Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

Mr_YAMYAM

Deneme esnasında sadece birkaç dakika çalıştırmıştım.
Uzun süreli kullanımlarda peak seviyesi bazen yükseklere çıkabiliyor. Peak seviyesinin yükselmesi ise LM girişine giren gerilimin yükselmesi anlamındadır.
Bir süre sonra cort oluyorlar.
Yani senin anlayacağın o üretimler PATATES.

ozgurece

OLMAZZ.. Siz yanlış hatırlıyorsunuz, ben TAM olarak Eminim ki o LM 3915 leri Devre üzerinde Ledlerin ilk  5- 6 tanesi devamlı yanıyordu, siz bu sorunu çözmek için uzun denemeler yaptınız, hatta devre üzerinde kondansatör ve tasarım değişikliğine gitme düşüncenizi belirttiniz. Uzun deneme ve Testlerden sonra kendiniz belirttiniz ki o LM 3915 lerde distortion (gürültü) alıyor ama çalışıyor, sorunlu çalışıyor  yorumunu yaptınız. O zaman Gürültü yaratıyor ama çalışıyor dediğiniz LM 3915 leri sizinle birlikte araştırıp sizin önerinizle Ebay'dan sipariş verdik şimdi PATATES olduysa birşey diyemeyeceğim.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 13 Mayıs 2016, 09:27:11OLMAZZ.. Siz yanlış hatırlıyorsunuz, ben TAM olarak Eminim ki o LM 3915 leri Devre üzerinde Ledlerin ilk  5- 6 tanesi devamlı yanıyordu, siz bu sorunu çözmek için uzun denemeler yaptınız, hatta devre üzerinde kondansatör ve tasarım değişikliğine gitme düşüncenizi belirttiniz. Uzun deneme ve Testlerden sonra kendiniz belirttiniz ki o LM 3915 lerde distortion (gürültü) alıyor ama çalışıyor, sorunlu çalışıyor  yorumunu yaptınız. O zaman Gürültü yaratıyor ama çalışıyor dediğiniz LM 3915 leri sizinle birlikte araştırıp sizin önerinizle Ebay'dan sipariş verdik şimdi PATATES olduysa birşey diyemeyeceğim.
Lem kendi yapmış olduğum testleri kendim mi yanlış hatırlıyorum :D
Evet o testte LM ler gürültü üretiyor ve sağlıklı çalışmıyordu. Ama sadece 5-10 dk süre ile çalıştırmıştım.
Şimdi ise elimde yeterli LM olmadığı için bunlardan ikişer tanesini EBU PPM e taktım.
Devre sendeki ile birebir aynıdır. Yani aynı kart aynı malzemeler ve aynı sistem. Ama kullanım esnasında giriş sinyal seviyesinin artması doğrultusunda bu entegreler yanıyor.
Fabrika değerleri 3 ayrı seri olan LM2914, LM3915 ve LM3916 entegreleri için aynıdır. Yani giriş gerilimi +/-35V olsa bile entegreler bu giriş gerilimine tahammül etmektedirler.
Biz önceki testte bu değeri test etmemiştik. Yani giriş sinyalimizi rasgele elimizle veya uygun bir seviyede vererek genel bir test yapmıştık. Halbuki benim sistemde PC ye bağladığım için bazı sinyaller +6b bile olabilmektedir.
Yani giriş sinyalimiz çok yüksek olunca entegreye giren voltaj da yükselmektedir. İşte bu voltajın da belli bir sınır değeri bulunmaktadır.
Yani son sipariş olan bu entegreler katalogta belirtilmiş olan +/-35V giriş gerilimine tahammül edemiyorlar. Dolayısı ile o zamanlarda bu unsuru test etmemiş olsak ta bu yönden de tamamen ÇÖP.

Mr_YAMYAM

@seron
Şu anda diğer PC de senin Linux cinnamonu test ediyorum.
O kadar arızalarla boğuşmanı ve bir sürü sorunlarla karşılaşmanı şimdi daha iyi anladım :)
Ancak şuna dikkat çekeyim.
UBUNTU STUDIO'da 1MB indirme boyutu olan bir program linux mint'te 2 GB tan fazla :D

seron

Ben cinnamonda arızalarla uğraşmıyorum.
Üstelik Hiçbir program 2GB yer kaplamıyor.
Sen yine bir yerlerde hata yapıyorsun ama ben tartışmak istemiyorum.
Kimseye de kullan demiyorum ki zaten :D Bana göre en sorunsuz sistem yani >> sanki benim için yapmışlar herşey istediğim gibi optimize edilmiş. Mr_YAMYAM'a yaramaz.

seron

Mr_YAMYAM:
"bilim..."
"bilimsel..."
"bilimsel olması şart..."
"bilimsel..."
"bilimsel olmayan..."
"bilimsel teknikler..."
"bilim aşşaaa... bilim yukarı..."
"bilimsel değilse vız gelir tırıs gider..."

