Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

serhat_186

[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?dm=7H2B[/img]

Yapmak istediğim bu hocam....Bunun için röle mi almam gerekir? Tübitak için okulda projeler hazırlıyoruz da, proje "hareket sensörlü sınır takip sistemi"...Nasıl yapabiliriz? Sizi de yoruyorum kusura bakmayın

serhat_186

Yanlış yere yazdım silebilir misiniz?

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 06 Mayıs 2016, 13:18:00Erkekseniz siz bir DISPLAY yapın da görek.
Yahu abi nedir bu? Atla deve mi?
Dostu düşmanı üstümüze güldüreceksin.
Yukarıda çizdiğim örnek sorunu cuk diye çözüyor işte.
Hatta başka bir sürü önride de bulundum...
Ledleri karta yapıştırmazsın da, cama doğru uzatır, cama değdirirsin.
onu da yapmanın yöntemi çok, şimdi anlatması uzun sürer. sonra ledlerin arasına ışık geçirmez gara bant.
kapat kutuyu...
sonra o cetvel midir parametre midir onu çiz veya stiker ile yapıştır üstüne...
Al sana şey,... o dediğinizden. Bana göre hepsi VUmetre. ister hassas ölçüm yapsın ister yapmasın ben cahalım bilmem. :D

okingurt yazını gördüm adamım. oyunun videosu öyleyse kendisi nasıldır "My God!" bilir.
Desene battlefieldi de bozdular sırf donanım sattıracağız diye.
oğlum bir israftır gidiyor, bu ne lan?!

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 06 Mayıs 2016, 18:25:25Yahu abi nedir bu? Atla deve mi?
AT'a deh dersin gider. Deveye hendek atla dersin atlar.
Ama 0.54mm lik aralıkta çalışırken matkabın ucu 0.2mm kaysa hemen göze batar.
Bu denli mesafede de kaydırmamak neredeyse olanaksızdır. Çünkü bu iş için özel tezgahlar veya sistemler vardır.
Hatta DISPLAY için özel üretim LED BAR'lar bulunmaktadır ki bunlar bir dünya paradır.
Parasından geçtim istediğim özelliklerde BAR DISPLAY piyasada yok.
Al sana bir görev.
16 yeşil (veya mavi) 3 sarı bir kırmızı LED ten oluşan bir BAR display bul ve bana linkini ver.

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 06 Mayıs 2016, 18:41:53AT'a deh dersin gider. Deveye hendek atla dersin atlar.
Ama 0.54mm lik aralıkta çalışırken matkabın ucu 0.2mm kaysa hemen göze batar.
Bu denli mesafede de kaydırmamak neredeyse olanaksızdır. Çünkü bu iş için özel tezgahlar veya sistemler vardır.
Hatta DISPLAY için özel üretim LED BAR'lar bulunmaktadır ki bunlar bir dünya paradır.
Parasından geçtim istediğim özelliklerde BAR DISPLAY piyasada yok.
Al sana bir görev.
16 yeşil (veya mavi) 3 sarı bir kırmızı LED ten oluşan bir BAR display bul ve bana linkini ver.

Yemezler ;D
Antalya'dayken bunların yurtiçinde bulunamadığını anlatmıştın. Bulunsa bile fiyatı pek yüksek olabilir.
Ama ben senin işini bir şekilde çözeceğim arkadaş; kafaya taktım.
Şimdi matkab ile plastiği oyarken, hafifçe dahi kaçsa çok belli oluyor, ölçüyü tutturmak zor diyorsun.
Gördün mü bilmiyorum, dün sana hurda yazıcı parçaları resmi yükledim.
Onları kullanarak ben de kendime 10Ledli bir panel hazırlamaya çalışayım.
Şayet yapabilirsem sana da böyle yap diye öneririm.
Bu durumda tek sıkıntın plastik levha bulmak kalır.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 06 Mayıs 2016, 18:46:55Yemezler ;D
Antalya'dayken bunların yurtiçinde bulunamadığını anlatmıştın. Bulunsa bile fiyatı pek yüksek olabilir.
Ama ben senin işini bir şekilde çözeceğim arkadaş; kafaya taktım.
Şimdi matkab ile plastiği oyarken, hafifçe dahi kaçsa çok belli oluyor, ölçüyü tutturmak zor diyorsun.
Gördün mü bilmiyorum, dün sana hurda yazıcı parçaları resmi yükledim.
Onları kullanarak ben de kendime 10Ledli bir panel hazırlamaya çalışayım.
Şayet yapabilirsem sana da böyle yap diye öneririm.
Bu durumda tek sıkıntın plastik levha bulmak kalır.
Teknik şartname.
2 mm lik yuvarlak led kullanılacaktır.
Her bir LED arasında 2.54mm lik (0.1 inch) boşluk olacaktır. (Dünya standardı. Entegre bacak aralığı)
ERKEKSEN YAP TA GÖREK  ;D

