Yakıt tasarruf cihazı / Suyla çalışan araba olayı

Başlatan sibernetik, 24 Eylül 2010, 00:32:54

merakliadam

Mustafa bey tam öyle değil. denilen 125 ml saf hidrojen miktarı . ama siz buna birde yarısı kadar oksijen ekleyeceksiniz.
yani mesela 2000 cc araç için 250 ml saf hidrojen  125 ml oksijen toplamda 375 ml üretim yapılması gerekir. buna göre gerekli miktarı  hesap etmelisiniz.

mustafasadoglu

merakliadam bilgiler için teşekkürler

saf hidrojen için şöyle bir video buldum... çok karışık görünmedi... yalnız orada membran diye yazılan şey su geçirmez, ancak hava geçirir bir bez yada plastik türü galiba... forumda şemsiye bezinden yapılabilir diye birşey kalmıştı aklımda.... bunu denemeyi düşünüyorum... bakalım ne olacak... tabi deneme sürecim 1 haftayı rahat bulacaktır...

SAF HİDROJEN ÜRETİM VİDEOSU
Saf hidrojen jeneratör üretimi videosu

dursunmacka

Merhaba ;

Arkadaşlar burda yazdıklarım tamamen şahsım tarafından uygulanmış olaylardır. Oksijen oranı motor pistonu içersindeki oranına göre yanmayı hızlandırıyo hidrojen ise yanmayı tamamlıyor oksijen olmaz ise aracın dışardan çektiği oksijen işimizi görecektir .

Durum bu şekılde motor içerindeki Afr bozulur ise tasarruf olmaz Ornek verdıgım opel ne yaparsanız yapın tasarruf edemezsınız cunkı lambda herşeyı algılıyor ve afryı ayarlıyor . Dikkatınız çekmek istedıgım sey motora saf oksijen gonderıyoruz içinde azot karbon partıkur vb seyler yok %21 değil %100 saf oksijen buda ne yapıyor yanmayı hızlandırıyor araçta çekiş super ama tasarruf yok .

Bazn fızıksek kurallar yalan oluyor o yuzden uygulama cok ama cok onemlıdır . Benım prensıbım fızıksel kurallar baz alınıp yola cıkılması ancak sonuca şaşırılmamasıdır.

Siz hiç aracın farları açık olduğundan fazla yaktıgını gordunuzmu araç ne zaman fazla yakar klımayı actıgınızda 3-7 hb yuklendıgınızde o yuzden akım oranlarını oncekı yazıda ornek verdıgım gıbı zorlamaz ısenız akıma takılmaya gerek yok

Fazla h2 fazla tasarruf oranını değil zaten belırlı bır oranı belırlı bır araç marka model serısıne uygular isenız  o marka model serıde tasarruf için o oranı baz alabılrsınız . Tabiki parantez ile motorda yururunde sıkıntı teşkil edecek bır durum olmıyacak

6 yıllık Tecrübeler ise konu sabittir .

Kolay gelsin.

enfal

Lambda sondasının doğrudan afr düzenleme gibi bi yeteneği yok ki. Lamdanın görevi gaz kelebeği potansiyometresinin ve hava debimetresinin bilgilerini okuyan beyin bilgileri teyit etmek icin kullanır lambdayı. Lambdaninda geçersiz olduğu durumlar var. Tam gaz kelebeği açıklığı ve ilk çalışma anı hatırladığım. Lamda zikaryumdiokdit esaslı seramik bir malzeme. Seramik ise 200 dereceden sonra oksijen iyonlarını geçirir. Lamda ise üzerindeki direncli ısı rezizstansı ile 250 derecede calsiyor. Lamda arızalı ise cogu sistemde aksaklık olucak. Hava debimetresi en başta. Turbo dizelde hava debimetresi arızasını bilirsiniz. Tam torka ihtiyacim oldugunda rampada veya sollamada arac gaz kesmesi gibi. Lambda ile hidrojenin cokta bağlantısı olmadığını düşünüyorum.

merakliadam

Alıntı yapılan: enfal - 18 Nisan 2016, 21:43:37Lambda ile hidrojenin cokta bağlantısı olmadığını düşünüyorum.
Enfal bey evet hidrojenle bağlantısı yok  saf oksijenle bağlantısı var.

enfal

Bağlantıyı kursana. Arabanın beyninin saf hidrojrne göre yanma düzenlediğine inandır beni. Lamda ile saf hidrojenin bir bağlantısı olsa beyin bunu algılar. Ama böyle bir durum yok ki.

