Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

Mustafa281

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 08 Ağustos 2016, 02:33:22Ateşini mateşini bilmem.
Bir mixer
4 adet mikrofon (CARDIOID)
1 adet İyi kalite ses kartı.
Sana lazım olanlar.
Yap hesabını ona göre bak.
Ben de zamanında bu işe girmiştim. O yıllarda Çin işi mixerler yoktu. 1000$ a BOSS mixer almıştım. Bir de 325$a ses kartı.
100 er dolardan 6 tane de mikrofon tamam.
1 sene içerisinde sadece 2 saat kadar kayıt yaptıktan sonra kardeşim mixerimi alıp konsere götürdü ve adaptörünü yaktı. Mixer hala oturuyor evde.

Pardon abi yanlis oldu vokal kayit olacagi icin tek mikrofon yeter bana ses kartiyla bu ikisi isimi rahatlikla gorur bence

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: Mustafa281 - 08 Ağustos 2016, 02:35:29Pardon abi yanlis oldu vokal kayit olacagi icin tek mikrofon yeter bana ses kartiyla bu ikisi isimi rahatlikla gorur bence
Ben artık yatıyorum.
Sen hala tek mikrofon yeter diyerek kendini oyala  ;D
Haliyle kalite de ararsın şimdi.

Mustafa281

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 08 Ağustos 2016, 02:38:47Ben artık yatıyorum.
Sen hala tek mikrofon yeter diyerek kendini oyala  ;D
Haliyle kalite de ararsın şimdi.

Abi ben tekim zaten baskasi yok o yuzden tek miktofon yeterlidir diyip bu konuyuda burda kapatiyorum yarin şu actigim Tda1554 e bakarsanda sevinirim  ;D

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: Mustafa281 - 08 Ağustos 2016, 02:40:11Abi ben tekim zaten baskasi yok o yuzden tek miktofon yeterlidir diyip bu konuyuda burda kapatiyorum yarin şu actigim Tda1554 e bakarsanda sevinirim  ;D
Sen konuyu kapatsan da mikrofonlar kapatmaz  ;D
Madem tek mikrofon yeterlidir diyorsun o halde ben de aradan çekiliyorum.
TDA1554 e yorum yapabilmem için her iki entegrenin de şemalarını topiğe koyman gereklidir.

Mustafa281

datashetlerini bulup hemen atayım istersen  8)

seron

Ohooo bir soru sordum, gelene kadar konu nereye gelmiş. Bölmiyeyim ama şundan sormuştum audacity sorusunu:
zaten var olan ses dosyaları üzerinde çalışırken farkettiğim bir durum var; efekt ekleyince sesi bozuyor.
fakat windows tarafında NERO SOUND EDİTOR isimli ücretsiz yazılım sese efekt verirken bozmuyor, istediğim gibi yapıyor.
Şayet mikrofondan ideal ses kaydı için iyi ise, kullanırım audacity'i. iyi demişsin, tamam o zaman...

biraz belirsiz bir anlatım oldu ama, umarım anlaşılmıştır...

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 07 Ağustos 2016, 23:07:45AUDACITY gayet uygundur.
Ses kayıt tekniğini bilen bir kişi audacity ile şaheserler yaratabilir.
Bak yukarda ne demişim.
Yazıları dekore edip boya parası vermekten bütçe açık verdi.
Yani illa ne yazdığımı anlatmam için sözlük mü kullanmalıyız.  >:(

Alıntı yapılan: seron - 08 Ağustos 2016, 18:39:05Ohooo bir soru sordum, gelene kadar konu nereye gelmiş. Bölmiyeyim ama şundan sormuştum audacity sorusunu:
zaten var olan ses dosyaları üzerinde çalışırken farkettiğim bir durum var; efekt ekleyince sesi bozuyor.
fakat windows tarafında NERO SOUND EDİTOR isimli ücretsiz yazılım sese efekt verirken bozmuyor, istediğim gibi yapıyor.
Şayet mikrofondan ideal ses kaydı için iyi ise, kullanırım audacity'i. iyi demişsin, tamam o zaman...
biraz belirsiz bir anlatım oldu ama, umarım anlaşılmıştır...
Her programda bazı PARAmetreler vardır. Bu paralar metre ile satılmaz veya metreler para ile piyasaya sürülmez.
Efekt ne olursa olsun bu paramtrelere dikkat etmek gereklidir.
Alttaki resimde basit bir efekt olan bass güçlendirme örnek verilmiştir.
Güçlendirilecek frekansın ne olduğu,
Bu frekansın kaç db şiddetinde güçlendirileceğini bilmiyor da kafana göre YAP ULAN diyorsan bayan sesini erkek sesi bile yapailirsin
 ;D  8)

seron

Anladım abi teşekkür ederim.

Taşınabilir harddiskin yanında mı, ve en azından 20GB kadar boş yer var mı?
Çünkü DVD olayı yattı. Görüşebilirsek sana dediğim şeyleri benim bilgisayardan doğrudan senin taşınabilirine aktarmak istiyorum.

