Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

ozgurece

Asus DSL-N17U Cihaz gerçekten güzel ,Geçen sene ben nasıl oldu 110 TL ye aldım hatırlamıyorum ,şimdi fiyatlar uçmuş.
http://www.akakce.com/modem-adsl/en-ucuz-asus-dsl-n17u-fiyati,5159480.html

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 22 Mayıs 2016, 10:28:34Asus DSL-N17U Cihaz gerçekten güzel ,Geçen sene ben nasıl oldu 110 TL ye aldım hatırlamıyorum ,şimdi fiyatlar uçmuş.
http://www.akakce.com/modem-adsl/en-ucuz-asus-dsl-n17u-fiyati,5159480.html
ET'li @ozgurece
Modemin özelliklerinden ecik bahset te bizim @seron  gudursun.

Mr_YAMYAM

Bu ET'siz @seron  nerelerde yaff.
Bi görürsem pastırma yapacağım onu :D
NANE NANE dedi. Benim HP ye NANE CİNEMA kurdum. Ekran kartı onboard iken sistem ağır çekimde çalışıyordu  >:(
Allahtan elimde yedek GF9400 vardı da onu taktım. Şimdilik işi götürüyor.

seron

O elindeki harddisk kutusu cenifır lopez. harika. işte onun gibibirşey lazım bana. ama piyasadakiler özellikle HARDDİSK YANSIN diye tasarlanmış. şimdi küfür edecem olmayacak.
Onur abi, CİNEMAnın görsel efektleri hoşaftır. biraz da sistem yükü ağır olduğundan onboard olmaz ona. orta karar bir ekran kartı ister en az. yahu kendin söylemiştin XP teeee ne zaman çıktı şimdiki linuzlardan hızlı çalışması normadir diye. Cinnamon, ise windowsu aratmamak için birçok yapılandırma içeriyor. yani windows 10 ağırlığında. dikkar edersen boşta 380-400MB ram kullanır. senin stuioda bu değer 280 civarlarında idi yanlış hatırlamıyorsam... Lubuntuda ise 180  :D ama ..ke sarıcak sistem değil o ayrı.

Bu arada evde badana işi var ortalık dağınık. o yüzden giremedim nete. şu bulut olayına sonra bakacağım. ama kararlıyım bakacağım.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 22 Mayıs 2016, 22:52:36O elindeki harddisk kutusu cenifır lopez. harika. işte onun gibibirşey lazım bana. ama piyasadakiler özellikle HARDDİSK YANSIN diye tasarlanmış. şimdi küfür edecem olmayacak.
Onur abi, CİNEMAnın görsel efektleri hoşaftır. biraz da sistem yükü ağır olduğundan onboard olmaz ona. orta karar bir ekran kartı ister en az. yahu kendin söylemiştin XP teeee ne zaman çıktı şimdiki linuzlardan hızlı çalışması normadir diye. Cinnamon, ise windowsu aratmamak için birçok yapılandırma içeriyor. yani windows 10 ağırlığında. dikkar edersen boşta 380-400MB ram kullanır. senin stuioda bu değer 280 civarlarında idi yanlış hatırlamıyorsam... Lubuntuda ise 180  :D ama ..ke sarıcak sistem değil o ayrı.

Bu arada evde badana işi var ortalık dağınık. o yüzden giremedim nete. şu bulut olayına sonra bakacağım. ama kararlıyım bakacağım.
Cahal civelek herif.
Benim UBUNTU STUDIO'da böyle şeyler olmuyordu. Onboard üstboard yan board hangi ekran gartı olursa olsun tıkır mıkır çalışıyordu.
Sistem öyle güzeldi ki sadece video seyrederken render işlemi (UPSCALLING) yapıyorsam ancak o zaman biraz işlemciye yükleniyordu.
Onun dışında tüm uygulamalarda ekran kartı hiç aranmıyordu.
RAM kullanımı bana göre hiçbirşeydir. Sistem isterse 4GB RAM kullansın isterse 400MB beni bağlamıyor.
Ancak iyi yapılandırılmış bir işletim sistemi haliyle daha az RAM kullanır.
Haa unutmadan.
Linux Mint KDE de benim özel donanım olan TPM arabirimi (INFINEON) tanınmıyordu ama yalancı da olsa sistemde bir akıcılık vardı. Senin CINNAMON ise ne sahte akıcılığa sahip ne de gerçek akıcılığa. Ancak 9400 ü taktıktan sonra sistem idare etmeye başladı.

