Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

Mr_YAMYAM

Eline bir KUMPAS al ve deliklerin aralarını ölç.
Bakalım kaç mm lik hatalar yapmışsın :D

seron

Kumpas yok abi bende.
Fabrikasyon üretim yapmadığımıza göre, boşver. :D
Benim amacım işi nasıl daha kolay ve daha az hata payıyla yapabiliriz, onu anlatmak.
Neticede yaptım di'mi? ;)

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 07 Mayıs 2016, 19:31:50Kumpas yok abi bende.
Fabrikasyon üretim yapmadığımıza göre, boşver. :D
Benim amacım işi nasıl daha kolay ve daha az hata payıyla yapabiliriz, onu anlatmak.
Neticede yaptım di'mi? ;)
Profesyonellikle amatörlük arasındaki farkı biliyormusun ?
Sana yarım saat müsaade. Araştır soruştur ve gelip tatminkar bir şekilde açıkla.
Sonra da bu yapmış (yapamamış) olduğun iş üzerinde tartışabiliriz.

ozgurece

Onursal Hocam Bakın böyle olacak.Pc onarımı için geçen gün gelen müşteri bu cihazı orjinal sandı ben hiç çaktırmadım. Oooo Ledli bu güzelmiş dedi :))

Bunlarda benim hazırladığım ama beğenmediğim serigrafi

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 07 Mayıs 2016, 20:40:06Onursal Hocam Bakın böyle olacak. :))

Budur.
Ama @seron  korkudan tüydü galiba :D
Bu yapılan iş bir fabrikadan çıkmamış olsa da, profesyonelliği bilen birileri tarafından yapılmış olduğu belli.
Benim düşüncem ise Profesyonel birileri bu cihaza bakınca neler düşünür acaba :D

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 07 Mayıs 2016, 19:59:34Profesyonellikle amatörlük arasındaki farkı biliyormusun ?
Sana yarım saat müsaade. Araştır soruştur ve gelip tatminkar bir şekilde açıkla.
Sonra da bu yapmış (yapamamış) olduğun iş üzerinde tartışabiliriz.

Bu bir,
Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 07 Mayıs 2016, 20:45:33Budur.
Ama @seron  korkudan tüydü galiba :D
Bu yapılan iş bir fabrikadan çıkmamış olsa da, profesyonelliği bilen birileri tarafından yapılmış olduğu belli.
Benim düşüncem ise Profesyonel birileri bu cihaza bakınca neler düşünür acaba :D

Bu da iki...

O kadar zahmet çekip sana yol gösteriyorum, yaranamıyorum. Şu yazışmalarımızda bir defa olsun eline sağlık, güzel olmuş dediğin bir işim yok. Ben mi bu kadar beceriksizim yoksa nerede sorun var anlamıyorum...  :(

Bir defa özgürün son yüklediği resimdeki görsel, bana göre hiç hoş değil. (Bunu daha evvel de söylemiştim de, olayı profesyonel ses ölçümüne getirip konuyu dağıttın. Ben de baktım böyle olmuyor, sonraki paylaşımlarda hee hee güzel olmuş dedim geçtim.)
Görsellik kötü. Bir profesyonel, böyle bir ekrandan değer okumak istemez. Renkler yanlış; mavi olmaz. ne bileyim deliklerde bariz şekilde yamukluk belli oluyor.

Yani kısacası olmamış.

Dahası ben beğenmesem de, geçmişte hee hee iyi diye takdir etmiştim. Ama karşı taraftan bunu göremeyince güceniyor insan. Herşeyden soğudum zamanla... ???

ozgurece

Ben eleştirileri kabul ederim, şimdi Seron Arkadaşımızdan rica edelim böyle bir çalışma yapsın, Serigrafi baskısı ile, bizlerle paylaşsın. Doğrusu ben çok merak ediyorum, ve paylaşımını sabırsızlıkla bekliyorum. Umarım vaktim yok , malzeme yok falan demez. Hadi bakalım sabırsızlıkla çalışmanızı bekliyoruz. Kolay gelsin.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 07 Mayıs 2016, 20:51:59O kadar zahmet çekip sana yol gösteriyorum, yaranamıyorum. Şu yazışmalarımızda bir defa olsun eline sağlık, güzel olmuş dediğin bir işim yok. Ben mi bu kadar beceriksizim yoksa nerede sorun var anlamıyorum...  :(
Eline koluna sağlık gurban. Gayet gözel olmuş.
Sen bizimkisini beğenmesen de mesele değil. Bizimkisini başkaları da beğenmedi zaten. Onlara göre ışıklar zıp zıp zıplamalıymış :D

seron

Maddi imkanlarım elverişli değildir. Bunedenle serigrafi baskı yapma vb imkanlarım yoktur.

