Yakıt tasarruf cihazı / Suyla çalışan araba olayı

Başlatan sibernetik, 24 Eylül 2010, 00:32:54

merakliadam

sn betelguz gerçekten çok düşük değerler. bu amperlerde gaz üretim miktarlarınız nedir. birde formule riayet ediyorsunuz yani :)

betelguz

Gaz üretimimiz 13,8 volt 14 amperde 1 litredir. Buna göre hesaplanabilir gaz üretim miktarı. Formüle riayet ediyoruz tabi 6 yıllık onlarca denemenin sonucu elde edilen tecrübe . Zamanında bizde 20-30 amperleri test etmiştik :)
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

merakliadam

Alıntı yapılan: betelguz - 20 Mart 2016, 21:29:37Saf hidrojen ve hho sistemlerine gelirsek her iki sistemide üreten ve deneyen biri olarak ben hho sistemlerini öneriyorum. Başarı oranı hho da daha yüksek. Tasarruf sağlanamayan bir araçta ne hho ne saf hidrojende işe yaramıyor.

sn betelguz bu son cümlenizi biraz açarmısınız . yani hidrojen sistemi takılıpta tasarruf etmeyen araç  nasıl oluyor.

betelguz

Her aracın motoru aynı değil. Bu nedenlede her araçta aynı tasarruf sağlanmıyor. Kiminde çok yüksek sonuçlar çıkabilirken kiminde daha düşük oluyor. Bazılarında ise hiçbir sonuç alınamayabiliniyor.  Sonuçta hidrojen motorda ek yakıt olarak görev yapmıyor. Görevi ateşlemeyi güçlendirerek yanmayı iyileştirmek. Bir motor yakıtı zaten çok iyi yakabiliyorsa bu motorda iyi bir sonuç almanız zordur. Veya motor o kadar kötüdürki ne kadar hidrojenle iyileştirme yapmaya çalışsanızda iyi bir sonuç çıkmayabilir.Bazı araçlarda sadece gazı vermeklede iş bitmiyor yazılımsal ayarlamalarda gerekebiliyor.Bunlar yapılmasa yine kısıtlı bir sonuçla karşılaşılabiliniyor. mesela sonuç almanın çok zor olduğu bir motor tipi crdi motorlardır. Esasen her motor türünde hidrojene ek olarak  yazılımsal  ve mekaniksel ayarlamalarda yapılmadırki iyi sonuçlar her zaman alınabilsin. Bu işin hızlı ilerleyememesindeki asıl sorunda bu yazılımsal ve mekaniksel ayarlamaları yapabilecek yeterli donanımda ustaların bulunmamasıdır.Ayarlamalardan geçtim sistemi düzgün montajlayabilecek bir usta bile bulmak türkiyede büyük bir sorun olarak karşımıza çıkmakta.

merakliadam

Alıntı yapılan: betelguz - 22 Mart 2016, 14:59:42Her aracın motoru aynı değil. Bu nedenlede her araçta aynı tasarruf sağlanmıyor. Kiminde çok yüksek sonuçlar çıkabilirken kiminde daha düşük oluyor. Bazılarında ise hiçbir sonuç alınamayabiliniyor.  Sonuçta hidrojen motorda ek yakıt olarak görev yapmıyor. Görevi ateşlemeyi güçlendirerek yanmayı iyileştirmek. Bir motor yakıtı zaten çok iyi yakabiliyorsa bu motorda iyi bir sonuç almanız zordur.

hangi araçların motorları bu konuda iyidir sizce.

betelguz

Yüksek tüketim olan araçlarda yüksek tasarruf olabiliyor. Turbosuz dizellerde turbolulara göre yüksek tasarruf sağlanıyor.

