Yakıt tasarruf cihazı / Suyla çalışan araba olayı

Başlatan sibernetik, 24 Eylül 2010, 00:32:54

merakliadam

sn efsaburak 4 noktadan delme olayı nasıl tam anlayamdım. biraz daha açarmsınız. normalde 1 delik yetmiyormu? ???

EFSABURAK

emme manifoldu önce tek bir hat halinde devam ederken, yanma odasına yaklaştığı bir yerde 4 kola ayrılıyor, yanı her piston başına bir giriş olacak şekilde. bahsettiğim firmayla görüştüğümde bu her girişe küçük bir delikle gazı 4 ayrı noktadan verdiklerini ve gazın hiçbir kayba uğramadan yanma odasına ulaştığını böylece düşük amper ve düşük miktar gaz ile tasarruf sağladıklarını, ayrıca saf hidrojen üretimine de gerek olmadığını iddia ettiler, tabi bu onların görüşü, ben en azından gaz kelebeğinin gerisinde derinlerde bir noktadan hho yu vererek deneme yapacam, bir sonuç alırsam paylaşırım burada...

merakliadam

sonuçlarını bekliyoruz efsaburak. peki bu şekilde montaj yapan arkadaşlar varmı acaba.emme manifoldunun 4 kolundan delipte montajlayan. diğer bilinen şekilde olunca kayıpmı oluyor. millet lpg de 4 delikten kaçıyor. hidrojende nasıl 4 delik açtırıyor ???  :o

oktay

Benim araba önceden k-jet yakıt sistemli miş , silindir kapağında 4 tane delik var bende rekor vs yaparak hho yu buradan veriyorum emme kuvveti 8 -10 psı kadar oluyor bende hava kısma aparatı ile vakum gücünü ne üretiyorsam ona göre ayarlıyorum.     

Ahmet kacmaz 1992

25 plakali 10 amper de denedigim hho hucresi 1 lt ile ayni yolu sabit gazda hic bir fark elde edemedim daha iyisi icin cabalayaciz ins bilgi paylasimina acigim :)

merakliadam

nasıl bir dizilimi var plakanın.
araç 12 volt ise 13 plakalı paralel bağlı olması yeterli
+NNNNN-NNNNN+ gibi
çalışma amperinide 6 yap.

birgitay

Arkjadaşlar bu konuyu baştan biraz okudum , sonlarada doğru baktım Biraz göz gezdirdim . Ancak tam döküman olarak bilgi toplayamadım. Zira Elektronik kısımıını bitirdim Video'da yaptım. Şimdi İdeal Hidrojen Gazının , Çıkması için Rezonans Frekansı nedir? Mesela devremde 8khz bir osilatör .... 70 Amper'e kadar akım basabiliyor devre...... Şimdi birde 306l Çelik kullanılıyor. Kaç mm ?  Vede bu plakaları Laser'demi kestirdiiniz. Aradaki Oring'leride bizmi alıp keseceğiz.... Zira Tam anlamı ile sistem oturdumu ? Devremizi bitirdim .... https://www.youtube.com/watch?v=6y5HXgJSs24

Ahmet kacmaz 1992

Baglantimi -nnnnn+nnnnn-nnnnn+nnnnn- olarak yaptim amperi de dusureyim tekrar yazarim - kutup mu cok olmasi gerek + mi

merakliadam

devreniz hayırlı olsun sn birgitay. :)  anladığım kadarıyla akım kontrolu yapan devreyi yapmışsınız. bu devre ile bahsettiğiniz rezonanas frekansı olayı tam ilgili değil. şimdi  sıra kuru hücrede . :D  bir kuru hücre yapıp devrenizin akımı ne kadar  kontrol edebildiğini stabil çalışıp çalışmadığını  görmeniz lazım. ;)

birgitay

Alıntı yapılan: merakliadam - 10 Şubat 2016, 16:27:04devreniz hayırlı olsun sn birgitay. :)  anladığım kadarıyla akım kontrolu yapan devreyi yapmışsınız. bu devre ile bahsettiğiniz rezonanas frekansı olayı tam ilgili değil. şimdi  sıra kuru hücrede . :D  bir kuru hücre yapıp devrenizin akımı ne kadar  kontrol edebildiğini stabil çalışıp çalışmadığını  görmeniz lazım. ;)
Hücre yapısına göre , çıkan tepkiminin zaman vede ölçüsü tamamen nedir bilmiyorum. Çünkü en baştan okudum çok farklı temel ilkeler var. Ama şunu anladım ,  47'ci sayfada 13x13 metali kesip aralarına izalasyon yapacağız.... Peki akım çekme olayı ,  Bu düzenek suya deydiği zaman mı başlıyor ? Örneğin ben 50 amper bastırdım  ,  çabuk tepkime oldu vede çıkan gazı , pompa yardımı ile başka bir kabamı almam lazım.... Birde çıkan gazı başardık diyelim kombide kullanabilirmiyiz? Baya bir yabancıyım .