Bilim nedir?

"bilim, tarafsız gözlem ve deneylerle elde edilen düzenli bilgi birikimidir" M.E.B. Lise 1 biyoloji ders kitabı, Milli eğitim basımevi, 1998.

Çalışmalarının bilimsel olabilmesi için, tamamiyle tarafsız ve bomboş bir kafa ile deneylere başlamalısın. yani kafanda deney yapacağın şeye ilişkin tüm önyargılarını, önceden öğrendiğin şeyleri silmelisin.
Linux minti denerken yaptığın yanlış bundan kaynaklanıyor. depodaki yazılımların neredeyse hiçbiri 2GB miktarında değildir. varsa da ben görmedim; en azından kurmaya çalıştığınşey bir mimarlık yazılım değildir herhalde.

bilimadamının özellikleri: (tüm başlıklar yukarıdaki M.E.B. yayınlarından alınma)

1-iyi bir gözlemcidir
iyi bir gözlemci olabilmek için detayları iyi incelemek ve var olan soru(n)ların nedenlerini iyi görmek gerekir. bunu yapabilmek için "ben biliyorum, ben bilimsel olmayan şeylere zaten önem vermem, ben bilimselim" diye inadetmeden çalışmanı yürütmek gerekiyor.

2-biliadamı kararlıdır
linux minti denemek için yola çıkıp "fedorayı da bir deneyeyim" dersen, en sonunda linuxmint kde deneyip "denedim adamım denedim, kullanışlı değil" dersen, seni ve çalışmalarını kimse ciddiye almaz. yukarıda inatçıdır demiyor kararlıdır diyor.

3-bilimadamı çalışmalarını sonuca ulaşıncaya kadar sürdürür
yukarıdakinin aynısı.

4-bilimadamı tarafsızdır
"bilimadamı, bilimsel kaynağı olmayan bilgilerin, duygu ve düşüncelerin, gözlem ve deneylerini etkilemesine izin vermediği gibi gerektiğinde kendi düşüncelerini de eleştirecek kadar tarafsızdır."M.E.B. Lise 1 biyoloji ders kitabı, Milli eğitim basımevi, 1998.

bak ne diyor: kendi düşüncelerini de eleştirir. kendi düşünce ve tecrübelerine dahi önem vermez; kendi düşüncelerine karşı çıkana saldırmaz diyor bir nevii.

5-"bilim adamı, problemleriyle ilgili bilgilerin toplanması için yaptığı gözlem ve deneylerinde, elindeki yöntem ve materyalden en iyi şekilde yararlanabilme yeteneğine sahiptir."M.E.B. Lise 1 biyoloji ders kitabı, Milli eğitim basımevi, 1998.

hak getire. bizde öyle birşey maalesef yok.

Durum gösteriyor ki, bir işletim sistemini "tarafsız" ve "bilimsel" bir şekilde inceleyip "en doğru" sonuca ulaşmana imkan yok. 1,5GB sistemi boşa indirmişsin. daha indirir indirmez,
eski sitemine olan bağlılığın,
alışkanlıkların,
inatçılığın ve taraflılığın,
önyargı ve eleştiri kabul etmezliğin

nedeniyle de doğru sonuçlara ulaşabilmene imkan yok.

Dolayısıyla bence boşa vakit kaybediyorsun...

Bunca yazıyı niye yazdım?

Boşu boşuna bana bağırıyon çığırıyon. Ama kendin de bilimsel çalışma yapamıyon.

Ubuntu studioda 1MB olan bir yazılımın, Mintte 2GB olmasına imkan var mı?! Bu nasıl bilim?! Bu nasıl bir mantık... Bir defa depolarda 1GB üstü yazılım adedi dahi bir elin barmakları adet iken,... Böyle birşey nasıl olur? Madem birşeyi kötüleyeceksin, bir foto bir kaynak gösterseydin. linux depolarındaki yazılımların çoğu dandiri-kıytırık, yani yok demesinler diye uydurulmuş, bağımlılıktan bir nebze olsun kurtarmak için yapılmış küçük boyutluı yazılımlar. millet linuxda niye yok demesin diye. programların içi hep boş olunca, hep KB hep MB boyutunda yazılımlar. win tarafında profesyonel bir video edit yazılımı gigabytlarca yer kaplarken, linux tarafında en prosu 10-15MB yer kaplıyor. yahu sen böyle bir yanlışa nasıl düştün?! nasıl böyle yanşış bir şeyi söyledin? linux kullanmaya ben daha popomda bezle gezerken başlamışsın halbu ki...

