Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

seron

Abi bu konuda sana güveniyorum.
Ancaaaak o bilgisayarın oraya gitmesi gelmesi bir mesele, gelsırtımı kesele... diye espiri yapmayacağım korkma ;D
Cebimde para kalmadı. Kargo parası ağır gelir.
Ben bu bilgisayar işinden sıkıldım inanolsun.
Yahu bu sefer de kötü bilgisayar Uyku ve bekleme moduna geçmiyor... kapanıyor ve harddisk ışığı daimi yanık, fanlar çalışıyor, kuzay köprüsüne el değmiyor... >:(

Mr_YAMYAM

Kimbilir nerelerini mıncıkladın da o hale geldi.

seron

İşemciyi değiştirdikten sonra zaten kuzey köprüsü belirgin şekilde daha fazla ısınıyordu.
Uyku modunu hiç test etmemiştim.
Windows tarafında test yapmadım. Şu anda kafedeyim ama çözülebilir bir durumsa eve gidince bir bakar bildiririm.
System profiler and benchmark da da bazı donanımlarda seagate diye bir ibare bulunuyor. Daha evvel taktığım 40lık seagatenin kalıntıları mı kaldı acaba? Oysa bios reset(pil tak-çıkar) yapmıştım... ?
Bu sorun haricinde bir sıkıntısı yok. İşletim sistemleri ve yazılımlar düzgün çalışıyor görünüyor.
Yalnız windows tarafında internete girilmiyor. daha evvel dikkat etmemiştim...
Eğer sıkılmazsan akşam biraz kurcalarız...

Mr_YAMYAM

@ozgurece
Bu DISPLAY teknolojisi başlı başına bir mesele.
Elde imkanlar olmayınca iyi bir display yapmak zor zanaat.
1 mm nin onda biri kadar bile oynama olsa hemen göze çarpıyor.

seron

Berbat!
Yahu beğenmeme butonu yok mu? Basayım da beğenmiyeyim :D
Abi elinden o kadar display geçti. Nasıl bu kadar kötü yapabildin. Mesele 1mm meslesi değil. Hem sağa-sola, hem yukarı-aşağı oynamış. Bu işi kıvırabilecek tornacı yok mu ona yaptırsaydın. ya da ortası yarık bir metal levha bulsan da, en azından aynı satırda dümdüz delsen?
[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=3BGC[/img]
Bu tip levha işlerinde genellikle tornacılar ucu sivri bir aletle güzelce çizerek işaretleme yaparlar.
Daha sonra kama ile orayı elle biraz delerler. Tam delmezler ama matkap ucunun kaymayacağı şekilde sabırla hafif bir oyuk açarlar. Ardından matkabı dayadın mıydı... Dümdüz çıkarır-atarsın. ;)

Mr_YAMYAM

Sen öyle san :D
Bu işin erbabı olmayan tornacılar bile 40 adet delik için 200TL istiyolar. Erkeksen sen ver de görek :D
Üstelik bu iş için ben kalıp kullanmıştım. Plaketin kendi deliklerini kullanarak aynı deliklerden paneli deldim. Ama plakette bulunan mm nin onda 1 lik hataları ile benim hatalarım bir araya gelince ortaya böyle çıkıyor.
Aynı hatalar Özgürün displayinde de vardı ama oradaki açıklıklar fazla olduğu için göze çarpmıyordu.

seron

Abi anladığımdan değil de, şöyle yapsanız olmuyor mu?
[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=P4VH[/img]
hayır niye illa metali deliyo'nuz onu anlamıyorum ben...
Pertinaks aynı hizada delindiyse, ledleri dibine kadar yapıştır, önüne de koy bir koyu cam, tamamdır.
Şimdiye kadar yaptığın displaylara bakıyorum, şahsen ben beğenmiyorum. Estetik diye birşey yok.
Tabi bu benim eleştirim. Halbukine özgürün ön paneline yaptığı siyah camlı display daha güzel.

işte ideal kutu:
http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_fr%C4%B1sby-fhc-3640s-3-5-in%C3%A7-usb-3-0-hdd-kutusu-1083499.html

Mr_YAMYAM

Ledlerin kartı ile ön panel arasında 3-4 cm lik boşluk var. Senin dediğin gibi ledleri plakete yapıştırırsam önden bakıldığında KUYUYA bakılıyor gibi görünür.
Üstelik ön paneldeki gözlem alanı çok dar. Buradan ledleri görebilmek için tam karşısından bakılması gerekir ki bu da kafayı masaya dayamak anlamındadır.

seron

Kartı sabitleyen vidalara somunlar ekleyerek kartı iyice cama yaklaştır. Hatta cama değsin.
Bu şekilde kuyuya bakıyor hissiyatını giderebilirsin.
Ben bu muhabbeti bir yerlerden hatırlıyorum. Hatta SMD ledlere geçeceğim demiştin ama SMD leri milimi milimine yerine yerleştirmek ve lehimlemek büyük bir iş. fırınlama yöntemini kullanamazsın ledler kavrulur. elle lehimleyeceğim diye ledleri kaydırırsın. flux yapıştırıcı yardımcı olur ama bu defa yanlış yapışırsa ayırıp düzeltmek sorun olur.
Yine normal ledlerle devam etmek daha iyidir sanırım.

