Ana Menü

Lityum Bataryaların %25 ile %80 Arasında Şarj Edilmesi?

Başlatan cokomoko, 08 Haziran 2017, 02:49:39

Mr_YAMYAM

Konu çözümü ile ilgili son yanıtımdır.
İster %80 ile şarjı sınırlayın, isterseniz %60 ile sonuç tek bir şekilde test edilebilir.
Bu belirtmiş olduğunuz oranlar dahilinde pil içerisindeki donanım şarjı kesiyorsa ilk etap tamam demektir...
Akabinde cihaza ertesi gün enerji verdiğinizde PİL ŞARJ OLUYOR ibaresi görülüyorsa veya cihazdaki ŞARJ OLMA IŞIĞI yanıyorsa...
Piliniz güvende değil demektir.
Ertesi gün cihaza elektrik verdiğinizde pil şarj olmuyor veya PİL DOLU ibaresi görünüyorsa piller CYCLE ömrü korumasına karşı etkili ve geçerlidir.
Pillerin şarj kontrolünü donanımlar yapar. Bu donanımların genel mantığı bir anahtardır. Anahtarlama işini (Pillerin gerilimini kesme veya verme) yazılımla yapamazsınız. Yazılımla sadece bu donanımlar kontrol edilebilirler.

seron

Sen gülmeye devam et adamım :D
Konuyu dağıtmak istemiyorum ama kısaca yazayım.
Açıkkaynak bazı programların içinde virüse rastladığımı daha evvel söylemiştim.(Hala söylüyorum)
Yapıtğım araştırmalarda daha fazlasının içinde virüs buldum. Bunun virüs olduğundan neden eminim?
Vakti zamanında bu virüsü (aslında truva atı) Avira ile Avast, hatta NOD32 buluyordu. Ama işe bak ki artık bulmuyorlar.
Bundan kısa süre evvel yaptığım bir testte, VLC playerin daha sağ tıklandığı anda Avastı devredışı bıraktığını farkettim.
Kaldırıp Aviranın eski 2014 veya 2015 sürümü idi net hatırlamıyorum onu kurdum.
Kurar kurmaz VLCyi sildi. Programlar arşivimdeki Gimp'in yeni sürümünü, Filezillayı, Freefilesynci, Kmplayeri, hep sildi ve içinde bulduğu virüs ile VLC nin içindeki virüs aynı idi. (Dikkat et bunlar hep açıkkaynak yazılım.)Gel zaman git zaman derinlemesine bir tarama daha yaptırdım. Bil bakalım neyin içinden çıktı: Kaspersky antivirüs free edition! :D
Şimdi aslında benim bilisayarımda bir virüs vardı da programlara bulaştı diye düşünebilirsin.
Eğer böyle düşünüyorsan, aviranın eski sürümünü bul kur. Dediğim programları da kendi resmi sayfalarından indir, kurmaya çalış bakalım ne oluyor...
Laf uzuyor.
Başka bir sitede programları açıp kurcalamayı seven, dil yaması yapan, virüs kolleksiyonu yapan bir arkadaşla tanıştım. durumu ona anlattım. Yanıt ekteki resimde.
Elbette her programda takip amaçlı birşeyler olabilir ama sorun şurada: bu açıkkaynak taraftarları genellikle "biz kusursuzuz bizde yamuk olmaz deyip de nasıl insanlara gizlice saldırıyor?Benim haberim yokken verilerimi çalıp para kazanıyorlar. Bu suçtur. Herkes yapıyor diye yapamazsın. Antivirüsümü kilitleyerek beni saldırılara karşı savunmasız kılamazsın. Daha sonraki sürüm antivirüsler bunu bulmuyor. Neden? Anlaşmış p....ler. :D Para herşeyi kolaylaştırır...

cokomoko

Bence ya sen bu açık kaynak şeyleri kendi sitesinden indirmedin ya da sende bir gariplik var. Ben de comodo kullanıyorum antivirüs olarak vlc falan da var bende. Bende neden bu virüs denen şeyleri bulmuyor? Avira da eskiden kullanmışlığım var ama o zamanlarda öyle şeylere rastlamadım. Avira'nın crackli olmadığını varsayıyorum ve kendi sitesinden indirdiğini varsayıyorum.
Şimdi gelelim virüs sorununa? Mesela şu an vlc üzerinden gidelim, bana göre en iyi virüs bulan site virüstotal. Çünkü avira da dahil birçok antivirüs tabanında sorgulama yapıyor ve sonucu bize gösteriyor. Şu an son sürüm vlc indirdim kendi sitesinden yani şuradan
http://www.videolan.org/vlc/download-windows.tr.html
http://ftp.linux.org.tr/videolan/vlc/2.2.6/win64/vlc-2.2.6-win64.exe

Şimdi virüstotalde taratıyorum, kendi indirdiğim dosyayı.
Sonuç:

Daha nasıl taratalım?
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................

seron

cokomoko,
Hem konu kaynıyor, hem de bazı şeyleri doğru sorgulayamıyorsun.
Bunları başka bir zaman başka bir başlıkta tartışırız.

cokomoko

Alıntı yapılan: seron - 09 Haziran 2017, 23:25:09cokomoko,
Hem konu kaynıyor, hem de bazı şeyleri doğru sorgulayamıyorsun.
Bunları başka bir zaman başka bir başlıkta tartışırız.

Bana göre bu pil konusu çözüldü. İstediğin başlıktan devam edelim, bu konuda tartışmaya açığım. Ne de olsa kaynak açık, kod bilgin varsa aç bak, incele geri dönüş yap.
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................