Yakıt tasarruf cihazı / Suyla çalışan araba olayı

Başlatan sibernetik, 24 Eylül 2010, 00:32:54

tornado

hocam bu lavabo açıcıyı ne kadar kullanıyorsunuz 1 lt saf suya 250gr kuru lavabo açıcı karıştırdım hala akımı2A in üzerine çıkaramadım lavabo açıcının üzerinde %100 sodyum hidroksit yazıyor birde sıvı olan vardı ondada kostik içerir yazıyordu onu almadım kostik bir asit türüdür elektrotları çabuk aşındırır diye sizin kullandığınız malzemenin markasını yazarmısınız

ozantavsan

+n-n+ şeklinde bağlantıda sıvı sodyum hidroksiti 1 kapak koyup akımı ölçüyordum ,her kapakta akım artıyordu.Fazla kaçırırsam akım çok artıyordu.

+nnn- şekline çevirince şişenin yarısını boşaltmama rağmen akım 4,5 amperde kaldı.

Lavabo açıcı bittiğinden bugün markette aynısını alayım dedim.Kalmamış ,sıvı olan hiç yok.Hep kuru vardı ,almadım.

Kuruyu alırsakta bir kap içinde iyice karıştırmamız gerek sanırım.Ekleyip akımı ölçmek grerk.
Sıvı olanı doğrudan sisteme karıştırınca dibe çöküyor karışamıyor.

Tam olark 1 litreye ne kadar kullandığımı bilemiyorum.Okuduğum yazılarda 1 litreye 1 kapak yazıyordu ama akım düşük kalıyor.

Sanırım sistemi önce +nnnnn- olarak yapıp denemeli.Sıvı karışım miktarını not almalı.
Sonra +nnnnn-nnnnn+ şeklinde denemek gerek.

250 gram kuruyu su ile iyice karıştırıp tam karışım olunca sisteme vermeyi dene.2 amperden fazlasını elde etmen gerekir.Karışım ilavesi sonrası sisteme tam karışması için sistemi bir süre çalıştır.

Olmadı yemek sodası ile deneme yap.En azından deneme açmaçlı olarak akımı gör gaz çıkışı gör.:Sodayıda iyice karışım yap.Gerekirse boşaltır , lavabo açıcı ile devam edersin.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

tornado

ne yaptıysam olmadı komle lavabo açıcı doldurdum nerdeyse 2A i geçmedi birde hücreyi söktüğümde komple kararmış olarak çıkıyor suyun gaz ile devirdaimi hiç olmuyor ben hortumları 6mm lik kullandım ondan mıdır nedir
yan yana +nnnnnn- olarak yaptım ama yok saf su kullandım hafile
\'\'ozan hocam verdiğin linki google a tercüme ettirdim bu plakalar arasında 3mm lik ters köşeli delikler var diyor ama resimde gözükmüyor denmekte sen o delikleri deldin mi o delikler plakalar arası sıvı seviyesini ayarlamaktaymış doğrumudur
 bu arada kuru hücre işi daha mantıklı olunca elimde 16.5tl ye mal olan plastik yaş hücre kutusu kaldı   :(
http://2hho.com/hho_plans.htm\'\'
burada sorduğum o delikleri siz deldiniz mi
son olarak komple dağıtıp 5 hücreli sulu tip yaptım sabah deneyecem sonuç nasıl olacak bakalım

sibernetik

Kullanılan su distile edilmiş olmalı diyor.Saf su yani.
Bende Sodyum hidroksit vardı elektrolit olarak ve açıkcası ben de pek verim elde edemedim.
Kullanılan çelik kaliteli olmazsa ve su distile edilmemiş olmazsa kararma olayı kaçınılmaz.

