Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

sayangku

bende bizimkilere onu anlatmak istiyorum hocam yasim 24  aldigim maas 1500 tl köpek gibi çalısıyorum 1800 ya oluyo ya olmuyo
ama emin olun bazen eve gelemiyorum
adamlara görevim olmadi halde program yazıyorum animasyon felan yapıyorum iyi güzel satıyosnuz tabelayi aferim sana helal olsun
bi aksam mesai kalmiyorum yada ben il dişina çıkamam diyorum herkes bi triplerde sanki adam öldürdük
bi aksam tam eve gidicam hazırlanmisim patron ben birakirim seni eve diyo tamam diyosun bi bakmşin sabahlamişimşirkette
mesai zorunlu degil derler nedense hep kalıyorum
''Paranın Başkaları İçin Taşıdığı anlam,
  benim için  birşey ifade etmiyor ''
                                                   Nikola Tesla

sayangku

seron ustam geçmişe geri dönebilsem ya sanayide dayak yiyip suan şirket açardim yada büyük şehirde hiç yaşamaz hayvancilik yapardim
şimdi ne tarim yapabilcek bilgim ve becerim var nede hayvancilik
                                                   Nikola Tesla

toyer

kendinizi biraz agırdan satın. gerekirse işsiz kalın bi müddet. (idare edebilecekseniz tabi) kendinizden ödün vermeyin.
Çok basitçene patronunuza deyin. Bu maaş bana yetmiyor.
İşi bırakma ve yeni iş arama riskini göze alıyorsunuz tabi bunu yaparken.

Mr_YAMYAM

ET'siz @seron
Bir ELMA kaç guruş biliyorsundur.
Onca donanımlarım ne olacak. QUAD CORE iş istasyonunu bile usulen satsam dedim para etmiyor.

sayangku

ısparta elması iyi diyolar hocam
toyer ustam aynen öyle yapıcam bi müddet
                                                   Nikola Tesla

seron

Onur abi,
senin studio'yu en son denediğimde "abi ses çiplerinin pası silindi bu ne yaa?" dediğimi hatırlıyorsundur. Şİmdi sen en alıştığın ve güvendiğin işletim sistemini bırakarak başına büyük iş açıyorsun bence. Kullanamazsın demiyorum ama en azından bildiğin bir sistemin güncelini kullanıp zamanla alışırsan sıkıntıları aşarız. Hatta ben bu konuda bulamadığın ya da yapamadığın birşey olursa yüklemeden de yardımcı olabilirim. Şu senin 1204de kuramadığın ya da sorun yaşadığın flaş ve java olayı yeni sürümde KESİNLİKLE çözülmüştür. Bunu elimdeki sürümden biliyorum çünkü bu sürüm güncelin bir altı. yeni sürüm çıkınca LTS bile olsa eski sürümlerde bazı sorunlar başgöstermeye başlıyor.

Şu 1604ü indirdiysen bence inatla üstüne gidip biraz uğraş. Çünkü başta sıkıntı verse de alışınca bırakamazsın. Nedir bu sanki windows mu?  :D  peki ben niye geçmiyorum? Çünkü o masaüstü düzeni ve dosya yöneticisinde istediğim gibi yönetil(e)meyen özellikler var. Bunlar o sistemi kötü yapmıyor; bana göre değil yapıyor.

bence eski sürümünü güncelle. ;) Kurulu yazılımlarına ilaveten LbreOffice 3 (eski sürüm) eklenmiş bak bu iyi. böylece sana ofis ile yazı gönderebilirim sen de gıbızlanmazsın. Ayrıcaemin ol, bulamadığın güzel yazılımların muadilleri vardır. Ben neden windowsu bıraktım sanıyorsun? :D  Pazar yeri gibi... ne ararsan çeşit çeşit...

Mr_YAMYAM

Bana göre UBUNTU STUDIO neredeyse profesyonellere hitap eden bir işletim sistemi.
Yıllardır öyle alıştım ki herhangi bir yerinde bir gıbızlanma olursa ŞIP diye sebebini bulabiliyorum.
Kullanım olarak ta ilk zamanlarda zorlansam da bence oldukça kolay ve teknik .
Şu an için amacım kullanmaya devam etmektir. Yeni çıkan sürümleri kotam yettiğince test ediyorum. Bu sürümlerden senin önerdiğin CINNEMON dizüstü kullanımı için ideal görünüyor. Üstelik yanlış okumadıysam MİNT sürümleri LTS imiş. Yani elindeki çok eski sürüm de olsa desteği varmış. Ayrıca diğer siteden bir ara bir vatandaşın HALA UBUNTU 10:04 kullandığını okumuştum. Bu herif 6 yıl boyunca kullanmışsa ben de rahatlıkla kullanabilirim.
Şu andaki tek sıkıntım ses kartımın tanınmamasıdır. CREATIVE PRO ses kartım her türlü tanınıyor ama ASUS tanınmıyor. Creative i de şimdilik kullanmıyorum. Çünkü PCI slotum kalmadı :D
Çok yakında yeni almış olduğum E8300 işlemci ile HP kasayı iş istasyonu haline getireceğim.
Böylece QUAD CORE iş bilgisayarım emekli olacak.

seron

Şayet eski sürümünü kullanacaksan sana bir öneri:
Belli bir süreden sonra yazılım merkezine bağlanamayabilir ve istediğin dock vb gibi yazılımları kuramayabilirsin. Bu nedenle kendine pilot bir bilgisayar seçerek bu bilgisayara full kurulum gerçekleştir. sana lazım olabilecek tüm yazılımları kurup bütün ayarları eksiksiz yaptığından emin olduktan sonra,
Norton Ghost veya Clonezilla gibi bir yazılımla imaj yedeğini hazırla ve sakla. sen böyle şeyleri sevmezsin ama elinde daima nostaljik bir hazır sistem olur. Ekran kartını kurmadığın takdirde, belki de başka başka bilgisayarlarda da açılabilir, kimbilir...

