Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

seron

O bağlantı Kış memleketleri için düşünülmüş bence :D
Şimdiki modern ekran kartlarında istediğin kadar bağırttırabiliyorsun fanları. Masaüstünde arayüzü var.
O elindeki eski modellerden biri. Çok köt değil ama soğutması çok kıytırık oluyor ben de bir tane benzerinden var daha beter. 1TL kadar bir fan koymuş onunla soğutacak ;D
12Voltta fanlar aşırı bağırır. Eğer araya 47Ohm - 1Watt'lık bir direnç seri bağlarsan fan hem kararında döner hem de fazla gürültü olmaz. yaptığım testlere göre tabi. o elindeki fanların huyunu suyunu bilmiyorum ben AMD işlemci fanı için söylüyorum.

YunusGür

Alıntı yapılan: seron - 20 Ağustos 2016, 19:18:20Evet ısıl enerji en iyi katılarda iletilir. Kartın alt kısmındaki GPU da üretile ısın sadece alüminyum izerinde dağılmaz, PCBnin üst yüzeyine de su gib akarak dağılır ve zaman içinde komponenetlere zarar verir. şayet üst yüzeyde biriken bu ısıyı etkin şekilde dağıtırsan, kart ısısını kontrol altına alırsın.
AMD fanı kullan ince.

Kutuya bakayım başka fan varmı. Varsa onu da bağlarım bi şekilde.

Kartın fanı çalışmayınca cs:go da donma derecesinde kasıyordu :D Bilgisayarı kapatıp kartı çıkarttım heatsink e elimi değdiremedim o derece ısınmıştı.

YunusGür

Alıntı yapılan: seron - 20 Ağustos 2016, 19:23:12O bağlantı Kış memleketleri için düşünülmüş bence :D
Şimdiki modern ekran kartlarında istediğin kadar bağırttırabiliyorsun fanları. Masaüstünde arayüzü var.
O elindeki eski modellerden biri. Çok köt değil ama soğutması çok kıytırık oluyor ben de bir tane benzerinden var daha beter. 1TL kadar bir fan koymuş onunla soğutacak ;D
12Voltta fanlar aşırı bağırır. Eğer araya 47Ohm - 1Watt'lık bir direnç seri bağlarsan fan hem kararında döner hem de fazla gürültü olmaz. yaptığım testlere göre tabi. o elindeki fanların huyunu suyunu bilmiyorum ben AMD işlemci fanı için söylüyorum.

Fanlar baya sessiz valla ben de şaşırdım ses duyulmuyor :D

Yok bunda da fanın hızını kontrol edebiliyordum. Ama sürücüyü güncelleyince ayarlayamıyorum artık.
Ama gerek de yok aslında sessiz olarak 12 v üzerinden çalışıyor.

Yük altında da denedim şimdi max 51 derece :D Fanlar baya işe yaradı :D

seron

Normaldir. Anlattığım şekilde basit bir tedbir alırsan rahat edersin. Müsait bir zamanda başlık açıp anlatalım bunları.

Mr_YAMYAM

Arkadaşlar.
Ekran kartı ihtiyacım vardır. Elinde fazla veya atıl durumda ekran kartı olan arkadaşlara duyrulur.
Değerinden alınacaktır. (Eski olanlara özel fiyat)
İstenilen teknik özellikler.
1 Çift VGA veya DVI çıkışı olup çift monitör desteklemelidir.
2 En azından 10.000 pixel fillrate değerine sahip olmalıdır.
3 Mümkünse güç tüketimi az olmalıdır. (75W veya aşağı)
4 Fabrika sürücü CD leri bulunmalıdır.
Elinde böyle ekran kartı olupta değerlendirmek isteyenler benimle iletişime geçebilirler.

seron

Onur ağabey sizin oralarda hurdacılarda yok mu?

