Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

seron

;D
Bu mahallede...
İşler....
Aaaa-çııııl-maaaaaz...
Her ilin, hatta her mahallenin sosyo-kültürel, sosyo ekonomik yapısı farklı olur.
Ben sana ne dedim; bu mahalle hatta bu il... dedim.
Bak sana kısaca buranın özelliklerini anlatayım.
Her ilden gelme oralı buralı dolu. Hepsi de toplumun alt sınıfından ve asgari ücretle yaşa(yamı)yan aileler.
Çoğunda bilgisayar yok.
Bilgisayarı olan kullan(a)mıyor.
Kullanan bir iki mal, oyun oynayıp iki saat feeyyyyyste takılıp kapatıyor.
Burada ayda bir bir veya iki adet formata gelinir.
Burası tenha olmamasına rağmen bilişimle ilgili bütün işlerin ÖLÜ olduğu bir mahalledir.
Burası insanları bilişimle ilgili birşey öğrenmek istemeyen ve zaten öğrenemeyecek insanlardır.
Bu ilde, iş yapan bir pişman, yapmayan bir pişman; müşteri yok>para yok. müşteri var > para yok. Müşteri bol, işinde profesyonelsin, kafanı istediğin kadar çalıştır, gelen müşteri "yeeaaaav ne kadar pahalı yeeaaaavv iki tık tık yapıyon bi bok mu yapıyon yeaaaav" diyen tipler.

Tekrar söylüyorum:
Burda...
İş...
Yaaa-pııııl-maaaaaaaaaaz! :D
beni anlamayacağını biliyorum; istersen yazın buraya yerleşip dükkan açıp deneyebilirsin. ama buranın insanıyla beraber benden de nefret edip gitmenden korkuyorum.

Mr_YAMYAM

Neyse.
O ilde sen bile iş yaptıysan (Hani demiştin ya)
Eğer mahalle arka plan bir mahalle ise zaten lafım yok.

seron

Şuna bir bakabilir misin abi, gerçekten güzel birşeye benziyor:
https://sourceforge.net/projects/movistartv/?source=frontpage&position=1
Sanırım XMBC eklentisi.
oradaki resimlerden birine bas ve sağdaki oka basa basa resimleri incele. tüm canlıyayınları aynı anta takip etme ve kayıt seçenekleri de mevcut. Kur kullan demiyorum sadece bak.

Mr_YAMYAM

İnternet kısıtlı ise bu gibi şeyler pek cazip gelmez.

seron

https://apps.ubuntu.com/cat/applications/avant-window-navigator/
Bu senin depoda görünmüyor mu?
görüyorsun ücretsiz diyor. ama güncel ubuntu deposu bu. aşağıdaki turuncu install düğmesine bir bak bakalım ne diyor.
olmazsa komut ile kurarsın:
https://github.com/p12tic/awn
https://community.linuxmint.com/software/view/avant-window-navigator
----
ben bu araştırmaları yaparken yaptığım denemelerde maalesef paket bulunamadı mesajıyla karşılarştım. paket yapımcıları taradından kaldırılmış. ücretliye dönmemiş. kullancı sayısı zaten çok azdı, herifler gızıp kaldırmış olmalı.
geriye bir tek cairo dock kaldı. umarım onun da başını yemezler.

Mr_YAMYAM

Şu aralar dock işine ara verdim.
Tatil için benim lep-top u hazırlıyordum.
Senin cinnemon benim STUDIO 12:04 ve XP ayrıca W7 kurulu :D
Her bir işletim sistemleini testten geçirdim. Dizüstünde linuxlarda bir sorun oluştu. Ağ bağlantısında kopmalar görüldü sebebi araştırılıyor.
XP işletim sistemi tamamen laçka edilmiş. JAVA gıbızlanarak kuruldu. Flash eklentileri hak getire.
Yine de gıcıklığına devam ediyom.
12:04 ün veritabanında AWN var. Kurdum ama PC nin ekran kartı onboardolduğu için yemedi. Az bişii kasıntı yaptı. Ben de studio nun kendi dockunu ayarlayıp win7 ninkine benzer hale getirdim.
Üstelik bu dock'u ALTIN'dan yaptım. Kıymetli oldu :D
AL bak ta ecik GUDUR :D

seron

Güzel.
Yazılımların kısayolları eklenebiliyor de'mi ona?
E herhalde. Bana bir tane dock(görev çıbığı) yetmiyor. birçok program elimin altında olsun diye ekstra bir görev çubuğunu donatmam gerekiyor. mesele güzel görünmesi değil; çabuk ulaşmak.

