Ana Menü

LM1875 ile iyi kalite ampli tasarımı

Başlatan Mr_YAMYAM, 02 Kasım 2018, 18:48:01

gokrtl

o zaman bu aldığım potun hiç bir anlamı yok  :(

Kazasker

Onu 2005 te kullanabilirsin. On off anahtarlı mini bir şey. Yada musik boxta... yada iki arka bacağı boşa alırsın. Bu şekilde kullanabilirsin. Lazım olunca başka yere takarsın. Yani dostum aldigin hicbir şey ziyan olmaz. Mesela 2 yil önce alıp büyük bir hayal kırıklığı ile bir kenara attigim usb fm çalar devreler dün isime yaradı...  ;)
Tanrı Türkü Korusun
TB1BSE

Furkan KELEŞOĞLU

@Kazasker senden bir ricam var.  senin bu amplide şunu bir dinlermisin.
 https://www.youtube.com/watch?v=3zWVWonAuGo

Okadar zamandır hakimsin ampliye şunu bir dinle ve lütfen bana geri bildirimde bulun. ses nasıl. geçişler nasıl. ve gözünü kapatınca nasıl hissettiriyor.  akustik bir ortam yaratabilirsen cok daha babacan bir şey olur eğer yotube üstünde seni tatmin eder ise spofity di hesabı acıp senle paylaşacağım birde onla dinlersin duruma göre.
Mekatronik Teknikeri. <br />Elektrik-Elektronik Teknisyeni.

Kazasker

...
Tanrı Türkü Korusun
TB1BSE

Kazasker

Alıntı yapılan: Furkan41 - 07 Ocak 2019, 00:12:41@Kazasker senden bir ricam var.  senin bu amplide şunu bir dinlermisin.
 https://www.youtube.com/watch?v=3zWVWonAuGo

Okadar zamandır hakimsin ampliye şunu bir dinle ve lütfen bana geri bildirimde bulun. ses nasıl. geçişler nasıl. ve gözünü kapatınca nasıl hissettiriyor.  akustik bir ortam yaratabilirsen cok daha babacan bir şey olur eğer yotube üstünde seni tatmin eder ise spofity di hesabı acıp senle paylaşacağım birde onla dinlersin duruma göre.
Ne demek @Furkan41  hocam. Lafı mi olur .
Yarin dinleyelim hocam. Sonuçları burdan yazarım..
Tanrı Türkü Korusun
TB1BSE

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: gokrtl - 06 Ocak 2019, 20:20:58@Mr_YAMYAM  abi pot için 8 kablo lehimlemektense devreyi yeniden düzenlemeyi tercih ettim.
@Kazasker den kopya çektim. Eğer onun açma kapama tuşu 4 bacaklı değilse bu çizdiğim devre doğru olmalı.
Kontrol edip fikrini söyler misin?

[attach width=300]10559[/attach]
Olmamış.
Pot üzerindeki anahtarı kullanamazsın. Kullanmak istiyorsan da 4 uçlu bağımsız olmalıdır.

gokrtl

Benim ton kontrolün ekranlama kutusunu migrosta buldum. Az büyük ama idare eder

Mr_YAMYAM

Gayet şipirdek :D
Ama potlar ile arası fazla olmamalıdır haa. En fazla 5cm.
Bir de o kutunun üzeri boyalıdır. Şaseye çok iyi temas sağlanmalıdır.

gokrtl

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 07 Ocak 2019, 18:47:32Gayet şipirdek :D
Ama potlar ile arası fazla olmamalıdır haa. En fazla 5cm.
Bir de o kutunun üzeri boyalıdır. Şaseye çok iyi temas sağlanmalıdır.