Yine geçen başka bir deney yaptım,bana çok garip geldi ama musluk suyu üzerinden 2 amper kadar bir akım geçirirken,saf su üzerinden 10 ampere kadar akım geçti.Çok şaşırdım.Gerçi sonradan deneye devam etme fırsatım olmadı ama Tornado\'nun problemine dönersek,saf su ve kullanılan çelik belirleyici olabilir.Kullanılan su iletkenliği değiştirebilir diyorum.
Çelikler kaliteli olmalı ki suyla reaksiyona girmesin.
Birde bu nötral plaka kullanma olayının pek verim artırdığına inanmıyorum açıkcası.Kuru hücre kullanmak daha mantıklı gibi sanki.
Tabi bol bol deneme yapmak lazım.
Selamlar saygılar.

erhan27

arkadaşlar 316 çelik boru veya levha bulamamak bu konuyla ilgilene çoğu arkadaşın çektiği bir sıkıntı. aynı sıkıntıyı bende çekiyorum. kullandığım bakır, demir ve çelik halatlar (bisiklet fren teli) hepsi okijen tarafından yakıldı yıkıldı:)))

son bir arayış içindeyken elime gelen  tv üstü  tv anteninin aliminyum plakaları nı deneyeim dedim. plakalar çok uzun süre oksitlenmeden iş gördü yalnız üzerinde ki matlık biraz arttı suda herhangi bir kararma ve elektrolizde bir azalma da göremedim. 2 gün boyunca çalıştırdım. aliminyum bir sıkıntı çıkarmadı. yalnız kullandığım su çok fazla kireçli olduğundan su jel haline dönüştü.

wikipedia da bulduğum kaynağa göre
\"Alüminyum,yumuşak ve hafif bir metal olup mat gümüşümsü renktedir. Bu renk, havaya maruz kaldığında üzerinde oluşan ince oksit tabakasından ileri gelir\"

\"Alüminyum ilk keşfedildiği yıllarda cevherinden ayrıştırılması çok zor olan bir metal idi. Alüminyum rafine edilmesi en zor metallerden biridir. Bunun nedeni, çok hızlı oksitlenmesi, oluşan bu oksit tabakasının çok kararlı oluşu ve demirdeki pasın aksine yüzeyden sıyrılmayışıdır.\"

yani bundan şu sonucu çıkarmış oldumm aliminyum doğada oksitli halde bulunuyor ve bu iletkenliğine herhangi bir zarar vermiyor.

merakını gidermek isteyan arkadaşlar ucuz ve kolay bulunabilen aliminyumu testlerinde bir alternatif olarak kullanıp görüşlerini burda paylaşabilirlerse sevinirim..
herkese iyi çalışmalar.

tornado

hocam kuru hücrede n olarak ifade ettiğimiz akım verilmeyen plakalara diğer normal kuru hücrelerde akım veriliyormu bu suyun devir daimini sağlamak için nasıl bir teknik kullanılıyor linklerden anladığım kadarıyla bütün plakalar aynı noktadan deliniyor ortadaki boş plakaların alt köşelerinden sıvı seviyesini dengelemek için küçük delikler deliniyor hücre dik duruyor enerji verilince gazla beraber su devirdaim ediyor ben bunları yapmama rağmen neden devir daim olayı gerçekleşmedi vede akımı bir türlü2A in üzerine çıkaramadım nerdeyse komple sodyum hidroksit doldurdum yinede akım artışı olmuyor ayrıca sodyum hidrosit miktarını artırdıkça hücrelerdeki plakalar daha çabuk kararıyor
bence hücrenin çektiği akımın artmaması boş plaka kullanımından oluyor vede bu pek bir fayda sağlamıyor aynı şekilde suyun ısınmamasının nedenide bu vede plakaların kararması tamamen sodyum hidroksitin çok fazla kullanılmasından
kuru hücreleri eğer kendi kendisine devir daim yaptırabilirsem boş plakasız kuru hücre yapacağım
yada yaş hücre yapıp suyu bir depolama kabı gibi bir yerde bulundurup gerekirse yani aşırı ısınma olursa ufak arabaların kalorifer peteğinden geçirerek soğutma sistemli bir yaş hücre yapacağım
şu an bir yaş hücre yaptım fakat akımı ve gaz çıkışını artırmayı başaramadım 600gr lık 3 şişe lavabo açıcıyı 8lt suya kattım ama akım yine 2A artmıyor
ben şu ana kadar yaptığım denemelere dayanarak arda arda dizilmişyani+-+-+-+- şeklindeki sistemin verdiği gazı veren fakat onun kadar ısınan bir sistem kuramadım ben çalışmalarıma bu şekilde devam edeceğim ,
saygılar

ozantavsan

Merhaba  8 litre su çok fazla.ben en son sıvı kabını por çöz şişesinden yaptım.Alsa alsa 2 litre alır.