merakliadam

sn birgitay  kuru hücreden elde etiğiniz gazı kombide kullanabilmek için biraz biraz  ;)  ;)  ;) daha fazla gaz lazım.

mustafasadoglu

aslında kombi sorusu güzel bir soru...
bende özetle tekrar sormuş olayım...
SORU:
Aracım için almış olduğum; 12 Volt 20Amper de dakikada 2lt  hho üreten bir cihaz kombiye bağlanırsa ne kadar verimlilik elde eder... veya kombi normalde ne kadar lt. doğalgaza ihtiyaç duyar?
Teşekkürler

merakliadam

basit bir hesap yapalım
doğalgazın m3 1 tl civarı hadi düz hesap 2 tl diyelim.
bir m3 = 1000 litre
12 volt*20amper :240 watt enerji ile  2 litre hho elde ettiniz.
elektriğin kw sı 30 kuruş civarı.
240 watt esas alırsak 1kw tüketim ile 8 litre hho elde edebilirsiniz.hadi doğalgaza eşitlemek için  2 TL ye eşitlemek için
4 kw tüketelim
4 kw tüketim ile 32 litre hho elde ettiniz.
doğalgazda 2 tl ile 1000 litre doğalgazınız var.
4 kw 1,2 kuruş elektrik tüketimi ile 32 litre hho nuz var.
şu halde  1000 litre doğalgazın verdiği ısıl enerjiyi kaç litre hho dan elde edebilrisniz.
o miktarı hesapladık diyelim   ortaya çıkan bu gaz miktarını kaç kw ile elde edebiliriz. bunu hesablamak kolay
bu hesaba son zamlarıda eklemek gerekebilir.

diğer ihtimal ise doğalgazla karıştırmak durmunda nasıl olur. yani mix durumunda  tasarruf ettirirmi
öncelikle basınç olayı önem arz ediyor. doğalgazın basıncı ile hho nun basınc farklılığı.
ayrıca hho da geri tepmeden kaynaklanan güvenlik olayı var.
bunları aştıktan sonra bir deneme yapmak lazım.

mustafasadoglu

Merhabalar... aracıma taktığım HHO ilk başlarda hiç işe yaramamıştı... HHO yu hava filtresinin çıkışından sonra, yağ buharının dönüş hortumuna T ile bağlamıştım ve hiç bir faydası olmamıştı... HHO girişini motor un hemen yanından bir delik açarak gerçekleştirdik ve sonuç:
ARACIM ESKİDEN 300-310 KM GİDERKEN ŞİMDİ 343-352 KM GİTTİ.
ARTIK %15 CİVARINDA TASARRUF SAĞLAMAKTAYIM.
işe yaradığını görmek güzel...
Hidrojen sistemi yakıt tasarrufu sağlıyor....

merakliadam

sn mustafa doğlu  montaj resminizi paylaşabilrimsiniz. tam olarak gazı nereden verdiniz.

maho

Geçenlerde televizyonda çıktı , tamamen kombi ve ocağa uyarlanmış sistem yapmış merak edenlere ,

merakliadam

maho

Tesekkur ederim meraklı ,
Uzun sure kimse siteye yazmayinca , sonra bildirimler çıkmış nasıl çıktıysa , hiç bildirim gelmedi
Bu arada buharlaştırma ile uğraştım
Ama çok zor ayar cekmek yakıtı buhar yaptım eksoz ısısı ile
Rolantide uzun sure çalıştı sıkıntı yok sonra 4000 devirlere çıkınca belli bir sure sonra yetersiz kaldı , daha geliştirmek gerekir

Sonra dedim suyu buharlastirsam dedim motora su buharı ve patlama anında yüksek ısı ile melokulkere ayrilirmi extra güç ve enerji saglarmi havalar duzelsin bu yöntemi deneyecegim
Biliyorsun yanı su buharını yüksek ısı ile ayrıştırma ile ugrasacam
Olmazsa indüksiyon yöntemini deneyecegim
Şimdilik bu kadar
Herkese kolay gelsin

mustafasadoglu

Merhabalar... montaj resmi istemişsiniz.. en kısa zamanda çekip atarım...

merakliadam

sn maho gene değişik çalışmalar peşindesiniz anlaşılan. ;)  :)
ancak ısıyla suyun parçalanmasında benim aklıma takılan bir husus var. ::)  ???  ??? 
su belirli bir derecede - 2000 C idi galiba- atomlarına parçalanıyor .termal parçalanma oluyor. tamam.  hatta gerekli ısıyı güneşten alma sistemleri vs var.fakat  diyelim bu dereceyi elde ettik  suyu verdik. termal parçalanma ile su moleküllerine ayrıldı.  ama ORTAMDA ZATEN HİDROJENİN ALEV ALMASINA YETECEK IS OLDUĞU İÇİN OTOMATİKMAN TEKRAR  SUYA DÖNÜŞECEKTİR. YANİ TERMAL PARÇALANMADA ELDE EDİLEN  HİDROJEN OKSİJEN HEMEN KULLANILACAK ŞEKİLDE  DİZAYN EDİLEBİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.