Murat Şengül

Değerli arkadaşlar,
Foruma yeni üye oldum, iki ay önce satın aldığım Peugeot 407 2000 cc HDI turbo dizel otomatik (185000 km) aracımın yakıtı adeta içerek kullandığını gördüğümde kendimi yakıt tasarrufu sitelerinde buldum.
Haftalar süren araştırmalarımda ülkemizde kullanılan pek çok ürün ve yöntemi tanımaya çalıştım. Markalaşan birkaçı ile yazıştım, konuştum ve sonunda sitemiz üzerinden iletişime geçtiğim, tasarımını kendi yaptığı ürünün diğerlerinden farklı olduğunu gördüğüm sitemiz üyesi XWOOFERX arkadaşımızın imalatını tercih ettim.
Bu tercihte karar kılmamın nedeninin -ürünün farklılığı yanında- arkadaşımızın ne yaptığını bildiğine, olaya hâkimiyetine, tecrübesine ve bu tecrübeyi herkesle paylaşmasına, ürünü sürekli olarak geliştirme gayreti içinde olmasına duyduğum saygı ve güven olduğunu söyleyebilirim.
Geçtiğimiz pazartesi günü sistem araca monte edildi. İlk sonuçları vermeden önce son iki aylık şehir içi-dışı karışık 3500 km'de ortalama tüketimi 8,2 olarak ölçtüğümü, şehir içinde özellikle Ankara Dikmen sürekli dik yokuşa sahip yerlerde ise tüketimin 11'lere kadar çıktığını söylemeliyim.
Aracın kataloğunda ise tüketim miktarları şöyle: 2 litre HDI 16V Oto. (4 vites) şehir içi 9,2 şehir dışı 5,3 karışık 6,7 lt.
Son iki günde yaklaşık 100 km.de aracın ortalama yakışı 4,9'a düştü. Dikmen kullanımında ise bu ortalama 6,2'ye çıktı. Şu anda kesin tespitler için çok erken olmakla birlikte yakıt tüketiminde tasarruf değerlerimiz % 39-42 arasındadır. Aracın vuruntulu gürültüsü azalmış permormansı göreceli olarak artmıştır. Zamanla motorun temizlenmesiyle bu değerlerin daha da artacağını umuyorum.
Haftasonu yaklaşık 700 km.de tüketim test edeceğim ve sonuçları yine burada sizlerle paylaşacağım.
Saygılarımla.

merakliadam

Hangi otomobil ne kadar yakıyor?

Ömrü tükenmesine rağmen hâlâ yollarda olan hurda otomobiller tüketicinin cebini de deliyor

Son yıllarda petrol fiyatlarındaki yükseliş, otomobil sahibi olmanın faturasını giderek ağırlaştırdı. Artık, 'depoyu full yap' demek babayiğit işi oldu. Özellikle, yakıt tüketimi yüksek, eski teknolojiyle üretilmiş otomobillerde bu iş daha da zor hale geldi. 80 ve 90'lı yılların başında üretilmiş otomobiller gerek eski motor teknolojisine sahip olmaları, gerekse ağır olmaları, gerekse yüksek aerodinamik (sürtünme) katsayısı nedeniyle, günümüz otomobillerinden daha fazla yakıt tüketiyor. Eski otomobillerin yakıt tüketimleri fabrika verileri gözardı edilir ve gerçek hayat şartları göz önüne alındığında 100 km'de 10 lt'yi aşıyor. Günümüz otomobillerinde ise yakıt tüketiminin 16 yaş üzeri otomobillere göre en az yüzde 30 daha düşük olduğu görülüyor. Ortalama bir aracın haftalık bir depo harcaması halinde yaşlı ve genci arasındaki benzin faturası farkı yılda 2 bin 500 liraya kadar çıkıyor. Yollardaki 5 milyon ömrünü tüketmiş araç trafikten çekilirse, Türkiye'nin petrol faturası yaklaşık 13 milyar TL gibi ciddi oranda düşecek.

YAKIT CİMRİSİ

Bugün özellikle fiyatları ekonomik küçük sınıfta yer alan otomobiller adeta yakıtı kokluyor. Bu segmentte yer alan dizel otomobillerin 100 km'deki yakıt tüketimleri yaklaşık 3.4 lt gibi oldukça düşük bir seviyede. Son yıllarda büyük talep gören otomatik vitesli benzinli otomobillerde yakıt tüketimi aynı segmentteki düz vitesli dizel otomobillere göre az da olsa yüksek. Bu segmentteki otomobillerin 100 km'deki yakıt tüketimi 6.8 litreye kadar çıkıyor.

