Yakıt tasarruf cihazı / Suyla çalışan araba olayı

Başlatan sibernetik, 24 Eylül 2010, 00:32:54

ozantavsan

Tüm forum arkadaşlarımızın kurban bayramı mübarek olsun.Sevdiklerimizle Kazasız , Belasız bir bayram geçirmenizi diliyorum.Allak deponuzdan yakıtı , sisteminizden hidrojeninizi eksik etmesin ...
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

musti.1836

selam herkeze hayırlı bayramlar.

shasar acaba hücrelerdeki delik lerin çapından ola bilirmi delikler nekadar küçük olursa elektron akışı zayıf olacagından akımı az çeker sanırım sizin hücrenizdeki delik lerin çapı nedir acaba. 

ben deki hücrenin orin-g çapı 120mm  5mm delik deldim, potasyumhidroksit azıcık koysam bile hemen etki ediyor.  bu arada kaç adet delik deldiniz. iki delik herzaman daha iyidir alttaki sıvı sevyesini ayarlar, üstteki gazın ve suyun devir daimi kolaylaştırır.

hücreyi söktüm bir kenarda duruyor. bu elektronik bende takıntı oldu sanırım :)

bu devre olayını başaramazsam olmaz.
herkeze iyi geceler.

shasar

merhabalar,

kuru hücremin delik çapları 6mm ve biri üstte biri altta olmak üzere her plakada 2 delik var. emin omamakla sorun büyük ihtimalle plakalar üzerinde bulunan yalıtkan bir madde . bayramdan sonra bakacağım artık.

yeni bir kuru hücre daha yaptım. 7 hücreli 7,5cm çapında onu da deneyeceğim. ama bayramdan sonraya kalacak hepsi.

tekrardan herkese iyi bayramlar...

latifk

PLAKALAR ARASI MESAFE DE ÖNEMLİ.
PLAKALARI AZ DAHA YAKLAŞTIRABİLİRMİSİN?

shasar

Alıntı yapılan: shasar - 23 Ekim 2012, 03:39:47betelgüz hocam hücre dizilimi + n n n n n - şeklinde yani 6 hücreli. ilki (+), arada 5 adet nötr ve sonuncusu(-)olmak üzere 7 plaka var. plakalar arasında masa üzerine serilen şeffaf lastikten conta yaptım. akü gerilimi 13,8 volt olduğundan bu gerilimi uyguladım ama akım çok düşük. 12 volt ile ancak 1,5 amper civarında akım çekiyor. normalde 1 litre suya kaç gram kuru sodyumhidroksit karıştırılır.  aslında 13,8 voltta 7 hücre kullanılması gerekir ama 6 hücre kullanmama rağmen akım neden bu kadar düşük. bir tuhaflık var ama nerede anlamadım.

yukarıdaki alıntıda da söylediğim gibi plakalar arasında masa üzerine serilen lastikten kullandım. daha önceki yazılarda bu malzemeyi kullanan arkadaşlar vardı. onlarda bir sorun olmamıştı. plakalar arasında 3 mm den kısa mesafe var. mesele mesafe de değil. :) bayram tatili bitisinde girişiceğim işe. her tecrübe bir bilgi, her bilgi başarıya götüren yolda bir adım. yılmak yok...

musti.1836

bir de zımparalayıp deneyin isterseniz dediginiz gibi koruyucu kaplama kullanılmış olabilir. ben krom kullandım.

shasar

Alıntı yapılan: musti.1836 - 27 Ekim 2012, 16:50:54bir de zımparalayıp deneyin isterseniz dediginiz gibi koruyucu kaplama kullanılmış olabilir. ben krom kullandım.

teşekkürler. levhaları zımparalayıp tekrar denemeyi düşünüyordum bende. bu arada kromun asite karşı dayanımı nasıl. kararma, sararma, erime vb. neler oldu? paylaşır mısınız?

latifk

KULLANDIĞIN PASLANMAZ KROM NİKEL KARIŞIMI OLMALI .(304) KALİTE PASLANMAZ OLABİLİR.
SODYUM HİDROKSITTEN ETKİLENMEMELİ.

