
MS-DOS' tan ve flaşı boot hale getirmekten bahsediyor...
Eğer başarısız olursam eski işlemciye (P-D) devam.

Mr_YAMYAM

Micro code UPDATE ile BIOS güncellemeleri aynı şey değildir.
BAŞINA İŞ ALMA HAA

okinkurt

En soun quad sistemde bios update yaptım bir halta yaramadığı gibi anakartı sattığım adamdaki parçaları algılamadı vatandaş en iyisi kendi biosudur bana sorarsanız bu arada

@Mr_YAMYAM Ağabey vodafone r-206-z adlı modemimde gıcık bir durum yaşıyorum modem kendi kendini kapatıyor normalde tuşa basıp kapanan bi cihaz bazende net gidiyor cihazın ara yüzü açılmıyor söküp takmak durumunda kalmaktayım bunu adam edebilirmiyim ne yapmam gerek yardım edermisin turkcell alırsam buna takıcam öbüründe berbat ama buda nalları dikecek sanki .

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 23 Nisan 2016, 22:07:38En soun quad sistemde bios update yaptım bir halta yaramadığı gibi anakartı sattığım adamdaki parçaları algılamadı vatandaş en iyisi kendi biosudur bana sorarsanız bu arada

@Mr_YAMYAM Ağabey vodafone r-206-z adlı modemimde gıcık bir durum yaşıyorum modem kendi kendini kapatıyor normalde tuşa basıp kapanan bi cihaz bazende net gidiyor cihazın ara yüzü açılmıyor söküp takmak durumunda kalmaktayım bunu adam edebilirmiyim ne yapmam gerek yardım edermisin turkcell alırsam buna takıcam öbüründe berbat ama buda nalları dikecek sanki .
O cihazlara benim de yapabilecek birşeyim yok.
Garantii ise gönder.

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 23 Nisan 2016, 16:44:05Micro code UPDATE ile BIOS güncellemeleri aynı şey değildir.
BAŞINA İŞ ALMA HAA

Yav onur abi,
Kızma ama, her zamanki gibi seni anlamakta güçlük çekiyorum. :o  ::)
Şimdi ben ne yapayım. Eğer Gerçek performansında çalışmayacaksa daha iyisine geçerim.
Şu durumda daha iyisi hangisi?
code işi tehlükelü dediğine göre;
P-D'ye geçeyim mi geçmeyeyim mi?

Yav arkadaşlar, kusura bakmayın sizin de başınızı şişiriyorum. Önce şu disk meselesi şimdi de işlemci. gelecek hafta DVD Writer ile şişirmeyi düşünüyoruz. İyi eğlenceler... ;D

okinkurt

Alıntı yapılan: seron - 23 Nisan 2016, 23:26:27Yav onur abi,
Şimdi ben ne yapayım. Eğer Gerçek performansında çalışmayacaksa daha iyisine geçerim.

Yav arkadaşlar, kusura bakmayın sizin de başınızı şişiriyorum. Önce şu disk meselesi şimdi de işlemci. gelecek hafta DVD Writer ile şişirmeyi düşünüyoruz. İyi eğlenceler... ;D

Bu konular iyi oluyor abi arada bilgiler öğreniyoruz mesela son işlemci olayından sanal diye bir çekirdeğin olmadığını aslında anlatılanın yanlış olduğunu öğrendik :D

Bu arada cihazdaki uyuzluğu anladım galiba yamyam abi cihaz kablo ile pc ye bağlı olmasına rağmen yoğun kullanımda pili tükenmekte ve kapanmakta çok saçma niye böle oluyor anlamadım %20 pil seviyesine düştümü yamuluyor .