Petrol fiyatları tasarrufu öğretti

OTOMOTİV dünyası, 1970'lerde yaşanan enerji krizi sonrasında otomobillerin yakıt tüketimini azaltmaya yönelik çalışmalar başlattı. Öncelikle motorların tasarımları yenilendi. Otomobil üreticileri motorların yanma odalarını yeniden tasarlayarak ve pistonun sürtünmesini randımanlarını artırma yoluna gitti. Ayrıca karbüratörler yerine enjeksiyon sistemine geçildi. Vites oranları da artırılarak, yakıt ekonomisi sağlanmaya çalışıldı. 70'lerde başlayan yakıt tüketimini düşürmeye yönelik çalışmalar, günümüzde artarak devam ediyor. Hemen hemen tüm otomotiv üreticileri, yakıt tüketimi düşük ve dolayısıyla çevreyi daha az kirleten teknolojiler geliştiriyor.

Yeni teknoloji tüketimi düşürüyor

Günümüz otomobillerinin yakıt tüketimlerinin düşük olmasının en önemli nedenleri şunlar:

Otomobillerin ağırlıkları daha az.

Tasarım nedeniyle sürtünme katsayıları daha düşük.

Gelişmiş motor teknolojisine sahipler.

Pistonlar, krank ve supaplar gibi hareketli parçaların sürtünme oranları düşük.

Eskisine oranla uzun oranlı şanzımanlar kullanılıyor.

Düne kadar 5 vitesi olan otolar, artık 6 vitesli. Hatta bazı yeni otolarda bu oran otomatik şanzımanlarda 8 ileri vites bile var. Bu da yakıt tüketimini olumlu etkiliyor.

Hava yakıt karışımını dolayısıyla otomobilin performansını artırırken, tüketimi düşüren elektronik destekli tasarımlar var.

100 km'de ne kadar tüketiyor?

Volkswagen Polo 1.2 TDI Bluemotion 100 Km'de 3.4 lt.

Opel Corsa 1.3 CDTi EcoFlex 100 Km'de 3.6 lt.

Seat Ibiza 1.4 TDI 100 Km'de 3.8 lt.

Citroen C3 1.6 HDI 100 Km'de 3.8 lt.

Kia Rio Sedan 1.4 Otm. 100 Km'de 6.8 lt.

Chevrolet Aveo Sedan 1.2 Otm. 100 Km'de 6.8 lt.

Hyundai Accent Blue 1.6 CRDi 100 Km'de 4.4 lt.

Renault Symbol 1.5 dCi 100 Km'de 4.5 lt.

Dacia Logan 1.5 dCi Km'de 4.6 lt.

Hyundai Accent Era 1.5 CRDi 100 Km'de 4.6 lt

Kia Rio Sedan 1.4 100 Km'de 5.8 lt.

Renault Symbol 1.2 100 Km'de 5.9 lt.

Mitsubishi Colt 1.3 100 Km'de 5.0 lt.

Nissan Micra 1.2 100 Km'de 5.0 lt. ?

Toyota Yaris 1.0 100 Km'de 5.1 lt.

Hyundai Accent Blue 1.4 CVVT Otm. 100 Km'de 6.3 lt
.

Petrol faturası % 30 azalır

CARİ açığın en önemli kalemlerinden biri petrol ithalatı. Türkiye'nin petrol faturası 20 milyar doların üzerinde. Bu faturanın yüksek olmasının nedenlerinden biri de otomobil parkının yaşı. Trafiğe kayıtlı otomobillerin yarısı eski teknolojiyle üretildiği için yüksek yakıt tüketimi, enerji faturasının yükselmesine neden oluyor. Yaşlı araçların yoldan çekilmesiyle, petrol faturasını yüzde 30 azaltmak mümkün.

