ATX modifiye hakkında yardım

Başlatan actros_5457, 11 Mart 2015, 22:38:10

kifvet

bence de çalışmalıydı bi yerde eksik olduğu belliydi:)mosfeti siz yine de takın şimdilik:)entegre her çıkıştan bilgi aldığı için kafası karışmasın  o mosfetin icabına sonra bakacağız:)
[mergedate]1426370693[/mergedate]
@actros_5457
yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:)
şimdi standby trafosunun primerindeki her iki transistörü bir kontrol edin:)
bu devreyi elbette modifiye edeceğiz ama öncelikli yapmamız gereken bir işlem var:)
elinizde halihazırda sökülmüş ei33 var mı?:)

actros_5457

tamamdır:)

bu gün bi tane açmaya çalıştım kırıldı :) sarım sayılarına baktım bi

elimde bol miktarda 33 var birde büyük bi erl 35:)

kifvet

@actros_5457
nasıldı trafo sayıları?:)
şimdi mutfakta biraz ei33 kaynatalım bu gece menüde ferrit trafo var:)))
elinize bi tane ei33 alın ve üzerindeki sarı bandı çıkarın trafonun karkasını kırmamaya dikkat edin:)
sonra elinize bir cezve onun içine ei33ü tamamen alacak kadar su koyun tüpü yakın ve ei33 trafomuzu kaynatın bi beş on dakika sonra çıkarıp bir bezle(çıplak elle yapmayın yanarsınız:)) I seklindeki trafonun üst kısmını yavaşca ve hafif üç uygulayarak sağa sola kaydırın ve trafomuz servise hazır:)))

actros_5457

sarım sayıları karışıktı tam anlayamadım:)

şimdi c 945 b-e arası kısadevre olmuş buldum sanırım arıza bu:))

zamanınız varmı şimdi mi yapayım trafo servis işini:)

biz mutlaka trafoda oynama mı yapmalıyız gevv in yaptığı projede oynama yapılmıyordu biz daha verimli bi iş mi yapmaya çalışıyoruz:)

kifvet

@actros_5457
yani ben gece 3e 4e kadar burdayım şimdilik benlik bir sorun yok:)
ama önce devremizi çalıştıralım sonra servis yapabilirsiniz:)
varsa o bölgede diyotları konrol edin ve direnç değerlerini de kontrol etmeye çalışın muadili ile o bozuk c945i değiştirin:)
sonra sekondere bakalım:)

actros_5457

hemen değişiyorum 945 i etrafındaki elemanlarıda kontrol edip trafoyu takmadan geiyorum:)

kifvet

@actros_5457
evet tamamen kendi trafomuzu saracağız ve hesaplamaları ile birlikte olacak ilgilenen arkadaşlara örnek olması için:))sonra devamı gelirse tamamen baştan tasarlarız:)hesabı kitabı ile:)o devreyi tam incelemedim ama hesap kitap ile gitmek bana daha mantıklı geliyor:)

erg123

ustam buda benden olsun selülozik tinerle ei33 trafosu sökülüyor bantları söktükten sonra aralara selülozik tiner döküyorum sonra bıçakla arayı kastırıyor um çıkıyor biraz şans meselesi kırılabilir de selülozik tiner yapışkanları eritiyor

kifvet

Alıntı yapılan: erg123 - 15 Mart 2015, 00:56:09ustam buda benden olsun selülozik tinerle ei33 trafosu sökülüyor bantları söktükten sonra aralara selülozik tiner döküyorum sonra bıçakla arayı kastırıyor um çıkıyor biraz şans meselesi kırılabilir de selülozik tiner yapışkanları eritiyor
teşekkürler sayın erg123:)bu yöntemi bilmiyordum, aslında komple tinere yatırsak kendiliğinden bırakır mı acaba:))

erg123

hiç bilmiyorum ustam denemedim cimrilikten sadece aralarına döktüm çakı yardımıyla kasarak kırmadan açtım. :D