Palakar şu şekilde olacak.

1             2             3           4          5         6           7
    +12V        boşta       boşta     boşta    boşta    boşta       - (eksi uç bağlanacak)

her plaka aynı noktadan delinecek.Plakalar bir araya getirildiğinde bir delikten bakınca karşıyı göreceksin.Plakalar arası 3 milimetre conta kullanılacak.3 milimetre plaka arası boşluk 10 Ampere kadar deniyor.10 ile 40 amper arası 5mm ile 8 milimetre arası tavsiye ediliyor.bu şekilde elektroliz maddesi kullanmasanız bile sıvı bir miktar gaz verecek ve sıvı seviyesi hareket edecektir.Sonra elektroliz maddesini azar azar katıp devir daimi bekleyin.devir daim oldukça madde karışımı daha iyi olacaktır.Akımı ölçüp gözlersiniz.:Dikkat ederseniz 1. plakaya 12 volt + verdik.7. plakaya eksi verdik.Aradakilere voltaj vermiyoruz.Ölçü aletini 20 volt konumuna alın , 1. ve 2. hücreye probları değdirin 2 volt okumalısınız.2. ve 3. hücreye dokundurun 2 volt ölçülmeli.1 ve 3. plakaya değdirin 4 volt okumalısınız.1. plakadan 7. plakaya kadar 2 voltluk ölçümlerle toplam 12 volt.
HHO elektroliz için 2 volt ideal ,fazla voltaj ısı ile kayboluyor.Her plaka arası 2 volt vermiş oluyoruz , voltaj boştaki plakalarla bölünmüş oluyor.Böylece sıvı daha az ısınıyor ,maximum verim veriyor.Çıkan gaz miktarı her ne kadar akım ile arttırılabiliyorsada bunun yanında şuda yapılabilir.2 adet hücre.7 plakalı 2 ayrı hücre , aynı sıvı kabından beslemeli ,gaz çıkışları birleştirilmiş.
her hücre 7 amper çekse x2 =14 amper =2 kat gaz çıkışı.Daha az ısınan hücreler.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

tornado

hocam bir resim ekliyorum bir bakarmısınız bu resim de su girişi altta su çıkışı ve gaz çıkışı üstte bunu bir deneyeyim,
bu akşam geç oldu yarın dener sonuçları yazarım

tuncay1273

hocam bu resimde bir yanlışlık var , gaz çıkışının yukarıdaki su deposuna bağlantı yeri su seviyesinin üzerinde olmalı.  bu resimdeki şekilde devirdaim olmaz, yani su-gaz karışımı depodaki suyun üstüden giriş yapmalı. doğrusunu gönderdim.

tornado

yeni bir sulu hücre yaptım 30A ve civarında akım çekmesine karşın arabama taktım denedim yakıt ve çekişte hiç ir olumlu gelişme olmadı 5tl lik gazla 35km yol yaptım bitti sistemi devreye aldım 5tl lik gaz daha aldım 35.km de o da bitti
şarj dinamosundan fazla akım çektiği için motora fazladan yük verip yakıtta ve çekişte değişiklik yaratmadığını düşünüyorum kuru hücreyi tekrar deneyeceğim veya yüksek frekansla su moleküllerinin daha hızlı  parçalamaya çalışacağım
veya benim araba çok noktadan enjeksiyonlu ve ecu denen elektronik kontrollü motorlu bu yüzden belki değişiklik olmamıştır diye düşünüyorum
keşke şahin şimdi elime geçse

tornado

bu arada elektrolit olarak karbonat kullanmak en mantıklısı hem ucuz hemde tehlikesiz sodyum hidroksit elime değince elim tahriş oluyordu karbonatta hiç bişey olmuyor

omerkaya1981

herkes 316l çelik levha arıyor krom levha kullanın her yerde var.ben denemelerde krom kullanıyorum metal de bir aşınma yada bir renk değişikliği olmuyor hep parlak kalıyor.ayrıca alimünyum potasyum hidroksitle reaksiyona girip hidrojen üretimi yapar fakat aliminyum reaksiyon esnasında aliminyum oksit çözelti olarak dibine çöker ben bunu bir cam gazoz şişesinde denedim ağzına balon taktım şişenin içinde su ve potasyum hidroksit ve küçük küçük kestiğim aliminyum parçaları vardı aliminyumlar bir süre sonra eridi balonda şişdi ağzını bağlayıp iple uzatınca balon uçuyordu saf hidrojen olduğu için havadan hafif havada asılı kalıyordu.