seron

2mm led ve 2,54mm.
2 veya 2,5mm aralık olsa idi, daha iyiysi ama 54 olayı işi zorlaştırdı.
abi zaten yapabilirsem diyorum sana çare bulmaya çalışıyorum mutlaka bir çözümü vardır bu işin.
ben bugün içinde havyayla delerekten eriterekten bir deneyeyim bağalım ne olacak. bakarsın özgürece gibi ben de seni geçerim ;D

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 06 Mayıs 2016, 18:54:362mm led ve 2,54mm.
2 veya 2,5mm aralık olsa idi, daha iyiysi ama 54 olayı işi zorlaştırdı.
abi zaten yapabilirsem diyorum sana çare bulmaya çalışıyorum mutlaka bir çözümü vardır bu işin.
ben bugün içinde havyayla delerekten eriterekten bir deneyeyim bağalım ne olacak. bakarsın özgürece gibi ben de seni geçerim ;D
O DEĞERLERİ BEN SÖYLEMİYORUM
Dünyada belli standartlar vardır ve sistem bu standartlara göre işlemektedir.
Bağlantı için kullanılan HEADER'ların bacak aralığı 2.54mm dir. Eğer bunu kullanmazsak 42 adet kablo ile bağlamak zorundayız ki sıkıyor ecik :D
Bulabildiğimiz en iyi LED 2 mm DISPLAY LED leri olarak tasarlanmış ledlerdir. Abuk 2 mm veya 3mm led olmuyor.
Önceki ledlerim 1 mm idi ve sorunsuzca kullanılıyordu. Bunlarla Özgüre DISPLAY yapmıştım. O da yeşilleri beğenmeyip 2 mm mavi almıştı. Yeşillerin bacaklarını kesip bana geri göndermiş  >:(
Bacakları olmayan ledleri naapiim ben. :D  Şimdi o eski ledlerim olsaydı cenıfır yapardım. Aradaki mesafeleri 1.54mm olacaktı ki rahatlıkla işi hallederdim.

ozgurece

Seron Arkadaşım bugün PC onarımı yaptığım bir müşteri bana resimde görülen SONY Atrac3Plus Hediye etti. Bu cihaz görüldüğü üzere iki kalem pil ile çalışıyor, ama yan tarafta jack girişinde 4,5 volt yazıyor. Şimdi bu cihazı USB portlu adaptörlerle çalıştırsak 0,5 vollt fazla olması sorun yaratırmı ?

seron

Bu tip DİSCMAN'ların birçoğunda batarya şarj etme özelliği vardır.
Yani şarjlı pil kullanıyorsun, adaptörle de şarj ederken bir yandan müzik dinleyebiliyorsun.
4,5V olmasının nedeni de odur, pil geriliminden biraz üstündür ki şarj edebilsin; tabii anlattığım şekilde ise.

Soruna gelecek olursak inan bilmiyorum, muğlak. 4,5Volt onun  max gerilimi mi yoksa sadece 4,5 mu yazmışlar ona da bakmak lazım. Şunu unutma, 5V USB kaynaklarındaki gerilim çoğunlukla tam 5,0Volt değil. bazılarında 5,5 volt görmüşlüğüm de var. o yiizden herşeye hazırlıklı olmalısın.

Çözüm, 1 Adet 1N 4007 diyodunu + hattına seri bağlaman. 0,7Voltluk gerilim düşümü nedeniyle,

şayet kaynak voltajı 5,5Volt ise
5,5 - 0,7 = 4,8Volt, uygun.