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 21 Ağustos 2016, 18:06:00Onur ağabey sizin oralarda hurdacılarda yok mu?
Birkaç yere sordum.
Birisinde var tam istediğim gibi ama fiyatı pahalı. Sürücü CD leri yok.
Uygun fiyatlı bir QUADRO K600 var ama çıkışı dual DVI, özel kablo gerekli.

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 21 Ağustos 2016, 18:26:50Birkaç yere sordum.
Birisinde var tam istediğim gibi ama fiyatı pahalı. Sürücü CD leri yok.
Uygun fiyatlı bir QUADRO K600 var ama çıkışı dual DVI, özel kablo gerekli.

Abi bende atıl durumda bir X1300 var. Sürücü CDsi yok ama sürücüsü setup olarak var. ben bir sorun yaşamadım.
X1550'den nispeten daha düşük.
Tam özelliklerini fillrate'ini neyini bilmiyorum, işine yararsa beleşten veririm. sen sadece kargosunu ödersin.

X1300 - 256MB.
Mavi bir kart, fansız pasif soğutma, soğutucusu gocaman ağır alüminyum.
Eski oyunlarda dahi kasıyor.
Başka yok elimde.

Olur dersen yaz.
Olmazsa buralara uğrayan bir çocuk var, çok daha iyi bir ekran kartını ikinci el satmak istiyor. Yeni nesil ekran kartlarından AMD mi nvidia mı bilmiyorum. kart BEYAZ renkte, GTA-5 falan gibi ağır oyunları oynayabiliyor. Fanlı manlı soğutuculu. Sürücü CDsi muhtemelen var.

Sen bir fiyat ver, ona göre görürsem sorayım.

-------------
@YunusGür , dediğim fanı da yerleştirirsen 42-45dereceye kadar düşürürsün.

Mr_YAMYAM

Sağol gurban.
Bende X1550 PRO var da o da tam yetmiyor. Sınırda kalıyor.
Alıntı YapSen bir fiyat ver, ona göre görürsem sorayım.
Fiyat veremem ki.
Adamın elinde QUADRO K1800 vardır 300-400TL istiyordur beleş.
Adamın elinde eski versiyon 65X vardır 100TL der bahalıdır.

seron

Ben yine de senin için konuşurum denk gelirsem. sen aramaya devam et.
---------
Bu arada Sana daha evvel bahsettiğim Windows çakması işletim sisteminin güncl versiyonu duyurulmuş:
https://distrowatch.com/?newsid=09520
anasayfasına da giderek ayrıntılı bilgi edinebilirsin.
Bu sistemin çekirdeği Linux veyahut UNİX değil. Yapımcısı tamamiyle windowsa benzer bir yapıda oluşturmuş.

cokomoko

ReactOS tersine mühendislikle oluşturulmuş bir sistem, bir windows etmez söyleyeyim. Hala wine ile program çalıştırma işleri falan, senelerdir bunlar var, var da elle tutulur stabil bir şey yok ortada sorun da orda. Adamlar böyle işlerle uğraşıyor uğraşmasın demiyorum ama ortada aman aman birşey yok yani. Ona bakarsanız sadece assembly ile yazılan 1mb'lık MenuetOS var, ne işe yarıyor hiç.
Bir aşamadan sonra bunlar geek seviyesini de aşıyor, bu kadar sıyırmaya gerek yok.
Bu saatte böyle bir yazayım dedim  ;D
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 21 Ağustos 2016, 19:10:05Ben yine de senin için konuşurum denk gelirsem. sen aramaya devam et.
---------
Bu arada Sana daha evvel bahsettiğim Windows çakması işletim sisteminin güncl versiyonu duyurulmuş:
https://distrowatch.com/?newsid=09520
anasayfasına da giderek ayrıntılı bilgi edinebilirsin.
Bu sistemin çekirdeği Linux veyahut UNİX değil. Yapımcısı tamamiyle windowsa benzer bir yapıda oluşturmuş.
Sen windowsun ne olduğunu düşünüyorsun anlamıyorum.
Windows adı üstünde PENCERELER.
Bence sen öncelikle ÇEKMECELERİ incelemelisin.

seron

Durun! Vurmayın! ;D
Arkadaşlar, size ilginç birşey gösterdim. Bu iyidir dedim mi?
Veya windows şudur dedim mi?
Yoook... Eeee? ;)

Bu arada PENCERELER, ÇEKMECELER'den daha iyi.
Ben ÇEKMECELER'i sırf nostaji olsun diye seviyorum. Bulsam, alıp evin bir köşesine koyarım.