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 24 Nisan 2016, 00:51:24Bu konular iyi oluyor abi arada bilgiler öğreniyoruz mesela son işlemci olayından sanal diye bir çekirdeğin olmadığını aslında anlatılanın yanlış olduğunu öğrendik :D

Bu arada cihazdaki uyuzluğu anladım galiba yamyam abi cihaz kablo ile pc ye bağlı olmasına rağmen yoğun kullanımda pili tükenmekte ve kapanmakta çok saçma niye böle oluyor anlamadım %20 pil seviyesine düştümü yamuluyor .
Aynı olay bizim @ozgurece  nin de başında idi. Ona bir sor çaresini anlatır :D

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 23 Nisan 2016, 23:26:27Yav onur abi,

Lem ne cahal cühela bir herifsin.. Pardon BEY'sin.
Şimdilik P-D ile işi götüreceksin.
P-D de ne sorunların olabiir.?
Güç kaynağın yetmeyebilir.
İşlemci ve PC çok ısınabilir.
Başka da birşeycik olmaz.
Önemli olan performans durumudur.
Daha sonra MİKROKODE UPDATE hakkında detaylı bilgi edinirsin böylece işlemciyi UDEYT edersin.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 24 Nisan 2016, 02:06:02Aynı olay bizim @ozgurece  nin de başında idi. Ona bir sor çaresini anlatır :D

Abi cihazı full şarj ediyorum ertesi gün takıyorum yarım gösteriyor bu 3g de düzgün çalışan modem bulamadım bir ..

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 24 Nisan 2016, 09:42:13Abi cihazı full şarj ediyorum ertesi gün takıyorum yarım gösteriyor bu 3g de düzgün çalışan modem bulamadım bir ..
Birkaç gün pili iyice boşaltarak dene.
Pil tam boşalmadan şarj etmişsen veya hep şarja takılı kullanmışsan bu gibi şeyler olabilir.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 24 Nisan 2016, 12:33:44Birkaç gün pili iyice boşaltarak dene.
Pil tam boşalmadan şarj etmişsen veya hep şarja takılı kullanmışsan bu gibi şeyler olabilir.

Tamam abi denerim bugün 30 defa düştüm iyice soğudum vodafone dan bunasıl bir zulüm ya hiç acımıyorlar bu adamlar ayda 100 küsür tl veriyor az düzeltek bari diyen yok soyguncular.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 24 Nisan 2016, 21:06:44Tamam abi denerim bugün 30 defa düştüm iyice soğudum vodafone dan bunasıl bir zulüm ya hiç acımıyorlar bu adamlar ayda 100 küsür tl veriyor az düzeltek bari diyen yok soyguncular.
Merak etme diğerleri de farklı değiller :)
Hele avea iyice gudurtur.

seron

Merhaba yamyamlar.

Baş yamyamın dayakları neticesinde evet, P-D işlemcinin daha performanslı olduğu sonucuna vardım.

Dual core 2,5-2M keşli işlemcim anakartım tarafından 96Mhz olarak görünüyor ve DVD den çalışan sistem ölümüne yavaş çalışıyordu.

Bugün elimdeki Pentium-D 3,4Ghz 4M keşli işlemciyi taktım.
ABOOOOOV Sistem uçuyor!
Bu makineyi hiç bu kadar hızlı görmemiştim :D
Bu Yamyam doğru söylüyor galiba ;)
Sistem Gözlemecisinde işlemci 2 çekirdek görünüyor.
Bu arada studio olayından yine vazgeçtim :(

Onur abi bu arada:
Gönderdiğin "hurda" ses kartı Linux üzerinde CANAVAR gibi çalışıyor.
Amplifier özelliği sayesinde hoparlörleri patlatacak kadar bağırttıroyor.
Gerçekten de özgürecenin dediği gibi onboard ses çipleri çok kıytırıkmış. SEs çok süper abi.
Oh bee! bilgisayarı adam ettik sonunda.
Şimdi piyasadan silinmeden bir adet LGA775 uyumlu DDR2 anagart bulmalıyım.o da sorun değil.

tekrar ediyorum:
Pentium D işlemciler sanal çift çekirdek değildir >>> gerçek çift çekirdeklidir.
üstelik bir çok dual core işlemciden daha performanslı olduğunu görülmüştür. ne yapın edin, piyasadan hurda P-D toplayın, yeni makine toplamanıza gerek yok hacı :D

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 24 Nisan 2016, 22:26:41Merhaba yamyamlar.