XWOOFERX

Yeni araçların eksozlarında oksijen sensörleri var bu oksijen denen maddeyi algılıyorlar.Ama hidrojen sensörleri yok ve olmadığı için de bunu pek algılama gibi bir durumu olamamakta hatta ayrıca hidrojen yanıcı bir madde olduğu için bu çok küçük miktardaki hidrojen aracın enjektörlerinin yakıtı püskürtmesiyle yanıp yok oluyor.HİDROJEN YANICI BİR MADDEDİR.Yanar yanar yanar yanar.Sanırım anlamak istemeyenlerde anlamıştır.Ayrıca dünyanın en küçük molekülü olup havadan 14,4 kat daha hafif bir elementtir ve ayrıca petrol yakıtlarına göre 1,33kat daha verimli bir yakıttır.
Lütfen matematiksel hesaplara dayanarak varsayımlarda bulunarak ve hatta saf hidrojenin yanışıyla hidroksijenin yanışı arasındaki farkı bile anlamayan veya deneylemeyen veya araştırmayan arkadaşlar biraz deney yaparak birşeyleri gördükten sonra yorum yapmaya çalışsınlar.Hidrojen işinde evdeki hesapla pompadaki hesap birbirini tutmaz.Matematiğin bittiği yerde hidrojen başlar :)
Arabanın beyni matematiksel hesaplara voltajlara dayanarak ,birimlere dayanarak çalışır.Bunu aracın beynine hissettirmeden yapmanın yolu saf hidrojenden geçiyor ki onun bile fazlası aracın fazla yakmasına sebeb oluyor.Deneylerimle sabittir.Deneyleyen varsa konuşsun ve sonuçlarını aktarsın.Klavyeden hidrojen gazı çıkmıyor.Deney yamak ve görmek lazım.

enfal

Kardeş ben bu sektörün en tepeden en aşağıya herkesle irtibattayım. Renault yedek parça satışı yapıyoruz. Türkiye genelindeki çoğu toptancı her hafta ziyarete geliyor. Ben bunu soruyorum ve bilen her ağızdan dinliyorum. Tecrübe ise 40 yıllık ustalarla her dakika ticaret içindeyim. Sizin o tartıştığınız bütün parçalar elimin altında. Her gelen ustada arızasının sebebinide anlatyor. Kardes sen insanları küçümser tavrla ve laf sokmaya calsmayla ticaret yapamassn. Bu senin cahilligin. Esnaflık boyle olmaz birader. Sen sanayide esnaflık yapmamssn galiba.

karadenizli

hocam 170 sayfadır söylenenleri, yazılan ve çizilenleri toparlayacak olursak ortaya nasıl bir helva çıkar, toparlayacak olursak nasıl yapmalıyız.  plakaların ebatından ve sayısından aralarındaki mesafeye, elektrolit asit su yüzdesinden verilecek olan gerilim ve amperajına. hidrojeni tek başına mı vericez yoksa oksijenle beraber mi? , benim arabam 1,4 dizel 2013 auris, pwm devresini ben mi yapıcam hazır var mıdır? , başka aklıma gelmeyen sorular da vardır elbet. sistemi ben de yapmak istiyorum bir abim Allah rızası için  toparlasın

merakliadam

ortaya güzel bir helva çıkıyor sn karadenizli. ;)  yalnız  hobi olarak uğraşmak isterseniz tabikii  kimse sizi tutamaz. ancak aracınız iyi bir araç. amatör bir sistemle uğraşmayın. paraya kıyın  8) -gerçek diyorum- profesyonel bir hizmet alın.  forumda ve internette bir çok arkadaş ticari olarak üretim yapıyorlar. araştırın cebinize ve aracınıza uygun bir sistem kullanın derim nacizane teklifim.
genede tabikii iş size kalmış. :)

enfal

Karadenizli arkadaşım. Ben samsun bafra sanayisindeyim. Hobi olarak ugrascaksan yardımcı olucsk meraklı esnaf cok burada :)

merakliadam

Alıntı yapılan: enfal - 24 Nisan 2016, 12:00:57kardeş sen insanları küçümser tavrla ve laf sokmaya calsmayla ticaret yapamassn. Bu senin cahilligin. Esnaflık boyle olmaz birader. Sen sanayide esnaflık yapmamssn galiba.

