Yakıt tasarruf cihazı / Suyla çalışan araba olayı

Başlatan sibernetik, 24 Eylül 2010, 00:32:54

merakliadam

sadece o kadarla kurtuldu iseniz ucuz atlatmışşınınız. :)  yıldız marka 1018 kodlu alev geri tepme önleyici kullanabilirsiniz. internette veya hırdavatcılarda bulabilirsiniz

oktay

Çekvalf kullanın metal tip olsun basınca daha dayanıklıdır. Kışın donmasın diye suyunu boşalttığım hho sistemimi tekrar suyunu hazırlayıp çalıştırdım yakında yol yakıt testi yapacağım bakalım tasarruf edecez mi?

enfal

Öncelikle iyi akşamlar. Üniversitede de bolca araştırma yaptığımız ve uygulamalarımızda da sonuçlarını gördüğümüz sistem. Ben otomotiv teknikeriyim yeni askerden geldim. Tamirci olarak yaptım askerliğimi aynı zamanda sanayi tecrübemde var. HHO gazı hakkında fazlaca bilgiye sahibim. Bu sistemi 500 lira maliyetle montaj yapabilirim. Sistemin bize sağladığı avantaj ise kurum olarak bildiğimiz C (karbon) molekülü ile bileşiğe girip HC ( hidro karbon) bileşiği oluşturuyor yanmayı daha uzun ve orantılı tutuyor. Hidrojen daha homojen ve stabil olduğundan yanma odasına daha çok yayılıyor ve HC (hidrokarbon) zinciri ve kararlılığı artıyor. Oktan sayısı daha çok olduğundan yanma uzun ve güçlü oluyor. Aynı zamanda EGR (Eksoz Geri Dönüş) valfinin emme manifoldu içine sızdırdığı eksoz gazı nedeniyle emme manifoldu üzerine tutunan patiküllerin oluşturduğu tortu ve C (karbon) moleküllerini hidrojen gazı çözerek, emme manifoldunda HC (hidrocarbon) zinciri oluşturur. CarbonCleaner özelliği ile EGR valfi, emme manifoldu, supaplar, yanma odaları ile turbonun tamamını temizleyerek ömrünü uzatır. Bujinin tırnaklarını temizler vuruntuyu azaltır. Enjentör uçlarını temizler tıkanıklığı azaltır. Hidrojen tasaruf yaptığı gibi motor ömrünüde uzatıyor. Yanma odaları ve supaplardaki karbon kalıntılarını temizlediği için kompresyon kaçaklarını azaltıyor. Motor veriminde bir süre sonra artış gösteriyor.
Hidrojen ve oksijeni ayıran sistemler gördüm. Maliyeti artıyor fakat hidrojen oksijen olmadan alev almaz. Bir güvenlik tedbiri almaya gerek kalmıyor. Fakat Maliyet Çok Yükseliyor. Kısa çaplı bir piyasa araştırması yaptım bulunduğum bölgede pek olumlu bir sonuç elde edemedim.
Sözü fazla uzatmayacam sistem hakkında deneme yapmak isteyen olursa ulaşırsa yardımlaşabilriz.

merakliadam

sn enfal hoş geldiniz. hem tecrübi hem teorik bilgilerinizn olması güzel. esasen hidrojenin faydalarını özetlemişsiniz. elinize sağlık.
şunu soracağım saf hidrojen ile  karışık gaz üreten sistemin maliyet farkı ne kadar buldunuz.

mustafasadoglu

Merhabalar...
ilk önce HHO cihazımız hiç tasarruf etmemişti...
25 lt LPG ile 300-310 km giden aracım bu hafta 375 km yi gördü....
Tasarruf normal birşey.. zaten hidrojen sistemi bunun için var diyenlere beni şaşırtan konuyu sorucağım:
SORU: NEDEN HHO SİSTEMLER ECU LU ARAÇLARDA 2-3 BİN KM SONRA ETKİSİ ARTARAK DEVAM EDİYOR?
mantık der ki: araçta lpg, benzin bittimi çat diye duruyor... peki aynı oranda HHO girmesine rağmen neden 2-3 bin km sonra tasarruf artarak devam ediyor?
ilk taktığımızda 330 km, sonra 343, sonra 352 km , bu hafta ise 375 km yol aldım...
bir mantık yürütecek olan var mı?
teşekkürler

merakliadam

sn mustafa bey montaj resmi yükleyecektiniz:))
dediğiniz husus motor içi temizlikten kaynaklanıyor.