kifvet

Alıntı yapılan: erg123 - 15 Mart 2015, 01:06:13hiç bilmiyorum ustam denemedim cimrilikten sadece aralarına döktüm çakı yardımıyla kasarak kırmadan açtım. :D
bi denemek lazım ilgimi çekti annem cezveleri kafamda kıracak yoksa bu gidiş:))
yalnız sana da benden tavsiye söktükten sonra trafonun üzerindeki(özellikle trafonun birleştiği yerdeki) artıkları ince kaporta zımparası ile güzelce temizleyin bu size iyi sonuçlar getirecektir:)))

erg123

temizleme konusunda güzel fikir ustam onunla uğraşacağıma gene tiner dökuyorum geri yapışıyor etrafını kağıt bantla yapıştırıp bırakıyorum. Tembellik başa bela

actros_5457

@kifvet tüm kontroller yapıldı yamuk yapan iki küçük 56 ohm değiştirildi :) şimdi trafoyumu takayım

kifvet

Alıntı yapılan: erg123 - 15 Mart 2015, 01:16:09temizleme konusunda güzel fikir ustam onunla uğraşacağıma gene tiner dökuyorum geri yapışıyor etrafını kağıt bantla yapıştırıp bırakıyorum. Tembellik başa bela
bu şekilde yapmasanız iyi olur çünkü yapışkan madde tiner ile trafonun birleştiği yer arasında kalacak bu da trafonun endüktansını düşürecek transistörlerin daha çok ısınmasına sebep olacak ve çıkıştaki dalgalanmayı artıracaktır.bi nevi air gap kullanmış olacaksınız ama hava yerine o yapışkan madde girmiş olacaktır o yüzden ben zımpara yöntemini tercih ediyorum:)
[mergedate]1426375298[/mergedate]
Alıntı yapılan: actros_5457 - 15 Mart 2015, 01:17:03@kifvet tüm kontroller yapıldı yamuk yapan iki küçük 56 ohm değiştirildi :) şimdi trafoyumu takayım
trafodan önce sekonderde kocaman bi diyot var bak onunla bir kaç eleman daha var onları kontrol edip trafoyu takacağız:)

erg123

vay be bunuda aklıma sokuyorum ustam bunu bilmiyordum. Sağolasın ben altı üstü trafo diye bakıyordum o kadar derinden bakmamıştım

kifvet

@actros_5457
aslında bence o optoyu da değiştirmek gerekli ama aynısının muadili var mı acaba elinizde?:)

actros_5457

1n5822 mi:) var var bayağı kuplör:)

kifvet

Alıntı yapılan: erg123 - 15 Mart 2015, 01:25:23vay be bunuda aklıma sokuyorum ustam bunu bilmiyordum. Sağolasın ben altı üstü trafo diye bakıyordum o kadar derinden bakmamıştım
yani altı üstü trafo değil mümkünse hatta temizlendikten sonra ufak bir işkence ile istenilen endüktans değerine gelene kadar kırmadan sıkıştırılmalı ve o şekile japon çin artık ne gelirse sağlam bir yapıştırıcı ile sağlamlaştırılmalıdır:)kaynatma işleminde yapışkanın dağılması bi nevi önleniyor aslında:)

actros_5457

aynı model kaynağın e 28 trafolusu var sanırım herşeyi aynı onda var kuplör:) numarası değşik ama

kifvet

Alıntı yapılan: actros_5457 - 15 Mart 2015, 01:28:171n5822 mi:) var var bayağı kuplör:)
depo bayağı kuvvetli herhal:)ama optolar aynı olmalı üzrineki yazılara bakıp seçmek gerek:)
gözlerimde görmüyor ki ya:)sizden rica etsem şu takacağımız trafonun alt ve üst kısmından devre şemasını çözebileceğim şeklide yakından çekip ekleseniz:)
[mergedate]1426375898[/mergedate]
Alıntı yapılan: actros_5457 - 15 Mart 2015, 01:30:48aynı model kaynağın e 28 trafolusu var sanırım herşeyi aynı onda var kuplör:) numarası değşik ama
opto aynı olmalı yoksa yine standby trafosunun pilavını yemeye gideriz :)siz bizim devreden çıkardığınız optonun ve diğerlerinin resmini çekin ben seçmenize yardımcı olayım:)