Mr_YAMYAM

Hem HDD hem de sistemdeki TEMP depolar müsait.
Ben de sana belki NG veririm.

memleket

@Mr_YAMYAM  üstad dün Yenikapıda yapılan mitingte kullanılan seslendirme sisteminin gücü 1.000.000 (Bir milyon) watt olduğu söylendi. Bu nasıl bir güçtür. Mesala 100 tane 10.000 W anfinin paralel bağlanması gibi birşeymi yoksa daha değişik şeylermi var?

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: memleket - 08 Ağustos 2016, 21:02:03@Mr_YAMYAM  üstad dün Yenikapıda yapılan mitingte kullanılan seslendirme sisteminin gücü 1.000.000 (Bir milyon) watt olduğu söylendi. Bu nasıl bir güçtür. Mesala 100 tane 10.000 W anfinin paralel bağlanması gibi birşeymi yoksa daha değişik şeylermi var?
Her söylenilene inanma.
Benim için o sistemin kaç watt olduğu değil hangi şebekeden beslendiği önemlidir.
1 milyon wattlık bir sistem en azından 2 milyon watt şebeke beslemesi ister. Bu da 2 MEGAWATT eder.
Türkiyedeki barajları araştır ve kaç megawatt güç üretiliyor bir öğren. Sonra da ithal edilen elektriğin ne kadar olduğunu öğren.
Kaba bir hesapla o sistem 1 milyon watt olsaydı...
220V altında 4545 A çekecekti.
1.000 V altında 1.000 A lik akıma ihtiyaç duyacaktı.
Voltajı buldun akımı nasıl akıtacaksın.
Voltajı yükselttin geri düşürebilmek için trafoyu nereye koyacaksın.
;D

memleket

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 08 Ağustos 2016, 21:45:29Her söylenilene inanma.
Benim için o sistemin kaç watt olduğu değil hangi şebekeden beslendiği önemlidir.
1 milyon wattlık bir sistem en azından 2 milyon watt şebeke beslemesi ister. Bu da 2 MEGAWATT eder.
Türkiyedeki barajları araştır ve kaç megawatt güç üretiliyor bir öğren. Sonra da ithal edilen elektriğin ne kadar olduğunu öğren.
Kaba bir hesapla o sistem 1 milyon watt olsaydı...
220V altında 4545 A çekecekti.
1.000 V altında 1.000 A lik akıma ihtiyaç duyacaktı.
Voltajı buldun akımı nasıl akıtacaksın.
Voltajı yükselttin geri düşürebilmek için trafoyu nereye koyacaksın.
;D
Barajları niye araştırayım ki :) Ben zaten Hidroelektrik santralinde çalışıyorum. Çalıştığım yer küçük bir santral ve kurulu gücü 10.5 MW...
Benim sormak istediğim anfiler paralale mi bağlanmış.
Örneğin 5000 W bir sistem için 10 tane 500W anfi kullanılırsa toplamda 5000W etmez mi? veya yüksek ses gücü isteyen sistemlerde anfiler paralel mi bağlanır...

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: memleket - 08 Ağustos 2016, 23:09:11Barajları niye araştırayım ki :) Ben zaten Hidroelektrik santralinde çalışıyorum. Çalıştığım yer küçük bir santral ve kurulu gücü 10.5 MW...
Benim sormak istediğim anfiler paralale mi bağlanmış.
Örneğin 5000 W bir sistem için 10 tane 500W anfi kullanılırsa toplamda 5000W etmez mi? veya yüksek ses gücü isteyen sistemlerde anfiler paralel mi bağlanır...
Haa öyle desene.
1 milyon watt diyince ben de sıyırmıştım :D
O tür seslendirme sistemlerinde özel ve tevcihli hoparlör sistemleri kullanılır.
Her bir hoparlör veya bir hoparlör grubu için bir ampli kullanılır.
Anlayabilmen için örnek.
2 adet 1000W bass ampli. İki ayrı özel bass hoparlörü çalıştırırlar.
4 adet 500 er W ampli. Sağ ve sol kanal medium sesler için toplamda 8 adet hoparlör.
Arazi koşullarına göre 4 ya da 8 adet 250 şer watt ampli. Tiz bölgeleri için tevcih edilmiş hoparlörleri çalıştırır.
Böyle bir sistemin toplam ses gücü 5000-6000W gibidir ve takribi 5000m2 açık alanda yeterli seslendirmeyi sağlarlar.