enfal

Meraklı kardeşim :) asılda piyasada satılan sistemlerde en az 1500 liraya bulabildim. Ben ise sadece 400 lira komple sistemi buldum. Üzerinde modifiyede bulunacağım sistemler. Kısacası 1000 lira kadar bi fark var. Ortalama kullanımda bir araç 1500 lira yakıt tasarufunu en az 5 yılda yapıyor. Sistem 5 yıl sonra kendini amorti ediyorsa Türkiye şartlarında tamamen saçmalık. Zaten yanma verimini artırdığında yeni nesil euro 5 normlarındaki araçlarda zaten 0 (sıfır) emisyon. Bu süre 10-15 yıla çıkıyor. Eee bu sistemin bakımı var kullanıcısına ek olarak maliyeti ve zaman emek kaybı. 5 yıldan sonra ve hatta 5 yıl içerisinde ne arıza verir. Artı bi o kadar da maliyeti çıkacak. Motor elektirik sisteminde alternatör diyotlarını ve konjektörünü zorlayak devamlı bi yük olduğu için. Hatta V-Kayışına daha fazla yük binecek hemen gözle kısa sürede görülmesede kasnak, kayışlarda ve hatta sarj dinomosunda bi süre kullanımdan sonra defarmasyon olucak. Motordan yük çekeceğinden her zaman yakıt tasarufu yapmaz bu sistem zaten. Örnek olarak Elektironik Kumanda Ünitesi bulunmayan bir karbüratörlü araçta motor soğukken farları açtığınızda rölanti düşer çünkü motordan güç çeker. Hidrojen ise bazı durumlarda yakıt artışına sebep olur zaten. Kardeşim bu sistem ticari amaçla kullanılması bu fiyatlara çok zor.

Hidrojen ve oksijenin ayırılması zaten elektroliz ile başlıyor. anot ve Katot ile. Mesela ufak bir güneş paneli ile elektrik üretilse hatta yolda giderken oluşan rüzgarın bir pervane ve alternatör ile elektrik üretimine çevirsek hatta sistem üzerinde radyatör kullansak map sensörü ve ve gaz kelebeği potansiyometresinin bilgileri ile hidrojen üreten sistem olsa. Buna ek olarak ateşleme avansı kullanabilsek %60 tasarruf yapabiliriz. Bu sistemde tek pahalı olan güneş paneli. Gerçekten dürüst insalık için uğraşan üretici 1000 lira maliyetle satabilir.

mustafasadoglu

Alıntı yapılan: merakliadam - 13 Mart 2016, 19:44:53sn mustafa bey montaj resmi yükleyecektiniz:))
dediğiniz husus motor içi temizlikten kaynaklanıyor.
sory kardeşim... unuttum ben foto çekmeyi.. en kısa zamanda unutmadan yapmaya çalışacağım...

mustafasadoglu

Evet bu işte tasarruf olabilmesi için az elektrik kullanılması şart... ama zaten az elektrik kullanılıyor :) daha ne olsun ki? benim cihaz şu an 3 Ampere ayarlı ... ve ilginçtir 5 amper,10 amper ve 15amperdeyken  hiçbir tasarrufu olmadı...
şu an 3 Amper ile hesap yaparsak 12Vx3A=36 Watt elektrik tüketiyor ki... bu da bir ön fardan daha az sarfiyat demek...