O donanımda sorun olduğunu zaten sana söylemiştim. Kendin de "anakarttan" demiştin. Niye o sistemde o kadar sorun yaşayayım? (yaşadığım sorun harddisk sorunuydu ki onu da çözdük sistemden değilmiş)Laptopta sorun yaşamıyorum. Böyük bilgisayarda da yaşamıyorum?... Linux Mint sorunsuzdur dersem yukarıdakilere binaen yalan söylemiş olurum. Benim sistem hakkında benim iddia ettiğim tek şey, bu sistem benim denediğim sistemler içinde bana göre... bak altını çiziyom: bana göre... bak böyük yazıyom BANA GÖRE en ideal ve en bana göre yapılmış sanki bana göre tasarlamışlar. Ben de bunu arıyormuşum.

Ama anlatabilene aşkolsun...

Yahu birşeyler söylüyorum, bu defa da mızmızcılıkla suçlanıyorum. Biraz da kendine batırsana şu iğneyi...

Mr_YAMYAM

ET'siz @seron

Alıntı YapDurum gösteriyor ki, bir işletim sistemini "tarafsız" ve "bilimsel" bir şekilde inceleyip "en doğru" sonuca ulaşmana imkan yok. 1,5GB sistemi boşa indirmişsin. daha indirir indirmez,
eski sitemine olan bağlılığın,
alışkanlıkların,
inatçılığın ve taraflılığın,
önyargı ve eleştiri kabul etmezliğin

nedeniyle de doğru sonuçlara ulaşabilmene imkan yok.

Dolayısıyla bence boşa vakit kaybediyorsun...

Bunca yazıyı niye yazdım?

Boşu boşuna bana bağırıyon çığırıyon. Ama kendin de bilimsel çalışma yapamıyon.
Bilimselliğin ilk şartı test ve ölçümdür.
Sen bu satırları yazarken ben senin Linux TARÇIN'ı test ediyordum.
Alıntı Yap2-biliadamı kararlıdır
linux minti denemek için yola çıkıp "fedorayı da bir deneyeyim" dersen, en sonunda linuxmint kde deneyip "denedim adamım denedim, kullanışlı değil" dersen, seni ve çalışmalarını kimse ciddiye almaz. yukarıda inatçıdır demiyor kararlıdır diyor.
Evet oldukça hafif bir işletim sistemi. Diğer mint sürümlerinde olan çoğu nanelikler yok edilmiş. Takdire şayan bir özelliği de benim ses kartım olan CM 18788 OXYGEN i tanıdı.
Tanımasına tanıdı ama kart ile iş yapabilmek için kırk dereden su getirmek zorunda kaldım. Linux mint'in mevcut mixeri ile kartın kontrol edilmesine imkan yoktu. Mecburen bildiğim bazı mixerleri indirdim.
3-4 çeşit mixer indirdikten sonra kartın özelliklerini konfigüre edebildim ve giriş ve çıkışı aktif edebildim.
Hah dedim iş bitti. Bu sefer de açılış ve kapanışta ÇAAATT diye bir ses çıkartıp ampliyi korumaya geçiriyor. Yani PLOP yapıyor.
Benim STUDIO da böyle bir olay olmuyor. Ama gel gelelim yıllardır kullanmakta olduğum 12:04 sürümü bu ses kartını tanımıyor.
AYRICA:
Senin başına gelen ve FLASH DISKLERİM SİLİNİYOORR İMDAAATT diye feryadı figan etmenin sebebini de kurulum esnasında anlamış bulunuyorum. Hoş tecrübelerim doğrultusunda bir kaç kez baştan kurulum ile sorunu düzeltmiş olsam da bilinçsiz kullanıcılar için aynı sorunlarla karşılaşılması yüksek ihtimaldir.
Dün gece bir de render yapayım bari demiştim. QUAD serisi 4 çekirdekli işlemcim ve alışkın olduğum OGMRIP pr. ile yarım saatte yapabildiğim bir rip işlemi senin sistemde 4 saat sürücek diyince sistemi komple kapattım ve yattım :D

Evet önyargı sahibiyim. Linux Nane ile UBUNTU arasında hala kıyas götürmez farklar bulunmaktadır. Bu önyargıyı da hemen edinmiş değilim. 2010 yılından beri kullanmakta olduğum UBUNTU STUDIO sürümleri böyle NANE'likler yapsaydı, şimdi sana NANE sürümlerini öneriyor olacaktım.
Senin en büyük yanlışın ise orada kendi kendine bazı şeylerle boğuşup hala sorunların için çare arayışı içerisinde olmandır.
Buradaki mesele Linux nane ile studio meselesi değildir. Ama ÖNYARGILISIN dersen bu sefer ben küserim.
Şu anlarda bizim @ozgurece  XP ve UBUNTU STUDIO'yu harıl hurul kullanıyordur. Senin ofis dediğin kıytırık uygulamayı bile kurulum CD'sinden kurup işine bakıyor. İstersen Özgüre sen de NANE kur ve arkadaşının memnuniyetini gözlemle.

