Ayarlı güç kaynağı projeme devam ( 0 - 30 volt 0 - 10 amper )

Başlatan serkan_48, 14 Ekim 2014, 20:58:50

serkan_48

Alıntı yapılan: memleket - 05 Aralık 2014, 00:14:47Ön paneli aynı en ve boy oranında alüminyum plaka veya alüminyum kompozit malzemeden keserek delikleri kapatırsan daha şık olur diye düşünüyorum. Güle güle kullan...

Evet ön panel kötü görünüyor. Eldeki malzemeyi değerlendireyim dediğim için böyle oldu. Bu kutu elimde mevcut idi.  Söylediğiniz gibi bir plaka ile düzenlenebilir.

Artık yavaş yavaş yapacağım. Teşekkürler.

stk4221

Alıntı yapılan: asma - 05 Aralık 2014, 00:30:17Yok hocam o mosfet (BUZ) değil diğer mosfet (irfz) için hesaplamıştım.
Tekrar baktım irfz44n değerlerine bakmışım , irfz44 olursa 25W oluyor.
Sonuç yanışsa bile yol doğru. ;D Yarım puanımı isterim.

stk4221 40m şerit led tek kaynaktan mı besleniyor. :o

Smps nin üzerinde çıkış voltaj ayarı için trimpot yok mu?
En az kaç volta iniyor, bu değer senin için yeterli değil mi?
O trimpotun iki ayağına bir direnci paralen bağlayıp ayırarak iki ayrı voltaj elde etsen olmaz mı?
O kadar hesaptan kurtar bizi ve olaya sen de birşeyler kat. (9V~13V arası voltaj değişimi yaklaşık 1sn de gerçekleşsin, göze hoş gelir)
 ;)
Kolay gelsin.

hocam 2 adet kaynakdan besleniyor normalde dediginiz gibi üzeinde trimpot var fakat  işi yönlendirenler  işi kestirip attı burdaki amacım     yapabildigimi göstermek hemde  ar-ge'me kaynak  olsun diyorum    ama diyorsan iş meşakatli  boşver  hiç başlamadan kapatırım
vatan kanla alınır ter ve göz yaşı ile korunur

seron

serkan ellerine sağlık gıcır gıcır cillop gibi olmuş. tebrikler.

tüm resimleri ve proteus dosyalarını bir klasöre toplayıp rar ile siteye yüklersen herkese güzel bir kaynak sunmuş olursun.

yolgezer

prob 7 amperde kopmaz abi ya, 15 ampere yakin olcum yaptim uyduruk kablo ilr o yanmadi:-)

serkan_48

probun tam dip noktasıydı sanırım içindeki tellerden bir kaçı önceden kopmuştu o ana kadar dayandı. Böyle tahmin ediyorum.

memleket

serkan_48

evet.

tip3055 kılıf farklı olan 2N3055 ile aynı transistördür.

Ancak bu devrede akım ayarını nasıl yaptğını anlamadım. 6 amperlik diyotta gerilim düşümünü nasıl algılıyor anlayamadım.

haylaz

serkan_48

Yukardaki şema benim uyguladığım devrenin fazlasıyla sadeleştirilmiş hali tam incelemedim ama göze çarpan sorunları var.

TABS

http://www.teknomerkez.net/sayfa.php?git=609
Bu devre için neden çalışmıyor diyorsunuz.
linkini incelerseniz yapan kişi yapılmış pcb lerini ve devre çalışırken ki görüntülerini resim halinde yayınlamış. Tabi mutlaka bazı kusurları olabilir. Ama bu tümüyle çalışmadığı anlamına gelmez en azından resimlerine bakıp bunu söyleyebilirim.

haylaz

serkan_48

akım okuyabilmek için normalde bir çok devrede seri düşük değerli bir direnç takarız. Bu direnç üzerinde yaşanan gerilim düşümü ile geçen akımı okuyabiliriz. Buna görede devre reaksiyon alır.

