2x35 volt 300 waat smps yardım lazım arkadaşlar.

Başlatan emre_41, 15 Aralık 2014, 07:55:43

ibbayram

Alıntı yapılan: emre_41 - 05 Ocak 2015, 21:22:54Adnan hocam 12 volt üstünde fakat o degerde bir kondansatör bulamadim bir kaç yere baktim.  Bu tarz gerilim üzerinen paralel baglanan konfmdansatörlerde voltun önemi varmidir. Örnegin semada 16 volt tercih edilmiş ben 35 volt kullansam bir dez avantaji olurmu. Saygilar
bildiğim kadarıyla değeri aynı fakat voltaj farketmez  ben böyle biliyorum bazı smps devrelerinde 4700uf25v var ben ise 4700uf 63v taktım hiç sorun yaşamadım
[mergedate]1421164950[/mergedate]
Alıntı yapılan: memleket - 05 Ocak 2015, 00:05:54Devredeki 10K pot çıkış voltajını +/- ne kadar değiştiriyor..
adnan abinin sardığı trfoda max.110v gördüm pot ayarı ile daha sonraları trafo sarmayı öğrendim secondary bir iki tur fazla sardım aynı devreden 2.yi yaptım ve şuan max. 170 yani 2x85 v alıyorum ve hiç ama hiç ısınma problemi felan gibi sıkıntılarda yaşamadım devrem sorunsuz çalışıyor  https://www.facebook.com/video.php?v=10152899457188819&set=vb.666978818&type=2&theater
ATATÜRK'ÜN KURDUĞU BU ÜLKEDE ATATÜRK'ÇÜYÜM DİYENE VE CUMHURİYETİMİZİ KORUYA BİLENE SEVGİLERİMLE NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

erg123

Birde bu devrede 4n35 optocuplor kullanildi ama bunun beyz bacagi bos onun yerine pc817 olur

yolcu27

sayın arkadaşlar konuyu hortlatıyorum sanırım ama elimde eer-34 trafo var tamircihasanın 150w smps 2x35v devresini yapmayı planlıyorum. bacak bağlantıları uuyor fakat biraz uzun geliyor benim trafo ei28 e göre biraz büyük. yollarda uzatma yaparak ayarlaasam devreyi çalışırmı diğer elemanları değiştirmeden ei28 e göre daha güçlü bir trafo bu elimdeki bildiğim kadarıyla.
eğer devreye uyum sağlayacaksa basıp kurmayı planlıyorum

Adnancoskun

Bacak bağlantıları tutuyorsa problem olmaz, çalışır....
Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.

yolcu27

Alıntı yapılan: Adnancoskun - 23 Eylül 2015, 13:57:54Bacak bağlantıları tutuyorsa problem olmaz, çalılşır....
Söktüğüm karta baktım da  3 bacaklı olan tarafta diğer trafolara gore de delikler var ei28 boyut olarak küçük ama söktüğüm  karta  bağlanabilir. 3 boya gore delik delmisler
Ozaman baskıyı basayim hemen

rsi

Bu devrenin aynısı ben de yaptım fakat benim farklı sorunlarım var:
 - devreye güç verince hem yeşil hem de kırmızı led sürekli yanıyor (amfi bağlı değil daha)
 - geçici olarak 51v zener taktım, çıkış voltajı 51v ama eşit değil. yani -27 / +24 gibi bir değer alıyorum. (beslemeyi psu'dan yapıyorum, yaklaşık 250mA çekiyor)

*4n35'i ve ka3525'i sokette kullanıyorum. yani lehimlerken zarar vermiş olamam.
*devreye elektrik vermeden önce tek tek kısa devre var mı diye kontrol ettim. devrede kısa devre yok.
*kullandığım parçalar çıkma değil, hepsi sıfır alındı. sadece trafoyu psu'dan söktüm. (ei28)

hata nerede olabilir?
ve bir sorum daha var. 4n35'e giden tek zener yerine 2 tane 35v zeneri seri olarak bağlasam çıkışta ±35v alır mıyım?

toyer

Adnancoskun

Alıntı yapılan: rsi - 23 Ocak 2016, 22:23:37Bu devrenin aynısı ben de yaptım fakat benim farklı sorunlarım var:
 - devreye güç verince hem yeşil hem de kırmızı led sürekli yanıyor (amfi bağlı değil daha)
 - geçici olarak 51v zener taktım, çıkış voltajı 51v ama eşit değil. yani -27 / +24 gibi bir değer alıyorum. (beslemeyi psu'dan yapıyorum, yaklaşık 250mA çekiyor)

*4n35'i ve ka3525'i sokette kullanıyorum. yani lehimlerken zarar vermiş olamam.
*devreye elektrik vermeden önce tek tek kısa devre var mı diye kontrol ettim. devrede kısa devre yok.
*kullandığım parçalar çıkma değil, hepsi sıfır alındı. sadece trafoyu psu'dan söktüm. (ei28)

hata nerede olabilir?
ve bir sorum daha var. 4n35'e giden tek zener yerine 2 tane 35v zeneri seri olarak bağlasam çıkışta ±35v alır mıyım?

trafo sararken sekonderin tüm sarimlarini aynı anda sararsanız hiç gerilim farkı oluşmaz
Ben genellikle oyle yapıyorum ve hemen hemen hiç gerilim farkı olmuyor
Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.

ibbayram

ATATÜRK'ÜN KURDUĞU BU ÜLKEDE ATATÜRK'ÇÜYÜM DİYENE VE CUMHURİYETİMİZİ KORUYA BİLENE SEVGİLERİMLE NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

sistem57

Arkadaşlar, konuyla alakalı değil, yardımcı olabilir misiniz , atx smps güç kaynağımız tetikleme yapmıyor, fişe takınca yeşil ve mor kabloda 5 volt var ama diğer voltajlar yok, yeni üye oldum, yeni ileti gönder kısmından ileti göndermek istedim, arkadaş seçmem isteniyor neden böyle bir zorunluluk var?? Ne yapmam gerekiyor sorduğum soruya daha fazla katılım olabilmesi için