olc technics

Windows 10 un zırvalarından artık gına geldi. Bir güncellemedir tutturdu. Bütün interneti emiyor iki saattir. İşim var kullanamıyorum interneti. Linux güncelleştirme olmadan tıkır tıkır çalışırken, windows güncelleştirmeye doyamıyor. Boşa ziyan olan internet. Bu akşam win8.1 e dönüyorum. Başlarım w10 undan. Sinirlerim çok bozuk, bakmayın sakin durduğuma.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: olc technics - 10 Ağustos 2016, 12:44:34Windows 10 un zırvalarından artık gına geldi. Bir güncellemedir tutturdu. Bütün interneti emiyor iki saattir. İşim var kullanamıyorum interneti. Linux güncelleştirme olmadan tıkır tıkır çalışırken, windows güncelleştirmeye doyamıyor. Boşa ziyan olan internet. Bu akşam win8.1 e dönüyorum. Başlarım w10 undan. Sinirlerim çok bozuk, bakmayın sakin durduğuma.
Findofs'çu arkadaşlara ithaf olunur  ;D

seron

Ben yarı windowsçu yarı linuxçuyum.
Esasında hiçbirşeyci değilim; "işimi rahatça, sorunsuzca gören sistemci"yim.

Bu güne kadar yaptığım denemelerde gördüm ki, benim için en iyi sistemler;
Windows XP (bir süredir 8.1 kullanıyorum, şimdilik kavgamız dövüşümüz yok)
Linux Mint Cinnamon'dur.

Sorunlar minimum, verim maksimum...

Öneri: Hangi windowsu kullanırsan kullan, ve kim ne derse desin, güncellemeleri kapat!
--------
Sonradan ilave:

İlk güncelleme sorunu windows 7 ile başladı. Birçok kullanıcı, bir türlü bitmek bilmeyen güncellemeler nedeniyle bilgisayarlarını açıp da işlerine bakamadılar ve yine aynı nedenden acil olarak bilgisayarlarını kapatıp gidemediler.

Bir internet kafede çalışıyor sayılırım ( ;D  ) Bu internet kafeye bundan iki-üç yıl evvel, windows7lerin civcivli zamanlarında, bakım için çok fazla Dizüstü geliyordu. O yıllarda Maaaykrosoft, win 7 lere deli gibi yama ve güncelleme yayınlayıp duruyordu. bilgisayarı getiren müşteri ile beraber, ortalama 30dk ila 40dk beklemek zorunda kalıyorduk ki güncellemeleri alsın bitirsin de masaüstüne gelsin. Masaüstü açıldığında derhal güncellemeleri kapatıyorduk ama ne fayda?! kapanırken de yine 20-30dk kadar bu güncellemeleri uygulamak için bekletiyordu.

İşte tüm bu nedenlerden ötürü, elimde yasal Windows7 olmasına rağmen, bir warez sitesinden indirilmiş "güncellemeleri almış win7" indirmiş ve bir süre bununla idare etmiştik.(ücreti ödenmiş yasal windowsa sahip oplduğumuzdan, korsanını dahi indirsek, kullanmak mübahdır; çünkü ücreti zaten ödenmiş olan kopyayı, başka bir yerden de edinebilirsiniz.)

neyse efendim sözü uzattık.
bir süredir Linux kullanıyorum. De ki, linux da da güncellemeler büyük boyutta(hiç de değil bir kere, genellikle daha küçüktür). sorun değil. sen güncelle düğmesine bastığında, bir yandan güncellemeler indirilip uygulanırken (indirme ve uygulama işlemi sırasıyla ve kendiliğinden otomatik yapılır) sen de her türlü işini yaparsın. Bu ayrıcalık sadece Linux'da vardır (Apple'da var mı bilmiyorum kullanmadım).

Bir de şu artısı var: güncellemelerden istediğini seçebilir istemediğini devre dışı bırakarak hem gereksiz yere indirme yapmazsın, hem de kotandan kazanırsın. Windows'ta bunu yapanilmen için çok ileridüzey kullanıcı olman ve gidip sistem dosyalarıyla, MS-DOSla falan uğraşman gerekiyor.

Yani bilmem anlatabildim mi?...

Mr_YAMYAM

Çok kıym'ETli ve de köftelik ET'li @seron
Kebap işi yatmış durumda.
Ne yazık ki organizasyonu yapamadım. Eldeki imkansızlıklar nedeniyle kebabını yiyemeyeceğim.
Benim yerime sen yiyebilirsin veya kebap parası ile HDD alabilirsin.

seron

:(
Vaktin gecikmesiyle anladım zaten.
Sağlık olsun. Ben zaten parayı yedim. Geri kalanıyla MİCRO PIHONE alırım.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 10 Ağustos 2016, 23:11:11:(
Vaktin gecikmesiyle anladım zaten.
Sağlık olsun. Ben zaten parayı yedim. Geri kalanıyla MİCRO PIHONE alırım.
Naapiim. Buralarda ulaşım yok olmuş.
Sana gel desem olmuyor. Ben de gelemiyorum ortakık bozuldu.

seron

Öyle de, sen bir türlü plan yapamadın.
Ben de kendi aralarında bir bildikleri vardır, farklı planları vardır diye rahatsız etmek istemedim. Değilse benim kartımı kullanarak da gidebilirdik. Senden ses çıkmayınca ben de karışmadım. Neyse ki yazışarak da görüşebiliyoruz. Sorun yok yani.