Yakıt tasarruf cihazı / Suyla çalışan araba olayı

Başlatan sibernetik, 24 Eylül 2010, 00:32:54

XWOOFERX

Ne reklamı be.Neyse o işte.Benim reklama ihtiyacımmı var.Sen bence kendi reklamını yapmaya çalışıyorsun .Sen daha resimdeki rakamları bile okuyamıyorsun.aradaki farkı bile anlayamıyorsun.Araçın 140,7 HP den 174,6 HP ye gücü artmış.Görmüyonmu daha.Yazıyom okuduğunuda anlamıyon.Youtube daki kanalımda videosu bile var.Bence senin reklama ihtiyacın var.Ben kimseye burada 500 liraya sistemi takarım montajı yaparım diye bir söz etmedim kimseyede gelin benim saf hidrojen jeneratörümü alın demedim.Teknikermişsin ya HHO dan çok iyi anlıyormuşsun ya.500 liralık bir HHO sistemi ne kadar verimli olabilir bir anlatın bakalım.Hatta bir resmi varsa bir atıverinde şu sizin 500 liralık malı bir görelim.Benim sistemimdeki sadece contaların maliyeti 500 den fazla sen kime ne satmaya çalışıyorsun.Burada kimseye saygısızlıkta bulunmadım ama emeğe saygı göstermeyeni lafla gayet iyi benzetirim.Varsa yaptığın bir ürün koyda görelim.Klavyeden HHO gazı çıkmıyor kusura bakma.Senin yaşın kadar benim motorlarla uğraşmışlığım var haberin olsun.Burada reklam değil bilgi paylaşıyoruz.İnsanlara yenilikleri gösteriyoruz öğretmeye çalışıyoruz.Para herşey demek değil benim için.Ayrıca 500 liraya mal satmaya takmaya çalışan sensin.Ayıp herkes okuyor burada.Millet saf salak değil yani.

BuLuT_BeY

Opel İnsignia 1,6 benzinli turbo araba baslı basına zaten ucak gıbı  degılmı.saf hıdrojen ılavesı ıle bu kadar tork artıyorsa tabıkıde bana göre mukemmel.ama benım aracım 1.3 skoda favorıt 58 beygır ıyı kotu benı getırır göturur.bagajım takım taklavatla dolu 4 kısı bındıgımızde olur malzeme yukleyıp gittigimde bugune kadar yolda bırakmadı sukurler olsunkı.bende ıstemıyor degılım bu hıdrojen olayını hatta bır ara xwooferx abımız satısada sunmustu yanlıs hatılamıyorsam jenaratorlerını ama hho olanları saf uretenı degıl.malıyet olarak dogrudur.HHO komple sıstemı bu fıyatın altına mal oluyor.fiyat konusunda herkez kendı ürettiginin yanındadır.Burda zaten uretımını yapıpta satısa sunan 4 bılemedın 5 kısı var.onlara hayırlı satıslar bol kazanclar.herkez bıldıgı kadarını bildigi gibi  yapar.Bende elektrık elektronık teknıkerıyım.Bır kurulusun teknık servıs departmanında calısıyorum.İstesem bende yaparım ama benım buna pek zamanım olmuyor.e-bay veya aliexpress gibi  sitelerde de satılıyor bu urunler.Kımse cıkıpta urunu kotulemez.Arkadas yapmıs video kanalındada urununu göstermıs reklam yada degıl.Çalışan bır sıstemı görmek ıstersenız tabıkıde vıdeo ızlememız gereklıdır.

merakliadam

Alıntı yapılan: enfal - 25 Mart 2016, 02:03:46Sen üret sat kardeşim. Buradaki insanlar hobi olarak yapıyor. Reklam yapma burada. O dyno sonuclari sanki noterle cekildi. Hicte adill degil. Sahtekarca yapılmış.  Hidrojensiz diye 4500 devirde o 170 bg güç almış hidrojen var diye 5300 devirde 174 bg güç alınmış. Neye inancaz biz?

enfal bey motor aynı devirde dönerken hidrojen ilave edilince motor hızlanmaya başlıyor.devir artıyor. yani ekstra gaza basmadan. deneme imkanınız olsa eminim daha  iyi anlarsınız.

merakliadam

Turbo oksijeni fazla basmaz silindiri tam doldurur. Sıkıştırmayı artırır.

enfal bey turbo silindiri tam doldururken yani fazla hava basınca ortama aynı zamanda fazlada oksijen girmiyor mu.?
evet fazla hava basılıp buda intercooler dan geçince soğuyup hacmi daralınca yanma anında sırf bu yüzdende ekstra bir güç oluşuyor. ama  aynı zamanda motor içine fazladan  havada girmiş oluyor.