Sen yeni sürümü boşver. O sürümle devam et. ;) Hayatının anlamı olmuş artık o senin :)

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 13 Haziran 2016, 19:03:08Güzel.
Yazılımların kısayolları eklenebiliyor de'mi ona?
E herhalde. Bana bir tane dock(görev çıbığı) yetmiyor. birçok program elimin altında olsun diye ekstra bir görev çubuğunu donatmam gerekiyor. mesele güzel görünmesi değil; çabuk ulaşmak.

Sen yeni sürümü boşver. O sürümle devam et. ;) Hayatının anlamı olmuş artık o senin :)
Antalyaya gelirsem hatırlat ta ISLAK ODUN getireyim.
Bir linuxta istediğin kadar dock açıp istediğin gibi konfigüre edebilirsin.
Bak resme ne anlıyorsun.

seron

Abi o dockun adı nedir? şayet xfcedeki dock ise benim sisteme kuramıyorum onu depoda yok.

-------
Bu arada iki gündür yoktum. dün arkadaşla gezdik.
evvelsi gün de bilgisayarına linux mint kurdum sevindi garibim.  :D
Bu arkadaş internette çok fazla dolaşıyor, çok fazla virüs kapıyordu. elindeki flaşlar dahi virüsler tarafından ele geçirilmiş. hatta bir hafıza kartının içini görüntüleyemiyormuş. muhabbet arasında linuxtan bahsettim. oğlum çile çekiyorsun dedim. iyi bakalım kuralım dedi. laptop yanındaydı. hemen evden benim linux DVDlerini aldık. internet kafeye gelip sistemi kurduk. şimdi bayram ediyor, sevine sevine perişan oldu. virüslü hafıza kartının içini de görüntüledik. meşhur bir çin virüsünün istilasına uğramış, içindekiler kriptolanmış. mecburen sildik, formatladık. şimdi içi görünmeyen usbleri, flaşları çalışıyor. internette güvensiz bir iki yaramaz siteye girdi, sıkıntı yok. daha evvel buralardan virüs kapmışmış, şimdi kapmadan dolaşıyor.  ;D
-----
o dock daha evvel bahsettiğin dock değilse bana çok lazım olur o.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 16 Haziran 2016, 16:25:49Abi o dockun adı nedir? şayet xfcedeki dock ise benim sisteme kuramıyorum onu depoda yok.
-----
o dock daha evvel bahsettiğin dock değilse bana çok lazım olur o.
Bu ET'siz @seron 'u birileri yese de kurtulsam :D
O dock UBUNTU STUDIO'nun kendi dock'u dur. Ekran alıntısına dikkat edersen konfigürasyon seçenekleri XFCE UBUNTU'dur.
Ben sadece süsleyip püsleyip sana SATTIM :D
Artık iyicene gudurursun sanırım :D

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 16 Haziran 2016, 16:25:49Bu arada iki gündür yoktum. dün arkadaşla gezdik.
evvelsi gün de bilgisayarına linux mint kurdum sevindi garibim.  :D
Bu arkadaş internette çok fazla dolaşıyor, çok fazla virüs kapıyordu. elindeki flaşlar dahi virüsler tarafından ele geçirilmiş. hatta bir hafıza kartının içini görüntüleyemiyormuş. muhabbet arasında linuxtan bahsettim. oğlum çile çekiyorsun dedim. iyi bakalım kuralım dedi. laptop yanındaydı. hemen evden benim linux DVDlerini aldık. internet kafeye gelip sistemi kurduk. şimdi bayram ediyor, sevine sevine perişan oldu. virüslü hafıza kartının içini de görüntüledik. meşhur bir çin virüsünün istilasına uğramış, içindekiler kriptolanmış. mecburen sildik, formatladık. şimdi içi görünmeyen usbleri, flaşları çalışıyor. internette güvensiz bir iki yaramaz siteye girdi, sıkıntı yok. daha evvel buralardan virüs kapmışmış, şimdi kapmadan dolaşıyor.  ;D
Bu mesele ise;
Telefonda sana bahsettiğim üzere.
Bu arkadaşın o linux'u kullanacak. Bir süre sonra alışacak. (Haliyle kolay değildir) Ama internette surf yapıyorsa direk  kullanacak.
Yaklaşık birkaç ay kullandıktan sonra sisteminin cenıfır olduğunu görüp arkadaşlarına hava atmaya başlayacak :D
Haliyle diğer arkadaşları da belki:
''BEN DE İSTİYORUM BU SİSTEMDEN''  diyebilecektir.
Bu kişilere sen bir cila.. Pardon format çekip te piyasa durumuna göre 20 kaat alsan işte sana bahsetmiş oluğum işin anahtarı :D

seron

20kaada "Nah" atarım :D
kusura bakma youtube'daydım şimdi geldim.
Bir defa virüs kapmayan ve jet gibi çalışan o sistemi 50kaattan aşşaaa kurmam. ne de olsa kimse ne olduğunu bilmiyor, gelene geçene o fiyattan yaparım ama maalesef burada çevre durumu zayıf, millet de biraz pinti. Ama arkadaştan dün urfa kebap+ üstüne sınırsız böcüklü çayı içince kendime geldim. herşey para değildir. ;D

