Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

stk4221

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 15 Ağustos 2016, 21:43:57Aynen.
Buraya geldiğinde görüşebilseydik ensene vura vura öğretirdim.
@seron 'u çoook dövdüm biliyorsun :D
Herif şimdiden bana kafa tutmaya bile kalkıştı. Ama sumsuğu yiyince oturdu yerine. (Kebap meselesi)  ;D
Ama ben arkarkadaşlarım için ciğerimi bile veririm mesele değil.

HAA NOT. Geçen hafta ben Antalyada idim. Demekki olmayacakmış. Sağlık olsun.
Ama dert etme. Sistemin genel sorunlarını belirtirsen anlatımımızla sen de format olayını çözebilirsin.
(Format atmayı biliyorsundur sanırım)
Ben sadece işin inceliklerini anlatıp şunu yap bunu yap dieceğim.

nerde onur abi hiç bilmem senin işin uzun  benle :-D
vatan kanla alınır ter ve göz yaşı ile korunur

Mustafa281

Alıntı yapılan: Mustafa281 - 15 Ağustos 2016, 22:08:25Hocam antalya ya geldin niye bana yazmadin bi gorusurduk ya senin o engin tecrübelerine ihtiyacim vardi :D

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: stk4221 - 15 Ağustos 2016, 22:12:00nerde onur abi hiç bilmem senin işin uzun  benle :-D
Ben sabırla anlatırım.
Ama sen sabırsız olursan olmaz.
Azimle ve dikkatle söylediklerimi uygulamalısın.

Alıntı yapılan: Mustafa281 - 15 Ağustos 2016, 22:13:47Hocam antalya ya geldin niye bana yazmadin bi gorusurduk ya senin o engin tecrübelerine ihtiyacim vardi
Ben buradan bas bas baarıyom. Yamyamlar toplaşın diye. Antalyaya bile netimi götürüp getiriyorum. O kadar kabloyu taşımak kolay olmadığı halde.
Sizler bir arada değilsiniz ki.
Geçen sene sırf seron ve serkanla biraz daha görüşebilmek için 2 gün Antalyadan extra otel tutmuştum bile :D

Mustafa281

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 15 Ağustos 2016, 22:33:35Ben sabırla anlatırım.
Ama sen sabırsız olursan olmaz.
Azimle ve dikkatle söylediklerimi uygulamalısın.
Ben buradan bas bas baarıyom. Yamyamlar toplaşın diye. Antalyaya bile netimi götürüp getiriyorum. O kadar kabloyu taşımak kolay olmadığı halde.
Sizler bir arada değilsiniz ki.
Geçen sene sırf seron ve serkanla biraz daha görüşebilmek için 2 gün Antalyadan extra otel tutmuştum bile :D

Neler neler ya inanamiyorum yamyam hoca antalya ya gelmis  ;D

seron

Mustafa sen de mi Antalya'dasın? ??? Haydeee...
Niye demiyon arkadaş, geçen hafta yamyamsızlıktan toplantı yapamadık, yamyam abiyi kaçırdık...
---------------------
Eee? başlık açılamış? Nasıl format muhabbeti yapacağız şimdi?

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 16 Ağustos 2016, 13:06:56Mustafa sen de mi Antalya'dasın? ??? Haydeee...
Niye demiyon arkadaş, geçen hafta yamyamsızlıktan toplantı yapamadık, yamyam abiyi kaçırdık...
---------------------
Eee? başlık açılamış? Nasıl format muhabbeti yapacağız şimdi?
Şimdiden organizasyona başlarsanız seneye sizleri döverim orada :D

HAA AKLIMA GELDİ:
Seronun dinleyip sıyırmış olduğu o sesi  @Mustafa281  de dinleseydi acaba ne olurdu  ;D