Alıntı YapUbuntu studioda 1MB olan bir yazılımın, Mintte 2GB olmasına imkan var mı?! Bu nasıl bilim?! Bu nasıl bir mantık... Bir defa depolarda 1GB üstü yazılım adedi dahi bir elin barmakları adet iken,... Böyle birşey nasıl olur? Madem birşeyi kötüleyeceksin, bir foto bir kaynak gösterseydin
Şu gıbızlanmana da açıklık getireyim.
İMLA hatası olarak kullandığım GB olayını anlamamışsan ben düzelteyim.
UBUNTU STUDI depolarında yaklaşık 1MB olan bir uygulama Mint depolarında aynı uygulama yaklaşık 2MB olarak görülmüştür.
Bunu da G..cımdan uydurmuyorum. Yüklersin bir UBUNTU STUDIO sen de test edersin. Ben gerekli şeyleri zaten gördüm.
Sırf kafana atmak için iki ekran görüntüsü daha aldım.
Aynı oyunun birisi UBUNTU studio tarafındaki diğeri ise senin NANE tarafındaki yükleme değerleridir.
Daha da inat edersen başka uygulamalara da bakarım. Ama gerek duymuyorum. Çünkü bir uygulamada yükleme boyutu 2 kat iken bir başka uygulamada 2 kat olmasa da daha fazla olduğunu rahatlıkla görebilirsin.

seron

abi QAS mixeri kaldırıyorsun. o yazılım mintte düzgün çalışmıyor. onun yerine pulsaudio adında ne varsa kur, o zaman sıkıntın azalır.
(pulsaudio volume değiştiricisi yok bilmem pulsaudio device seçicisi...)

render süresi hakkında yeterli bilgiye sahip değilim. o yüzden birşey diyemeyeceğim. hızlı render yapıyorsa elbette bu daha iyidir.

eğer senin depoda 1MB görünen yazılım Mintte 2MB ise, bunun nedeni MUHTEMELEN o yazılımın eski-yeni oluşundandır.

12.04, bilindiği gibi eski bir sürümdür ve deposundaki yazılımların bir kısmı eski olabilir. bir yazılımın her yeni sürümü çıktığında bu depoya hemen eklenmiyor; bir sonraki OS sürümünün deposuna ekleniyor.

yani:
12.04'ün deposu ile 16.04ün deposu aynı değil.
Bundan eminim çünkü sendeki studio'yu denerken indirip kurduğum yazılımların sürüm numaralarından görmüştüm.(help menüsü>hakkında kısmında sürüm numarası yazıyor.)
dolayısıyla madem 2GB değil, ben sözümü geri alıyorum. 2MB olması da bir dezavantaj değil zaten. 1MB fazla yer kaplaması OS'un suçu değildir.

Haaaaa...
karşılaştırma yapıldığında 12.04 benim minte göre daha hızlı İŞ yapıyorsa, bu da kanıtlanmış bir gerçekse, o zaman seve seve kullandığım sürümü KALICI olarak değiştiririm. ama 12.04ün eski olması ve android telefondan veri aktaramıyor olmamın getirdiği eksiklikler nedeniyle malesef yeni sürümleri test edip ona göre karar vermem şart. dolayısıyla ben şimdilik şunu düşünüyorum:
esasen her linux aslında aynı. ama yapılandırırken oluşan bazı olumsuzluklar, her kullanıcının farklı şeylerden şikayet etmesine neden oluyor. ortadaki anlaşmazlığın temel nedeni bu.

NETİCE: o sürüm hakkında kesin karar vermeden evvel, tamamen önyargısız şekilde ve 2ay süreyle aktif kullanmalısın. madem kendi isteğinle denemeye başladın,...