şu an ki tasarruf oranı:%20 ... gayet güzel

XWOOFERX

Merhaba saygıdeğer arkadaşlarım,
Görünen şu ki bu hidrojen davası dallanıp budaklandıkça farklı fikirler ve her kafadan bir ses çıkması sebebiyle biryerlere varılamıcak gibi gözüküyor.Lütfen bu forumda arkadaşlarım deneyledikleri ve gözlemledikleri sonuçları paylaşırlarsa başkalarına daha faydalı olabilirler.Elbette herkes fikirlerini söyleyebilir ama bilge kişi edasıyla birşeyler söyleyerek daha hidrojenin ne olduğunu bilmeden varsayımlar yaparaktan kimseye faydanız dokunmaz.Neymiş hidrojen oksijen olmadan yanmazmış falan filan,yok bu paraya ben yaparım,yok maliyeti budur şudur.Lütfen biraz mantık çerçevesinde yazışalım.Bu gibi lafları yazarken önce yaptığınız ürünü bir sergileyin bakalım buradaki bilen bilmeyen kişilerden nasıl bir geri dönüş olacak,ürününüz beğenilecekmi,işe yarıyacakmı,su mu kaçıracak su mu kaynatacak bir anlayalım.Bir foto bir video yükleyin, LÜTFEN!Bazı bilmeyen arkadaşlara faydamız olsun.Hidrojenle araç yürür ama lafla peynir gemisi yürümüyor.Burayı sürekli takipteyim.Uzaktan insanları doğru yönde yönlendirmeye çalışıyorum.Bu konu hakkında lütfen bilgisinden emin olan insanlar ciddi yorumlarda bulunursa diğerlerine daha faydalı olunur.
Hidrojen saf halde tamamen zararsız ve yanıcı bir gazdır patlayıcı bir gaz değildir .Tabiki bu söylediğim saf hidrojen.Fakat hidrojenin içerisinde yakıcı bir gaz olan oksijen girerse ozaman hidroksijen meydana gelir ve dünyanın en tehlikeli patlayıcı gazlarından biri meydana çıkar.Ben saf hidrojen jeneratörü yapmasını gayet iyi bilen birisi olarak şunu söylemek isterim ki normal HHO jeneratörlerinden iç kısımı tamamen farklıdır.Amatörce yapması hazır olanını almaktan daha fazlaya malolacaktır ve verimliliği şüphe arzedecektir.Zaman en kıymetli kavramdır benim için.Hidrojenle uğraşmadan önce lütfen biraz araştırma yapın ve en azından biraz videolar izleyin.Hidrojen tehlikeli bir hobidir.Ciddiyetle yaklaşılması lazım.
Bazı arkadaşlarımız deneyimlerini yazıyor ne kadar güzel.Olayın farkındalar,önce motorun eski kurumlarından ayrılıp temizlenme süreci var.zamanla tasarruf artmaya başlıyor.Bende denemelerimde ve montaj yaptığım araçlarda bunları yaşıyorum.Bazı montajladığım araçlarda önce yüzde 15 lik bir tasarruf varken sonrasında çok hızlı bir şekilde bir iki depo sonra tasarruf yüzde 30 ların üstüne çıktığını gözlemliyorum.Bazılarında ise direk yüzde 25 tasarruf yapmaya başlıyor.Saf hidrojenle tasarruf elde etmemek neredeyse imkansız.Fakat az kilometre yapıyorsanız uğraşmaya değmez tabi.Yani hani 15 senede maliyetini çıkarırmış ya hani.Aracı ne sıklıkla kullanıyorsa artık arkadaşımız. Bu gibi laflara inanmanın yerine oturup mantıklı bir hesap yapmanızı tavsiye ederim.Örneğin aracınızda yüzde 20 bir tasarruf sağlasanız senede 20 bin kilometre yapsanız.bir senede 4000 km karınız var demektir.Kilometrede 30 kuruş yaksanız.30krşx4000km:1200 TL ama aracınız 60krş yakıyorsa 60krşx4000km:2400TL paranız cebinizde kalmış olur.Yani bu sadece yıllık 20bin km yapan için.Gerisini herkes hesaplayabilir.Ama ne 5 yıl ne 10 yıl nede 15 yıl olmaz.Zaten bu sürede kendini amorti ediyorsa sizin bir aracada ihtiyacınız yok demektir.Taksiye binin:)
Kimsenin aklına yok şarjdinamom bozulur,kayışım yıpranır diye birşey gelmesin çünkü 50 watltık bir far ampulundan bile daha az olan tüketimler araç için asla sorun yaratmaz ve motora aşırı yük yüklemez.Ki çoğu araçlarda 50 wattlık bir tüketimi dahi yoktur.1,5 veya iki amperlerle dahi tasarruf yapılabiliyor.
Tasarrufa gelince : Çoğu başarısız sonuçlanan hidrojen uygulamalarının sebebi işin ehli olmayan insanların varsayımları doğrultusunda çalışmalar yaptığı içindir.Araştırın ve bilimsel makaleleri örnek alın.Video izleyin.Hidroksijen (HHO) ile tasarruf yapılması biraz şansa kalmış bişey.Çünkü içerisindeki oksijen çok hızlı bir yanma gerçekleştirdiği için motorun normal ateşleme zamanlamasını yakalaması zor ayarlanabilecek bir HHO üretim aşamasıdır.Ayrıca oksijen motorun içerisinde korozyona sebeb oluşundan ve yüksek patlama gücünden dolayı motorunuza zamanla zarar verme olasılığı vardır.Fakat saf hidrojen jeneratöründen elde edilecek saf hidrojen patlayıcılığı olmadığı için ve sadece yanıcı bir gaz olduğu için motordaki patlama odasında daha verimli bir yanmaya sebep olur.Ve böylece motorun gücü ve torku artar ve tasarruf yapamamak neredeyse imkansız hale gelir.
Arkadaşlar tekrar tekrar yazıyorum lütfen herkes biran önce saf hidrojen yakıt sistemlerini araştırmaya başlasın bırakın artık şu patlayıcı HHO ile uğraşmayı.Ben herşeyi denedim yüzlerce defa ve en mantıklı bulduğum sonuç saf hidrojen.Şuan aracımı yüzde 35 tasarrufla kullanıyorum ve çok memnunum.
Benim bu konularla ilgili videolarımı you tube da XWOOFERX diye aratınca bulabilirsiniz ve ayrıca Facebookta Saf Hidrojen Yakıt Tasarruf Siistemleri diye sayfam vardır.
Sorularınız için bana ne zaman isterseniz ulaşıp bilgi alabilirsiniz. Buradan bana ulaşıp bilgi alan arkadaşlarım var ,herkezede elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.