Benzinli motordaki yani sabit hacimli bir motorda yanma buji kıvılcımı çaktığında yanar yada yanmaz iki seçeneği var. Yalnız dizel motorda teorik anlanma sabit basınçlı motorda yanma enjektör mazotu püskürtmeye başlayınca kontrol altına alınamaz. Kimyasal ve fiziksel tutuşma gecikmesinden sonra yakıt alev alır. bu sırada enjektör püskürtmeye devam eder. Yanma odasına giren her yakıt hüzmesi tutuşma geçikmesi evresinde ortamdan ısı çeker ve tutuşur. Isı çektiğinde malum olarak basınç düşüyor. Bu sırada dizel vuruntusu oluşuyor. Ki günümüzde dizel motorlar sabit basınçlı motor olarak kalmadı. Karma dizel motorlar. Emin ol ki dizel yanmasında cevaplanamayan çok nokta var. Bu kadar karmaşa varken dizel motorda hidrojeni kullanmak akıllı işi değil.

işte bu noktada hidrojen olayını hiç deneyimlemediğiniz anlaşılıyor. birde hidrojenin kimyasal özelliklerini gözden geçirmeniz tavsiye ederim. 

hidrojen özellikle dizel motorda daha iyi etkisi olur. zira bahsettiğiniz "yanma odasına giren her yakıt hüzmesi tutuşma gecikmesi evresinde ortamdan ısı çeker ve tutuşur. ısı çektiğinde malum olarak basınç düşüyor.bu sırada dizel vuruntusu oluşuyor. "
işte bu noktada hidrojen gayet güzel bir destekleyici. zira tablosunda görülecektirki hidorojenin tutuşma enerjisi için çok az 0,02 Mj kadar bir enerji gerekiyor. alev aldığında ise laminer alev yayılma hızı ise 270 cm. buda eğer snde 25 30 defa patlama -takribi diyorum olay anlaşılsın diye- olduğunda saniyenin 25 birim zamanında 270/25:10,8 cm demek. dizel ise aynı yanma diliminde ise yayılma hızı çok düşük kalmakta. hidrojenin kendiliğinden tutuşma enerjisi dizelden yüksek ama sıcak canlı alevle tutuşma enerjisi dizelden çoook düşük. dolayısyla  dizel motorda ilk püskürtme anında mazot gibi yoğun yakıt ilk tutuştuğunda ortamda alev oluştuğunda hidrojende yanacak ve piston başındaki tüm mazotu yakacaktır. hemde ortamdan fazla ısı çekmeden. bu açıdan  BENCE DİZEL ARACA HİDROJEN İLAVESİ OLMAZSA OLMAZ GİBİ BİR DURUM.  :)  :D  ZİRA MAZOTUN KİMYASAL DEZAVANTAJINI TAKVİYE EDİYOR. O KADAR.

http://www.mmo.org.tr/resimler/dosya_ekler/b8388180314a337_ek.pdf?dergi=400

Hemde mühendis olarak. Ben olayı Ford mühendislerine sordum ve asıl cevabı kalibrasyon mühendisinden buldum. Maliyet artıyor ilk olarak. Bakım ve bakım maliyetide önemli kullanıcı için. Tabiki bu sistemin suyu donacak. Suyu azalacak çözeltideki potasyum hidroksit oranı artacak. Çekeceği akım artacak. Çok iyi bir kalibrasyon gerekecek. Hatta ECU maliyeti artacak. 24 volt 4.4 amper dakikada 8.6 beygir güç demek olur. Bunu çekecek olan alternatör kayış kasnak.

bu cümlelerden de hidrojen olayının deneyimlemediğiniz anlaşılıyor maalesef. böyle söylüyorum yanlış anlamayın. sistemin suyu donmaz.  içine yeteri kadar çözelti konulursa. . suyu azaldığında çekeceği akım artması doğrudur ama buda elektronik devre ile kontrol ediliyor.