Mr_YAMYAM

Kullanacağım zaten.
UBUNTU STUDIO için ise bazı şeyleri tanımaması doğru. benim iş istasyonundaki ses kartınu 12:04 tanımıyor. 14:04 te ise çoğu yazılımlar kaldırılmış ya da ücretli olmuş. Bu da bir kötü unsur. Bu yüzden hala 12:04 ü kullanıyorum.
Ama 16:04 ü indirdim. Şu sıralar bunu da test edeceğim. Eğer 14:04 teki sorunlar 16:04 te yok ise 3 yıl boyunca 16:04 e devam edeceğim.
Senin nanede güzel bir özellik te var.
Düşük işlemcili dizüstü pc'lerde kullanılabilir gibi görünüyor. Yani netbook gibi donanımlarda kullanılabilirse varsın render yapmasın. Sadece net gereksinimi için tercih edilebilir.
Belki benim lep-top'a kurup kullanabilirim.

İLAVE NOT EKİ:
Test için nane ve ubuntu studio indirmeleri inceledim.
Nane paket bağımlıkları ve masaüstü uygulamaları sebebiyle ek uygulamalar indirmek zorunda kalıyor. Bu da indirme boyutunu haliyle yükseltiyor. UBUNTU'da bu özellik çekirdek yapısında gizli olduğu için (Bu yüzden ISO 2.6GB) fazlaca indirme gereksinimi olmuyor.
Bİ NOT DAHA:
QAS mixer benim nanede şıpır şıpır çalışıyor. Herhangi bir DON ya da gömlek olayları görülmüyor. Resimde dikkat edersen birkaç uygulama aynı anda çalışmaktadır. Ancak donanım sağlıklı çalışmıyor.

seron

geçen gün beni arayıp da telefon çekmediği için yarım kalan gün bir geziden geliyorduk.
Bugün çektiğim videolar ve fotoları kdenlive ile editleyip çıkart uleyyyn dedim. toplamda 18dakika bilmemkaç saniyelik video.
1saat kırk dakkada çıkartıtım dedi. Oha dedim. Ama mecbur bekledim.

Hatırlatayım bu sistem3,4Ghz x 2 4MB de keşi var.
benzer bir videoyu benim 2,4Ghz x 2 2M keşli laptobum yarı yarıya sürede çıkartıyor.
onda da aynı sürüm kurulu.
demek ki sorun sadece sistemde değil.

yani eğer bir test yapmak gerekiyorsa, dövmeden kırmadan küçümsemeden yapmak lazım. esasında ben onu söylemeye çalışırken yanlış anlaşılıyorum.

sistemime xfce masaüstü kurdum. Iyyy gıcık...
yav hiçbirşey aradığım yerde değil. bir ayar için kırk takla atıyorum. aynen senin dediğin gibi.
yani şunu demek istiyorum: Bu mesele öyle karmaşık ki, sadece stabillik, ya da sadece hız, ya da sadece şu, ya da buna göre yarıştıramayız. bu nedenle mızmızlanıp duruyorum işte ;)  O:)
senin sistem bir konuda benimkini geçse, başka bir konuda benimki seninkini yeniyor... böyle bir durum...
İŞTE BUNUN İÇİN DİYORUM Kİ:
ülen yamyam abi gel beraber bir ber...
yok. dur karıştırdım.
gel beraber bir sistem yapalım/yaptıralım. kimse şikayet edemesin.
yoook olmaz diyorsun arkadaş.