merakliadam

evet arkadaşlar katkısı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederiz. hidrojen olayının bence en seviyeli ve ciddi tartışıldığı forum burası gördüğüm ve  bildiğim kadarıyla. teorikle birlikte pratik uygulama ile en doğru sonuca ulaşabiliriz. birde forumun şöyle bri faydası var arkadaşlar malumunuz tecrübe etmiş arkadaşlar tecrübelerini paylaşıyor böylece  aynı şeyleri denememize gerek kalmıyor.  emek ve zaman tasarrufu etmiş oluyoruz.

arkadaşlar mustafa beyin tecrübesinde tabloyu birde şöyle okuyabilriz.
300 km de 75 km fazla gidiyor. yani her depoda 75 km fazladan ekstra gidebilme imkanı. 75 km az bir mesafe değil. dahada artması temennisiyle
herkese çalışmalarında başarılar.

enfal

Sen yılda 20 bin km mi yapıyorsun ki  :D Hatta sor kaç kişi yapıyor 20 bin km
Daha önce bayilik için konuştum bi sahısla açıkcası dediklerinin hiç birinide yapmadı. Satmak için değil gerçekci olarak bilgilendirmeye davet ederim.

enfal

[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?dm=CHZR[/img]

https://www.youtube.com/watch?v=fbJOtUBivyw
Sivaslı mucit, yakıt tasarruf cihazı yaptı! Videonun yorumları:
!! DİKKAT !! Bu şahıs yalan söylemektedir. Yapmış olduğu cihazını aracıma 1400 liraya %40 tasarruf vaadi ile takmıştır. Cihazın aracıma hiçbir faydası dokunmadığı gibi zararı olmuştur.. Bunun gibiler bizler gibi iyi niyetli insanların umudu ile oynamaktadırlar. Cihazına garanti veren bu şahıs memnun olmadığımı belirttiğim halde cihazını geri almamıştır.. Onlara göre ticaret bir şeyi satana kadar, para ceplerine girdikten sonra gerisi umurlarında değil.. Cihazı çöpe attım, hakkımı helal etmiyorum.. Sizler de kanmayın bunun gibilere...

Gerçekten hobi olarak uğraşmak için güzel bi sistem ve uğraş ama ticari amaçla bulaşmayın