Arkadaşım gerçekten %20 tasarrufunun cevabın ise sanayideki kamyon tamircisinin dediğine göre 3 yılda yeni bir araç demek olur dedi. Ama ben dizel motor için kullanılmasının çok akıllı işi olduğu üzerinde durmuyorum

3 yılda yeni bir araç  DAHA NE OLSUN.  :D  ;)

merakliadam

Merak ettiğim husular:

1-Aracımla şehir içi artık 375km görürken neden şehirler arası yolda daha az tasarruf görüyorum?
Benim kanaatim akım değerinin düşük olması... siz tecrübeli arkadaşlar bu konuda ne dersiniz?

şehirler arası yolda devir artınca şehir içindeki düşük devirde yanmayı iyileştirmeye yeten hidrojen -daha doğrusu sizinki hho idi- yetmiyor olabilir. şehirlerarası yolculukta amperi biraz artırabilirsiniz. ama ne kadar bilmiyorum. ::)  :)

enfal

Dizel yakıtı kaç sınıf dostum. İçindeki alfa metil naftalinler ve metil alkoller kısacası setan sayısına motorlar üretiliyor. Sıfır emisyon bir araçta hidrojenin etkisi kalmayacak aynı zamanda dediginiz gibi % 50 yakıt tasarrufu olması imkansız. Motoru kucağına alanları biliyorum. Dostum dizel motor enjektör işemesinde bile kısa sürede sıkışmadan piston eritiyor. Düz motora turbo baglandıgnda yatak saranlarıda duymussundur. Bu arada havadaki oksijrn oranı % 20 iken sizin mantığınıza göre daha cok azot basılıyor silindire. Turbonun amacı oksijen olsa neden EGR kullanılsın ki. Turbo devrede iken 2000 devirden sonra bi boruyu sık bakalım. Beton gibi olur. Turbo sadece motor hacmini artırıyor. Bide yanma odasını süpürür subap binditmesinde

enfal

Alıntı yapılan: BuLuT_BeY - 25 Mart 2016, 07:59:56Opel İnsignia 1,6 benzinli turbo araba baslı basına zaten ucak gıbı  degılmı.saf hıdrojen ılavesı ıle bu kadar tork artıyorsa tabıkıde bana göre mukemmel.ama benım aracım 1.3 skoda favorıt 58 beygır ıyı kotu benı getırır göturur.bagajım takım taklavatla dolu 4 kısı bındıgımızde olur malzeme yukleyıp gittigimde bugune kadar yolda bırakmadı sukurler olsunkı.bende ıstemıyor degılım bu hıdrojen olayını hatta bır ara xwooferx abımız satısada sunmustu yanlış hatılamıyorsam jenaratorlerını ama hho olanları saf uretenı degıl.malıyet olarak dogrudur.HHO komple sıstemı bu fıyatın altına mal oluyor.fiyat konusunda herkez kendı ürettiginin yanındadır.Burda zaten uretımını yapıpta satısa sunan 4 bılemedın 5 kısı var.onlara hayırlı satıslar bol kazanclar.herkez bıldıgı kadarını bildigi gibi  yapar.Bende elektrık elektronık teknıkerıyım.Bır kurulusun teknık servıs departmanında calısıyorum.İstesem bende yaparım ama benım buna pek zamanım olmuyor.e-bay veya aliexpress gibi  sitelerde de satılıyor bu urunler.Kımse cıkıpta urunu kotulemez.Arkadas yapmıs video kanalındada urununu göstermıs reklam yada degıl.Çalışan bır sıstemı görmek ıstersenız tabıkıde vıdeo ızlememız gereklıdır.

