Yakıt tasarruf cihazı / Suyla çalışan araba olayı

Başlatan sibernetik, 24 Eylül 2010, 00:32:54

mustafasadoglu

Alıntı yapılan: merakliadam - 14 Ocak 2016, 21:23:308 amper 1,3 motor  için çok. siz birde 4 amperde deneyin. fazla akımdan dolayı oluyor.
okey yarın 4 amperle deneyeceğim... teşekkürler

çakibombistik

benim okul projem var elektiroliz yoluyl ayakıt tasarrufu fakat tek sıkıntı amperi düşürmek aküden direk gelen amperi elektroliz cihazım çok çekiyo  1,5 ampere nasıl sabitlerim yardım

merakliadam

çakibombistik

elektiroliz yavaşlaya bilir 20cc hidrojen gelmesi lazım

merakliadam

20 cc gerçekten az. tahminim su içerisne daldırılmış sistem yapıyorsun.o zaman şöyle yap. en azından şaşal su kullan. çözeltiyi -istersen karbonat,sirke vs kullanabilirsin- azar azar ilave ederek istediğin akım seviyesine gelinceye kadar bekleyerek yap. 1,5 amperde pek az değilmi ama. çok az bir gaz çıkar.
sana şunu buldum ;D
http://www.sanalpazar.com/pwm-dc-motor-hiz-kontrol-devresi-5v-25v-15a/i-59068390
bununla ödevini daha kullanışlı yapabilirsin.

arkadaşlar turkiyedeki değişik satış  sitelerinde hho için gerekli pwm i bulabilirsiniz.

çakibombistik

Kimyacı potasyum hidroksit verdi en iyi oluyo tepkimeye girmiyo bide çelige zararı olmuyo  ben bu işle 9 yıldır ugraşan eko max 'ı üreten adamla konuştum adamlar bi beyin yapmışlar otomatik suyu tamamlıyo amperi ayarlıyo abi bana dedi abim 1,5 amperi geçmeyecek felan dedi hatta beni tanıştıranda kimya hocamdı bu adamlara kimyasal madde satıyomuş felan abinin dedigine göre saniyede 20cc yetiyomuş daha fazlası motoru boguyomuş dedide dogru ben denedim fazla gaz verince motor boguluyo
yardım etmeye çalıştıgın içi teşekkürler dostum. ;D

merakliadam

çakibombistik sen okul deneyindemi  kullanacaksın arabadamı.

birde sn de 20 cc , dakikaada 600 cc eder. 

WILD_TURK

Alıntı yapılan: mustafasadoglu - 14 Ocak 2016, 08:08:54yakıtı düşüşünü görmüş olmanız güzel... darısı başıma :) gaz çıkışını görmesem cihaz çalışmıyor dicem. Ben +- hi fark algılayamadım ne yazıkki... bu hafta sonu depo biter...  bakalım ne olacak?
4 amperde kullandığınız ürün saf H mı HHO cihazımı?

+- yani aşagı yukarı motor durumu demek istedim :)
Hucre saf H degil aracda tavsiye etmem de. Saf H yi kaynak lehimleme vs de kullanmak daha mantikli. H ne kadar yuksek patlama yanma gucune sahip.olsada yine de oksijensiz tam yanma saglanamaz diye dusunuyorum. Hava filtresi var diceksiniz tabi ama bunun icin yeni hava ve lpg ayari gerektirecek eE bu sefer benzinde kullanmak.isterseniz yine hava ayari yaptirmaniz gerekecek. Bence arac icin en ideali HHO hucreler. Teşekkurler :)

oktay

Sanalpazar da ki pwm devresi gayet güzel iş görür üzerindeki mosfet sayısını artırın soğutucu bağlayın tamam saniyede 20 ml dakikada 1200ml olur ben 13.5 V 1A de 70 ml gaz alabilmiştim yani 14A de 1000 ml
 1.5 A de 100 ml civarı veriyorlar demekki

mustafasadoglu

Alıntı yapılan: WILD_TURK - 15 Ocak 2016, 14:05:26+- yani aşagı yukarı motor durumu demek istedim :)
Hucre saf H degil aracda tavsiye etmem de. Saf H yi kaynak lehimleme vs de kullanmak daha mantikli. H ne kadar yuksek patlama yanma gucune sahip.olsada yine de oksijensiz tam yanma saglanamaz diye dusunuyorum. Hava filtresi var diceksiniz tabi ama bunun icin yeni hava ve lpg ayari gerektirecek eE bu sefer benzinde kullanmak.isterseniz yine hava ayari yaptirmaniz gerekecek. Bence arac icin en ideali HHO hucreler. Teşekkurler :)
sağolun 4 amperde deniyorum... 1 haftaya kalmaz depom biter... sonuçları yazarım....
teşekkürler...