Mr_YAMYAM

Kart cama yaklaşamaz.
Yerinden bile kıpırdayamaz. Çünkü kartın üzerinde TARAK (HEADER) vardır ve bu 21 adet pinler ana devre kartına gider.
Kartı ön panele yaklaştırırsak aradaki metal şaseyi aşmamız gerekecektir. Display kartı buraya monte edildiği için burayı genişletemeyiz.

seron

Anladım.
Ozaman ne yapıp edip, delikleri düzgünce açacak bir formül bulmalısın.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 05 Mayıs 2016, 21:46:44Anladım.
Ozaman ne yapıp edip, delikleri düzgünce açacak bir formül bulmalısın.
O işi özgür iyi beceriyor.
Baskı etiketi yapabilsem etiket hataları kapatıyor ama etiketi yapıştıracak yer yok.

seron

Abi onu bunu bırak da, kolourpainti kaptın, arkadaşlara çizim mizim yapıyorsun bakıyorum ;)
Yakında GIMP ile pratik işleri anlatacağım. Sen de kaparsın birşeyler...

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 06 Mayıs 2016, 01:00:29Abi onu bunu bırak da, kolourpainti kaptın, arkadaşlara çizim mizim yapıyorsun bakıyorum ;)
Yakında GIMP ile pratik işleri anlatacağım. Sen de kaparsın birşeyler...
Kolour paint AMIGA PAINT gibiymiş. Çok hoşaf bi program.
Ledler için bir çare buldum. Gıcıklığına öyle yapacağım.
Tüm ledlerin önüne sticker yapılacak. Tüm renkler tek renk olarak boyanacak. Yeşiller tek yeşil sarılar tek sarı. Kırmızı zaten kırmızı.
Böylece ledler yanarken SU gbi akıyormuş gibi olacak.
Belki de özgür görüp gudurabilir.  :))

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 06 Mayıs 2016, 01:20:58Kolour paint AMIGA PAINT gibiymiş. Çok hoşaf bi program.
Ledler için bir çare buldum. Gıcıklığına öyle yapacağım.
Tüm ledlerin önüne sticker yapılacak. Tüm renkler tek renk olarak boyanacak. Yeşiller tek yeşil sarılar tek sarı. Kırmızı zaten kırmızı.
Böylece ledler yanarken SU gbi akıyormuş gibi olacak.
Belki de özgür görüp gudurabilir.  :))
Önce bir dene, sonucu gör de sonra :)
Haa aklıma geldi; metal yerine plastik levha kullanırsan, delerken matkap ucu kaymaz, plakaya zarar gelirse plastik değil mi, atar yenisini kullanırsın. Olma mı?

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 06 Mayıs 2016, 01:26:13Önce bir dene, sonucu gör de sonra :)
Haa aklıma geldi; metal yerine plastik levha kullanırsan, delerken matkap ucu kaymaz, plakaya zarar gelirse plastik değil mi, atar yenisini kullanırsın. Olma mı?
Zaten plastik madde o metal değil. Metali delmek o kadar kolay değil.
O plastikten de fazlaca bulunmuyo. Ben o plastik için 40 liralık kutuyu haşat etmiştim.
Okin nerde yaff  ben yatacaam

seron

Yatacaksan yat.
Ne diyeceksen bana de, ben söylerim ;D
ben de çıkmak üzreeyim ama son olarak şunu söyliyeyim:
Az önce kafeden bir yazıcı getirerek motorlarını almak için ciğerini deştim.
Çok güzel plastik bir kasası var çöpe atmak üzereyim.
Böyle düz, plaka şeklinde plsatik parçalar.
keser kullanırım dersen, saklarım. gelince testereyle levhalar halinde keser alırsın.
[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=IIE4[/img]
[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=LQ5H[/img]

okinkurt

Alıntı yapılan: seron - 05 Mayıs 2016, 01:13:41Sen onu bunu bırak.
Linux ne alemde onu söyle :D
Hoş, sen oyun düşkünü olduğundan pek beğenmezsin ama internetdi, filmdi, günlük uygulamaların için birebir ve de helal işletim sistemidir haa...

Abi linux a çok bakmadım henüz az bir internetim var dalıpta çıkamam diye tırsıyorum :D dayanamayıp otu cortu indiriyorum sonra sızlanıyorum net kalmadı diye ..

Bu arada bu video ilgini çekebilir Battlefield 5 çok kısa ama askerin paltoya bakarsak 2.dünya savaşı tipinde bir oyun gelliyor gibi :D ve yüksek ihtimal türkçe dil desteği ile gelecek ...

https://youtu.be/sbcMzWWRChQ

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 06 Mayıs 2016, 01:34:01Zaten plastik madde o metal değil. Metali delmek o kadar kolay değil.
O plastikten de fazlaca bulunmuyo. Ben o plastik için 40 liralık kutuyu haşat etmiştim.
Okin nerde yaff  ben yatacaam

Buralardayım abi 2 gram net ile idare etmeye çalışıyorum bıktırdı iyice kotasız birşey yapsalarda kurtulsak dicemde yapmıyacaklar :// inadınada update gelip duruyor herşeye.

ozgurece

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 05 Mayıs 2016, 18:48:46@ozgurece
Bu DISPLAY teknolojisi başlı başına bir mesele.
Elde imkanlar olmayınca iyi bir display yapmak zor zanaat.
1 mm nin onda biri kadar bile oynama olsa hemen göze çarpıyor.

Onursal Hocam Kızmayın Ama Olmamış, ledlerin arasında mesafeler dengesiz, Birde o Ledlerin sanki uçları kesilmiş gibi duruyor, gerçekten kötü olmuş Hocam, O Güzel EBU PPM Projeye bu led skala yakışmaz,

Mr_YAMYAM

KİMSELERDE VERİ ANALİZİ DENİLEN OLGUDAN YOK MU YAHU  >:(
LED'lerin çapı 2 mm.
Led aralığı 2.54mm
İki LED'in arasında kalan mesafe 0.54mm
Erkekseniz siz bir DISPLAY yapın da görek.