Mr_YAMYAM

Öyle ya :D
30 yıl öncek teknoloji ile.
7MHz hızında işlemciler.
512KB RAM
Max ekran çözünürlüğü 420X-320 olunca 30 yıl sonraki teknoloji mutlaka iyidir :D
Ancak bilmediğin birşeyer var ki..
Eski teknoloji ile hiç başın ağrımadan kütür kütür oyunları oynayabiliyordun. Tek derdin oyun temini idi. Tek bir disk veya birkaç disklik oyunlar gayet tatminkar görüntü özellikleri ile göze hitap ediyordu.
Günümüzdeki iyi teknoloji ile kaç tane oyunu layıkıyla oynayabliyorsun diye sorarsam sanırım kafana DOONNK edecektir.
Aklıma ET'li @okinkurt  geldi :D

seron

İstediğim oyunları layıkıyla oynayabiliyoum. :D
Layıkıyla oynanamayanları da zaten oynamıyorum. 8)
------------------------------------
BİLGİ:
daha evvel de defalarcana belirttim.
O çekmeceler ile oynadığın oyunların bazıları ile daha fazlası NES sistemlerde de var idi. Japon tenolojisi olan bu ev oyun sistemi, Çekmeceler'in ocağına incir ağacı diken etkenlerden birisi olmuştur.

Hemen ardından firmalar baktılar ki bu oyun piyasasında güzel iş var, sistemlerini geliştirerek daha gelişmiş "jetonlu atari" oyunlarını dünya piyasasına yaymaya başladılar. Gerek yurtiçinde gerekse yurtduşunda, milyonlarca jetonlu atari makinesi ihracatı-ithalatı oldu. Oyun salonları açıldı. Otellerde, kafelerde bu oyun makinelerinden konuldu ve efsane oyunlardan olan haggar, tumblepop, bomberman, street fighter, cadillacs and dinosaurs,.... ve daha milyonlarcası dünya çapında tanındı ve oynandı. Bugün süper mario oyununu bilmeyen yoktur. 90Tank, star force, contra, donkey kong ... ve daha birçok NES oyununu genç yaşlı herkes bilir.

sense sadece çekmecelere takılıp kalmışsın :D Bu oyun makinelerini ve oyunları sana bahsetmiş, hatta oyun romlarını dahi emülatörüyle sana DVD olarak vermiştim. ama inadından açıp da bir bakmadın.

e haliyle benimle çekmeceleri yarıştırırsın tabii....
nerede bilimsellik?  :)
https://www.youtube.com/watch?v=_hJB3eIPQmQ
------------------------------
sahi okingurt nerde? geçen sordum tık yok...

Mr_YAMYAM

Ben kaç tane diye soruyorum, sen oynayamadıklarım diyorsun.
Eski dönemde oynanılamayan oyun yoktu ki. Benim AMIGA 500 de sırf bende 1500 adet oyun vardı ve hepsi tıkır tıkır oynanıyordu. Günümüz PC lerinde ise piyasada 100 oyun varsa ancak 20 tanesini layıkıyla oynarsın.
Paraya kıydın 10000 dolarlık PC aldın yine de 100 oyunun hepsini tam manasıyla oynayamazsın. Mutlaka bir anormallik olur.
Bu anormalliği önce oyun üreticisine sorarsın derlerki windows kötü. Windowsa sorarsın derler ki oyun kötü :D
Sen de arada fellik fellik dolanırsın.