seron

Ses işiyle uğraşmayan hiçkimesne öyle bir ses duymamıştır. Sesin abartılacak bir yanı yok.
Sıkıntı şu: sesi dinlediğin ampli topu topu 5-10TL ama ses çok temiz, düzgün, kalite, güçlü, gümbür gümbür. İşte ben bunu bir türlü çözemiyorum. Hani Yamyam sürekli "tasarım prosedürleri" diyor ama anlama zorluğu çekiyorum.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 16 Ağustos 2016, 13:39:54Ses işiyle uğraşmayan hiçkimesne öyle bir ses duymamıştır. Sesin abartılacak bir yanı yok.
Sıkıntı şu: sesi dinlediğin ampli topu topu 5-10TL ama ses çok temiz, düzgün, kalite, güçlü, gümbür gümbür. İşte ben bunu bir türlü çözemiyorum. Hani Yamyam sürekli "tasarım prosedürleri" diyor ama anlama zorluğu çekiyorum.
Merak etme kendisini AUDIO-PHILE sanan çoğu kimse de öyle ses duymamış.
10 binlerce dolarlık cihaz alım satımı yapıyorlar. Her cihazın en üst versiyonunu temin etmeye çalışıp, forumlarda hava atmaya bayılıyorlar. Ama tasarım prosedürleri, standartlar, gibi kelimeler kullanınca kafaları karışıyor ve çamur atmaya başlıyorlar.
Böyle birisini ezmiştim zamanında :D
Herif yeni model ampli getirmiş, dükkanına koymuş satacak. Fiyatına da 10.000 $ diyor.
İddialaştık götürdüm benim uyduruk STK ampliyi aynı kolonlara bağladık MORT olmuştu  :);D

Hadi sen anlamıyorsun. Bu tasarım prosedürleri deyimi birçok mühendislik bilgisi içeriyor. Kendisini uzman sanan kişilere GROUNDING dediğim zaman ne gibi tepkilerle karşılaştığımı zaten gördün.
Şu forum ortamında GROUNDING deyimini tek yapan kişi bizim @memleket  oldu.
Birkaç kişi de söylediklerimi zoraki yapıp iyi neticeler aldı. Belki bilmediklerim de vardır tabii.
Ampliler konusunda incelediğimiz temel unsurları da ortaya koyarsak basit dediğin bir ampli yapımının ne kadar karmaşık olduğunu anlayabilmelisin.
Bir örnek te bizim ET'siz @Mustafa281
Mikrofon devresi yapmak istiyor. İşin tekniğinden bahsediyorum o 2822 ampli katından bahsediyor :D
Haliyle teknikteki bazı kriterler yerine getirilmezse asla sonuca ulaşılamaz. Hele hele istenilen şeyler az da olsa uç noktalarda ise.

seron

Ben bu siteye geldim geleli zaten birçok konuda önyargılarım değişti. Yanlışlarımı öğrendim. Yeni birçok şey de öğrenmemi sağladı site.
"Ses" deilen şeyin bu kadar möhöm olduğunu da ilk olarak burada senden öğrenmiş bulunuyorum.
------------------
Belkıs Akkale - Güvercinim Plak kaydı mevcut mu sende?

olc technics

Yahu benim bu telefon/internetle başım belada. Modemin ışıkları yaldır yaldır yanıyor, internet var. Bir süre sonra bakıyorum, modem tekliyor. Bu olay taşındığımızdan var, internet sık sık gidip geliyor. "E adam çağır, gelsin baksın" diyeceksiniz. Onu da anlatayım: Ben bu kazma telekomcuları (böyle dediğim için özür dilerim ama cidden sinirim bozuk), üç defa çağırdım. Üçünde de iki eliyle bir işi doğrultamadı.

Rüzgar nedeniyle temas etmeme sorunu var. Orası gayet açık.