Ufuk Sandık/SABAH

merakliadam

arkadaşlar bahsedilen bu eski araçların veya çok yakan araçların  ülkeye maliyeti az çok belli. bunların trafikten kaldırılması da kolay değil. ama ülkeye  yüküde fazla. bence devlet bu araçlara hidrojen sistemini  zorunluluk getirse veya hidrojen sistemi montajında kolaylık sağlasa nasıl olur. NE DERSİNİZ.  ;D  ;D  ;D
BENCE BUNU  GÜNDEM YAPABİLİRİZ.  ;)  :D  ;D  ;D  ;D

mustafasadoglu

Merhabalar... daha önceden söz verdiğimiz hidrojen montaj fotosunu yüklüyorum

Merak ettiğim husular:

1-Aracımla şehir içi artık 375km görürken neden şehirler arası yolda daha az tasarruf görüyorum?
Benim kanaatim akım değerinin düşük olması... siz tecrübeli arkadaşlar bu konuda ne dersiniz?

2- aracı 3 ampere ayarlamıştım... geçenlerde bir bakayım ne aleme benim cihaz ayarları diye kontrol ettiğimde neredeyse 0,5 A ile yola devam ediyormuşum... pwm de değer değişmiş...  belki de Amper değeri düşükken daha çok tasarruf sağlıyoruz... denklemi hala tam kurabilmiş değilim...

3-1.3 motor 95 beygir bir araçta olması gereken akım değeri nedir? Cihazım 20Ampere kadar ayarlanabiliyor... ancak bu değerin gerçekten çok büyük bir değer olduğunu anladım... ilk fırsatta küçük üretilmiş bir sisteme geçip bagajımı rahatlatacağım.

4- bagaj sistemleri ile motor yanı sistemlerini kıyaslarsak hangisi daha verimlidir?

5- montajda resimde belirttiğim gibi tıpkı LPG lerde yapılan 4 noktadan injeksiyon yerine en yakın yere hidrojen uygulamak daha mı mantıklıdır?

6- aracım 2006 mitsubishi colt... bu araların alternatöründe ara çalışınca çalışmaya başlayan bir lamba ucu var mı? ustam göremediği için lpg sistemine bağladı tetikleyiciyi

cevaplarınız için  şimdiden teşekkürler...

enfal

Alıntı yapılan: betelguz - 23 Mart 2016, 00:03:20Yüksek tüketim olan araçlarda yüksek tasarruf olabiliyor. Turbosuz dizellerde turbolulara göre yüksek tasarruf sağlanıyor.

Turbonun amacı ne dostum ? Volumetrik verimi artırması. Tam doluluk sağlar ve sıkıştırma oranını artırıyor. Sıkıştırma ne kadar fazla ise güç ve tork olarak dönüyor. Örnek verecek olursam teorikte akademik eğitimde hep şırınga örneği verdiler. Pistonlar havayı şırınga gibi emer. Bir hava boşluğu kalır. 1600cc motoru turbosuz 1500cc olarak kullanırsın.  Dizel motorun hava fazlalık kat sayısı hep lambda 1 den büyüktür. Hava fazlalığı ile çalışıyor. Turbonun etkisi hidrojenden kat kat fazladır. Turbosuz motorda yaptığı tasarufla turboduzda yaptığı tasaruf aynıdır. Hatta turbolu motorlarda subap bindirme süresi daha uzundur. Egsoz gazlarının tamamını süpürür turbo yanma odalarından.
Bana bu tezi çürütecek bişey söyle ki inanayım dediklerine.

betelguz

Siz neyi çürütmemi istiyorsunuz anlamadım. Turbonun amacını herkes bilir yanma odasına daha fazla oksijen pompalayarak yanmayı iyileştirmek. Yakıtın yanmak için oksijene ihtiyacı vardır. oksijensiz bir yanma gerçekleşemez. Turbosuz bir motorda silindire daha az oksijen girdiğinden yanma turboluya göre daha zayıf kalır ve alev yayılma hızıda haliyle daha düşük olur. Hidrojenle alev yayılma hızını artırmış olursunuz. Bu nedenle orantısal olarak turbolu bir motora göre daha fazla yakıtın yanmasını sağlarsınız. Turbolu bir motorda zaten daha iyi yanma olduğundan hidrojenin yanmayı artırmaya etkisi daha kısıtlı kalır.Buda orantısal olarak turbosuz bir araca göre daha düşük tasarruf oranı verir. Pratikteki gözlemlerimizde zaten bunu doğrulamaktadır. Turbosuz biçok araçta %40-50 tasarrufları görebilirken turbolu araçlarda tasarruf oranları genelde %15-25 arası olmaktadır.Bu size bir anlam ifade etmiyorsa teorilerinizle başbaşa bırakıyorum sizi :)