Mr_YAMYAM

ET'siz @seron
Sen sistemim sorunlu diye örnek veriyorsun. Benim Nane'yi kurmuş olduğum sistemim QUAD işlemcili esas PC'im.
Tüm donanımları ve bileşenleri tam uyum içerisinde olan bir PC.
Zaten sen bu satırları yazmadan önce ben o render olayını çözümlemiş durumdayım. Senin tüm kodeklerle geliyor demiş olduğun NANE de o kadar fazla kodek barındırmıyor. Dün bazı kodekleri yeniden yükledim render işi hızlandı.
Aynı mesele benim UBUNTU da da var merak buyurma.
Yani linux olayı ne senin dediğin gibi ne de benim dediğim gibi. Hiçbir linux sürümü tam olamıyor. Ben alışkın olduğum için UBUNTU'yu seviyorum. Ayrıca görsellik ve kullanım olarak bile @ozgurece  de beğeniyorsa kavgaya gürültüye gerek yoktur.
Alıntı Yapgel beraber bir sistem yapalım/yaptıralım. kimse şikayet edemesin.
yoook olmaz diyorsun arkadaş.
Ben de yıllardır sana UBUNTU STUDIO yu alıştırmak için yırtınıyorum ama sen görsellik adına gıbızlanıp duruyorsun.
Hadi görselliği geçtik nane yapısı gereği masaüstüne çok yükleniyor. Ubuntuda bu olay masaüstü ile pek ilgili olmuyor. Sadece AWN veya CAIRO dock gibi uygulama kurarsam bana diyor ki.
GARDAŞ BUNLARI KURACAKSAN İŞLEMCİN VE EKRAN GARTIN ECİK İYİ OLMALIDIR.
Ama senin nane tınlamıyor bile, ne kurarsam kurayım beraberinde şunu da kuracaksın diyor. O kurdurmuş olduğu uygulamalar da sistemde yük oluşturuyor.
YİNE DE SÖYLEYİM.
Sırf senin için senin naneyi dizüstü pc me kurup kullanacağım. Benim için hangi linux değil, hangi linux istediğim gibi ise o dur.
-Version-
Kernel : Linux 3.2.0-82-lowlatency (x86_64)
Compiled : #83-Ubuntu SMP PREEMPT Tue Apr 28 12:33:56 UTC 2015
C Library : Unknown
Default C Compiler : GNU C Compiler version 4.6.3 (Ubuntu/Linaro 4.6.3-1ubuntu5)
Distribution : Ubuntu 12.04.4 LTS
-Current Session-
Computer Name : YAMYAM
User Name : onursal (ONURSAL)
Home Directory : /home/onursal
Desktop Environment : XFCE 4
-Misc-
Uptime : 7 hours, 32 minutes
Load Average : 0,00, 0,00, 0,00
7 buçuk saattir açıkmış.
April 28 2015 tarihinde sistem DUHUL edilmiş olup 1 seneyi geçmiştir.

seron

O sistemi benim için kullanma. Benim için dene.
Çünkü en son diyordun ki sistemin içinde hazır kodek gelmez. Ben de gelir diyordum.
O eksik dediğinkodeklerinneler olduğunu bilmiyorum ama, bildiğim kadarıyla, kdenlive, VLC player, Openshot, Bazı birtakım dvdrip uygulamalarının genellikle kendi dönüştürme (enkoding) çözücüleri vardır. sen yavaş sürüyor diye daha iyisini kurmşsundur, hızlanmıştır ona birşey diyemem.

ben sana bu sistemi ille de kullan diye önermedim. asıl sorun şu:
işletim sisteminin içinde kodek olmaz demiştin ondan dene dedim. çünkü internetsiz kurulumda "her türlü" videoyu izleyebiliyorsun.
VLC de yüklü geliyor, dönüştürme de yapıyorsun.

Sistemin ağır oluşu konusunda birşey diyemem. Haklısındır. ama benim kullandığım sistemler (yeni bilgisayar) o ağırlığı rahat kaldırabilecek güçte zaten. eski bilgisayarda da yukarıdaki nedenden ötürü iş yapmaktan vazgeçtim. Aynı bilgisayarı winXP ile başlatıp projeyi oluşturan video dosyalarını kullanarak benzer uzunlukta bir video hazırladım. Programın adı Videopad. 18 dakika sürdü export işlemi!!!
dolayısıyla render mender için bu bilgisayar uygun değil ama dizüstü bilgisayarımda sorunsuz video yapabiliyorum. ben de anlamadım gitti...