Kardeşim çokta güzel anlatmışsın. Hobi olarak yapılacak çok iyi bir uygulama.  Ben 21 yaşındayım otomotiv teknikeriyim. Üniversteden yüksek başarı belgesi almaya hak kazandım. Hayatım sanayide ve arabalarla gecti. Askerde de tamirciydim. Hani zırhlısından bineğine kadar her otomobil geçti elimden. Ticari olarak düşündüm hidrojeni. Detaylı bir piyasa araştırması yaptım burada çalıştığım servisi müşterilerine hitap eden bisey degil. Kendini zor amorti ediyor sistem. Garantisi olan bi durum da degil. Şu anda oto expertiz şirketi kurmak en mantıklısı yattı aklıma. İlerde yararını görürsem ek iş olarak tanıtcam hidrojeni. Ben burada sadece bildiklerimi anlattım. Ne alıcı nede satıcı tarafından olmayarak. Kardesim daha iyi bilirsin piyasada neler oldugunu. Ben expertiz fikrini ortaya koydugumda sanayide oto satıcılarının tepkisini aldım ilk. Kimse satacağı arabayı göndermez diye. Bu ülkede iyi niyet ile objektif ile yaklaşılmıyor. Yeni attığım her adımda daha iyi anlıyorum bunu. İnsanlar ilk birinin canını yakacak. Sonra arkalarından sövselerde cevapları zorla satmadım oluyor. 

BuLuT_BeY

Dedıklerınıze aynen katılıyorum.Ben elektronık devre imalatıda yapıyorum.ama gel görki insanlara bunu anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor oluyor.bu paraya bu kadarcık kucuk bır devre olurmu ne ıse yarıyorkı zaten diye birde sıtem etmelerı yokmu ınsanı cıgrından cıkartan burası oluyor.kımseye malımı zorla satmıyorum.anlatıyorum gerekırse numune gönderıyorum begenırsenız alırsınız diye

BuLuT_BeY

Ben bir sey sorcam burdakı ustalara daha oncede sordum ama cevap alamadım.

BU pwm devresı ıle hho daha verımlı calısıyor.elımde dıjıtal bır pwm devresı mevcut.duty 0---100 arası ayarlanabılıyor.frekans olayına gelınce en saglıklı hangı frekansda saglıklı bır sekılde gaz olcumu yapılır.pwm frekansını hesaplayabılen varmı

merakliadam

Bulutbey sizde elektronikçi olmanız hesabıyle pwm in çalışma mantığını biliyorsunuz.  :)
hidrojen sisteminde pwm in asıl fonksiyonu akımı kontrol altına alabilmek. duty cycle ilede bu yapılıyor malumunuz. pwm  frekansı unite ile uyumluluğu konusunda yani pwm  hangi frekanslarda çalıştırılırsa verimli olur bununla  ilgili bazı ufak testler  yapmaya çalıştım.  ancak gördümki bize zaten sistemin sonuç vermesi için mililitreler düzeyinde gaz gerekiyor. çok değil. sonuçta hidrojen ünitelerimize uygun pwm frekansı aramanın çokta şart olmadığı kanaatine vardım. zira akıma dayalı elektroliz yapıyoruz. yani ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı. uygun frekans yoktur demiyorum sadece ben bazı denemelerimden anladığım  bu hususa çokta kafayı takmaya gerek olmadığı .  :)::)
netice olarak asıl olarak akıma  ve elde edilen gaza bakmanın  yeterli olduğunu düşünüyorum.  :D  ;)

mustafasadoglu

Alıntı yapılan: merakliadam - 25 Mart 2016, 09:52:05Merak ettiğim husular:

1-Aracımla şehir içi artık 375km görürken neden şehirler arası yolda daha az tasarruf görüyorum?
Benim kanaatim akım değerinin düşük olması... siz tecrübeli arkadaşlar bu konuda ne dersiniz?

şehirler arası yolda devir artınca şehir içindeki düşük devirde yanmayı iyileştirmeye yeten hidrojen -daha doğrusu sizinki hho idi- yetmiyor olabilir. şehirlerarası yolculukta amperi biraz artırabilirsiniz. ama ne kadar bilmiyorum. ::)  :)