forumda bu tür yazıları bende tasvip etmem enfal bey ancak bizim tepkimiz tecrübe edilmeden ezbere yorumda bulunulması söz söylenmesi.
başımdan yeni geçen bir olayı paylaşayım. geçen tanıştığımız bir arkadaş var. hatta burdur otomotivde okuyor. opel marka aracına  kendi yaptığı hho  sistemini takmış ,beygir arttığını ama sonrasında ise söktüğünü söyledi . konu hakkında aracının başında konuştuk.  kendisi emme manifoldunda hava debimetresinden önce hho yu  verdiğini söyledi ancak bu sefer aracın çok yaktığını sonrasında verdiğinde ise egzosdaki sensörün  çıkışta fazla oksijen algıladığını ve arabanın beyninin  karıştığını kendi farketmiş ve anlamış. ben saf hidrojeni anlattım. hava debimetresinden önce veya sonra sorun olmaz. zira hidrojen sensörü yok araçta. zaten hidrojene değil malumunuz oksijne bakıyor sensör.  konu  kafasına yattı ve doğru dedi. zira kendi olayı tecrübe edip deneyimlediği için bahsedilen hususu rahatlıkla anlayabildi. işte yeni nesil araçlarda saf oksijen bu açıdan sensörleri olumsuz etkiliyor.  ama bu hususu söylediğimizde hemde otomotiv mezunu birisinin konuyu anlamaması bize garip geliyor.ezbere yorumda bulunmasıda kızdıryor açıkcası.
özetle bizim burada rahatsız olduğumuz husus ezbere söz söylenmesi.  başka bir şey değil. biraz emeğe saygı lütfen.

merakliadam

Alıntı yapılan: enfal - 22 Nisan 2016, 22:06:26Bağlantıyı kursana. Arabanın beyninin saf hidrojrne göre yanma düzenlediğine inandır beni. Lamda ile saf hidrojenin bir bağlantısı olsa beyin bunu algılar. Ama böyle bir durum yok ki.
zaten bizim dediğimizde bu.saf hidrojenle  aracın beyninin bir ilgisi yok. öyle bir sensörde yok. azot sensörü olmadığı gibi. ama oksijen sensörü var ve onunda ayarı  normal havadaki yüzde 21 e göre ayarlı.

enfal

Kardeşim % 21 diye bi orana ayarlanan sensör yok araç üzerinde sallama bunu. Lamda ne okuduysa zaten silindirdeki oksijen odur. Tek egsozlu arabada 2 lambda vardır. Katalizörden önce ve sonra. Katalizörün görevini yapıp yapmadığını ölcen. Eski araclarda bi tane lamda vardır yanma sonu değerlendirmesi yapar. Zengin karışımda yanmayan yakıtı hesaplıyor. Hidrojenle ilgisi yok

XWOOFERX

Suyun içerisinde saf olarak hidrojen ve oksijen gazları bulunur ve bu sudaki oksijeni havadaki oksijen oranıyla aynı zannetmeyelim aralarında çok fark var.Havadaki oksijen oranı %21 ama sudaki oksijen oranı saf oksijendir.%100 yani.yaklaşık 5 katı saflıktaki bir oksijeni motora sokarsak aracın sensörleri bunu anlar ve ecu ye ona göre sinyal gönderir.Tabiki aracınız eski sistem karbüratörlü bir araçsa bunu anlayabilecek bir ecu zaten yoktur.Ama yinede fazla verilen hidroksijen gazı aracın motoruna zarar verebilir çünkü patlayıcı bir gazdır ve yanıcı bir gaz değildir.patlar!Siz siz olun saf hidrojeni denemeye çalışın derim.saf hidrojende yeni araçlarda sensör sorununa rastlanmamıştır.Tecrübeyle sabitlenmiştir.