Yıllardır işsizim. Çocukluğumdan beridir elle ve bilgisayarla çizimler tasarımlar şunlar bunlar yapıyorum. Güzel olup olmaması bir yana, bundan daha kötülerini yapan grafikerler web tasarımcıları bok gibi para kazanırken, benim evde yatmam elbette haksızlık.

Cebimde para yok, imkansızlıktan istediğinizi yapamıyorum diye herhalde arkamdan "yapamıyor, konuşuyor" demezsiniz.

Mr_YAMYAM'a yaptığım paylaşımda yıllardır canım sıkıldıkça bilgisayarda

-site arayüzleri,
-işletim sistemi arayüzleri
-program arayüzleri ve ikonları
-bir mizah sitesi için yaptığım tasarımlardan bazıları (yatak odası müzikleri albüm kapağı)
-Ve buna benzer daha MİLYONLARCA tasarımımdan birkaç tanesini paylaştım. Bunlara bakınca umarım bir kıçıkırık ve "maalesef olmamış" derecede bir PPM çizimininden daha iyisini yapamayacağımı düşünmekten vazgeçer. "İmkansızlıklarımı bahane ederek" yapamayacağımı söyleyen arkadaşlara da umarım gereken yanıtı verir.
Nalet olsun ki haketmeyen insanlar şu anda benim kazanmam gereken parayı kazanırken, ben burada cebimde para olmadığı için kimseye yanıt veremiyorum.

Paylaştığım içeriklerin internet ortamında çalınmasından ve email adreslerimi içermesinden ötürü maalesef burada paylaşamıyorum. görseller yaptığım milyonlarca VUmetre, voltmetre vb tasarımlarından sadece biri-ikisini içeriyor, kusura bakmayın.

Hoşçakalın.

Mr_YAMYAM

Bizler burada paranın yapabileceği ya da yapamayacağı şeyleri konuşmuyoruz.
Biz burada BİLİMSEL SOHBETLER ve dedikodular yapıyoruz.
Matkapı alıp 6 tane delik delmekle birşeyleri iddia ediyorsan zaten diyecek lafım yok. Ama o delikleri delerken anlatmak istediğin bir İLİM ya da TEKNİK varsa anlatmalıydın.
Ben benim ledlerin deliklerini nasıl deldim sanıyorsun. ?
Zaten böyle kapris yapan kişiler oldukça forumların çekilir tarafı kalmıyor. Üstelik bu kişi...
Daha önce, SEN NE DERSEN EYVALLAH demişse.
Sunduğum bilgilerin dedikodu olmadığını az çok bilen birisi ise.
En azından karşılıklı oturup birkaç böcüklü çay içmişliğimiz varsa.
Fazla söze gerek yoktur.

seron

Aha tam çıktım cevap vermişsin.
Yahu olay paranın yapıp yapmayacağı şey değil.
Umarım yine imkansızlıkalrı bahane edip yapamam demez gibi birşeyler konuşulunca ona darıldım.
Benim grafik bilgim oldukça iyidir. Şimdi bana PPM cetveli yapamazsın herbabayiğidin harcı değildir derseniz komik olur.
İnternette zaten bu iş için örnek görseller var. bunlardan birisi alınıp güzel güzel uygun boyut ve çözünürlükte istediğiniz panele uyarlanır. benim demek istediğim cihaz paneline renk uyumu bakımından gidip gitmemesi. ledlerin renginden tut, içinin rengine kadar yanlış seçilmiş, göz zevkine uygun değil.  ve ben bunu üzerine basa basa "bana göre" diye belirttim zaten. madem bilimsel konuşuyoruz, bırakın da ben de birşeyler söyliyeyim değil mi?
Mesele hassas ölçüm ise zaten bu ledlerle yapılmamalıdır bence. o cihazı hatırlıyorum. üzerinde fabrikadan dijital ekran vardı. eğer yapılabilseydi o ekran ile birşeyler yapılabilirdi belki.
bu nedenle benim anlatmak istediğim altı delik delip yaptım demek değil.
yapamamışsın, yamuk olmuş, ben de sana abi zorlanıyorsan bak böyle yap diye örnek gösterdim. bir dövmediğiniz kaldı.
 ::)

Alabandan

Arkadaşlar hocamız PLC de ödev verdi tüm sınıf yapamadık yardımcı olur musunuz?