enfal

Öncelikle şunu söyle satıcımısın? Satıcı isen çok bişey bilen satıcı değilsin.
Turbo oksijeni fazla basmaz silindiri tam doldurur. Sıkıştırmayı artırır.
AdBlue solüsyonu ise yüksek sıcaklıkta oluşan NOx emisyonlarlarına katalizör yapar. Eğer AdBlue bitti ise EGR ile emisyon iyileştirmesi yapar. Markaların tercihine göre değişir. Bunların hiç biri değişmez ise Düşen değer CO2 olur. NOx ve CO artar.
Benzinli motordaki yani sabit hacimli bir motorda yanma buji kıvılcımı çaktığında yanar yada yanmaz iki seçeneği var. Yalnız dizel motorda teorik anlanma sabit basınçlı motorda yanma enjektör mazotu püskürtmeye başlayınca kontrol altına alınamaz. Kimyasal ve fiziksel tutuşma gecikmesinden sonra yakıt alev alır. bu sırada enjektör püskürtmeye devam eder. Yanma odasına giren her yakıt hüzmesi tutuşma geçikmesi evresinde ortamdan ısı çeker ve tutuşur. Isı çektiğinde malum olarak basınç düşüyor. Bu sırada dizel vuruntusu oluşuyor. Ki günümüzde dizel motorlar sabit basınçlı motor olarak kalmadı. Karma dizel motorlar. Emin ol ki dizel yanmasında cevaplanamayan çok nokta var. Bu kadar karmaşa varken dizel motorda hidrojeni kullanmak akıllı işi değil. Hemde mühendis olarak. Ben olayı Ford mühendislerine sordum ve asıl cevabı kalibrasyon mühendisinden buldum. Maliyet artıyor ilk olarak. Bakım ve bakım maliyetide önemli kullanıcı için. Tabiki bu sistemin suyu donacak. Suyu azalacak çözeltideki potasyum hidroksit oranı artacak. Çekeceği akım artacak. Çok iyi bir kalibrasyon gerekecek. Hatta ECU maliyeti artacak. 24 volt 4.4 amper dakikada 8.6 beygir güç demek olur. Bunu çekecek olan alternatör kayış kasnak.
Arkadaşım gerçekten %20 tasarrufunun cevabın ise sanayideki kamyon tamircisinin dediğine göre 3 yılda yeni bir araç demek olur dedi. Ama ben dizel motor için kullanılmasının çok akıllı işi olduğu üzerinde durmuyorum

enfal

Alıntı yapılan: merakliadam - 19 Mart 2016, 18:50:21evet bu husus  reklam yapılıyor. aslı yok ama  öylemi?

Tamam hidrojen kullanılacak ama o sistem içten yanmalı motor değil elektirk motorları için hidrojen elektirk üretecek sistem.
Emin ol ki içten yanmalı motora göre en az 3 kat daha ekonomik olucak.

mustafasadoglu

Benim sorular aradan kaynamış... tekrar ısıtayım dedim...
Alıntı yapılan: mustafasadoglu - 24 Mart 2016, 14:04:31Merhabalar... daha önceden söz verdiğimiz hidrojen montaj fotosunu yüklüyorum

Merak ettiğim husular:

1-Aracımla şehir içi artık 375km görürken neden şehirler arası yolda daha az tasarruf görüyorum?
Benim kanaatim akım değerinin düşük olması... siz tecrübeli arkadaşlar bu konuda ne dersiniz?