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 18 Mayıs 2016, 16:53:59Sistemin ağır oluşu konusunda birşey diyemem. Haklısındır. ama benim kullandığım sistemler (yeni bilgisayar) o ağırlığı rahat kaldırabilecek güçte zaten. eski bilgisayarda da yukarıdaki nedenden ötürü iş yapmaktan vazgeçtim. Aynı bilgisayarı winXP ile başlatıp projeyi oluşturan video dosyalarını kullanarak benzer uzunlukta bir video hazırladım. Programın adı Videopad. 18 dakika sürdü export işlemi!!!
dolayısıyla render mender için bu bilgisayar uygun değil ama dizüstü bilgisayarımda sorunsuz video yapabiliyorum. ben de anlamadım gitti...
Bak sana benim sistemlerden bahsedeyim.
İlki QUAD serisi ve full performans çalışan iş bilgisayarı. Onu ciddi işler için kullanıyorum ve şu anda senin NANE yüklü.
Diğerleri HP kasalar ve P4 ten tut ta core2 7400'e kadar var. Özgür için almış olduğum CPU'nun bir üst modeli gelmiş. E8300. Ama vatandaş 150 gayme istiyor. Biraz pazarlık yapıp bu işlemciyi de almayı düşünüyorum.
Bu HP kasalarda render dahil her türlü işlemlerimi rahatlıkla yapmaktayım. Evet QUAD işlemciye göre bir render işi daha uzun sürmekte ama bu bana engel değil. ÇÜNKÜ SİSTEM STABİL ve tam performansta çalışmaktadır.
Ekran kartı bile olmayan (Onboard) bu sistemi pazara çıkartıp satmaya çalışsam eminim ki çoğu forumlarda ÇÖPE AT diyeceklerdir.
-Computer-
Processor : 2x Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     E6550  @ 2.33GHz
Memory : 3069MB (1409MB used)
Operating System : Ubuntu 12.04.4 LTS
User Name : onursal (ONURSAL)
Date/Time : Çrş 18 May 2016 17:32:22 EEST
-Display-
Resolution : 1920x1080 pixels
OpenGL Renderer : Mesa DRI Intel(R) Q35 (ONBOARD)
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Multimedia-
Audio Adapter : HDA-Intel - HDA Intel
-Input Devices-
 Power Button
 Power Button
 AT Translated Set 2 keyboard
 PS/2+USB Mouse
 HP WMI hotkeys
 ImExPS/2 Generic Explorer Mouse
 Video Bus
-Printers-
No printers found
-SCSI Disks-
ATA WDC WD1500HLFS-0
TSSTcorp CDDVDW SH-S223C
WDC WD20 00BB-22GUC0 (OKINGURT'un HDD KALINTISI)
Samsung S2 Portable
Windows tabanında bazı sahipli kodekler sistemde kuruludur. EULA anlaşmasını imzalarken bu kodekler için de evet demiş olursun.
NANE tabanında da bazı kodekler kuruludur ve kurulum esnasında şifreni girerken zaten kimlik bilgilerinle sisteme kaydoluyorsun demektir.
STUDIO tabanında ise sahipli kodekler için kurulum (aktivite) gereklidir ve bunu (KUR ÜLEN diyerek) manual yapıyorsun. Kimliğin zaten belli.
Eğer senin derdin kodek kurulumu ise birşey diyemem. Benim derdim ise HATA AYIKLAMA idi ve en son bu işlemi JAVA üzerinde yapmış bulunuyorum. Böylece eski versiyon java kalıntıları sistemimden silindi ve şimdilik sistem java hatalarına maaruz kalmıyor.
Ancak senin üzerinde çalışman gereken bir konu var ki bu uzun yıllar öncesinin meselesidir.
Bir PC konfigürasyonu sadece yazılım veya sürücüler demek değildir. Bir bütün olarak ele alınmalıdır. Senin sistemin yıllar önce yapmış olduğumuz tartışmanın etkilerini hala barındırmaktadır sanıyorum.
https://320volt.com/forum/index.php/topic,5630.0.html

seron

Sistemim şu anda yıllar evvelki tartışmamızdaki durumdan çok daha hızlı çalışıyor. stabilite hakkında birşey diyemem, ben o konulardan pek anlamam. yalnız masaüstü performansı vb oldukça hızlandı, deli at gibi koşuyor sistem. daha evvel şikayet ettiğim "linux hızlı video çıkartamıyor" sorunu da diğer bilgisayarlarıma kurduğım MİNT ile tamamiyle çözülmüş idi. zaten bu nedenledir ki tamamiyle linux kullanmaya başlamıştım ama bu makinede bir sıkıntı varr. OS bu makinede sıkıntılıdır ya da başka bir sorun vardır onu bilmiyorum.

ben sistem konfigürasyonundan hiç anlamam, bir türlü da anlayamadım. windows tabanında olsa acele etmeden CD deki sürücülerden başlayarak sürücüleri test edebilirim ama linux tarafında sahipli sürücüler ile linux bana ne sunduysa (açık kaynak) onlarla idare etmek zorundayım. esasen iş bilgisayarı olarak kullanılabilecek bu bilgisayarı, linux tarafında değil de windows tarafında daha verimli kullanabildiğimi farketmiş bulunuyorum; elbette sistemdeki olumsuzluklar giderilebilir belki, onu bilmem. böyle uzaktan da çözülebilir bir soruna benzemiyor.

Sistemde hala OEM vendor: SEAGATE Corporation diye bir ibare var.
İşlemci özellikleri 3,4 ghz X 2 diye görünmesine rağmen çekirden frekansı 2,4Ghz x 2 görünüyor.
Sistem Linuxdayken uyku moduna ve askıya geçmiyor; monitör vb kapanıyor, harddisk dönüyor, fanlar çalışıyor, kuzey köprüsü soba gibi yanıyor.
windowsta ise uykuya al deyince küt diye kapanıyor.