PLC ÖDEVİ  Simülasyonda yapılacak ve Komutları yazılacak. (DELTA)

İki konveyörden oluşan bir paketleme hattın tasarlanmıştır. Sistemin çalışması için gerekli koşullar:
a) START butonuna basılmasıyla konveyör hattı paketleme işlemini başlatmak üzere çalışacak.
b) Paketleme işlemi ilk adım olarak 1. konveyörün motorunu çalıştıracak.
c) İlk konveyör hattı D100 belleğindeki sayı kadar kutunun ikinci konveyör üzerindeki büyük paketin içine dolduracak ve duracak. 1. motor durduğunda 2. konveyör hattının motoru çalışacak.
d) İkinci konveyör hattının motoru 10 saniye çalışıp yeni boş paketin birinci konveyör hattının altına gelmesini sağlayack. İkinci motor durduğunda 1. motor çalıştırılacak ve paket sayımı başlayacak.
e) Paketleme işlemi STOP butonu ile durdurulacak ancak durdurma işlemi son kutunun paket içine konulması ile gerçekleştirilecek.
f) Başlangıçta D100 belleğine 10 sayısı yüklenecek. (Özel yardımcı röle kontağı kullanılarak)
g) D100 belleğinin içeriği, ARTTIR butonu ile arttırılacak, EKSİLT butonu ile de eksiltilecek, paketleme işlemi dururken. Arttırma ve eksiltme işlemleri paketleme sistemi çalışırken yapılamayacak.
f) Bu sistem için tanımı yapılan işlemleri gerçekleştiren PLC programını LADDER diyagramı ile gerçekleştiriniz.

GİRİŞLER   GİRİŞ NO   ÇIKIŞLAR   ÇIKIŞ NO
START   X0   1. Konveyör Hattı Motoru   Y0
STOP   X1   2. Konveyör Hattı Motoru   Y1
Kutu Sensörü   X2      
ARTTIR   X3      
EKSİLT   X3      

Şekilde verilen konveyör hattında, bant üzerindeki metal kutu yüzeylerinin boyaması ve hatalı boyamaların tespitini yapan bir sistem tasarlanmıştır. Sistemin çalışması için gerekli koşullar:
a) START butonuna basılmasıyla konveyör hattı çalışacak.
b) Boya püskürtme elemanının altındaki sensör metal kutuyu gördükten 1 saniye sonra boyama işlemini başlatacak. Boyama işlemi 3 saniye sürecek.
c) Boyama işleminden sonra yüzey sensörü ile boyama işleminin gerçekleşip gerçekleşmediği kontrol edilecek.
d) Eğer boyama işlemi gerçekleşmişse konveyör çalışmaya devam edecek.
e) Eğer boyama işlemi gerçekleşmemişse konveyör hattı duracak.
e.1) Yüzey sensörünün üzerinde bulunan robot kolu; ileriye doğru 3 saniye, geriye doğru 3 saniye çalışarak parçayı arızalı kutusuna itecek.
f) Sistem durduğunda yeniden çalışabilmesi için yeni bir START verilmesi gerekecek. Bu sistem için tanımı yapılan işlemleri gerçekleştiren PLC programını LADDER diyagramı ile gerçekleştiriniz.

GİRİŞLER   GİRİŞ NO   ÇIKIŞLAR   ÇIKIŞ NO
START   X0   Konveyör Hattı   Y0
STOP   X1   Boyama Elemanı   Y1
Yüzey Sensörü   X2   Robot Kol İleri   Y2
Parça Var Sensörü   X5   Robot Kol Geri   Y4

Mr_YAMYAM

Tencere dibin kara . Seninki benden kara.
Yapamazsan böyle yap diyorsun ama iki çizgi çekip matkapla dalıyorsun. Sanki o şekilde kaymayacak.
BEN KALIP KULLANDIM  demiştim. yine de kaymalar oluyor. Sen bunları okuma gözardı et sonra iki delik deldim diye takdir bekle.
Sonra da kapris yap kendi kendine bozuldum de.
Kalıp ustası olmakla PPM skalası çizmek farklı şeylerdir. Ben grafik işlerinden anlamam ama bir PPM skalasının nasıl olacağını (ÖLÇEKLENECEĞİNİ) bilirim.
Bir ölçü aletinin en büyük özelliği ÖLÇÜM YAPMASIDIR. Bu ölçüm de aletin göstermiş olduğu değerin ne olacağını bilmekten geçer.
Neden ilk DIN PPM de 3 tane kırmızı bir sarı led vardır , neden son EBU PPM de tek kırmızı 3 sarı led vardır acaba.
Bunları ben kafamdan uydurmuyorum. Bu işin tekniği böyledir ve yapılan ölçü aletinin göstermiş olduğu değerlere göre ölçeklendirilir.
Bu ölçeklendirmeyi sen iyi çizebilirsin özgür de daha iyi çizebilir belki. Benim grafiklerde o kadar yeteneğim yoktur.