enfal

Karedşim siz ikiniz şirketmisiniz. Yalan yalnış atıp tutuyonuz. Biraz dürüst olun. Tecrübeymis. Ben çocukluğumdan beri sanayideyim. Elini yağlamaktan korkanlar burada tecrübeden bahseder olmuş. Saf hidrojen tutturmusşunuz araç algılıyormuş falan. O arabayı tasarlayan mühendisler bu kadar rahat açıklama yapamıyor. Gelmişsin sensörler algılıyormuş. Ben sattığım turbonun bile motor yağından dolayı garanti dışı kaldı. Siz kullanın hidrojeni. Garanti dışı kalan her parçanın artık garantiyi sen verirsin.

XWOOFERX

Tecrübelerimi videolarla ispatlıyorum. Montajlar yapıyorum. Müşterilerimin hepside memnun. Sende birazcık ellerini kirlette bir hidrojen jeneratörü sistemi yapmaya çalış ve deneyimlerini yaz.Çin malı turbo satarsan bozuluverir.Benim yaptığım saf hidrojen jeneratörü sistemi tamamen benim ürettiğim bir jeneratör ve herşeyine garanti veririm. Oturda biraz yurdun için üretici olmaya çalış.insanların alın terine klavyeden kılıç sallama. Hiçbirşey bilmediğin bir konuda burda yalan yanlış yazılar yazıyorsun. Sanayiciymişsin ya bari sanayide ellerin yağ içindeyken bir fotoğraf paylaşta inanalım sana.insanlara faydalı olacak birşeylerle uğraş.millete bilip bilmeden deneyimleyip gözlemlemeden sallamayın yorum yapma.burası hidrojen ile ilgili bir forum bölümü. Bildiğin doğruları yaz sallama bulaşma.

merakliadam

Alıntı yapılan: enfal - 27 Nisan 2016, 22:22:20Kardeşim % 21 diye bi orana ayarlanan sensör yok araç üzerinde sallama bunu. Lamda ne okuduysa zaten silindirdeki oksijen odur. Tek egsozlu arabada 2 lambda vardır. Katalizörden önce ve sonra. Katalizörün görevini yapıp yapmadığını ölcen. Eski araclarda bi tane lamda vardır yanma sonu değerlendirmesi yapar. Zengin karışımda yanmayan yakıtı hesaplıyor. Hidrojenle ilgisi yok
tamam hadi onu ben sallamayayım ama sende hidrojenle ilgili hususları sallama. >:(
bu nasıl bir iletişim şekli yahu. mahalle ağzıyla forumda konuşuyoruz. >:(

enfal

Kardeşim çin malı turbo olsa keske sorun yapsn bozulanı çöpe atıp yenisini veriyoruz :) Sanayide kimse plaza ağzı ile konuşmuyor. Sizin sallama dediğiniz her kelime ile ben yüksek başarı belgesi aldım. Tek çakal siz misiniz bu piyasada? Zaten size kadar çok kurt çakal var. Anca forumda youtube da satış yaparsınız. Piyasada malına güvenen kaç bireysel toptancılar var. Yap bin tane ürün minibüsle gez. Adam gibi de adam olan yürüyüp gidiyor zaten. Sen neden forumdasın. Adamlar sadece kapı kolu nu dükkan dükkan gezip satıyorlar. Sen anca netten. Bi kaç kerizle gecinip gitmek amacın. Büyük pazarda avlanacağını patlayacağını biliyon.

XWOOFERX

Sıkıntın ne koçum senin.Benim malımın dünyada rakibi yok sen ne konuşuyon be.Biraz araştırsan anlarsın ama sen o belgelerle bi halt öğrenememişsin.Bendede 2 tane üniversite diploması var ama bi halta yaramıyor.Önce adam ol şurda saygı çerçevesinde birşeyler paylaşılıyor adamın asabını bozma.Terbiyeni takın.Benim reklama ihtiyacım yok zaten.Ürettiğim malı dünya kabullenmiş sen ne konuşuyon.Yurtdışına gönderdiğim malların belgesinimi sokuyum gözüne.Bidaha burdan konu ile alakasız yazılar yazmamanı tavsiye ederim ve banada hiç bulaşma.Senin hayatın kadar sanayide toz yutmuşluğum var haberin olsun.