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 16 Haziran 2016, 17:38:51Bu ET'siz @seron 'u birileri yese de kurtulsam :D
O dock UBUNTU STUDIO'nun kendi dock'u dur. Ekran alıntısına dikkat edersen konfigürasyon seçenekleri XFCE UBUNTU'dur.
Ben sadece süsleyip püsleyip sana SATTIM :D
Artık iyicene gudurursun sanırım :D

gudurdum gudurmasına ya, XFCEye özgü o araç çubuğunu (geçene adını söylemiştin, unuttum) nasıl ubuntu studioya malettin onu anlamadım... :D ben şu anda evdeki Mint sisteme XFCE masaüstü ortamı gurdum. yani istersen XCFE ile başlat istersen cinnamon ile başlat. oradaki xfce de de var o araç çıbığı. ama xfce'yi kullanırken ifrit oluyorum.
bak, senin studio xfce olmayaydı da kde veya cinnamon olaydı, belkim geçebilirdim.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 16 Haziran 2016, 18:08:3320kaada "Nah" atarım :D
kusura bakma youtube'daydım şimdi geldim.
Bir defa virüs kapmayan ve jet gibi çalışan o sistemi 50kaattan aşşaaa kurmam. ne de olsa kimse ne olduğunu bilmiyor, gelene geçene o fiyattan yaparım ama maalesef burada çevre durumu zayıf, millet de biraz pinti. Ama arkadaştan dün urfa kebap+ üstüne sınırsız böcüklü çayı içince kendime geldim. herşey para değildir. ;D
Bu durum sein CİNA-i Pardon TİCARİ kabiliyetine bağlı.
Şimdilik o arkadaşının linuxun temellerini öğrenebilmesi ve biraz alışabilmesi önemlidir.
Kazara exe dosyasını sistem kurmaya çalışırsa neler olur biliyorsun :D

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 16 Haziran 2016, 18:13:18gudurdum gudurmasına ya, XFCEye özgü o araç çubuğunu (geçene adını söylemiştin, unuttum) nasıl ubuntu studioya malettin onu anlamadım... :D ben şu anda evdeki Mint sisteme XFCE masaüstü ortamı gurdum. yani istersen XCFE ile başlat istersen cinnamon ile başlat. oradaki xfce de de var o araç çıbığı. ama xfce'yi kullanırken ifrit oluyorum.
bak, senin studio xfce olmayaydı da kde veya cinnamon olaydı, belkim geçebilirdim.
Bak yukardaki resme iyicene bak.
Orada panel yapılandırılmalarını görüyorsun.
Dikkatli bakarsan biryerlerde bir FARE bulunmaktadır.
FARE'lerin neleri temsil ettiğini bilirsin :D

seron

Ben kendisine karacahil olmasına rağen durumu anlattım. Bu sistemde sadece:
-internete girip gezecek, yaramaz sitelerde vakit geçirecek
-net üzerinden film ve video izleyecek, müzik dinleyecek
-net üzerinden film ve video indirecek.
-harddiski üzerinden video ve müzik
-net zerinden bol bol pdf ve doc indirip saklayacak
-haber siteleri vb de vakit geçirecek
-virüslü disklerindeki enfeksiyonların mantarların yayılmasını engellemek için bu sistemde açacak; ayrıca açılmayan harddisk flaş varsa bununla açacak.
BU KADAR.
Anlıyorsun değil mi? standart bir son kullanıcı ve aradığı herşey, film oynatıcı (VLCye bayıldı  :D ) müzik oynatıcı (audaciousa bayıldı  :D  ) internet (firefox ve indirme eklentilerine de bayıldı  :D  ) var. ve hatta bir program kurması gerekiyorsa nereye basıp nasıl kuracağını öğrendi. ben de boş durmayıp bir yenibaşlayanın anlayacağı şekilde basitleştirilmiş bir kullanıcı klavuzu yazıp masaüstüne koydum.