Benim çekmecelere bak demiş olduğum şey ise.
orada burada görmüş olduğun şeyleri matah birşeymiş gibi düşünme. İşin içine indiğin zaman sadece bazı komutlar görürsün. Bu komutlar donanımdaki işleçlerin anlamış olduğu komutlardır.
Önce bu komutların mantığını öğren.
Sonra donanımların çalıştırılma mantığını öğren.
Sonra da yazılımların çalışma mantığını öğren. (Burada çekmeceleri de rahatlıkla öğrenebilirsin)
En sonunda yukarda saymış olduğum komutları uygulayıp çalıştırmak için ister çekmeceleri çek, istersen pencereleri dürt farketmez.

okinkurt

Alıntı yapılan: seron - 22 Ağustos 2016, 20:12:50İstediğim oyunları layıkıyla oynayabiliyoum. :D
Layıkıyla oynanamayanları da zaten oynamıyorum. 8)
------------------------------------
BİLGİ:
daha evvel de defalarcana belirttim.
O çekmeceler ile oynadığın oyunların bazıları ile daha fazlası NES sistemlerde de var idi. Japon tenolojisi olan bu ev oyun sistemi, Çekmeceler'in ocağına incir ağacı diken etkenlerden birisi olmuştur.

Hemen ardından firmalar baktılar ki bu oyun piyasasında güzel iş var, sistemlerini geliştirerek daha gelişmiş "jetonlu atari" oyunlarını dünya piyasasına yaymaya başladılar. Gerek yurtiçinde gerekse yurtduşunda, milyonlarca jetonlu atari makinesi ihracatı-ithalatı oldu. Oyun salonları açıldı. Otellerde, kafelerde bu oyun makinelerinden konuldu ve efsane oyunlardan olan haggar, tumblepop, bomberman, street fighter, cadillacs and dinosaurs,.... ve daha milyonlarcası dünya çapında tanındı ve oynandı. Bugün süper mario oyununu bilmeyen yoktur. 90Tank, star force, contra, donkey kong ... ve daha birçok NES oyununu genç yaşlı herkes bilir.

sense sadece çekmecelere takılıp kalmışsın :D Bu oyun makinelerini ve oyunları sana bahsetmiş, hatta oyun romlarını dahi emülatörüyle sana DVD olarak vermiştim. ama inadından açıp da bir bakmadın.

e haliyle benimle çekmeceleri yarıştırırsın tabii....
nerede bilimsellik?  :)
https://www.youtube.com/watch?v=_hJB3eIPQmQ
------------------------------
sahi okingurt nerde? geçen sordum tık yok...

Bu oyunu 10 defa bitirdim Metal slug serisi efsanedir neoragex emu ile Pentium 1 sistemde oynuyorduk bunu çoook eskilerden :D steamde satılıyor hala .. Not : burdayım takipteyim :D anlamadığım sohbetlere çok girmiyorum elektronik vs :)

Mr_YAMYAM

Bizler dedigodu yaparken gavur yamyam herifler iş yapıyo.
Tam anlamıyla gudurdum. IYemedili DELL'i yapmışlar herif gıcıklık yapıyo.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2WJIDKBWltk

Aynı delinin i5 li modelleri de varmış.

YunusGür

Bende iki tane modem var ve hangisinin özelliklerinin daha iyi oldugunu tam kestiremedim. Modemlerden de pek anlamıyorum zaten.

TP LINK TD854W ile Airties RT-206v4 var elimde.

TP LINK mdem GTA 5 Online oynarken çok sıkıntı oluyor ve sürekli oyundan düşüyorum. Bu sorunu Airties modeme geçerek çözmüştüm.
Ama diğer modem daha iyiyse onu kullanmak istiyorum. GTA 5 sorununa da bakıcam artık iyicene.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

Mr_YAMYAM

İkisi de iyi modem değil.
Ama ikisi kavga ederse airties döver.
ASUS n serisini öneririm.