0-50V, 0-10A Çıkış Ayarlı SMPS Projesi

Başlatan Kemal88, 15 Temmuz 2015, 23:47:47

toyer

lazer yazıcı kullan.    herhangi bir parlak (kuşe bir dergi sayfası falan olur beyaz yani temiz olmasına gerek yok.)

Kemal88

Yok lazer yazici kullaniyorum zaten ama kuse kagida toner duzgun yapismadi. Bugun bi daha deniyip sonucu yazarim.
"Ne kadar çok bilgi o kadar düşük ego, ne kadar az bilgi o kadar yüksek ego" Albert Einstein

Kemal88

Arkadaşlar yok olmuyor. Ne ütü ne laminasyon olacak iş değil. Laminasyon zaten olmuyor ütü de bugün denedim el işi ve kuşe kağıt ile olmuyor. Bırakın %95 i, %9.5 uğu bile geçmiyor. Toner dağılmaya başladı sıcaklıktan ama yine de geçmiyor. Çok az geçiyor. Ben pozitiv 20 ile yapıcam yoksa yok arkadaş ütü uğraşılcak şey değil. Benim zamanım kısıtlı oluyor zaten kimi zaman. Ütü ve laminasyon işinden caydım bi daha da yapmam.
"Ne kadar çok bilgi o kadar düşük ego, ne kadar az bilgi o kadar yüksek ego" Albert Einstein

Kemal88

Yine olmuyor, arkadaşlar laminasyon makinesinin ısısını yükselttim modifiye ederek yine de olmadı. Ütü de olmuyor. O kadar sinir oldum ki şu kısıtlı zamanda yapıyorum zaten. Yarın son bi yol kaldı laminasyon makinesinin termostatlarını yükseği ile değiştiricem. Şimdi geçici olarak plaket koymuştum alüminyum rezistans ile termostat arasına. Isı yükseldi fakat yetmedi. Yarın termostatları değiştiricem. O da olmazsa ben bırakıyorum. Yeteri kadar stresliyim zaten ekstra stresi kaldıramam.

Adnancoskun

Birde çıktınızı alıp düzgün fotokopi çeken bir yere götürün ve astetat kağıdına fotokopi cektirin ütü ile transfer etmeyi deneyin
Ben utu yöntemi ve elişi kağıdı ile yüzlerce devre çıkardım
Ve hatta parlak kağıda basılmış dergilerin sayfaları ile bile mükemmel çıkıyor, ütü sıcaklığını max yapıp sadece 30-40 saniye ütülüyorum, hiç bir sıkıntı olmuyor,
Hatta fotokopiyi kuşe kağıda çektirin bence sonuç elde edersiniz
Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.

Flatron

Kemal birde arkadaşlarının , yada esnaf komşuların  yazıcılarında  aynı tür kağıtlara  alınan herhangi bir imaj çıktılarını, bakıra basmayı denersen muhtemelen farklar ortaya çıkacaktır.

Kemal88

@Adnancoskun ,abi ben ütüden caydım ya. Valla denemediğim metod kalmadı. Yarın dediğim gibi termostatları değiştiricem laminasyon makinesinin. Oldu oldu, olmadı yatar bu iş. Bıktım valla ya. Hesap kitap işinin gözünü seveyim ya.

@Flatron , abi onu denedim farklı yerlerden çıktı aldım yok. Olmamakta diretti ben pes ettim. Sadece dediğim yolu denicem. O da olmazsa şimdilik bırakıyorum.

Flatron

Aslında o kadar emek verdiğin iş olmayınca adamın tepesinin tası atar o konuda haklısın.
Acaba, plaketin önceden üstüne normal kağıt koyup hafif ısıtma daha sonra çıkıtıyı  basma işine  geçmeyi denedinmi aralarında çok fark olabiliyor

Kemal88

Alıntı yapılan: Flatron - 05 Kasım 2015, 21:08:41Aslında o kadar emek verdiğin iş olmayınca adamın tepesinin tası atar o konuda haklısın.
Acaba, plaketin önceden üstüne normal kağıt koyup hafif ısıtma daha sonra çıkıtıyı  basma işine  geçmeyi denedinmi aralarında çok fark olabiliyor

Öle abi, yani hesabını kitabını yap bilmem nesini yap toneri aktarmada sorun yaşa. Daha devrelerin çalışacağı belli değil belki PCB tekrar yapılacak. Onuda denedim abi. Olmadı. Pozitiv 20 70 küsur TL ona da artık para vermek istemiyorum. O da olmazsa o spreyi alır naparım bilmiyorum. O yüzden artık nefret ettim. Üniversitede proje yaparken o zamanda hiçbir şekilde mavi transfer kağıdı haricindeki kağıtlarda sonuç alamamıştım. Şimdi de aynı.