XWOOFERX

Arkadaşlar lütfen bir malı alırken biraz inceleyin ve üreticinin bu işten ne kadar anladığını sorgulayın.Sorulan sorulara verdiği cevapları irdeleyin.Malesef memleketimizde tornavida tutmayı bilen birçok kişi usta olduğunu iddia edip dükkan açmaktadır ve sanayilerde birçok araç tamir edilebilmek için dükkan dükkan gezmektedir.Özellikle bu hidrojenle alakalı danışılabilecek pek fazla bir kesim yok malesef.Aslında sorulunca her kafadan bir ses çıkıyor. Ama ne kadarı doğru deseniz yüzde beşi bile geçmez inanın.Bilen çoğu şeyi kulaktan dolma biliyor.Bilimsel olarak araştırma yapan bir elin on parmağı kadar insan yok diyebilirim.Benim şimdiye kadar öğrendiklerimin çoğu kendi deneylemelerimden ve uluslararası bilimsel dökümanlardan kaynaklanıyor.Bu işin ehli olup birşeyler başarabilmek için öncelikle motor bilgisi hat safhada olmalı bunun yanında elektrik elektronik bilgisi olmak zorunda.Ayrıca çokta iyi bir mekaniker olmak zorunda.Bir parça kimya bilgiside lazım.Ve büyük bir sanayisi olan bir şehirde yaşaması lazımki aradığı herşeyide kolayca bulabilsin.Bu vasıfların hepsine sahip olan herkes bu hidrojen olayını dört dörtlük yapabilir ve anlayabilir.Ben görmediğim ve incelemediğim hiçbirşeye inanmam güvenmem.yukarıda bahsedilen olay bence girişimci bir insanın birşeyler yapabilmesi uğruna vermiş olduğu çabanın ticari meyvesini çok erken yeme isteğinden kaynaklanıyor.Çünkü o icadı yapan şahıs olayın derinliklerine girmeden yüzeysel bir araştırmayı kendince yeterli bulmuş ve bunu ticarete dökmeye çalışmış ve sonuç hüsran.Sebebide yeteri kadar AR-GE yapmamasıdır veya kapasitesi odur ancak.Alan arkadaş arge çalışmasının gönüllü üyesi olmuş gibi birşey:)Adama hiç kızmadım ben aslında.O malzemeye para veren insan sonucunu haketmiş bence.Cep telefonu bile alırken bakıyorsunda böyle ciddi bir cihaz alırken niye iyi araştırmıyorsun.Bu konuyla alakalı birçok insandan telefonlar alıyorum.Şikayetçi çok ama iş işten geçtikten sonra akıllar başa geliyor.Tüm arkadaşlarımdan biraz araştırma yapmalarını istiyorum.Deney yapmalarını istiyorum.ama kimse buraya bir deney videosu bile yüklemiyor.Görsekte yanlışları söylesek doğruları göstersek.Bari Youtube dan hidrojenle ilgili videoları izleyin lütfen.
Ayrıca yılda bırakın 20 bin kilometreyi 50 - 60 bin kilometreleri yapan bir sürü insan var.Bu insanların mutlaka araçlarına yakıt tasarrufu ve emisyon düşürücü sistemler takmaları kendileri için mutlak bir kazanç kaynağıdır.Para kolay kazanılmıyor ve dünyamız bu içten yanmalı motorlar yüzünden alarm veriyor.Bu yüzden herkese birşeyler yapmak için görev düşüyor.Ben saf hidrojen jeneratörünün üretimini başardım ve huzurlu mutluyum.İnsanlığa bir gram faydam olsun yeter.
Bu konuyla alakalı herkesin sorularına cevap vermeye hazırım lütfen bana ulaşmaktan çekinmeyin.Yeterki üretmek için birşeyler yapalım.
Araştırmalarınızı saf hidrojen üzerinde yoğunlaştırın ve tasarruf nasıl oluyormuş göreceksiniz.Yalan dolanla işim olmaz doğrular her zaman kazanır.Yukarıdaki başarısız arkadaş için üzgünüm ama yapacak bir şey yok.Lütfen bir ürünü alırken araştıralım böylece paramız boşa gitmemiş olur.

enfal

İnşallah dediğin gibidir. Ben otomotiv teknikeriyim 4 yıllık sanayi tecrübem var. 3 yıldır da hidrojenle ilgili araştırmalar yaptım sistemleri gördüm test ettim. Öncelikle şunu belirteyim dolmuşçu, taksici v.b. esnaflardan sanayici pek kazanmaz. Daha belli olmayan pazar için kendi malını satmaya çalışan şahıslar digerlerini karalıyor. En baştan soru işaretiyle başlayan bi sektör. Gerçekten verimli ve getirisi olan bi cihaz ise bunu bi süre maliyeti ile satmayı denesen emin ol çok daha farklı olur. Piyasada 400 lira olan sistemin çakmasından en az 1000 lira kazanan sahışlar varken bu sistem ilerlemez. Araştırmalarım bunu gösteriyor.
Beni üzen en büyük olay ise 2018 den sonra üreticilerin bu sidtemi kullanacak gibi reklamları. Hidrojenin gelecekteki araçlardaki tek amacı elektrik üretmesi ama hidrojen yakıt tasarufu satmak için uğraşan dolandırıcı zinniyetler bu prototip araçların fotograflarından slayt yaparak kendi sistemlerini tanıtıyor.
Bu zinniyetli insanlar oldukça bu sistemin yayılması çok zor.
Araştırmalarının ve geliştirmelerinde harcadığın emeğin inşallah karşılığını alırsın.