ASIL ÖNEMLİ OLAN ŞU:
bu beni çok şaşırttı.
bu arkadaşın bilgisayarı ASUS k550i bir bilgisayar. Bu bilgisayarlar çıktığında daha günümüzün mertliğini bozan i7li yemedili işlemciler yok idi ve süper bir çift çekirdekli intel 2.1ghz kullanılmış. 4GB ram, gayet iyi bir onboard ekran modülüne(nvidia serisi) sahip. ben şu an bu satırları yazarken laptop tutuşmak üzere ama o makinede gram ısı ve fan sesi yok. Mintin hiç bu kadar hızlı ve atik çalıştığını görmedim. ciddi söylüyorum.
Netice: (anladığım kadarıyla) ASUS firması bilgisayar yapmayı çok iyi biliyor. hayran kaldım kıskandım. neredeyse sat bunu bana diyecektim abi hala aklım o bilgisayarda. örnek olarak VLCde bir video convert ettim, bende olsa fanlar bas bas bağırır, sessiz sedasız çevirdi koydu oraya hazret ;D

Mr_YAMYAM

Eee o kadar da diyorum ki ..;
SİSTEM YAPILANDIRILMASI
Tabiiki bu kelime içerisinde donanım yapılandırılması ve sürücülerin kurulumuna kadar birçok fonksiyon var.
Özgüre almış olduğum E8200 işlemcinin sen ne olduğunu sanıyorsun. Herifler zamanında BEN EXTREME'yim diye hava atıyorlardı :)
Demekki o yıllarda iyi yapılandırılmış bir donanım ve iyi yapılandırılmış (Sürücüler) bir PC ise DUO gibi çöpe atılmış işlemcilerle bile baba işler yapabiliyor.
Senin render işini yalayıp yutması gibi  ;D

seron

söyleyeceklerimi üç bölümde toplamalıyım sanırım:

-Abi böyle bir bilgisayar kaç kağat eder ikinci el-secod hand? yani şunu söyliyeyim, elimdeki laptopla kobayı satıp bundan bir tane alsam mı acep? dedğin gibi herifler sistemi çok iyi kurmuşlar.

-Abi bi de benim laptop için ocağına düştüm. yahu, hurda pazarlarına çıktığın zaman, benim bataryanın ikinci elinden soramaz mısın? sadece istanbulda var, en aşağı 150 kağıt istiyorlar. çok. bana 30-40TLye alınmış bir hurdası lazım. içini açıp pil değişimi yapacağım. laptop: SUNNY H54z

-son olarak, html sayalarını pdf olarak kaydetmeni sağlayan faydalı bir link paylaşıyorum. wiki olsun, benzer siteler olsun sağlam kaynaklar ve makaleler içeren site buldun mu, bununla pdf ye dönüştürüp bilgisayarına kaydediyorsun:
http://pdfcrowd.com/

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 16 Haziran 2016, 18:54:49söyleyeceklerimi üç bölümde toplamalıyım sanırım:

-Abi böyle bir bilgisayar kaç kağat eder ikinci el-secod hand? yani şunu söyliyeyim, elimdeki laptopla kobayı satıp bundan bir tane alsam mı acep? dedğin gibi herifler sistemi çok iyi kurmuşlar.

-Abi bi de benim laptop için ocağına düştüm. yahu, hurda pazarlarına çıktığın zaman, benim bataryanın ikinci elinden soramaz mısın? sadece istanbulda var, en aşağı 150 kağıt istiyorlar. çok. bana 30-40TLye alınmış bir hurdası lazım. içini açıp pil değişimi yapacağım. laptop: SUNNY H54z

-son olarak, html sayalarını pdf olarak kaydetmeni sağlayan faydalı bir link paylaşıyorum. wiki olsun, benzer siteler olsun sağlam kaynaklar ve makaleler içeren site buldun mu, bununla pdf ye dönüştürüp bilgisayarına kaydediyorsun:
http://pdfcrowd.com/
Batarya sorunu ne yazık ki benim dizüstünde de var. Hatırlarsan sana da bahsetmiştim.
Ne yazık ki çare bulamadım. Şimdilerde pil 10dk da şarj olup 5 dk kada bitiyor :)
İdare edeceğim artık naapiim.
Alıntı Yap-Abi böyle bir bilgisayar kaç kağat eder ikinci el-secod hand? yani şunu söyliyeyim, elimdeki laptopla kobayı satıp bundan bir tane alsam mı acep? dedğin gibi herifler sistemi çok iyi kurmuşlar.
O PC yi ben zamanında almış idim. 1450TL idi.
Ama internet kopmaları yüzünden firmaya geri iade etmiştim. Sonra 1100TL ye şu an kullanmakta olduğum PC yi aldım.
Eğer o PC yi 300TL ye sağlam bir şekilde bulabilirsen DAŞ ye biriktir ama al.
Sadece Pil durumuna dikkat etmelisin.

Mr_YAMYAM

ET @seron
Başka soracakların var mı?
Yoksa ben sistemi kapatıp senin NANE ve AV linux u test etmek istiyorum.
Haliyle bir iki saat kaybolabilirim.