Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

Mr_YAMYAM

:u an AV l'nuxtayim/
Klavye tanilanmadi[i '.'n sa.ma yazilar yaziyorum
Sana ekran alintisi verecekt'm ama ekran alintisi alamadim/ >]nk] sen'n o c'nemerella .ali;iyordu ?D

seron

dil ayarlarına git, orada yeni dil şeylerini al. sistem geneline uygula de. klavyeyi tr yap. tabi tam kurulum yapmak gerekiyor; çünkü ayarlar yapıldıktan sonra senden restart isteyebilir.
ekran alıntısı yapmıyorsa ilgili yazılım yüklüdür önce çalıştırıp öyle alıyorsun demektir. hiç olmadı kazam da aynı işi görüyor ;)
cinelerra çalışıyorsa tamamdır hehheeeyyt :D  buralara yolun düşerse DVD isterim 8)

ben şimdi çıkmalıyım. yarın öğleden çok sonra yine giriş yaparım.
NOT: o ücretliye dönen ya da kaldırılan yazılımlar için dağıtım değiştiriyorsan hiç uğraşma. başka dağıtımlar da da durum aynı olmalı.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 08 Haziran 2016, 19:30:10dil ayarlarına git, orada yeni dil şeylerini al. sistem geneline uygula de. klavyeyi tr yap. tabi tam kurulum yapmak gerekiyor; çünkü ayarlar yapıldıktan sonra senden restart isteyebilir.
ekran alıntısı yapmıyorsa ilgili yazılım yüklüdür önce çalıştırıp öyle alıyorsun demektir. hiç olmadı kazam da aynı işi görüyor ;)
cinelerra çalışıyorsa tamamdır hehheeeyyt :D  buralara yolun düşerse DVD isterim 8)

ben şimdi çıkmalıyım. yarın öğleden çok sonra yine giriş yaparım.
NOT: o ücretliye dönen ya da kaldırılan yazılımlar için dağıtım değiştiriyorsan hiç uğraşma. başka dağıtımlar da da durum aynı olmalı.
Cahal cevelek Qseron
Bir internet kafeye git.
Tanidik olmasin ama ucuz olsun. Saati 1 TL olsun ama neti hizli olsun.
Gir siteye yukle AV yi kaydet flasina.
Hizli bir kafede 1=2 saatte yuklenebilir. Bu da sana 1=2TL ye malolur.

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 08 Haziran 2016, 19:46:04Cahal cevelek seron
Bir internet kafeye git.
Tanidik olmasin ama ucuz olsun. Saati 1 TL olsun ama neti hizli olsun.
Gir siteye yukle AV yi kaydet flasina.
Hizli bir kafede 1=2 saatte yuklenebilir. Bu da sana 1=2TL ye malolur.

Buralarda:
-saati 1TL olan internet yoktur.
-Flaş takmana izin veren tek internet kafe burasıdır.
-Her internet kafe, veri indirmene soğuk bakar (hatta veri indirmeye izin vermiyorum, git nerden indirirsen indir diyorlar); oyuncuların hızını kısıtladığın için.
-Her internet kafeci indirdiğin veri için para ister. Burası da dahil:
[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=5205[/img]
Bu fiyatlar yüksek gibi gelebilir ama bu kafeci durum bu iken maliyetlerin altından zor kalkıyor.

Bu tanıdık internet kafe bana kıyak yapıyor. İndirdiğim veri için (çok)para almıyor ve kendi bilgisayarımla bağlanmama izin vermenin yanında toplam ücretten indirim yapıyor. Ama gel gör ki veri indirmek-bindirmek, kafenin indirme hızını felce uğratıyor.

Adına açılmamış bir internet, asla senin olmamıştır; örnek, bizim damat beyin aslında 8mbit olması gereken ama 2 olan ve salaklıkları nedeniyle kesilen interneti. Yoksa şimdi kafede olmaz, evde kahvemi yudumlarken keyfime bakar halde olurdum :D

Ama sizin neden başınızı ağrıtıyorum ki. Geçende gösterdiğin internet paketini alamıyorum.

Mr_YAMYAM

O zaman senin kafe müsait olduğu bir zamanda indirebilirsin.
Benim ISO'yu oralara gelirsem sana getirebilirim.

seron

Cinelerra işine sevindim. Şayet sorun vermeden çalışıyorsa daha evvelki denemelerimden biliyorum, gayet gelişmiş bir video editörü o. Dolayısıyla widows tarafında elalemin programını çorlamaya gerek kalmaz.

Mr_YAMYAM

Test esnasında usulen bir video attım. Göstertti.
Ama işlemci acaip yüklenmişti. %60 larda geziyordu.
Benim STUDIO da HD video gösterimi %10-20 arası oluyo.

seron

Yüklemeden kesin neticeye ulaşmak zor.
Kurulum yaparak hangi kodekler esksik, bakmaıyız. Müsait olunca tabii.
İşlerin rahatlarsa testleri yapıp bildirirsen sevinirim. Ona göre ben de kullanabilirim.