omerkaya1981

madem ki her hücre 2 volt vermek gerekiyor bizde 1 adet 555 devrede pwm modulasyon tekniğinde bir devre yapalım ölçü aletiyle ölçelim 2 volt olarak ayarlıyalım.30 lu kuru petek sisteminde +-+-+-+- şeklinde yapalım - uçların hepsi ortak olsun + lar ise her plakaya bir mosfet bağlayalım g uçlarını birleştirip 555 çıkışına bağlayalım 555 entegreden pot ile pwm ayarı değişince mosfetlerin hepsi aynı anda kare dalgalar değiştiği için plakalara eşit voltaj uygulanır ve devremiz 30 amper çekiyorsa 30 tane mosfet adet başına 1 a çektiği için fazla ısı olmaz yük çünkü bölünüyor.2. pot ilede frekansını değiştirelim arabada gaz verince gaz teline mekanik parçalarla bağlantı yapalım böylece aracın rölantideki çalışmasıyla yürümesi anında üretim farklı olur.30 adet mosfet 75 kuruştan 22.5 tl mosfetler yapar 555 li devre de 2,5 tl tutsa 25 tl ye kartı yapılabilir.25tlde plakalar tutsa 50tlye sistem kurulabilir.

fatih

merhabalar konuyu görünce siteye üye oldum çalışmalarınız çok güzel gerçekten. bende yapmaya karar verdim çalışmalara başlıcam ilk fırsatta inşallah elektronik tarafından fazla anlamıyorum mekaniğini yaparım elektronik devresini yardımlarınızla hallederim inşallah benim bir sorum olacak bu sistem sadece benzinli motorlar içinmi dizel motorada uygulana bilirmi?

SERKAN CANDAN

Merhaba,

İlk altı sayfanın tamamını okudum gecenin bu saatinde.. Bilimkurgu belgeseli tadında zaman geçirdim diyebilirim. Paylaşım yapan herkese teşekür ediyorum.

Konuya bir yıl gibi bir süredir yazılıp çiziliyor sanırım. Çok uzun bir zaman. Aslında benim buraya yorum yazmamın sebebi, bişeyler başarmak için bir arada bir çalışma yürütmeye başlayabildiğinizi öğrenmek istemem. Umarım böyle bişey vardır.

Zeka herkeste vardır. Bunu kullanan insanlara hep saygı duymuşumdur. Hedefinize ulaşmanız dileğiyle, kolay gelsin..

He bu arada size bir tüyo vereyim. Kimse yanlış anlamasın zira bu da benim bakış açımdır;

Hedefe yanlış yerden baktığınızı düşünüyorum. Ana hedef canlı yada cansız varlıkları ucuz maliyetle nakliye etmek sanırım. Bunun tek yolu hidrojenle dört tekerleği çevirmek midir? Tamam başlangıç noktası iyi seçilmiş. İlk önce hidrojeni terbiye edelim de ondan sonra ne yapacağımıza karar veririz diyip fazla gezevelik yapmayayım ben. =)

Allah\'a emanet olun kolay gelsin...

sibernetik

SERKAN CANDAN arkadaşım bir kaç link ekleyeyim.Sen hedefe ne taraftan bakarsan bak.Bilimkurgu tadında ya da elin oğlunun araştırmacı meraklı penceresinden  bak.Dünyada neler dönüyor.İnsanlar sadece hidrojen üzerine mi projeler geliştirmişler bi incele istersen.

Ben ne demek istediğini anlayamadım açıkcası.Daha önce de birkaç eleştiri geldi değişik türde.Doğru ya da yanlış bilemeyeceğim.

Biz birşeyler yapıyoruz,uğraşıyoruz paylaşıyoruz.Dünyada ise elin oğlu artık çığırından çıkmış durumda.Patent üstüne patentler alıyorlar,habire birşeyler geliştiriyorlar.