denedim az bişey zımpara çözüyor işi  :D

Kazasker

@Furkan41
Hocam 10. Defa dinliyorum. Geçişler yumuşak. Baslar iyi ama son basta dinlenmiyor baslar aşırı yükleniyor. Orta  basta gayet güzel. Akustik yapamadım. Müzik oldukça keyifli gözümü kapatmadan bile alıp goturuyor . Ses hoparlörde sık sık yon değiştiriyor ama çok tatlı bir şekilde. Yani bir hoparlörde biraz derinleşiyor diğerin de yükseliyor. Bu da müthiş bir his oluşturuyor Yalniz bu müziğe iki hoparlör yetmiyor gibi. Şöyle surround sistem olsa fena costurur insani.
Bu arada normal bassli müziklerde son bass dinleyebiliyorum.
Tanrı Türkü Korusun
TB1BSE

Kazasker

Bu da benim hap kutuları  :D  :D
[attach type=thumb]10570[/attach]

Bu loudness için anahtar
[attach type=thumb]10572[/attach]
Tanrı Türkü Korusun
TB1BSE

gokrtl

Alıntı yapılan: Kazasker - 07 Ocak 2019, 19:48:36Bu da benim hap kutuları  :D  :D

Bu loudness için anahtar

Hap kutularını nerden aldın?

Furkan KELEŞOĞLU

Alıntı yapılan: Kazasker - 07 Ocak 2019, 19:48:36Bu da benim hap kutuları  :D  :D

Bu loudness için anahtar

O kutunun aynısından bende var kablosuz görüntü alıcı cihazının kutusu sende de mi aynı cihazdan var yoksa abi :D

Bu arada müzikte beni etkleyen 2 nokta var giriş cok iyi ve şu sağ sol olayı cok fena. zaten basları bende cok sevmem böyle cok düşük seviyelerde olacak baslık yerde hisetirsin yeter müziğin her anında bam bam bam müziğide mahvediyor. Beğenmene sevindim abi dediğin gibi şöyle 4 tane kolon olsa odanın köşelere yerleştirsen. ve şöyle akustik bir ortam olsa neler neler. iyi bir kulaklık ile dinledim bugün okadar fark ettiki beyninin icinde geziniyor sanki müzik
Mekatronik Teknikeri. <br />Elektrik-Elektronik Teknisyeni.

Kazasker

Alıntı yapılan: gokrtl - 07 Ocak 2019, 20:03:49Hap kutularını nerden aldın?
Promosyon. İşyeri usb kalem dağıttı yeni yılda ordan kalanlar.  ;D @Furkan41  hocam.
Tanrı Türkü Korusun
TB1BSE

gokrtl

LM3886'yı bread board'a kurduğum videoyu buldum.
Şu durum da bile ses iyi değil mi sizce de? Bir de buna MR-YAMYAM'ın eli değdimi tadından yenmez ellam  :D

https://youtu.be/UbRVv4V38Uk

@Kazasker

Mustafa281

Mustafa281

Alıntı yapılan: gokrtl - 07 Ocak 2019, 21:42:09O ortadaki siyahın ne olduğunu merak ediyorum. Her yerde çıkıyor karşıma.
Ayrıca Sen antalya da yaşıyordun değil mi?
Acaba sende 100uf 35v Low Esr kondansatör bulunur mu? 1 tane eksik bulamıyorum  ;D
Bende 470Mf ve 1000Mf var

H_SerhatY

Alıntı yapılan: gokrtl - 07 Ocak 2019, 21:42:09O ortadaki siyahın ne olduğunu merak ediyorum. Her yerde çıkıyor karşıma.
Ayrıca Sen antalya da yaşıyordun değil mi?
Acaba sende 100uf 35v Low Esr kondansatör bulunur mu? 1 tane eksik bulamıyorum  ;D
Ben 10 adet istetmiştim.
Geldiği zaman sana kalanları verebilirim. Hatta başka malzeme lazımsa onu da yaz. Ben ayarlamaya çalışırım.

gokrtl

Alıntı yapılan: H_SerhatY - 07 Ocak 2019, 21:47:13Ben 10 adet istetmiştim.
Geldiği zaman sana kalanları verebilirim. Hatta başka malzeme lazımsa onu da yaz. Ben ayarlamaya çalışırım.

Low Esr mi? Nerden istedin? Aliexpress te kendisi ucuz kargosu pahalı bende buldum da almadım?  :D  :D