Bu sorun, sadece ve sadece ilk işlemcim olan E2160 1,80x2 dual core de yok, herşey normal çalışıyor fakat bu defa da işlemci yetersiz olduğundan masaüstü video bile çekmeme müsade etmiyor 4-5 saniyeden sonra sistem donuyor.
yeni makinede ethernet tanıtma sorunu var, başka sorunlar da var...

anlayacağın :D böyle uğraşmam gereken 3 tane makinem olacağına > bir tane adam gibi bir bilgisayarım olmasını yeğlerdim.
Alıcısı olsa, ikisini de satar bir tane makine toplardım...

Mr_YAMYAM

Sen biraz da işgüzar olup üşengeçliğinin kurbanı oluyorsun :D
Madem sisteminde anormallik var, Al eline senin nane kurulum diskini (Ya da herneyse)  Format atıyormuş gibi PC yi kandır ama format atma. Live olarak çalıştır ve tüm PC yi bir test et.
Test esnasında da PC gıbızlanıyorsa donanımsal bir hata vardır. Testte sorun görünmüyorsa yapılandırman hatalıdır.

Şu lafını da duymamazlıktan geliyorum.
Alıntı Yapİşlemci özellikleri 3,4 ghz X 2 diye görünmesine rağmen çekirden frekansı 2,4Ghz x 2 görünüyor.
Bu lafı başka yerlerde söyleme seni YAŞ ODUNLA KOVALARLAR :D

seron

Testte de sorun var :)  o kadar salak mıyım? ;D  testsiz kurmam.
sıkıntı donanım olunca, ben de donaımdan anlamayınca...

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 18 Mayıs 2016, 18:40:13Testte de sorun var :)  o kadar salak mıyım? ;D  testsiz kurmam.
sıkıntı donanım olunca, ben de donaımdan anlamayınca...
O zaman şunları yapmalısın.
1 ) RAM lerden birisini çıkart ve test et.
2 ) PSU gerilimlerini hassas olarak kontrol et. (BIOS içerisinden)
3 ) Anakart kaynaklarını hem linux hem de windows tabanında kontol et.

seron

O dediklerin nasıl yapılır bilmiyorum.
zaten bıktım usandım. hatta internetten de bıktım.
evde birşeyler yapıp videosunu yüklemek için baı hazırlıklar yapıyorum.
şarjlı pil yapmayı öğrendim. bildiğin ev yapımı şarj olabilir pil. hep de becerebilirsen AA ölçüde yapıp kullanabiliyorsun :)
sonra başka ufak eğlencelerim de var.
elleme bilgisayar dursun. bir ayda 5 defa format atmaktan, yazılım kurmaktan yok internet bağlanmıyor onunla uğraşmaktan inanolsun bıktım usandım.
yani, şimdilik askıda kalsın. sonra bakarım...

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 18 Mayıs 2016, 18:48:52O dediklerin nasıl yapılır bilmiyorum.
zaten bıktım usandım. hatta internetten de bıktım.
evde birşeyler yapıp videosunu yüklemek için baı hazırlıklar yapıyorum.
şarjlı pil yapmayı öğrendim. bildiğin ev yapımı şarj olabilir pil. hep de becerebilirsen AA ölçüde yapıp kullanabiliyorsun :)
sonra başka ufak eğlencelerim de var.
elleme bilgisayar dursun. bir ayda 5 defa format atmaktan, yazılım kurmaktan yok internet bağlanmıyor onunla uğraşmaktan inanolsun bıktım usandım.
yani, şimdilik askıda kalsın. sonra bakarım...
Yukarda ne demiştim :D
Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 18 Mayıs 2016, 18:36:47Sen biraz da işgüzar olup üşengeçliğinin kurbanı oluyorsun :D

seron

Haklısın ama aslında ben,
Bir kez kurulum yapıp, sorun yaşamadan yıllarca kullanmak istiyorum.
Halbuki son bir-iki senedir çektiklerimin beni tembel yapmasının normal olmasını bir kenara bırak, artık site ahalisi "oğlum s.... şimdi sizin bilgisayarınızı da diskini de" deme noktasına geldiler. benim tembel olmam normal değil mi?
vallahi billahi
1-Bu bilgisayarlardan
2-burada senden kötek yemekten bıktım ve de yoruldum. :D
geçenlerde bu yörenin bir yaylasına geziye gittik.
elektrik yok.
su yok.
yol yok.
bilgisayar, internet, telefon, teknoloji falan fıstık yok. evler taştan ve de tahtadan.
halk şikayetçi değil ve de böyle kalmasını istiyor...
Herhalde anlamışsındır. ;)
Bu işin iki çözümü var, ya benim dediğim gibi olacak, ben yok şunu da kontrol et bunu da test et demeden herkes gibi düz kurulum yapıp sorunsuz kullanacağım, ya da elektriği suyu olmayan köye gideceğim. :D