2- aracı 3 ampere ayarlamıştım... geçenlerde bir bakayım ne aleme benim cihaz ayarları diye kontrol ettiğimde neredeyse 0,5 A ile yola devam ediyormuşum... pwm de değer değişmiş...  belki de Amper değeri düşükken daha çok tasarruf sağlıyoruz... denklemi hala tam kurabilmiş değilim...

3-1.3 motor 95 beygir bir araçta olması gereken akım değeri nedir? Cihazım 20Ampere kadar ayarlanabiliyor... ancak bu değerin gerçekten çok büyük bir değer olduğunu anladım... ilk fırsatta küçük üretilmiş bir sisteme geçip bagajımı rahatlatacağım.

4- bagaj sistemleri ile motor yanı sistemlerini kıyaslarsak hangisi daha verimlidir?

5- montajda resimde belirttiğim gibi tıpkı LPG lerde yapılan 4 noktadan injeksiyon yerine en yakın yere hidrojen uygulamak daha mı mantıklıdır?

6- aracım 2006 mitsubishi colt... bu araların alternatöründe ara çalışınca çalışmaya başlayan bir lamba ucu var mı? ustam göremediği için lpg sistemine bağladı tetikleyiciyi

cevaplarınız için  şimdiden teşekkürler...

enfal

Araç kullanmayı bilmeyen biri şehir içindede tasaruf yapamaz. Hidrojen ısıl değeri düşük oktan sayısı fazla bir yakıt. Şehir içi kullanım hızlanma vitesleri yani tork artırımında  motor gerekli hava yakıt karışımına sahip olabiliyor. Duraklamalarda ve yavaşlamalarda ise rölanti adım motoru ile içeri alınan hidrojen ve hava karışımına ek olarak fazla yakıta ihtiyaç duyulmuyor olabilir. Amaç sadece motorun stop etmemesi. Klima gibi durumları saymıyorum.
Uzun yolda yüksek hız viteslerinde motor beygir gücünün artırılması için düşük devirde az hava emilir daha fazla yakıt ile daha kısa zamanda calstigndan hidrojenin etkisi azalıyor. Motor daha ağır yükte çalışıyor.

enfal

Alternatörden gelen ince tekli kablo var. Kontak acikken veya araç şarj yapmayinca lambayi yakan. Bazı eski araçlarda hatta land rover tdi 110 dahil ekstra olarak alternatörden gelen kablolarda gördüm. Devir saati bilgisini okuyan.

enfal

Üniverste kaynaklarımdan buldum. Yüksek akımda yalıtıma geçen bir transistör devreli diyot. Belki işine yarar

XWOOFERX

Alıntı yapılan: Murat Şengül - 24 Mart 2016, 07:17:03Değerli arkadaşlar,
Foruma yeni üye oldum, iki ay önce satın aldığım Peugeot 407 2000 cc HDI turbo dizel otomatik (185000 km) aracımın yakıtı adeta içerek kullandığını gördüğümde kendimi yakıt tasarrufu sitelerinde buldum.
Haftalar süren araştırmalarımda ülkemizde kullanılan pek çok ürün ve yöntemi tanımaya çalıştım. Markalaşan birkaçı ile yazıştım, konuştum ve sonunda sitemiz üzerinden iletişime geçtiğim, tasarımını kendi yaptığı ürünün diğerlerinden farklı olduğunu gördüğüm sitemiz üyesi XWOOFERX arkadaşımızın imalatını tercih ettim.
Bu tercihte karar kılmamın nedeninin -ürünün farklılığı yanında- arkadaşımızın ne yaptığını bildiğine, olaya hâkimiyetine, tecrübesine ve bu tecrübeyi herkesle paylaşmasına, ürünü sürekli olarak geliştirme gayreti içinde olmasına duyduğum saygı ve güven olduğunu söyleyebilirim.
Geçtiğimiz pazartesi günü sistem araca monte edildi. İlk sonuçları vermeden önce son iki aylık şehir içi-dışı karışık 3500 km'de ortalama tüketimi 8,2 olarak ölçtüğümü, şehir içinde özellikle Ankara Dikmen sürekli dik yokuşa sahip yerlerde ise tüketimin 11'lere kadar çıktığını söylemeliyim.
Aracın kataloğunda ise tüketim miktarları şöyle: 2 litre HDI 16V Oto. (4 vites) şehir içi 9,2 şehir dışı 5,3 karışık 6,7 lt.
Son iki günde yaklaşık 100 km.de aracın ortalama yakışı 4,9'a düştü. Dikmen kullanımında ise bu ortalama 6,2'ye çıktı. Şu anda kesin tespitler için çok erken olmakla birlikte yakıt tüketiminde tasarruf değerlerimiz % 39-42 arasındadır. Aracın vuruntulu gürültüsü azalmış permormansı göreceli olarak artmıştır. Zamanla motorun temizlenmesiyle bu değerlerin daha da artacağını umuyorum.
Haftasonu yaklaşık 700 km.de tüketim test edeceğim ve sonuçları yine burada sizlerle paylaşacağım.
Saygılarımla.

