Yakıt tasarruf cihazı / Suyla çalışan araba olayı

Başlatan sibernetik, 24 Eylül 2010, 00:32:54

maho

İşte benim kafami da o karıştırdı , fakat su buharı motor silindir  patlama anında, oluşan ısı buharı ayristirip ekstra güç enerji verirmi
Çünkü kimileri enjektorle bildiğimiz su püskürtme yöntemi ile extra güç elde ediliyor suyun yüksek ısıda buharlaşması vasıtası ile
Genelde yüksek performans arabalarda kullanılıyor

Normalde motorda ayrıştırma için gerekli ısı patlama anında oluşuyor
Artı bildiğimiz hho sistemi düzeneği ile buhar olumlu extra sonuç vereceği kanaatindeyim
Hatta buharı alkol karisimli denemeler yapacağım 

merakliadam

Alıntı yapılan: maho - 03 Mart 2016, 13:20:56İşte benim kafami da o karıştırdı , fakat su buharı motor silindir  patlama anında, oluşan ısı buharı ayristirip ekstra güç enerji verirmi
Çünkü kimileri enjektorle bildiğimiz su püskürtme yöntemi ile extra güç elde ediliyor suyun yüksek ısıda buharlaşması vasıtası ile
Genelde yüksek performans arabalarda kullanılıyor

yüksek performanslı arabalarda bahsettiğiniz uygulama var yani . enterasan
ayrıca induksiyon ısıtma tecrübeniz varmı

maho

Birde şu dikkatimi çekti ben bir hücre yapmıştım değişik birşey , seri batarya olmuştu 3X 6 plakalı , ve benim araba 14.4 volt üretiyor ,
Belli bir sure sonra su fokur fokur kayniyordu resmen 200 km de baya bi su eksiltiyordu hatta bublerde hiç su kalmıyordu , su resmen buharlasiyordu , yola çıktıktan belli bir sure sonra arabada inanılmaz güç oluşuyordu , km olarak az biraz fark atıyordu , oksijen sensor simülatörü kullaniyordum zaten ,
Hho olarak max 1 litre civarında üretiyordu fakat aşırı su tüketiyordu sürekli ekliyordum kaynaşmadan dolayı
Fakat ne BMW nede Audi hızlanmada fark attiklarim oldu ,
Normal hız 110 km/h dan 180 ,190 lara saniyeler içinde çıkıyordu ,
Acaba bu su buharimi etkendi ,

merakliadam

su buharı etken olmuş olabilir ???  ama hücreyi yanlış tasarlamışsınız  :D . ama diğer yoldan işe yaramış gibi. :) 
araç motoruna zarar vermiyor muydu peki. hem kimyasal buhar hem aşırı su buharı . korozyon vs. ::)

maho

Arabada bi sıkıntı yok meraklı , ama haliyle 300 bin km yaklaştı , ufak tefek yağ sızıntıları oluyor , normaldir, indüksiyon tecrubem yok , ama ufukta belki olacak gibi gerekirse , çok zor birşey değil gibi , internet sayesinde onuda hallederiz sanırım
Ama ben etkin bir sonuç için ısıyı kullanmak için eksoz manifoltunun içine girmeyi düşünmedim değil yada manifolttan sonraki eksoz borusunun içine ,
Yüksek ısıda melt olmayacak metal olarak ta en iyi zirkonyum , ama nasıl elde edilir nerde bulunur henüz hiç bilgim yok belki onada gerek kalmaz , borunun içinden geçen sıcaklık sanırım 700 800 derece

merakliadam

sn maho normal çelik demir metaller işinizi görmez mi. zirkonyumun tam espirsini anlayamadım. 
birde suyu  uygun şekilde motoramı vermeyi düşünüyorsunuz

birgitay

Alıntı yapılan: sibernetik - 19 Kasım 2010, 23:34:41Herkese tekrar selamlar arkadaşlar.Kurban  bayramınızı da buradan kutlayayım.(Son 50 dakika :)  )

Evet geçenlerde MEYER in kullandığı PLL (Phase locked Loop ) yani faz kilitli döngü devresi elime geçti,benim belgeleri karıştırırken.İlk olarak onu sizlerle paylaşayım istedim.Sonra birşeyler karalamaya devam edeceğim

Aslında bu devreyi ben de kurmak istiyorum ama oturup uğraşmak lazım.Bir arkadaş niyetine girerde proteus çizimlerini yaparsa hepimize faydası olur.Çizimin baskı devre halini de zipli halde göndereyim ilgilenen arkadaşlar baksınlar.