Bu sabah bu heriflerin yüzünden telefonun ekranını kırdım.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 16 Ağustos 2016, 14:30:46Ben bu siteye geldim geleli zaten birçok konuda önyargılarım değişti. Yanlışlarımı öğrendim. Yeni birçok şey de öğrenmemi sağladı site.
"Ses" deilen şeyin bu kadar möhöm olduğunu da ilk olarak burada senden öğrenmiş bulunuyorum.
------------------
Belkıs Akkale - Güvercinim Plak kaydı mevcut mu sende?
Ses soluk önemli değildir.
Önemli olan işin tekniğidir.
Bu tekniğin ilk can alıcı noktası nedir.
Ampli yapmak istiyorsun.
1 Ne kadar yükseltsin. (Kazanç demektir ve bilimsel formüllere dayanılarak hesaplanır.)
2 Hangi frekansları ne kadar yükseltsin. (Frekans karakteristiği demektir ve bilimsel formüllere göre hesaplanır. Tekniğe uygun test aletleri ile ölçülebilir)
3 Bozulma seviyesi ne olsun ( En az bozulma istenilir ve karmaşık formüllerle hesaplanabilir. Pahalı aletlerle ölçülebilir)
Seninle yapmış olduğumuz önceki muhabbeti hatırlatayım.
Aabi bana da bir ampli yapalım.
Tımbırdasın yeter.
Vu metresi olsun kımıl kımıl olsun yeter.
Hakiki 5.1 surround olsun haaa.
Bana masraf çıkartmasın.
Bizim buralarda güzel bir deyim vardır. Senin eben güzelmi derler :D
Zaten sendeki çin işi amplin senin dediklerini harfiyen yapıyor. Öyleyse neden ampli yapmak istiyorsun. Tımbır tımbır çalıyor ve bazılarında kımıl kımıl VU metre bile var.
Bu işin şu yolları vardır.
KALİTE İSTİYORSAN
1 Ya parayı bastırır en uygun kaliteyi sen seçersin.
2 Ya da işin tekniğini biliyorsan en uygun kaliteyi sen tasarlar yaparsın.
Kalite önemli değilse.
Piyasada envai çeşit bulunmaktadır SEÇ BİRİSİNİ.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: olc technics - 16 Ağustos 2016, 14:38:19Yahu benim bu telefon/internetle başım belada. Modemin ışıkları yaldır yaldır yanıyor, internet var. Bir süre sonra bakıyorum, modem tekliyor. Bu olay taşındığımızdan var, internet sık sık gidip geliyor. "E adam çağır, gelsin baksın" diyeceksiniz. Onu da anlatayım: Ben bu kazma telekomcuları (böyle dediğim için özür dilerim ama cidden sinirim bozuk), üç defa çağırdım. Üçünde de iki eliyle bir işi doğrultamadı.

Rüzgar nedeniyle temas etmeme sorunu var. Orası gayet açık.

Bu sabah bu heriflerin yüzünden telefonun ekranını kırdım.
İnternet gittiğinde modemdeki ADSL ışığına dikkat et.
Sönyorsa hat ile ilgili sorun vardır.
Sönmüyorsa şunları yap.
Modemi kapatıp bekle ve aç. Net geliyorsa modem pull-up oluyor demektir.
Bir süre sonra yine gidiyorsa PC yi resetle. Yine net gidiyorsa zararlı yazılım araştırması yap.
Kablosuz bağlantı kullanıyorsan olay daha çetrefilli olur. Öncelikle kablolu (LAN ile) test etmelisin.

seron

Şüphelendiğin bir yer varsa orayı bir kontrol et.
Dediğin gibiyse basitçe kendin çöz.
Kimseyle uğraşma.
* * *
Bundan bir yıl kadar evvel takıldığım mekana sık sık gelen bir abimiz vardı.
Dizüstü bilgisayarının adaptörünün bilgisayara giren jakı kopmuş, tamir etmiştim. Fakat evde hor kullanıldığı için tekrar kopmuş.
Serhat, dedi, Sen bunu yine tamir et ama ben bir adaptör almak istiyorum. Benimle gelir misin?
Gelirim dedim, adı duyulmuş popüler bir alışveriş merkezine gittik.
İçerde bir adaptör bulduk ama içindeki seyyar jak setinden emin olamadık. Kasadaki şahsa sormak için götürdük.
Şahıs baktı, dedi ki, " yalnız bu adaptörün amperi sizin orjinal adaptörün amperinden yüksek, bilgisayarı yakar"
"niye ki? daha iyi işte?" dedim.
Olur mu dedi amperi yüksek olunca yanar.
yanmaz
yanar
yanmaz
yanar.
arkadaşlar, aranızda elektronik mühendisi veya teknik okuldan mezun birisi var mı dedim.
arkası dönük, bir şeyle uğraşan şahısla beraber üç market görevlisi dönüp dövecek gibi ters ters yüzüme baktılar.
neden yanmayacağını elim ayağı titreyerek sinirle anlatmaya çalıştım.
fakat başarılı olamadım. ,biz burda kaç defa böyle cihaz yaktık, biz daha iyi biliyoz dediler.
murat abi de tamam serhat sakin ol dedi, biraz daha çee çaldı, çıktık.
sen basit bir laf için özür diliyorsun, ben buraya yazmıyorum ama şu anda içimden "Klasik Trük Küfürleri Antolojisi"nden sayıyorum.
----------
Buna benzer daha nice olaylar geldi başıma, ispat demedim, anlatamadım, gücüm yetmedi ve sinir olduğumla kaldım. Cem Yılmaz doğru söylüyor: bizim insanımızın lügatinda "bilmiyorum" diye birşey yok. Şimdi bana diyeceksin "e sen?"  bilmiyorum.
Bulunduğum yörede şöyle bir laf vardır unutulmuş, eskiler bilir: "bi b..k bilmiyo, g..tü sakız çiğniyo" derler. uğraşamazsın abicim. geriye yaslan ve rahatla.
Yani kıssadan hisse: Telekomculara bırakma. Yapabiliyorsan sen yap.