Cevabınız için teşekkürler...
millet kapışmaya başlamış...
dostlar biz bu işin sadece meraklı olanlarıyız... bilgi almak için buradayız... insanlar kendilerini "ben bilirim" diyerek yüceltemezler...
iş yaparsınız, videolarını fotolarını çekersiniz... ister paylaşırsınız, ister paylaşmazsınız... bu da sizlere kalmış... ancak benim gördüğüm kadarıyla HHO veya saf H oturmuş, çok bilinen bir konu değil... bizler burada bilgi arayışı içindeyiz.
forum üyelerinden ziyaretçi olarak dileğimiz bildiklerinizi yazın, yazalım... okuyalım, öğrenelim, düşünelim, fikir jimnastiği yapalım... ama birbirimize  girmeyelim...
umarım kimse yazdıklarımdan alınmaz... bu iş bizim için hobi, eğlence....
herkese sevgiler, saygılar

enfal

Alıntı yapılan: BuLuT_BeY - 25 Mart 2016, 14:05:58Ben bir sey sorcam burdakı ustalara daha oncede sordum ama cevap alamadım.

BU pwm devresı ıle hho daha verımlı calısıyor.elımde dıjıtal bır pwm devresı mevcut.duty 0---100 arası ayarlanabılıyor.frekans olayına gelınce en saglıklı hangı frekansda saglıklı bır sekılde gaz olcumu yapılır.pwm frekansını hesaplayabılen varmı

Bunun net cevabını ufak bir ar-ge ile alabiliriz. Bir hidrojen yakıt pilinin yani sistemi tam tersine çalıştırarak alabiliriz. Hidrojen ile oksijeni hücrede birletirerek. Üretilen elektriğin değerletini osiloskop ile ölçersek birçok sorun ortadan kalkabilir. En doğru üretim değerlerini bulabiliriz. Benim düşüncelerim bunlar.

BuLuT_BeY

hidrojen yakıt pilim olsa dedıklerınızı yapmam ıcın bırde osıloskop ıhtıyacım dogacak.belki baska bır tur yolu vardır.ama ben bu yoluda bılmedıgımden sormustum zaten.Devre cokta kararlı calısıyor ama bunu hho unıtesı yapıp denemek gerekıyor.ben daha okumas asamasında oldugumdan dolayı bu pwm kısmına kafayı takmıs durumdayım.Kaç volt kac mhz yada khz veya hz de en saglıklı olcumler ve gaz cıkısı elde edebılırız

XWOOFERX

Benim kullandığım pwm şuanda 12kHz 40A lik bir pwm. Şimdiye kadar hiç bir şekilde problem yaratmadı bozulmadı.Farklı pwmlerlede çok deney yaptım hidrojen üretimine etkisi veya zararı olmadı. Fazla üzerinde düşünmeye gerek yok bence.

BuLuT_BeY

oktay

Benim geçen sene çinden 6 dolara aldığım pwm devreside 25 khz ile çalışıyor zaten tek potansiyometreli devrelerde frekans ile akım  kontrolü yapılmakta pot ayarı ile frekans değişken oluyor.

merakliadam

Alıntı yapılan: oktay - 01 Nisan 2016, 00:05:17zaten tek potansiyometreli devrelerde frekans ile akım  kontrolü yapılmakta pot ayarı ile frekans değişken oluyor.
oktay bey bu dediğinizi biraz açarmısnız. tek potansiymetreli devrelerde duty cycle ile akım kontrolu yapılmıyor mu ?. ::)  ??? frekansla  akım kontrolu nasıl yapılıyor tam anlayamadım. ::)  ???  ???  ???

oktay

Benim  aldığım devrede potu çevirince akımı ayarlıyor ,ölçü aleti ile frekans ölçümü yapınca da potu çevirdikçe artan azalan değerler ölçülüyor. ben bunu demek istedim

dursunmacka

Merhabalar ;

Bayagadır uğramadım öncelikle Selamunaleykum....

Konu pwm den açılınca benımde tamamen  kendı üretimim olan ali express , e bay yada başka bir yeren kopya olmayan %100 kendi projem pwm devresı 500 hz ile 100khz arası çalışabılme rölesiz tamamen otomat kontrol sistemi Yaklaşık olarak su anda 5 aracta montajlı  çalışan ayarlanabilir frekans özelliği ile  karlılık özelliği olan devre şatış ve montajım devam etmektedir .

Kolay gelsin iyi çalışmalar

merakliadam

ah dursun bey bu devre için sizi baya bir aramıştım ama nedense görüşemedik. :(