Tüm dosyalar ise aşağıdaki linkte arkadaşlar

Buradaki devrede Pll var. Zira bu Pll acaba hangi frekansı yakalıyor yada referans alıyor ?  Bizim istediğimiz frekansta çalışması normal zaten. Burada Pll ne görevi yapıyor ?  Anlatabilecek olan varmı ?

merakliadam

buradaki pll  bobin ile   hidrojen  hücresi  arasındaki rezonans frekansını yakalıyor. böylece az enerji ile daha çok gaz elde edebiliyor.

birgitay

Peki frekans nedir ? Sudaki rezonans frekansı nedir ? Referans olarak nasıl pll eşlemesi yapılır ?

merakliadam

suyun frekansı diye bir şey yok sn birgitay. :D  ;) 

A.dgn

Hocam bilgileriniz için teşekkürler bu çalışmayı bi tanıdığımla kendi imkanlarımızla yaptık. tam olarak verim alamasakta biraz fayda sağladı. bizim verim alamamamızın sebebi evde kendi imkanlarımızla yapmış olmamız. Çünkü zayiat oldukça fazla malzeme temini zor ama gene de faydasını gördük. ;)

merakliadam

sn adgn yeni üyesiniz kime teşekkür ettiniz sorabilirmiyiz. :)  ;)
aracınız ne idi. hücrenizin ebatları  ve plaka sayısı motor hacmi nedir. 8)

BuLuT_BeY

Arkadaslar forumu uzun zamandır takıp edıyorum ben bır sey denemedım paylasmadım.ama gördügüm kadarı ıle yapanlar cıkıpta ben su kadar verım aldım su kadar tasarruf yaptım diyebilecek bir usta cıkmamıs.hanı bende ıstıyorum ugrasmayı denemeler yapmayı ama ımkansızlıklar yuzunden sadece okuyorum.birileri cıkıpta ben bu sıstemı su sekılde yapıyorum sunu kullanıyorum su urunlerden meydana gelıyor ımlatım bu atolyemde bu demedıgıne göre tırmalamak olmuyormu bu sekılde.xwooferx meraklıadam sibernetik betülgüz sadece bunların yazdıkları vwe uretımde oldukları yazılıyor seri imalata neden gecılmıyor o zaman cyberenerji adı altında uretımını yapan usta urunlerınız ebay ve alıexpresde uygun ıken kendı sitenızde neden bu kadar pahalı oluyor anlayamadım

maho

Sayin Bulut bey

Bir depo etilalkol ( ethanol ) ile 800 km civarında yol yaptım
Benim araba 1.8 pejo 306 benzinli
Kataloğunda normal benzin ile menzili 650 km
Ve doğru o civarda
Ethanol benzine nazaran daha az menzile sahip bu 100 km bir depo da daha az km yol yapıyor normal şartlarda
Burada en önemli husus arabadan arabaya litre hho bazında farklılıklar oluşuyor

En önemli etkende o2 sensoru
Kimi arabalarda iki adet var
Benimkinde tek var
Ve simülasyon kullanarak elde ettim

Ha testi nasıl yaptım
Normal bir günde ne sıcak ne soğuk , uzun yola çıkarken hiç durmaksızın araba boş tek giderken

merakliadam

sn bulutbey hidrojen ünitesinin fiyatı sizce ne olmalı.  veya fiyatı kaç olsa idi  satın alırdınız.binek araç için soruyorum.