Ahmet kacmaz 1992

Hho yu aracima bagladim ilk calismalarda daha rahat calisacagini dusunuyordum ama tam tersi oldu .s hho acik 15 sn bekleyip marsa bas 5 sn de calisiyor hho kapali olsun yarim saniyede calisiyor hho nun bu yondeki etkisi nedir ? Mars la aku ile hicbir alakasi yok.

mustafasadoglu

ilginç gerçekten...
HHO alternatör çıkışına bağlıysa etkilememesi lazım...
ancak kontağa bağlıysa o zaman HHO nun çektiği akımdan dolayı marşa yetecek akım gelmiyor olabilir...
birde kıştayız malum... aküler artık daha zayıf...

merakliadam

Arkadaşlar bu bilgilerin kaynağı şu site
https://www.greensource.ca/hydrogen-hho-information-facts/

motor hacmine göre verilmesi gereken hho miktarları
kaç amperde kaç litre alınması gerekir
ve motor hacmi ile amper dengesi
hatta betelguzun vermiş olduğu bir formul vardı oda burda şöyle geçiyor

Amps = Engine Size (Litres) x 2.5
yani hho hücresini motoruna göre en fazla kaç amperde çalıştırman gerekiyor
yani 1,3 motor için  1,3*2,5:3,25 amper çıkıyor . bu şekilde hho üretirken motoro yük binmemesi için amper dengesini bu şekilde hesaplanabilir diyor.

[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=RZN2[/img]

[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=3CAK[/img]

[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=7DNF[/img]

oktay

Ahmet bey üretiminiz 15 sn de ne kadar fazla bir üretim varsa boğulma olabilir yoğun hho gidiyorsa motora tepme yapıyordur içindeki hho bitene kadar çalışmama bundan olabilir 

Ahmet kacmaz 1992

Arac dizel de patlama gerceklesemiyor ama hidrojenin rahatlatacagini saniyordum cok ta olsa rahatlatmasi lazim deilmi gerci hertaraf yakit oluyor hava olmayinca yanamiyor tmm sanirim bundan :)

mustafasadoglu

"merakliadam" bu tablodaki değerler ne kadar kesindir bilmiyorum...
ben tr de satış yapan birinin sitesindeki hesaplama tablosundan baktığımda 1.3 motor için 0,4524 lt/dakika hidrojen gerektiği hesaplama sonucunda çıkıyordu...
sizin tabloda ise bu değer 0.21lt/dakika...
herhalde bu işte en doğru değer deneme yanılma ile bulunacak...
ama anladığım sonuç şu: elektroliz cihazı ne kadar 25 amper ile işlem yapabilsede 1.3 araç için gereken değer cihaza göre değişmekle beraber 3A ile 8 Amper aralığında gerçekleşiyor...

merakliadam

sn mustafa bey ben mesajda düzeltme yaptım . tekrar bakabilirsiniz

mustafasadoglu

"meraklıadam" bilgilendirmen için teşekkürler...
bu arada araçta neden hiç farklılık elde edemediğimizi çözdüm galiba...
biz gaz girişini motora giden hava borusu ile motordan gelen yağ buharına "T " ekleyerek vermiştik...
ancak bugün gaz emiliyormu diye kontrol ettiğimizde çok ilginç bir sonuçla karşılaştık: bizim gaz verdiğimiz yerden motora doğru değil, yağ buharı tarafına doğru güçlü bir emiş vardı...
bugün motora 5 cm kala bir delik deldik ve hidrojeni oradan gönderdik... bakalım ne olacak? değişiklik elde edebilecekmiyiz?
bir hafta sonra yeni değerlendirmeyi paylaşacağım...

merakliadam

EFSABURAK

önceki  sayfalarda belirttiğiniz ekomax firması, hho yu motorun emme manifoldunu delerek 4 noktadan veriyor, kendileriyle bizzat görüştüm, emme manifoldunda vakum çok yüksek olduğu için gazın tamamı yanma odasına gidiyor ve neticede düşük miktardaki üretimler bile tasarruf yaptırıyor, diyor kendileri... ama genel olarak gördüğümüz montaj şekli, hava filtresinden sonra gaz kelebeği yakınına gazın verilmesi şeklidir. ben bu günlerde bu farkı anlamak için denemeler yapıyorum, şu anda emme manifoldunu delmeden, gaz kelebeği arkasına enjektör ignesiyle ulaşmaya çalışıyorum, benim denemelere benzer bir çalışması olan arkadaş varsa tecrübelerini paylaşırsa iyi olur  teşekkürler.