Ana Menü

acil kitli ve led aydınlatma

Başlatan stk4221, 02 Kasım 2014, 16:53:05

stk4221

mantıklı  aslında  duyun içine 0 girebilecek bir boru yardımıyla  işimizi çözebiliriz en kötü  biraz silikonla conta gbi sıkıştırabiliz  bunları sensörlü armatürde kullanacagım seri baskı işinide  çözmem gerekiyor böyle çok ugraşıyorum

pcb ebatlandırma : dekopaj ters bir şekilde işkenceye sıkıştırdım üzerinde kesiyorum ama sıkıntı

pcb baskı : ütüleme yöntemi çok vakit alıyor tost makinası gibi birşey işimi çözer mi acaba

pcb dizme : sıcak bir tablanın üzerine yatırsam alt dan vuran sıcaklık üstündeki lehimi eritip mlz yapıştırırmı? ütü tabanı ile denedim olmadı

acil kit işini tutturamadım yeni pil alıp denemem lazım  etkili bir devren varmı  akım sınırlandırabilecek
vatan kanla alınır ter ve göz yaşı ile korunur

seron

pcbleri ince uzun-ayrı ayrı yapacak şekilde basıp sonra kesmelisin. en son dilindirik malzemeye bir şekilde tutturulur.

tost makinesiyle olmaz gibime geliyor. zira ütü sadece ısıtmıyor pcb üzerinde gezdirirken kaşıyor, yolların sorunsuz çıkmasını sağlıyor. ama tost makinesinde ısıtıp ısıtıp bir şeyle kağıdın üzerini kazıyıp tekrar ısıtırsan olabilir belki.

pcb dizme: bilgisayar kartları fırınlama tekniğiyle yapılabildiğine göre ledleri güzelce yerleştirip fırına da sürmeyi deneyebilirsin. ama risklidir.

akım sınırlayıcı devrem malesef yok ama sana verdiğim devre bende güzel çalışıyor. sorun yok. hatta şu anda evde 24saat fişte bekleyen ışıldaklarım var çoğu nicad pilli. olurdu o devre ama uzağız yakın olsak beraber yapardık.

stk4221

sen hangi devreyi test ettin  tekrar vurgulayabilirsen güzel olur

memleket

Pcb basmayı kimlik kaplama makinaları ilede yapıldığını duymuştum...

stk4221

laminatör müydü neydi bende böyle bir baskı metodu duydum. tutturacagımı bilsem  baskı firmaları ile anlaşıp  yaptırırım ama  tutturmak önemli olan

seron

Alıntı yapılan: stk4221 - 05 Aralık 2014, 00:17:04sen hangi devreyi test ettin  tekrar vurgulayabilirsen güzel olur
adamım şu sayfadan yanıt 11'e bak. asma hocanın tavsiyesiyle modifiye edip son haline getirdik:
https://320volt.com/forum/index.php?topic=5484.0

bu devrede piller daha az risk altında ve devre gayet de çalışabilir durumda. ama sen sonradan ledler zayıf yanıyor 3,3uF kondansatör kullandım dediydin. bu nedenle direnç değerlerini buna göre hesaplayacağız ve de wattlı dirençler kullanacağız.

stk4221

seron

yanlış olur mu adamım ahanda devre :D:

bu devrenin benzeri bende sorunsuz. farkı: zenerli kısım ile trafosuz adaptör çıkışındaki smd led serisi bende yok.

kondansatör değeri küçük kaldığından ledlerim zayıf yanıyor demiştin hani; 3,3uF kullanınca düzeldiydi ya...

proteusda iyi olsam hazır baskısını verecem ama çizmem eziyet olur.