Şimdi bu yazıdakilerin hiçbirini değere almıyorsunuz.Murat bey çok güzel olanları dosdoğruca yazmış.Ayrıca burdan kendisine teşekkür ediyorum.
Herşeyi bilen arkadaşlar neden gereksiz muhalefet yapma gereği duyuyorlarda neden bir jeneratör yapmayı denemiyorlar.Klavye şövalyeliği kolay tabiki.Salla gitsin kim ne anlarsa.Bu halka ne faydası oluyor.Hiç.Ne öğrenmişse anlatıyor boşu boşuna.Hiç demiyorki bu işleri bir bilene sormak gerek diye.Şimdi dünkü montaj yaptığım Opel İnsignia 1,6 benzinli turbo aracına taktığım saf hidrojenin nasılda gücünü ispatladığını lafla değil belgeyle sunacağım.Ayrıca dyno videosunu youtube daki XWOOFERX kanalımda yayınlayacağım.Aracın hidrojensiz gücünü aracın sahibi dün dynoya sokarak belgelemiş ve bugünde aracın hidrojen bidonlarına su konulduktan 5 dakika sonra dosdoğru dyno merkezine gidilip ölçümü yapılmıştır.Bu dyno sonucunu görmeyi aracın sahibi kendisi istemiştir.Dün montajını yaptım bidonlardaki tangit yapıştırıcısı iyice donsun diye bugün sabah suyu konulup çalıştırılmıştır.Saf hidrojen uygulamasından önce aracın gücü 140,7 HP ve Torku 222,6 NM çıkmıştır.Bugünkü saf hidrojenli sonuç ise aracın gücü 174,6 HP ve Tork gücü 261,4 NM çıkmıştır müşteri aracına tasarruftan ziyade güç artışını görmek için sistemi taktırmıştır.Sonuçtan oldukça memnundur.
Şimdi klavye başında herşeyi bilen arkadaşlar bana bu sonucu bi açıklarsa bende memnun olurum.Bilmem anlayan anlıyor galiba.Lafla birşeyler elde edilmez.Üretmek ve denemek lazım .Görmeden denemeden konuşmak nedir bilemiyorum.Amacınız nedir sizin.Herkez memnun bir siz değilsiniz çünkü klavye başında tasarruf sağlanamıyor malesef.Çalışmak lazım biraz.Herşeyi çok iyi bildiğini sananlara bilmediklerini öğrettiğim çok oldu ve olacakta.ben belge ve resim ve video ile her türlü ispat ederim.O FORD daki mühendisleri sen bana gönder ben bide bu işin sanayi devrimini öğreteyim. gif upload]

enfal

Sen üret sat kardeşim. Buradaki insanlar hobi olarak yapıyor. Reklam yapma burada. O dyno sonuclari sanki noterle cekildi. Hicte adill degil. Sahtekarca yapılmış.  Hidrojensiz diye 4500 devirde o 170 bg güç almış hidrojen var diye 5300 devirde 174 bg güç alınmış. Neye inancaz biz?