şayet kaynak voltajı 5,0Volt ise,
5 - 0,7 = 4,3 yine uygun.

Bu kadar basit. :)

seron

Dikkat önceki mesajıma ilave; konuyu üste taşımak zorundayım o yüzdenek yapıyorum kusura bakmayın:
özgür, eğer usb kaynak 5,5V ise iki adet diyodu da seri bağlayabilirsin. Çünkü 4,8 biraz yüksek geldi sonradan düşündüm.
Ne olur ne olmaz, koruma devresi yoksa yakarsın diskmeni.

ozgurece

Evet Haklısın , benim elimde USB adaptörlerden birini dediğin gibi yapıp kullanacağım, ölçüm yapıp paylaşırım, Teşekkürler.

okinkurt

Alıntı yapılan: seron - 06 Mayıs 2016, 18:25:25Yahu abi nedir bu? Atla deve mi?
Hatta başka bir sürü önride de bulundum...
Ledleri karta yapıştırmazsın da, cama doğru uzatır, cama değdirirsin.
onu da yapmanın yöntemi çok, şimdi anlatması uzun sürer. sonra ledlerin arasına ışık geçirmez gara bant.
kapat kutuyu...
sonra o cetvel midir parametre midir onu çiz veya stiker ile yapıştır üstüne...
Al sana şey,... o dediğinizden. Bana göre hepsi VUmetre. ister hassas ölçüm yapsın ister yapmasın ben cahalım bilmem. :D

okingurt yazını gördüm adamım. oyunun videosu öyleyse kendisi nasıldır "My God!" bilir.
Desene battlefieldi de bozdular sırf donanım sattıracağız diye.
oğlum bir israftır gidiyor, bu ne lan?!

Abi bomba geldi bombaaa 1.dünya savaşı cıkacak oyun ! premier den süper bir video da geldi aha izle dib düşmesi garanti ! :D

https://www.youtube.com/watch?v=c7nRTF2SowQ

seron

Okinkurt ne kadar iğrenç bir video arkadaşım bu yav. Vahşet vahşet vahşet! Buram buram emperyalizim buram buram kandırılmaya çalışılan minnak bilgisayar oyun meraklıları kokuyor.
Bay hörli:           "Ama efendim çocuklar?..."
Mr. Sam Uncle: ".... şimdi çocukları! PARAAAA!!!..."

Okinkurt ben senin yerinde olsam daha fazla para vermem bu oyunlara. İyice cıvdırmış bunlar adamım. Gerek yok yani.

okinkurt

Alıntı yapılan: seron - 06 Mayıs 2016, 23:47:09Okinkurt ne kadar iğrenç bir video arkadaşım bu yav. Vahşet vahşet vahşet! Buram buram emperyalizim buram buram kandırılmaya çalışılan minnak bilgisayar oyun meraklıları kokuyor.
Bay hörli:           "Ama efendim çocuklar?..."
Mr. Sam Uncle: ".... şimdi çocukları! PARAAAA!!!..."

Okinkurt ben senin yerinde olsam daha fazla para vermem bu oyunlara. İyice cıvdırmış bunlar adamım. Gerek yok yani.

Abi savaş oyununda vahşet olucak tabi :D piyasadaki gelmiş geçmiş en iyi savaş yapımı olucak gibi .

seron

Ya tamam da vahşetsiz olmuyo'mu? Bak BF-2 MW serilerinde de adam vuruyon, govalıyo'n ama bu videoda kafa patlıyor vırçk diye sağa sola beyin bulamacı yayılıyor bu ne oğlum?  ???  :o

Yok abi, yeni bilgisayar oyunlarını hiç tasvip etmiyorum. Yoksa tavsip miydi?... yok, tapsiv...  tavis... taviz... pastik...
Amaaaan, sevmiyorum işte anla ;D

Mr_YAMYAM

SETTLERS IV gibisi yoktur.
Savaşın içinde bile bir onur vardır. Bir asker asla sivillere dokunmaz.
Sadece kendilerine karşı aktif olabilecek bazılarını döverler.
Üstelik ölürken de ruhları havaya uçar. Kafalar gözler kulaklar değil :D

seron

Herkesin oyunu kendine güzel demek ki :)
Ben age of empires'den vazgeçmem. Her ne kadar Microsoft tarafından Ensemble Studios'a yaptırıldıysa da kimin yaptığı önemli değil. Helal olsun, modası geçmeyecek oyundur kendisi.