GELİŞMELERİ BEKLİYORUM.

asim

bu paslanmaz çelik malzemeyi bulmak için bulaşık makinelerinde var deniliyor.
bulaşık makinelerinin içindeki malzemeden çamaşır makinelerindede var. bunlar aynı malzemelermi.
çamaşır makinelerinin içindeki dönen tambur da parlak paslanmaz çelik. bunu kullanıp deneyen oldumu acaba.
 sizler nerelerden temin ettiniz.

rhmnylmz

Merhaba arkadaslar;
Herkesin kurban bayramı kutlu olsun,iyi bayramlar.Forumu bir aydır takip ediyorum.Böyle bir konu açtığı için Sibernetik arkdaşıma, katkıda bulunduklurı için diğer arkadaşlara çok teşekürederim.Bende bu konu üzerinde çalışıyorum.Tüm iletilerı okudum.Konu drycell\'e gelmiş.Bende konuyla ilgili başımdan geçenleri anlatayım.Bu konuyla ilgili sayısız video izledim ve Ravi Raju\'nun hücresini yapmaya karar verdim.En verimli onu gördüm.(http://www.youtube.com/results?search_query=Ravi%27s+cell&oq=Ravi%27s+cell&gs_l=youtube.3...1490.17463.0.18282.11.11.0.0.0.0.176.1628.0j11.11.0...0.0...1ac.1.U-UkyE-6gaM) Ravi\'nin dökümanlarındaki çift 555\'li devreyi yaptım,bifilar ve toroidi elle sardım(açaklama yetersiz olduğundan toroid birebir olmadı)Salı akşamı fotoları koyarım(devre iş yerinde).Ama asıl mesele 316L kalite dikişsiz çelik borularmış.Balıkesir\'de oturuyorum, sanayide dikişli boru bulamadım.Başka bir iş için Ankara\'ya gittiğimde 3,4 yere sordum hep aynı dükkana yönlendirdiler orada istediğim ölçülerin dikişli olanlarından vardı.(çap:1\"-3/4\") Almadım.Netten Borşen firmasından buldum.Metresi 20 Euro birisi 18 Euro birisi ve en az 1 boy yani 6 metre satıyorlarmış.Yani 240 Euro yapıyor.Bütçeyi zorladı.Beklemedeyim.ozantavsan ben merkezdeyim sende merkezdeysen istersen hücreni aracımda deneyip sonuçlarını forumda birinci elden paylaşabiliriz.(98 doğan slx 65A alternatör) Ayrıca şunları düşünüyorum;Genellikle drycell üzerine konuşulmuş.Drycellde ısınmanın önüne geçilemez,çünkü bu yöntem ile sudan akım geçirmek suretiyle hho üretiliyor.Buda ısınmaya sebep oluyor.Sisteme radyatör eklersiniz,daha fazla su kullanırsınız ama bunlar ısının üretilmesine engel olmaz,dağıtılmasına yardımcı olur.Bu da verdiğimiz enerjinin bir kısmının sudan akım geçtikçe ısıya dönüşeceğini gösteriyor.(ne kadar akım o kadar ısı) Bu yüzden rezonans cell ile uğraşıyorum.Naçizane...:)

ozantavsan

Merhaba , çalışman için şimdiden tebrik ederim.Memleketimden bir uğraşanın daha çıkması çok güzel.
Sistemi yeniden elden geçirdim ve araca tekrar monte edilecek konuma getirdim.KEndi aracıma tekrar monte ediyorum.Bu kış hidrojen + lpg ile süreceğim aracımı.Aracımda hidrojen testlerine olumsuz etki edecek hiçbir sorun bırakmadım.Hidrojensiz performans durumunu iyice biliyorum artık.Yakıt sarfiyatınıda biliyorum.
Az hidrojen vererek kullanım ve testlere başlayacağım.Buradan paylaşacağım tekrar.

Blogumda hücre yapımını detaylı anlatmaya başladım.Yeni başlayanlar faydalanabilirler.Vakit buldukça ekliyorum.        alternatifyakit.tk       adresimden \"Nasıl Yapılır ? \"kısmına bakabilirsiniz.

Çelik boru için Ebay\'e baktınmı ?
http://www.ebay.com/itm/3FT-1-O-D-STAINLESS-STEEL-TUBING-PIPE-316L-083-WALL-SEAMLESS-/281010335532?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item416d856f2c

92 cm civarında uzunluk ,  ama satıcı Türkiyeye kargo yapmıyormuş.

Veya 316L paslanmaz çelik başka bir malzeme , egzos borusu filan bulunmazmı?
316L paslanmaz çelik su borusu ????

ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

latifk

YA , DİKİŞSİZ PASLANMAZ BORU VAR BURALARDA, FİYATLARA DA BİR BAKAYIM.
İÇ ÇAP DIŞ ÇAP - ÖLÇÜLER NE OLACAK ?
BOYUNU KAÇ CM KESTİREYİM ?
KAÇ ADET GEREKİYOR BU PROJEYE ?

asim

bugün hurdacıdan bulaşık makinesi buldum. içindeki paslanmaz saçı spiralle kestim ancak saçın bir yüzeki ziftli karton gibi bişi ile kaplı. bu ziftli ( yada ben öyle zannediyorum )yüzeyi temizlemek için önerdiğiniz bi kimyasal varmı...

latifk

10 CM X 10 CM  PARÇALAR VAR BENDE,
ONLARI HURDACIYA VERİYORLAR. TEMİZ.

10 ADET GÖNDEREYİM KARGO İLE.

asim

latifk

BENİMKİ 304
MIKNATIS ÇEKMEZ
DEMİR İÇERMEZ
KROM NİKEL

shasar

Alıntı yapılan: asim - 29 Ekim 2012, 19:05:45bugün hurdacıdan bulaşık makinesi buldum. içindeki paslanmaz saçı spiralle kestim ancak saçın bir yüzeki ziftli karton gibi bişi ile kaplı. bu ziftli ( yada ben öyle zannediyorum )yüzeyi temizlemek için önerdiğiniz bi kimyasal varmı...

onları iyice kazımak lazım. sonraa da benzinle silmiştim ben. ama birde zımparalamak gerekiyor sanırım. çünkü üzerinde ince koruyucu bir tabaka olabilir. benim hücre malum akım çekmemişti. yarın bir uğraşmaya çalışacağım bakalım.bu sülfirik asitte çok ktü bişey. eline değdimi gitmek bilmiyor. sabunla yıkıyorum bana mısın demiyor.

neyse arkadaşlar iyi çalışmalar.

sibernetik

Selam arkadaşlar.Herkesin geçmiş bayramını ve Cumhuriyet bayramını kutluyorum.

Hızlı cevap yazma modunda bir iki durumu açıklamaya çalışayım.Ravi RAJU devresi biraz karışıktır.

Blok şema halinde anlatırsam hemencecik,

çift 555 li dave Lawton devresi  ---> VIC (voltaj yükseltici devre ) ----> yüksek voltaj diyot ve bobin devresi ------> paslanmaz çelik tüpler.

PWM devremiz artık klasik oldu.Orası kolay.

VIC devresinde Ravi  toroid çekirdek üzerine  bir tarafa 200 spir (24 gauge yani 0.511 mm çapta tel) diğer tarafa 600 spir(36 gauge yani 0.130 mm çapta tel ) sarıyor.Ben de sarmıştım zamanında tek tek:)

Daha sonra bir yüksek voltaj diyotu  ve bifilar coil ( yanyana sarılmış birbirine özdeş bobin ) ki bunun ölçüleri 0,7 mm lik telden 100 spir idi.  Bunları sağlamak lazım

Son aşamada  316L paslanmaz çelik tüpleri  kondisyona tabi tutuyor Ravi.Yani adam her gün belli aralıklarla akım veriyor ve boruları kireçlendiriyor.Çünkü musluk suyunun içindeki kireç,düşük akım ve uzun bir süreçte çelik tüplerden içtekine (eksi kutba ) birikiyor ve beyaz yalıtkan bir katman oluşturuyor.
Ben bu kireçlendirmede hüsrana uğramıştım.Kireçler ve umutlarım döküldüler sapır sapır.

Daha pek çok ufak ayrıntı var.Boruların çapları,boyları   birbirine uzaklıkları vb gibi.Boruların 316L dikişsiz paslanmaz olmasını şart koşuyordu Ravi.
Uğraşacak arkadaşlara baştan  bu ayrıntıları bildireyim.Birde bu projenin tamamına ilişkin bir ingilizce PDF dosya ekleyeyim.

Paslanmaz çelik için hele hele dikişsiz çelik boru için Türkiyedeki en iyi adres İstanbul Zeytinburnundaki Demirciler sitesidir.Boruları 2-3 yıl önce bizzat gidip almıştım.
Bence uğraşmaya değmeyecek kapsamda bir proje.Olmaz çalışmaz demiyorum ama çok ayrıntılı.zaman para ve emek sömürüyor.