AMA KIZDIĞIM BİRŞEY VAR Kİ AFFEDİLEMEZ.
Profesyonellik ve amatörlükten bahsettim.
Profesyonel bir kişi önce ÖLÇÜ YAPAR.
Sen ELİMDE KUMPAS'ım YOK  diye bile geçiştirdiğine göre, tüm söylediklerin geçersizdir.
Ben özgüre bir ampli yaptım. Profesyonel disiplinle ölçerek biçerek bir araya getirdim. Bir başka kişi o ampliyi görüp te aynısından ben de istiyorum derse ve beni ikna ederse aynı kararkterde bir ampli daha yapabilirim. Ve dinlerken de hiçbir şekilde fark olmaz.
Ama çoğu kişinin bir yaptığı ile diğeri birbirini tutmaz nedense.
Senin yaptığın da buna benziyor.
Göstermek için birkaç delik deldin. Ama hiçbir bilimsel yönü olmadığı için aynı deliklerden birkez daha del desek te yapamazsın.
Evet yardımcı olmaya çalışıyorsun belki. Bunu anlayabiliyorum. Ama yardımcı olacağım diye sadece KASIYORSUN.
Ortalığı da geriyorsun.

seron

okinkurt

Sakin olun ve elinizdeki klavyeyi yavaşça yere bırakın :D abi ne örüyonuz gene gözünüzü seviyim bu aralar 2 niz sık tartışmaya başladınız :( bakın haydar ile dalarım 2 nize de yapmayın böle :D @seron ağabey seni anlıyorum ama bence uğraşma sen çok becerikli bir insansın kendini bilmen önemli başkasının seni bilmesi değil ben böle düşünüyorum ...

Mr_YAMYAM

ET'li ve de kıym'ETli arkadaşım @ozgurece
Testler esnasında elimde bulunan birkaç LM3915 i de yaktıktan sonra EBU PPM'i çalıştırabildim.
Panel kısıtlı ve çok dar olduğu için şimdilik böyle kalmasını düşünüyorum. PEYNİİR amplinin paneline bir çare bulabilirsem sticker ve yeni bir display yapmayı planlıyorum.

ozgurece

Onursal Hocam Elinize sağlık güzel görünüyor plaketteki deliklerin yamukluğu burada hafif belli oluyor, serigrafi yaparsınız hatalar tamamen kapanır gayet güzel olur.

Mr_YAMYAM

Serigrafi için birkaç yıl bekleyeceğim :D
Son montaj esnasında ledlerin bir de DİŞİNİ kırdım. 40 dişi vardı şimdi 39 dişi kaldı.
Yahu bıkkınlık geldi adamım. Biraz da kendime vakit ayırayım.
Şimdilik böyle idare etsin. Sistemi bu şekilde kurayım. Aksaklıklara bakayım. Plak mlak kayıtlarıma başlayayım.
Herşey normal giderse bir müsait zamanda ampliyi söküp iyice bir elden geçiririm.
Zaten LM ler yandı kör topal çalışıyorlar. En son sana almış olduğumuz LM lerden birkaç tane almam lazım.

olc technics

https://www.youtube.com/watch?v=H58bPggwakA

Apple ın prestijli modellerinden birisi, yeni 2016 model Macbook.

Bana sorarsanız gereksiz para tuzağı. Laptop bilgisayar adamı prestijli biri yapar mı?

Ne kadar kullanışsız bir bilgisayar olduğunu izleyince anlayacaksınız zaten. Aksesuar sattırsın diye üzerinde sadece iki tane giriş yuvası var. Çok ince olması dışında göze çarpan bir özelliği yok.

olc technics

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 08 Mayıs 2016, 19:33:49ET'li ve de kıym'ETli arkadaşım @ozgurece
Testler esnasında elimde bulunan birkaç LM3915 i de yaktıktan sonra EBU PPM'i çalıştırabildim.
Panel kısıtlı ve çok dar olduğu için şimdilik böyle kalmasını düşünüyorum. PEYNİİR amplinin paneline bir çare bulabilirsem sticker ve yeni bir display yapmayı planlıyorum.

Bir inceleme videosu iyi gider şimdi:)