merakliadam

Alıntı yapılan: enfal - 18 Mart 2016, 03:06:59Beni üzen en büyük olay ise 2018 den sonra üreticilerin bu sidtemi kullanacak gibi reklamları.

evet bu husus  reklam yapılıyor. aslı yok ama  öylemi?

betelguz

Alıntı yapılan: WILD_TURK - 14 Ocak 2016, 02:50:501.6 8V Tofaş şahin aracımda 15x15 cm / 11 plakalı hücre mevcut ve hala kullanıyorum
Performan delisi olmadığım için tasarrufdan yanayım
Aracımın motoru +-%80 civarında
Sistemi kurmadan önce şehiriçi KM'ye 23-25 krş yakıyordu (LPG)
Sistemden sonra şehiriçi KM'ye 20 kuruşa uzun yolda (100Km üzeri) 17 kuruşa düştü
Sitemi 4 ampere sabitledim / 1 - 1,5 lt
Tork da hissedilir bir artış da oldu bunun yanısıra.
Açıkcası bu kadar beklemiyordum...

Wild_turk sistemimizden güzel sonuç almışsınız hiçte haber vermiyorsunu :) Markayı neden sıldınız resimlerden anlayamadım. insanlarda faydalanırdı belki..
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

betelguz

Bayağı zamadır takip edemiyordum bi bakayım dedim. güzel sonuçlar var. Son yaptığımız bazı testlerden bahsedeyim.

Karsan Fabrikasına ait Atak model test otobüsünde  yeni iyonize sistemli hho sistemimizi kullandık. Araçtaki adblue sistemini komple söktük iptal ettik. Test öncesi adblue mevcut iken 1,53 çıkan emisyon değeri sistemimiz sonrası adblue olmadığı halde 0,33 çıktı. Daha önce 4. vites 80 km hız ile çıkabildiği yokuşu sistem sonrası 6. vites 100km hız ile rahat çıkabilir hale geldi. Yakıt tasarrufu olarakta 90km sabit hızda %35 net tasarruf ölçümlendi.Nevşehirden istanbula kadar olan yolda ortalkama 110-120km hızda ise %20 civarı tasarruf ölçümlendi. Bu testler karsanın yetkili mühendisleri ile birlikte yapıldı.Şuan bu sistemin fabrika çıkışlı olarak araçlarda montajlı üretimi için görüşmeler devam ediyor.Sistem uzun süreli kullanılarak araca olumlu olumsuz etkileri test edilmekte.

Bir diğer sonuç 2500cc dizel Hyundai starex minübüste yeni hho sitem+iyonize buhar sistemimiz ile uzun yolda net %30 tasarruf sağlandı.Dizel araçlarda %90 üzeri yakıt tasarrufu sağlanmaktadır.
Bazı arkadaşlar yazmışlar sistemler neden bu kadar pahalı.Bu fiyatlara bu iş olmaz diye. Ancak bir ürünün geliştirilmesi kolay olmuyor. Yıllar süren araştırma geliştirme, test süreçleri var. Burada satılan sadece bikaç parça demir ve plastik malzeme olarak görülmemelidir. Burada satılan teknolojidir, arge'dir, bilgidir.

Saf hidrojen ve hho sistemlerine gelirsek her iki sistemide üreten ve deneyen biri olarak ben hho sistemlerini öneriyorum. Başarı oranı hho da daha yüksek. Tasarruf sağlanamayan bir araçta ne hho ne saf hidrojende işe yaramıyor. Saf hidrojenin zararı yok hho nun motora zararı var diyenlerinde hiçbir geçerli kanıtı olmadığı halde böyle ithamlarda bulunmaları aslında kendi sistemlerinide kötülüyor olmaktan öte bişey değil. Düzgün bir hidrojen sisteminin  motora zarar vermesi gibi bir durum asla olmaz. hidrojen kullanılan motorlarda motor ısısı artmaz aksine düşer. Bu hho dada böyledir saf hidrojendede.

Sorusu olan varsa zaman buldukça cevaplamaya çalışacağım.

merakliadam

sn betelguz karsan ve hyndai starex araçta bahsettiğiniz bu oranları  kaç amperlerde yakaldınız.

betelguz

starex 2500cc 5,5 amper. karsan 4000cc 4,4 amper. karsanın 24 volt olduğuna dikkat edeniz yanlız.