Bu arada...
Linux ile bir veri kurtarma operasyonu daha başarı ile tamamlanmıştır. ;)
Okulların kapanmasına müteakip, hocaları öğrencileri ile şenlik düzenliyor ve bu şenliğin videolarını hazırladığım için üj-bej kuruş kazandığımı sana söylemiştim. Bu şenlik ayrıca hatıra olarak öğretmenevei görevlilerince kameraya çekilmiş ve DVD'lere basılıp velilere dağıtılmış.
Kafeciye de bir adet kopya verilmiş ama kafeci ana makinede açamıyor... başka bir makinede açamıyor... Haricen bağlanan, laptop CD-DVD okuyucusuna benzer harici bir oynatıcıyla deniyor açamıyor... Sorun şu: yüzde 80lere gelince kopyalama hatası oluşuyor ve DVDdeki veri bilgisayara aktarılamıyor.

Getir bakıyım dedim, getir getir getir getir...
Taktım benim laptoba.
NANE-TARÇIN'a dedim ki: oku lem şunu...
CAAAAAAAART!!! Tüm DVD başarıyla masaüstüne kopyalandı ve video sorunsuz çalıştı.
Kıssadan hisse: Linux sistemler sorunlu aygıtları windows'a göre daha başarılı çalıştır(abili)yor.
 :D
Konu başlığı açıp yazmaya değer mi, ne dersin?

Mr_YAMYAM

seron

Peki...
Puppy Linux adında Flaşa kurularak Flaştan çalışan bir işletim sistemini üç bilgisayarımdan sadece birinde başlatabiliyorum.

başlatamayan diğer bilgisayarlar klasik (eski) bioslu anakartlar; açabilen bilgisayar modern biosa sahip anakartlı.
Açamayan bilgisayarlarda bios boot ayarlarında birinci olarak usb flaş sürücü default olarak ayarlı olmasına rağmen başlangıçta bios açılış ekranı geliyor, sonra siyah ekran ve ekranın köşesinde yanıp sönen bilindik MS-DOS kurzörü var.
flaş, aynı flaş, iso aynı iso. ama başlamıyor.
Bunun için de başlık açayım mı, yoksa önce burada mı çözelim? istiyorum ki konular ve başlıklar düzgün düzgün gitsin. başlığı açıp yarıda arap saçına döndürüp yarıda bırakmayalım.

Mr_YAMYAM

Açılmayan PC lerde önce windows ile açıp o flası bi tak bakalım.

seron

Gerek windows tarafında gerekse linux tarafında flaş açılarak için görüntüleniyor. Disk yöneticisi: "bu flaş bootable bir flaştır" diyor.

Harddiskleri söküp deneyeyim mi?

Mr_YAMYAM

HDD leri sökme.
BIOS boot seçeneklerinden first boot device tan sonraki boot seçeneklerini kapat
First boot device USB (seni o flash)
Second boot device HDD ve DVD ise disable olsun.
Bir de hdd konfi,gürasyonlarından flası HDD olarak seçmelisin.

seron

Pekala.
Nerdeydin görünmedin bööön?
O değil de bizim tayfalar nerde?

Mr_YAMYAM

Ben ev ve oda işleri ile uğraşıyom.
Tüm alet edavatlar sere serpe yerdeler. Malum taşınma vaziyetleri.
PC ye arada bir bakabiliyorum.

seron

Tamam.
Dediğin ayar olmadı. Müsait olunca bakarız.

seron

Mr_YAMYAM: "Oğlum öyle iş yapacak kimse yok..."

http://www.cduretim.com/cd-baski.php
CD,DVD kaplama, kutulama türlerini kendin belirleyebiliyorsun ve içine insert (reklam kağıdı) koydurabiliyorsun.
Teklif alanilmen için bu kriterleri doldurarak mail adresine göndermelerini istiyorsun(anyı site):
http://www.cduretim.com/online-fiyat.php
En çok hoşuma giden ise "kartvizit CD"

Bu da bir başkası:
http://marscddvd.com/

daha var...

Tabi aynen konuştuğumuz gibi maliyeti yüksek. (o konu hakkında burada konuşmayalım)
1000adeet için 560 lira > adet başına 56kuruş ediyor.
CD fiyatlarını bilmiyorum ama toptan alırsan maliyeti iyice dibe çekersin.
Kopyalama maliyeti birşey değil. O da yapılır.
Kutu olayı işi bozuyor.
Bir de pazar edinmek gerek. Bu işi yaparken maliyenin kapıya dayanmasını da hesaba katarsak...
Zor iş.

Mr_YAMYAM

En az 10.000 adet yaptırmalısın ki maliyet makul olsun.
1TL den hesapla 10 bin gayme eder.
Zaten bu kadar paran olsa... :D

seron

Dediğin şeyi kafeciye açıkladım.
"sana bir top vereyim, sektir git!" dedi. :D
Adam zaten bilgisayar tamir onarım ve formattan para kazan(amı)ıyor, onu da elinden alırsam ona ne kaldı ;D  Ama anlatamıyorum ki...

Mr_YAMYAM

Bu durumda şu ihtimal var.
Herifin işleri açılır da eleman ararsa sana iş düşebilir (Belki)
Ama herif sana gıcıklık ederse sen de onun tam karşısında bir PC teknik servisi kurarsın. Böylece tam rekabet olur :D