Bu linklerdeki pek çok konuyu,buluşu vaktim oldukça inceledim,bir göz gezdirdim.
Yine bir zaman para durumları olursa,Küçük te olsa bir Perendev motoru yapmayı düşünüyorum.
Yine burda forum üyelerimizden Acar kaptan Bedini motorunu yaptı kendi evinde,laboratuvar ortamında.
İnsanlar araştırıyor,geliştiriyor,buluyorlar.Bizede \"Yaw  elin oğlu neler yapmış,ne güzel düşünmüş,nasılda akıl etmiş  \"demek düşüyor.

Lafı uzatmayayım.

Linkler:

http://www.panaceauniversity.org/courses.htm

http://peswiki.com/index.php/Main_Page

Linkler ve örnekler çok.Hatta Türkiyeden Muammer YILDIZ isimli emekli bir polis ( ya da komiser)  mucitimizin  buluşu da bu sayfalarda gezinirken karşıma çıkmıştı.Adam uzun bir zaman uğraşıp,ilk hareket verildikten sonra sürekli enerji üreten bir makine yapmıştı.

Linkleri bir inceleyin derim arkadaşlar.İlginizi çeken birşeyler olabilir.

Selamlar,saygılar.

tuncay1273

ya arkadaş bu 316 L çelik pilakalar ne kadar pahalıymiş. sanayide sordum 1mx2m ebadında 0.70 lik plakaya 130 tl diyor. parça satmıyormuş plakayı komple almalıymışım .neyse araştırmaya devam ediyorum  >:(

tornado

merhaba şu video yu bir izlermisiniz manyak bişey eğer hızı gibi gücüde varsa mükemmel ve dünyanın en temiz enerji kaynağı bu eğer bu sistem gerçekse geriye kalan herşey hikaye kalır bunun yan ında

http://www.youtube.com/watch?v=HINvta7bnXg&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=HINvta7bnXg&NR=1

ozantavsan

Elektiriksiz , Çelik Plakasız Hidrojen Çalışmam

Mesajgönderen ozantavsan » 25 May 2011, 17:10
Bugün çelik plakaları ,güç kaynağını bir kenara attım.
Aldım elime 1,5 litre kola şişesini , koydum içine lavabo açıcı (Naoh ,Sodyum Hidroksit),Söktüm elektronik devrelerdeki aliminyum soğutucuları.Attım kola şişesine.Hortumla çıkan gazı , metal kaba verdim ,içi su dolu.Metalin üst kısmına 3 delik açtım çok ufak ,ortası biraz geniş.Metal kutuda yağlı kontak sprey şişesi.
Çaktım çakmağı ,seyir eyledim.

Araçtada kullanılır bence elektirşey yok , sokaktan topla metal kola şişelerini ez ayağınla ,at kabın içine.
Yalnız reaksiyon başladımı durmuyor öyle kapatayım falan yok.Aliminyumu çıkarırsanız duru ancak.
Hidrojen yanında ,aliminyum hidroksitte çıkıyor sanırım ,zararı varmı araştırıyorum.

Ama ne güzel yanıyor ,mübarek. Saatlerce devam etti reaksiyon ,aliminyum azaldığında reaksiyon ve çıkan gaz azalıyor.Reaksiyon arttıkça sıvı ısınıyor daha çok gaz çıkışı oluşuyor.

İşte çektiğim vidyo ,,,

http://www.youtube.com/watch?v=PUew9_Wvxbk

http://www.youtube.com/watch?v=PUew9_Wvxbk
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

sibernetik

tornado konu fazla dağılıyor gibi olmasın ama bu bir Perendev motoru.Adamlar  bu sistemi geliştirip 30-40 Kilowatt gücünde büyük sistemler yapmışlar ve uçuk rakamlardan satıyorlardı internet üzerinde.

Gerçi yaptıkları makinede kalorifer kazanı kadar büyük bir makine.Üretilen güçte şaka değil hani ve böyle bir sistemi alıp bir kere 5-6 katlı bir apartmana kurup bir daha dışardan hiçbir enerji almamak var.Harika bir olay bence.