okinkurt

Alıntı yapılan: seron - 07 Mayıs 2016, 00:20:11Ya tamam da vahşetsiz olmuyo'mu? Bak BF-2 MW serilerinde de adam vuruyon, govalıyo'n ama bu videoda kafa patlıyor vırçk diye sağa sola beyin bulamacı yayılıyor bu ne oğlum?  ???  :o

Yok abi, yeni bilgisayar oyunlarını hiç tasvip etmiyorum. Yoksa tavsip miydi?... yok, tapsiv...  tavis... taviz... pastik...
Amaaaan, sevmiyorum işte anla ;D

Oyun türkçe olacakmış birde benim ilgimi çekti valla , birde vahşet görmek istiyorsan postal serisine bir bak hayatında öle oyun görmemişindir :D

Şunuda ekliyim adamlar tabiki tarihi kendine yontmuşlar mesela arap iti lawrence dlc si koymuşlar kş onun maceraları olacakmış tarihe farklı cepheden bakın diyor pehh tabi bizim cepheden bakmazlar koysana Atatürkü ordan bakalım tarihe pehhh .

seron

Sanki yapacak mışım gibi bir VUmetre paneli delmeye çalıştım. Oldu gibi. Mükemmel değil ama oldu. Burada amaç çok sevdiğim Yamyam abiye ukalalık etmek değil. Mesele şu ki elindeki plastik, yoğunluk vb özellikleri bakımından uygun sertlikte falan değildir, matkabın gücü yetmeyince milimlik kaymalar oluyordur, o yüzden kayma oluyordur. Aşağıdaki fotoğraflarda sert plastik kullanarak nasıl ip gibi led dizilebileceğini şeytmeye çalıştım.

Öncelikle şunu belirteyim; imkanlarım kısıtlı idi. Kullandığım cetvel yazıları silinmeye başlamış adi bir okul cetveli idi. Matkaplarım uygun değildi ve uçları dans ederek döndüğü için çok zorluk yaşadım. aralıklar 2,54mm olamadı maalesef. ancak, bakınca pek de belli olmayan, led aralıklarına çok da uyumsuz bir aralık değil. hani baştan iyi gibi başlayıp son ledlere gelirken sorun yaşanabilir ama bu, led adeninin 30lara falan çıkmasıyla oluşur.

NASIL YAPTIM:

1-)Led deliği açılacak bir kurban buldum. Kurbanımız özelliklerini hiç bilmediğim sert plastik.
[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=L53M[/img]

2-)Okul cetveli kullanarak 2mm çapında paralel çizgiler çizdim ve dikine 2mm çizgilerle kareler oluşturacak bir klavuz oluşturdum. (led aralıkları 2,5mm idiyse de delikleri açarken, ister istemez bu ölçü bozuldu.)
[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=FOVY[/img]

3-)Hemen ardından, klavuz karelerinin tam ortalarına (led sokulacak yerlere) CD kalemi ile noktalar koydum. Bu işimi yaparken bana kolaylık sağlayacaktı. Fotosunu koymama gerek yok herhalde.

4-)Ardından havya kullanarak bu noktaları havyayı 90derece tutarak hafifçe dağladım ama tam delmedim.

5-)Hemen ardından matkabıma 1mm uç takarak dağlanmış oyukları deldim.
[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=AIXH[/img]

6-)Daha sonra 2mm uç ile delikleri genişleterek ledleri yerleştirdim.
[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=QLTI[/img]

Sonuç:
[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=MJDR[/img]

Elbette mükemmel değil ama Yamyam abimizin delik açarken hiza kaydırma sorununa etkili bir çözüm olabilir. İsterse bu şekilde de deneyip sonucu gözlemleyebilir.

NOT-1: Plastiğin kalitesine takılmasın ama, kimyasal ve fiziksel özelliklerinin delme kolaylığını etkilediğini unutmasın.
NOT-2: Klavuz ızgarasını CD kalemi ile çizmiştim. Şimdi de silemiyorum İMDAT!

Kolay gelsin...