2x35 volt 300 waat smps yardım lazım arkadaşlar.

Başlatan emre_41, 15 Aralık 2014, 07:55:43

toyer

adnanbey de sormus bende daha önce sormustum. kısadevre ne ile ne arasında?

ek olarak trafoyu kim sardı? yada sarılmıs trafo mu kullandınız? bil psu dan cıkma falan ? siz sardıysanız sarım sayıları kaça kaç ?

baski devrede sorun gözükmüyor. ama ps on yazan kısım ve ona baglı sistemde bir terslik var gibi. sanki ps on 5 volt olunca entegre cıkıs vermeyi keser gibi me geliyor.

ayrıca baglanmıs olan 56 ohm 4 w lık direnc ve 100 nF lik kısım snubber amaclı.(neden drainden topraga değilde yine artı +12 ye yapılmıs anlamadım ama) trafodan trafoya orada ki direnc ve kapasitorun değeri değişecektr.

emre_41

Trafoyu powerdan soktum EI28-33 ikisini denedim ama sorun baska yerden kaynakli trafo yokken bile sistem calismiyor . akimi verdigim anda seri bagli ampul sak diye yaniyor.

Adnancoskun

bak kardeş, sen şu plaketin alttan ve yakından çekilmiş bir fotosunu koyabilirmisin buraya,,,
Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.

serkan_48

Trafo ve mosfetler sökülü iken bile devreniz kısa devreye düşüp sigorta attırıyorsa 12 voltta kondansatörlerinizde sorun olabilir yada entegre güç çekecek başka birşey yok. Siz diğer arkadaşlarımızında dediği gibi devre kartınızın üstten alttan ve bir kaç açıdan resmini çekip foruma yüklerseniz sorunun nereden kaynaklandığını çözmeye çalışabiliriz.

toyer

ayna görüntüsü almayla alakalı baskı devre de bacaklar ters oturuyor olabilir bence.

emre_41

Alıntı yapılan: emre_41 - 22 Aralık 2014, 10:38:36Devredeki elemanları söktüm kartı çöpe attım :D Yeniden baskı devre yapıp daha dikkatli bir şekilde tekrardan yapacağım elektroniğe fazla hızlı giriş yaptım sanırım. Mesleğim kalıp ve makine tasarımcılığı konuya yabancıyım. Ama hep elektroniğe merakım vardı. Amfiyi yaparken hiç sıkıntı çekmedim. tek seferde çalıştı. LM3915 Vumetre yaptım oda çalıştı ama bu smps olayı biraz daha karmaşık ve teknik bilgi gerektiren bir olay. sence abi bir süre smps olayına ara verip daha basit devreler üzerinde kendimi geliştirmeli miyim yoksa inatla denemeye devam mi etmeliyim. Günümün yarısı araştırmakla geçiyor. Fakat çok yol aldığım söylenemez.                           

sanırım resim çekmek için biraz geç kaldım :D

toyer

devrenizi pcb ye bastıktan sonra hiç bir eleman takmadan birbirine yakın yolları, + ve - ucları, birbirine kısa devre olmaması gereken yerleri tek tek ölçün.

kısa devre yoksa elemanları takıp lehim yaptıkça lehim yaptıgınız bolgeleride tek tek yakındakilere kısa devre ölçümüyle ölçün. lehimlerken kısa devre olmasın.

elemanları taktıgınızda doğru bacak doğru yere oturuyor mu karşılaştırın. 

emre_41

Tavsiyelerinize uyarak daha dikkatli çalışacağım bundan sonra teşekkürler.

asma

Alıntı yapılan: toyer - 22 Aralık 2014, 17:47:00baski devrede sorun gözükmüyor. ama ps on yazan kısım ve ona baglı sistemde bir terslik var gibi. sanki ps on 5 volt olunca entegre cıkıs vermeyi keser gibi me geliyor.
3525 in SD girişi '1' olursa devre çalışmaz, '0' olursa çalışır.
PS-ON girişindeki transistör iletime geçince SD yi besleyen akım sıfıra düşer.
+12V ile irtibatlı yeşil LED ve 560 ohm BC547 nin kollektörüne ve 15k üzerinden SD ye besleme akımı sağlar.
Shut Down olması için pin voltajı >2,5V olmalı. BC547 (remote girişinden) PS-ON üzerinden 12V ile sürülürse bu voltaj 0,2V civarına düşer ve shut down artık aktif değildir.

toyer

ben anlayamadım, yazılanlar celişiyor sanki asma kardeşim.

sd pini sıfır volta çekilirse entegre cıkıs vermez dimi ?

asma

'3525 in SD girişi '1' olursa devre çalışmaz, '0' olursa çalışır'
Shut Down girişi aktif ise entegre çalışmaz. Sıfıra çekilirse ya da şaseye bağlanırsa SD kullanılmaz, entegre normal çalışır.
SD girişi entegrenin çalışmasını durdurmak için vardır. Durdurmak isterseniz voltaj uygularsınız/enerji verirsiniz/ '1' yaparsınız...

Çelişki yok , cümle uzadıkça anlatım bozuluyor. ;D

http://www.onsemi.com/pub/Collateral/SG3525A-D.PDF

toyer

shutdown nın üzerinde çizgi var buda sıfırla aktif 1 le pasif demek değil mi ?

değil sanirim :) nese heralde anladım galiba sanırsam ...

asma

Alıntı yapılan: toyer - 24 Aralık 2014, 14:18:01shutdown nın üzerinde çizgi var buda sıfırla aktif 1 le pasif demek değil mi ?
Mantığın doğru. Normal çalışmada biz o ucu şaseye bağlarız, yoksa çalışmaz.
Nasıl bir düşünce yapısıdır bilmem ama devreyi çalıştırmak için sıfır vermek gerektiğini mi anlatıyor bilmiyorum.
Normalde üzeri çizili ifadenin gerçekleşmesi için sıfır uygulamalı.
Başka dökümanda bu şekilde belirtmemiş:
http://www.st.com/st-web-ui/static/active/en/resource/technical/document/datasheet/CD00000958.pdf
datasheet lerde yazanı sorgulamaya başlayınca neye inanırız bilmiyorum. :P
Ben denemiştim bu pinin davranışlarını ve doğru hatırlıyorum. ???  Blok şema da bunu doğruluyor. (NPN transistörü iletime sokunca çıkış her şartta 0 oluyor)

Kolay gelsin.

emre_41

Dün yeniden devreyi bastım plakete tüm aşamaları paylaşacağım yanlış yapılan bir şeyler olursa uyarırsınız arkadaşları. :)

serkan_48

Güzel işçilik baskı. Devamını bekliyoruz. Kolay gelsin

emre_41

Saolasinn gündüz çalistiğim icin biraz yavaş ilerliyorum . aksamlari hafta sonlari firsat buluyorum bu aksam delik ve asit islemini halletcem .

Adnancoskun

Guzel olmuş, asitten çıkardıktan sonra ölçü aleti ile de yakin yollarda kısadevre varmı bakıver; gerçi baskı çok güzel görünüyor....
Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.

emre_41

Kuşe kagitla bastim plaket kucuk oldugu icin isitmak sorun olmadi benimde bekledigimden iyi ckti baski.

emre_41

asit ve delik islemini yaptim bir iki delikte dremeli biraz kaydirdim :) okadar olcak artik

toyer