seron

istediğin işletim sistemini kullanabilir, istemediğini de kullanmayabilirsin.
Ben derin testlerden çok anlamadığım için net bir şey söyleyemem ama söyeyebileceğim tek şey bu sistemin linuxlar içinde kullanabileceğim tek linux türü oluşudur. daha evvel bir geçip bir vazgeçtiğimi biliyorsun. işte kalıcı olarak linuxa geçmemin nedeni bu sistem. yani aferini az da olsa hakediyor.
değilse manjaronun da çok stabil ve sağlam bir sistem olduğu söyeniyor. her kafadan bir ses çıkıyor.

daha evvel bilimle ilgili bahsetmiştim. Bu işte tarafsız olunmadığı sürece, kesin neticeye varılamaz.
bir kişiye göre değil; herkese göre...
bir bilgisayara göre değil her bilgisayara göre işletim sistemi...
yaptığın testleri neye göre yapıp neye göre ve nasıl sonuçlar aldığını ben anlayabilecek kapasitede değilim. o yüzden yukarıdaki neye göre-kime göre sorusunun yanıtını verebilen en iyi OS = Windows XP SP3 tür. gerisi fasa fiso.
haa, ben hem linux hem windows kullanmayı seviyorum, o ayrı bir durum. bilgisayarda harcadığım vaktin yüzde doksanı Linux.

ben testere takıldım:
Şu studioda hızlı cinnamonda yavaş export olayı gerçek mi? yani emin misin? Çünkü bu benim için çok önemli bir olay.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 22 Mayıs 2016, 23:38:27ben testere takıldım:
Şu studioda hızlı cinnamonda yavaş export olayı gerçek mi? yani emin misin? Çünkü bu benim için çok önemli bir olay.
Ben 1 haftadır NANE'lerle uğraşıyom.
Sen dedikodulardan bahsedip bilimsellikten bahsediyorsun.
Kurarsın MANJARO test eder kendin ikna olursun.
Kurarsın YUBUNTU'yu bakarsın özelliklerine.
Ya da yetmedi mi, kurarsın XP yi paşa paşa keyfine bakarsın.
Benim testlerim sonunda sana desem ki NANE çok iyi bir sistemdir, sen onu da kabul etmezsin. Yıllardır neden bangır bangır STUDIO diye yırtınıyorum sanıyorsun ?
Ama senin için bilimsel testler hikaye. Sen illa görsellik olacak bilmem kolay kullanım olacak kendine göre bahaneler uyduruyorsun.
Hiçbir linuxta kolay kullanım yoktur.
Senin NANE'yi 3 günde zor yapılandırdım, ama benim YUBUNTU olsaydı bir saatte işi biterdi.
Ben neden YUBUNTU'dan başka sistem arıyorum?
Söylemiştim. Bazı programlar ücretli olmuş veya kaldırılmış. Başka derdim yok.

kifvet

Buradaki tartışmanın ana konusunu ben çözemedim tam kim pişiriyor kim kesiyor kim yiyor :))
@Seron tarhana çorbasına çevirmişsin işi içinde ne ararsan var :))

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: kifvet - 23 Mayıs 2016, 01:47:49Buradaki tartışmanın ana konusunu ben çözemedim tam kim pişiriyor kim kesiyor kim yiyor :))
@Seron tarhana çorbasına çevirmişsin işi içinde ne ararsan var :))
AMACIMIZ ŞUDUR ASLINDA.
Normal koşullarda sohbet edilir. Teknik bir konuda destek isteyen birileri olursa bir başlık açar ve hep beraber orada sorunu çözeriz. Bu sayede arkadaşlar ve okuyucular bilgilenmiş olurlar.
Bizler de bilgili arkadaşları bir güzel pişirip yeriz :D

kifvet

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 23 Mayıs 2016, 02:05:04AMACIMIZ ŞUDUR ASLINDA.
Normal koşullarda sohbet edilir. Teknik bir konuda destek isteyen birileri olursa bir başlık açar ve hep beraber orada sorunu çözeriz. Bu sayede arkadaşlar ve okuyucular bilgilenmiş olurlar.
Bizler de bilgili arkadaşları bir güzel pişirip yeriz :D
Himm güzel o zaman bereketli bi yere benziyor burası:)

seron

Yhu neden tarhanaya çevireyim, en son yazdığım yazıya bak verdiği cevaba ba. küsünce de küstü oluyor arkadaş.
ne demişim?
istediğin sistemi kullan, saygı duyarım
ama...
elindeki sisteme sen kötü dersin başkası iyi der öbürü banane der...
bilimsel ve net bir yanıt vermek zordur ama illaki en mükemmeli hangisi sorunsuz morunsuz windows xp yazmışım.