BuLuT_BeY

en dusuk fıyat 800 tl olarak verılmıstır.bu 316l celık ten ımalatı yapılan katalızorler elektrolızın yapıldıgı yer gerısı kablo bubler bıdon ve hortumlar toplasanız malıyet 300 eder.800 tl uretıcıye gore ıyı bır rakam olabılır ama tuketıcı için biliyorsunuz kı  Kılı kırk yararlar.Ben elektronık ürünleri yaptıgımda bıle benımle pazarlıga oturupta cıngen ısıne cevırenler var.tabiri caiz ise ölücüler dedigimiz insanlarla ugrasmak zor.ayrı zaman ıcerısınde elektrıkciyimdir.Bir işin nasıl yapıldıgını nasıl yapılacagını nelerınb olması gerektıgını nelerın yanlıs oldugunu musterılere anlatmaktan dilimde tuy bitti.ama gel görkı anlattıgım halde bu ıs ıcın su kadar ucret dedıgım zaman kalsın ben baskasına yaptırırım yarı fıyatına deyıpte tekrardan benı cagıran musterı sayım oldukca fazladır.164 sayfanın tamamına yakınını okudum.ugrassam elektrolız hucresınıde bublerıde butun malzemelerıde kendım alıp yaparım.benım buna zamanım cokta yok.Maddi imkanımda elverıyor ugrasabilirim.ama kimse burda su fıyata su urun su kadar mesafede bu kadar tasarruf ettım.cihazım sudur.bıldıgım burda satısa cıkan xwooferx ısımlı uyemız o da ankarada ostımde bır ara kendısı ılede gorustum.hucreyı  100 tl den verecegını söylemıstı.200 tl de diger malzemeler tutsun hadı tutmaz ama neyse eder 300 tl cyber enerjı adı altındakı urunlerde bakıyorum 800 tl gibi bir rakam istenıyor.800-300=500 tl aradakı fark azımsanmayacak kadar yuksek.benım dikkat cekmek ıstedıgım nokta burasıdır.Yoksa bana ne kım ne kadara satarsa satsın.bana karından mı verıyor sankı benı ılgılendırmezde dıyebılırım.SORUM SU BU URUNUN NASIL YAPILDIGINI VE NELER YAPILABILECEGINI BU FORMU OKUYAN HER KEZ YAPAR.YAPAMAYAN ARKADASLARDA ALIR HAZIRINI TAKTIRTIR.AMA BANA GÖRE URUNUN FİYATI BU DEGİL BU OLMAMALI 500 TL DESELERDI EMINIMKI BIR COK KISI TAKTIRIR.

merakliadam

Alıntı yapılan: BuLuT_BeY - 09 Mart 2016, 13:39:36.SORUM SU BU URUNUN NASIL YAPILDIGINI VE NELER YAPILABILECEGINI BU FORMU OKUYAN HER KEZ YAPAR.YAPAMAYAN ARKADASLARDA ALIR HAZIRINI TAKTIRTIR.AMA BANA GÖRE URUNUN FİYATI BU DEGİL BU OLMAMALI 500 TL DESELERDI EMINIMKI BIR COK KISI TAKTIRIR.

arkadaşlar elimde 12 volt araç  için hidrojen ünitesi ve su kabı bulunmaktadır. elektronik  devre yoktur. ünite  düşünen arkadaşlar  özelden mesaj atarlarsa yardımcı olmaya çalışabilirim.

birgitay

Alıntı yapılan: merakliadam - 05 Mart 2016, 20:33:21suyun frekansı diye bir şey yok sn birgitay. :D  ;) 
Suyun frekansı demedim ki , Rezonanas Frekansı dedim......

merakliadam

snbirgitay  bende latife yaptım. :D  ;)
snbirgitay  öncelikle  tam olarak yapmak istediğinizi anlatabilirseniz ona göre yazayım.

diğer husus sibernetik arkadaş diğer  mesajlarında  rezonans olayını da  anlatmış.
rezonans frekansından kasıt kondansatörün kapasitif reaktans ile  bobinlerin enduktif reaktans  arasında bulunan  frekanstır.
  meyerin elektroliz ünitesinde devreden sonra kulanılan bobinlerle , iç içe geçmiş borulardan oluşan hücrelerin kapasitif etkisine dayanarak    aralarındaki rezonans frekansında sinyal verildiğinde zaten verimli olan usulu dahada verimli hale geliyor.

bathory

Merhabalar, hidrojen hücresi yaptım hidrojen elde edebiliyorum ancak hidrojeni yaktığım da küçük bi patlama yaşadık alevin içeri kaçmaması için ne yapmam lazım lütfen yardım edin..  :(  :(  :(  :(