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 16 Ağustos 2016, 14:47:06Zaten sendeki çin işi amplin senin dediklerini harfiyen yapıyor. Öyleyse neden ampli yapmak istiyorsun. Tımbır tımbır çalıyor ve bazılarında kımıl kımıl VU metre bile var.

VU metresi yok :)

Mr_YAMYAM

İşin tekniğini gerçekten bilseydin o satıcıya şu cevabı verirdin.
Arabada 100A akü var. Ben buna 1A çeken bir radyo bağlıyorum ama yanmıyor.
Acaba gıcıklık mı yapıyor  ;D

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 16 Ağustos 2016, 14:59:55VU metresi yok :)
O zaman sen bir vu metre yap.
Al bi tane LM3915 iki tane direnç bağla. Tak 10 adet led. İşte sana kımıl kımıl kımıldak bir vumetre.
YİYOR MU ?  ;D

seron

İyi de, 5.1'in neresine takacağum oni?

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 16 Ağustos 2016, 15:10:26İyi de, 5.1'in neresine takacağum oni?
Hala kendi cahallığını öne sürüyorsun.
1 Tek adet vumetreyi herhangi bir kanala takabilirsin.
2 Tüm kanalları göstersin dersen 6 adet entegre kullanmalısın.
3 Hassas olarak ölçüm yapabilecek bir vumetre istiyorsan TASARIM PROSDÜRLERİNİ yerine getirmelisin.

seron

>:(
Hey Allahım sen bana sabır ver yaa Rabbim...

Ülen abicim,
Sen bana yukarıda dedin ki:
"Madem böyle bir şey istiyorsun, elinde zaten o işi yapan alet var. VUmetresi de var..."
Ben de YOK diyorum, hala kanal sayısından bahsediyorsun.

Bu 5.1in neresini kesip oyup da içine VUmetre koyacam?
Ayrık olsun istemiyorum.
zaten olay da bu: bir küçük kutu, ucuz olsun, gösterişi olsun sadece diyorum.
anlatamıyorum ki :(  :o  ::)  :P  :-X

olc technics

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 16 Ağustos 2016, 14:50:45İnternet gittiğinde modemdeki ADSL ışığına dikkat et.
Sönyorsa hat ile ilgili sorun vardır.
Sönmüyorsa şunları yap.
Modemi kapatıp bekle ve aç. Net geliyorsa modem pull-up oluyor demektir.
Bir süre sonra yine gidiyorsa PC yi resetle. Yine net gidiyorsa zararlı yazılım araştırması yap.
Kablosuz bağlantı kullanıyorsan olay daha çetrefilli olur. Öncelikle kablolu (LAN ile) test etmelisin.

Arızanın nedeni bilgisayar yada modemden dolayı değil. Modemi mizansen olarak yazdım(anı anına uymuyor. Gidip geliyor manasında).

Olay şu ki; telefoncu olacak dallamalar, telefonu bir dükkandan diğerine naklettiler. İlk gün herşey güllük güllistanlık. Ertesi net kopuk. Gidip geliyor. Tekrar çağırdık, baya uğraştılar. Ama gene vaziyet aynı. Üçüncüde de bir b... yiyemeyince ben hepten delirdim.

Sabahtan beridir arayıp duruyorum. farklı telefonlardan aradım durdum. En sonunda sinirden telefonumu da kırdırdılar bana g... herifler. En sonunda sabit hattan aradım. Beyimiz tatildeymiş (benim derdim tatile gitmesinde değil, elbet tatile gidecek) . Ya tatildesin madem, "bugün tatil yapıyorum, yarın gelir bakarım" de.  Bende aramayı bırakayım.

Wifi (senin deyiminle WLAN) yı iptal ettim. Direk ethernet kablosuyla bağlanıyorum modeme.