vay!!! sen bana bunu nasıl dersin. yahu ben sana birşey mi dedim? ;D
mevzu uzun boşver.
(duymasın, okuduğunu ya yanlış anlıyor ya da anlamıyor Bemiks C önerdim inadetti kullanmıyor  ;)  )

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 23 Mayıs 2016, 02:31:31Yhu neden tarhanaya çevireyim, en son yazdığım yazıya bak verdiği cevaba ba. küsünce de küstü oluyor arkadaş.
ne demişim?
istediğin sistemi kullan, saygı duyarım
ama...
elindeki sisteme sen kötü dersin başkası iyi der öbürü banane der...
bilimsel ve net bir yanıt vermek zordur ama illaki en mükemmeli hangisi sorunsuz morunsuz windows xp yazmışım.

vay!!! sen bana bunu nasıl dersin. yahu ben sana birşey mi dedim? ;D
mevzu uzun boşver.
(duymasın, okuduğunu ya yanlış anlıyor ya da anlamıyor Bemiks C önerdim inadetti kullanmıyor  ;)  )
Döveceem haa.  >:(
Ben sana neden NANE kullanıyorsun diye mi KILLANIYORUM.
Ben senin GIBIZLANMALARINA KARŞI KILLANIYORUM.
Hem sağlam bir işletim sistemi bekliyorsun hem de tavsiyelerime kulak kuyruk asmıyorsun  >:(
Bak söylerim seni @kifvet 'e o döver haa :D

seron

ne güzel yatıcaktım yine yorum eklemişsin hey Allaaam yaaa...
yahu abi,
"Ben sana neden NANE kullanıyorsun diye mi KILLANIYORUM."
ben öyle demedim, NANE hakkında emin konuşma dedim.
"Ben senin GIBIZLANMALARINA KARŞI KILLANIYORUM."
gıbızlanmıyorum, elindeki sistem, sorunludur. kendi kullandığın da öyle. bunun aksi olamaz. kimilerine göre de bizimki kötü manjaro iyi. kimisi windows 10 en iyisi diyor. işte hepsi yanılıyor çünkü bu iş biraz da kişiye ve kullanılan donanıa göre değişiyor. en az sıkıntı çıkaranı XP ya, hah, onu anlatmaya çalışıyorum. yani denediğin sistemde kusursuzluk arama. zaten ben hiçbir zaman onu sana tavsye etmedim. en son test etmeni istemiştim. konu dağıldı gitti.
"Hem sağlam bir işletim sistemi bekliyorsun hem de tavsiyelerime kulak kuyruk asmıyorsun "
sağlam bir işletim sistemi beklediğim yok. amacım kendim için en iyisi nedir, onu bulmak. e buldum da zaten
senn tavsiye ettiğin işletim sistemi güzel de, bana göre değil. bunu nasıl anlatayım. benim aradığım şeyler farklı.
ha bu arada ekliyeyim sen yine anlamıyorsun görsellik süslü püslülük değil mevzu; enuygunluk.

okinkurt

Selamlar millet nasılsınız dün netim yenilendi bugün bir damlıyım dedim, seron abi de konuya dönmüş ne güzel tartışmalar gene başlamış hehehe :D

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 23 Mayıs 2016, 13:26:14Selamlar millet nasılsınız dün netim yenilendi bugün bir damlıyım dedim, seron abi de konuya dönmüş ne güzel tartışmalar gene başlamış hehehe :D
Yamyamlar aç geziyo.
Bu yüzden Seron'u pişireceğiz.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 23 Mayıs 2016, 14:55:23Yamyamlar aç geziyo.
Bu yüzden Seron'u pişireceğiz.

Bende acıkmıştım yirik valla :D

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 23 Mayıs 2016, 14:58:18Bende acıkmıştım yirik valla :D
Şu sıralar horluyordur. Gelince iyi tut kaçmasın.
Ayrıca Kifvet de bize duhul oldu. Bilgili bir arkadaşa benziyor. İlerde onu da yiyebiliriz.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 23 Mayıs 2016, 15:02:41Şu sıralar horluyordur. Gelince iyi tut kaçmasın.
Ayrıca Kifvet de bize duhul oldu. Bilgili bir arkadaşa benziyor. İlerde onu da yiyebiliriz.

Hoş gelmiş abi ne kadar çok yiyecek okadar eyi :D seron abiyi tutmusken bir ısırık alırım artık helal et :D

Mr_YAMYAM

Ye ye korkma. Eti de kemiği de senin olsun.
Ben yeterince döverek yumuşattım.