Flatron

Positiv 20 ile ben hiç pcb çıkarmadım ama Pos20 ile çalışan üniversitedekilen projelerini yapan ,bazı imalatlarıda olan bir arkadaşla 1-2 ay önce mükemmel pcb leri görünce bunları nasıl yapıyorsun dedim
"Positif 20 ile yapıyorum UV lamba olarakda öyle özel lamba kullanmıyorum normal florasan kullanıyorum demişti aydingere çıktı alıyormuş .Positiv 20 nin sıkılacağı pcb nin fazla aydınlık olmayan bir ortamda 30-40 derece gibi açı ile durması tam dik olmaması her bölgesine homojen sıkılması biraz beklenilmesi gerekiyor .NaOH de bildiğin süt kostikdi sanırım.BIM mağazalarındaki lavabo açıcıları da onlardan olması lazım
örnek bir uygulama
https://www.youtube.com/watch?v=p2kFazl-aEE

Kemal88

Valla abi pozitiv 20 en son care olarak kullanicam ama eger o da olmazsa ben bi daha hayatta teoriden oteye gecmem gecemem.

serkan_48

Ben sorunun hala tonerde oldugunu dusunuyorum. Birkac yerde denemis olman dusundurucu ama yinede isi ile plakete en azindan %60 - 80 aktarmis olman lazim. Olmamasi tonerden kaynakli oldugunu dusunuyorum.

Kemal88

Alıntı yapılan: serkan_48 - 05 Kasım 2015, 21:53:38Ben sorunun hala tonerde oldugunu dusunuyorum. Birkac yerde denemis olman dusundurucu ama yinede isi ile plakete en azindan %60 - 80 aktarmis olman lazim. Olmamasi tonerden kaynakli oldugunu dusunuyorum.

Yok abi baska yerlerden de cikti aldim yok olmuyo. %60 nerde abi keske. Denicem metodlar laminasyon ve pozitiv 20 baska da denemem, caydim.

haylaz

Alıntı yapılan: Kemal88 - 05 Kasım 2015, 22:00:44Yok abi baska yerlerden de cikti aldim yok olmuyo. %60 nerde abi keske. Denicem metodlar laminasyon ve pozitiv 20 baska da denemem, caydim.
Ben elisi kagıdı kullanıyorum utuleme islemi bitti zaman soguk su dolu kaba atiyorum sonuc gayet iyi

Kemal88

Alıntı yapılan: haylaz - 05 Kasım 2015, 22:36:37Ben elisi kagıdı kullanıyorum utuleme islemi bitti zaman soguk su dolu kaba atiyorum sonuc gayet iyi

Yok dostum dogrudur yapiyosunuz da ben yapamiyorum olmuyo yani nefret ettim artik. Dedigim seyleri denicem artik onlar da olmazsa ben bu isten anlamiyorum dicem bitircem proje mroje isini.

yolcu27

Bence sorun utude her toner ve kağıt ile denemişsiniz olmamış. Değiştirmediğiniz bir isiticiniz kalmış laminasyon ve ütü yeterli gelmiyordur. Başka bir ütü bulabilirseniz birde onunla deneyin.

Kemal88

Alıntı yapılan: yolcu27 - 06 Kasım 2015, 10:26:11Bence sorun utude her toner ve kağıt ile denemişsiniz olmamış. Değiştirmediğiniz bir isiticiniz kalmış laminasyon ve ütü yeterli gelmiyordur. Başka bir ütü bulabilirseniz birde onunla deneyin.

Fakat utu de toner dagilmaya basladi sicaktan ama yine de gecmedi. Laminasyonu da son kez denicem. Pozitiv 20 en son care. Oldu oldu.

Flatron

Alıntı yapılan: Kemal88 - 06 Kasım 2015, 11:12:20Fakat utu de toner dagilmaya basladi sicaktan ama yine de gecmedi. Laminasyonu da son kez denicem. Pozitiv 20 en son care. Oldu oldu.
Kemal en iyi çıktının ,yada sonuçlarının fotoğrafı varmı?
HP laser jet 1102 de dergi sayfaları bile 20-30 sn lik  maximum sıcaklıkta ütüleme  ile bile idare eder sonuç verirken sende hiç olmaması çok ilginç

Kemal88

Alıntı yapılan: Flatron - 06 Kasım 2015, 11:36:13Kemal en iyi çıktının ,yada sonuçlarının fotoğrafı varmı?
HP laser jet 1102 de dergi sayfaları bile 20-30 sn lik  maximum sıcaklıkta ütüleme  ile bile idare eder sonuç verirken sende hiç olmaması çok ilginç

Fotograf cekmedim abi plaketleri temizledim bugun laminasyonun isisini biraz daha yukseltip denicem. Gelismeleri yine yazarim.

Kemal88

Evet laminasyonda olmuyor, tek care pozitiv 20 o da en erken ctesi elime ulasir. Haftaya da onu denerim artik. Herkese cok tesekurler.