Şu videoyu sizle paylaşayım

http://www.youtube.com/watch?v=rsPHvz_SAWA&feature=related

Bu abimiz  Hollandadan (NL) bir abimiz :)  Sanırım yine bir yüksek voltaj  devresi söz konusu ama adam serinin diğer videolarında anlattığına göre işin içine yine bir plazma devresi giriyor.
Adam 75 volt DC ve 0.9 amper kullanmış.
P=V.I   güç=volt x akım     formülünden
P=75x0.9 = 67,5  watt gibi bir güçle   adam deli bir gaz elde ediyor.

Buda yaptığı devrenin boru içindeki plasma arkının görünümü.

12 volt DC yi 30 Kvolt  luk bir gerilime çevirdiğinden bahsetmiş filan.

http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_229482&feature=iv&src_vid=rsPHvz_SAWA&v=h0AqR1lMg9U

Özetlersek  dün akşam ben bu abimize mail yazdım.Çünkü düzeneğin ayrıntıları  için iletişim mail adresi vermiş.Projeyi,devreyi,planları gönder dedim kibarca.
Altından bir bit yeniği çıkmazsa,işin ucuna yeşil dolarlar,eurolar girmezse,paylaşımcı bir abimizse bir cevap yazar inşallah.Olmazsa tekrar bir mail yazıp biraz meleyeyim diyorum.\"Abi bak biz dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz,kurtar bizi babaaaa\" diye  :)
Yok yine cevap yazmazsa,yaklaşık 10 cm boyutlarında kısa bir tüp alıp bir plazma devresi kurup bişiler denemeye başlamak lazım.Adam videoların içinde ve alt yazılarda plazma olayından  küçük ayrıntılarla bahsetmiş.İş şansa kalıyor.Gelişmeleri paylaşırım arkadaşlar.

Ravi devresinin dökümanını eklemeye çalıştım.İnşallah başarmışımdır.

Herkese selamlar.

rhmnylmz

Test sonuçlarını merakla bekliyorum.Aslında şunuda düşünmüyor değilim;rezonans hücresini bitirene kadar drycell yapıp aracımın hho\'ya tepkisini bir görsem hic fena olmaz.ebay\'e baktım.Bir kaç satıcıda buldum ama daha önce hiç alışveriş yapmadığımdan güvenemedim.Biraz sağlamcı birazda ayrıntıcı birisiyim heralde.Bir kaç sucuya sordum,sanki ilk defa duymuş gibi yüzüme  baktılar.İşte o zaman anladım ki bizim iş buralarda olmaz.316L Özellikleri carbon:0,03-Manganeze:2,0-Fosfor:0,45max-sülfür:0,03max-silikon:1,cromium:16/18-Nicel:12/14-Molibdenium:2,0/3,0 bunları başka maddede bulamayız diye düşünüyorum.(latifk yardımcı olursanız çok sevinirim) Bir hücrede 23cm uzunluğunda,   25,4mm çapında 2 mm et kalınlığında 9 adet ve 24cm uzunluğunda 20mm çapında 2mm et kalınlığında 9 adet toplam 18 adet bir hücrede.Taşla kesildiğinde ısınan bölgenin özelliği bozulduğundan ya testere yada biraz uzun kestirmeniz gerekecek.Daha sonra tornada kesilen kısımlarını düzelttiririm.Ayrıntılı bilgi  http://www.panaceauniversity.org/Ravi%20Cell.pdf

rhmnylmz

sibernetik arkadaşım proje hakkında bilgilendirdiğin için çok teşekürederim.Ekteki pdf dosyasını daha önce defalaraca ayrıntılı olarak incelemiştim,zorluğu hakkında bilgim var.Benim için bu kadar önemli olan bir projenin kolay olmasını beklemiyorum zaten.Başardığımı düşündüğümde uğraşmaya değer olduğunu düşünüyorum.Elektronik teknisyeniyim.Sistemin elektronik kısmının beni çok zorlayacağını sanmıyorum.Bu güne kadar cep telefonundan çamaşır makinasına kadar birçok şey tamir ettim.Sıkıntımın malzeme olacağını düşünüyordum.Yanılmamışım.Fakat izlediğimiz videolar acaba doğru mu? Mesela Ravi\'nin videosunda toroid trafoyu göstermiyor.Hollandalı ağabimizin videosunda devre görünmüyor ve kablolar kalın (belki izolasyonludur bilemiyoruz) belki yüksek akımla gaz üretiyor.Bunlar ister istemez aklımda soru işareti oluşturuyor.Neyse ben projemi sonuçlandırmaya çalışacağım.Fotoları akşama yükleyeceğim.Herkese kolay gelsin..