Mr_YAMYAM

Yarından itibaren balkona taşınma işlerim başlıyor.
Odadan kovulmama rağmen bu odayı yine kendime tahsis edeceğim.
Önce usulen balkona bir dizüstü koyacağım. Sonra benim oda boşalacak ve yeniden düzenlenecek.
Bu işler arasında iş bilgisayarıma bir düzenek yapmak zorundayım. Video ve plak kayıtlarım için ortam ve düzenek yapacağım.
Aynı zamanda elektronik uğraşılarım için de odada düzenleme yapmam lazım.
Bunca işler arasında test edebilirsem sana haber ederim.
Kimbilir belki balkonda iken FORMATIM GELİR ve dizüstüne AV linux kurup test edebilirim.
Ama AV linuxta da JAVA problemli.
Test ettim eski java sürümü yüklü. Çalışmıyor. Güncelleme ise yapılıyormu bilmiyorum.

sayangku

sa bu gece biraz sohbet edim dedim hocalarımla
''Paranın Başkaları İçin Taşıdığı anlam,
  benim için  birşey ifade etmiyor ''
                                                   Nikola Tesla

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: sayangku - 09 Haziran 2016, 22:15:58sa bu gece biraz sohbet edim dedim hocalarımla
ET tabii.
Ama iyi ET.
Hatta ET'li ve kıymETli @seron la ET.
ET'mezsen yiyebilirsin de :D

sayangku

hocam ben evdekilerlede konustum bu konuyu çok sert tepkiler aldim elektronik bırakıcam dedim bi fiorina alip cekirdek saticam balik saticam dedim bana baya bir kızdılar yok seni bosuna mi okuttuk yok el neder akrabalarimi guldurcan bizi felan filan
                                                   Nikola Tesla

sayangku

ben elimden geleni yaptikça bişeyler hep ters gidiyor keşke diş hekimi olsaydim  diş hekimi dolgu yapıyor bizde lehim fazla bir fark yok arada maas haric :)
                                                   Nikola Tesla

sayangku

ben kendimi geliştirmeye çalısırm ve işimide en iyi şekilde yaparim benim tek şanssizligim fazla konusamam para konusunda yada yüzsüzlükte yapımıyorum ve kurumasa talim oluyorum tamam eyvallh buna ama nece insanlar var kat kat para kazinyor gözümün önünde ve bişey bildikleride yok tek avantajlari çene bende buna tutuluyorum işte
                                                   Nikola Tesla

sayangku

imkanım olsa vallahı köye taşinirim kendim pişir kendim ye yaparim hobi olarakta define ararım :)
                                                   Nikola Tesla

seron

Yamyam ağabey,
elideki sürüm eski. Ve de çok nadiren güncelleştiriliyor ve yeni sürüm çıkıyor.
Java ve flaş sorunu çıkarması ÇOK NORMAL.
Bana soracak olursan senin üç seçeneğin var:
1- Ubuntu Studio 1204e devam etmek.
2- Ubuntu studionun yeni sürümüne istemeden de olsa geçmek. bulamadığın yazılımların muadillerini buluruz. hatta sana CALF eklentisi bilem yeter aslında. yeni, sürüm birçok çözümle geliyor. Android bağlanamama sorunu giderilmiştir ve XFCEnin yen sürümünde masaüstü ızgara düzeni geliştirilmiş...
3- Abartılı olacak ama bir adet ELMA bilgisayar almak ve ses işlerinle gönlünce uğraşmak. Eğer inanmıyorsan windowslu bilgisayarına bir adet Quick Time Player kur ve bir müziği bir winamp veya win.med.player ile bir de Qtime ile dinle. aradaki ses kalitesini anlamazsan ben de goyun gibi meeelicem.

@sayangku , abicim sen evdekilere kalp krizi mi geçirteceksin? :D

sayangku

arkadaş ülkede ne kadar çok bilgili insanlar varmiş diyorum bazen hepside bana denk geliyo yada adama diyorim ki abi  ledler bozuk güç kaynagi ve main karti degil baktim yok hepsi bozuk diyo komple bana panoyu degistitriyo müsteriyede sizin şebekenizde sorun var diyo 5 bin tl kitliyo banada sen cok biliyon diyo sonra ofise gidip gosteriyorum bak çalısıyo diyorum bana dedigi şey ne biliyomusunuz
şebeke pic atti  güç kaynakları  zarar gördü saglıklı çalısmaz diyo tereciye tere satiyo bana bunu diyen müdür ne elektronik biliyo nede bu bölümden mezun amelenin üç kagitcinin teki bende bir olmaz 2 olmaz karsi geldim sonra bana dediki işine geliyosa çalıs
uyanık ol biraz dedi bende dedim işime gelmiyo çalısmıyorum dedim
                                                   Nikola Tesla

sayangku

Nikola Tesla

sayangku

valla ustam bu işte şeytan olmassan aferdisinz dürtmesseniz kimseyi bişey olamassiniz  örnek veriyorum kart toplamanız gerekir
o an işi bilmez patron gelir derki bu adam niye oturuyo  lehim yaparken ayaktami yapak :) ayakta çalısırsıınız bu adam niye ayakta geziyo
bunun gibi örnek çogaltabilirim size
                                                   Nikola Tesla

seron

Ben ortaokul zamanlarımdayken, bizimkiler şöyle derdi:
"oku! okumazsan, sanayide usta dayağı aldında sürünürsün"
Açıkçası okudum okumasına ama, şimdi düşünüyorum, keşke sanayide usta dayağı altında çalışsaydım. Çünkü o zamanlar sanayide "sürünenler" şimdi açmışlar dükkanı, geleni geçeni "düdükleyerek" yığınla para kazanıyorlar. ciddiyim. Bugün arabayı sanayiye götürmeye korkuyorum. arızalar ufak teek ama ellem edip küllem edip 30-40liralık masrafı nasıl yapıp ediyorlarsa 300-400TL ye yapıp gönderiyorlar.

Simitçiye bakıyorum, asgari ücretliden fazla kazanıyor. Yani anlayacağın para kazanmak için okunmaz; ama okuduysan para kazanmak zorundasın.
Balıkçılık mı yapacaksın ne yapacaksan yap ama kazan.