Burada 6 amperlik diyot kullanılmış. Devrede çok küçük bir akım çekseniz bile bu diyot üzerinde iletime geçmek için 0.6 - 0.7 volt gibi bir değer düşümü olacak devre ya yanlış çalışacak yada çalışmayacak.

Birde 723 ün referans bacağı boşta.

Ben denemedim ama yapan kişi nasıl çalıştırmış anlamadım doğrusu sözüm yapana değil bunu örnek alıp yapmak isteyenlere fikir vermek amaçlıdır. Devreyi yayınlayan arkadaşı tanımam bilmem kötülemek değil amacım.

Kolay gelsin.

memleket

ibbayram

Alıntı yapılan: Adnancoskun - 02 Aralık 2014, 16:41:10Bu devreyi 2011 de ben çizmiştim ve yapmıştım, hiç bir hata olmadan gayet güzel çalışıyor, isteyene benim yaptığım PCB yi göndereyim....
hocam ellerine emeğine sağlık bende 2 adet 3transistörlü olan var tda 7294  şimdi daha rahat ve dip ses olmadan bangır bangır bass veriyor eline emeğine yüreğine sağlık hocam sağol varol
[mergedate]1418862930[/mergedate]
Alıntı yapılan: memleket - 05 Aralık 2014, 23:07:50http://www.teknomerkez.net/sayfa.php?git=609

Devrenin linki burası

Yapan adamın kendisi bile emin değil yorumları okuyunca vaz geçtim yapmaktan :)
ATATÜRK'ÜN KURDUĞU BU ÜLKEDE ATATÜRK'ÇÜYÜM DİYENE VE CUMHURİYETİMİZİ KORUYA BİLENE SEVGİLERİMLE NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

nanox

TEMAKS güç kaynağı için uygun trafo değerleri nasıl olmalı?

Kemal88

Ulen bende yapacam hep aklimda su ayarli guc kaynagi fakat kili kirk yardigim icin mukemmel olsun istiyorum. Tum detayi ve hesaplari ile buraya ve bloguma koyup paylasacagimdan kuskunuz olmasin. Serkan kardeşim sana da kolay gelsin :)
"Ne kadar çok bilgi o kadar düşük ego, ne kadar az bilgi o kadar yüksek ego" Albert Einstein

serkan_48

Sağol kardeşim bi iş için Dalamana geçicem bir kaç haftaya ;)

Yapacağın güç kaynağı smps mi olacak ? @Kemal88

Kemal88

Alıntı yapılan: serkan_48 - 26 Mart 2015, 17:37:18Sağol kardeşim bi iş için Dalamana geçicem bir kaç haftaya ;)

Yapacağın güç kaynağı smps mi olacak ? @Kemal88

Bende Antalya\'ya yerleşmeyi düşünüyorum iş için :) Aynen yapacağım güç kaynağı smps olacak. Yapılmayacak bişi değil fakat smps de devre modelleme ve analizini kafaya çok pis taktım. Birde şu pid yi uygulayabilirsem smps e, tadından yenmez gari :) Bunları tam anlamıyla öğrenip, sıradan bişi yapmak yerine çok iyi bi iş çıkarmak için acele etmek istemiyorum. Daha osiloskop yok, onsuz olmaz tabi. Zaten blog a da koyuyorum bişiler. O projeyide yaparsam elbette koyucam, hesaplarıyla.
"Ne kadar çok bilgi o kadar düşük ego, ne kadar az bilgi o kadar yüksek ego" Albert Einstein

Flatron

@ Kemal88
Şimdiden kutu mutu  entegre mentegre  tedarik edelim :)
Güç kaynağına espri olsun diye ses de eklemeyi düşünüyorum
10 amper çekerken güç kaynağından
"Abi hiç insaf yokmu  çok ısındım ,kendimi gorumaya geçtim "  :)
yada bir anda çıkış kapandığında "Korkma yanmadım sigorta attı" falan