Baş yamyamın dayakları neticesinde evet, P-D işlemcinin daha performanslı olduğu sonucuna vardım.

Dual core 2,5-2M keşli işlemcim anakartım tarafından 96Mhz olarak görünüyor ve DVD den çalışan sistem ölümüne yavaş çalışıyordu.

Bugün elimdeki Pentium-D 3,4Ghz 4M keşli işlemciyi taktım.
ABOOOOOV Sistem uçuyor!
Bu makineyi hiç bu kadar hızlı görmemiştim :D
Bu Yamyam doğru söylüyor galiba ;)
Sistem Gözlemecisinde işlemci 2 çekirdek görünüyor.
Bu arada studio olayından yine vazgeçtim :(

Onur abi bu arada:
Gönderdiğin "hurda" ses kartı Linux üzerinde CANAVAR gibi çalışıyor.
Amplifier özelliği sayesinde hoparlörleri patlatacak kadar bağırttıroyor.
Gerçekten de özgürecenin dediği gibi onboard ses çipleri çok kıytırıkmış. SEs çok süper abi.
Oh bee! bilgisayarı adam ettik sonunda.
Şimdi piyasadan silinmeden bir adet LGA775 uyumlu DDR2 anagart bulmalıyım.o da sorun değil.

tekrar ediyorum:
Pentium D işlemciler sanal çift çekirdek değildir >>> gerçek çift çekirdeklidir.
üstelik bir çok dual core işlemciden daha performanslı olduğunu görülmüştür. ne yapın edin, piyasadan hurda P-D toplayın, yeni makine toplamanıza gerek yok hacı :D
O kadar dayak attım yeni yeni akıllanmaya başladı.
Oolum YAMYAMLAR bir şeyi söylemezler. Söyledikleri şeyler zaten literatüre geçmiş gerçek ve teknik bilgilerdir. Ben sadece İLETKENLİK vazifesi yapıyorum o kadar. Yani tecrübelerimi iletiyorum :)
Başkaları gibi üflemiyorum.
Ses gartı diyip geçme. Zamanının BABA gartlarındandır o. O yıllarda 100 küsür dolarlara satılan bir gart idi. Ama şanslı imişsin ki hurdadan bi tene buluverdim. Onu da kafana.. Pardon Sana postaladım.
Hala SANAL DİYO  >:(
Oolum ne SANAL'ı. SANAL hayal alemi demektir. Gerçeklik ile sanallık farklı şeylerdir.
Milletin SANAL diye bahsettiği şey ilmini bilmediklerindendir. Sanal diye bir ŞEY olmaz. HT tekniği iki ayrı işlecin aynı cache üzerinden ayrı ayrı çalıştırılması demektir. Ayrı ayrı çalıştırırsan ikisi de iş (İŞLEM) yapar, ama önbelleği ortak kullandıkları için bağımsız cache li çift çekirdek gibi olmaz.

seron

Abi onu bunu bilmem.
Ben Haticeye değil Neticeye bakarım.
Netice: Bilgisayarım gayet farkedilir şekilde hızlandı ve "kobay bilgisayar" olmaktan çıktı.
Şimdi iş bilgisayarım olarak kullanabilirim.
Isı ise normal.
ANCAK: senin verdiğin P-D ile benim elimdeki P-D yi takınca kuzay köprüsü ciddi şekilde ısınma yaptığını farkettim. Pentiumlarda yapmıyordu, ya da bana öyle geldi.
Neyse.
Şu anda cillop gibi bir bilgisayarım var vesselam.