Yakıt tasarruf cihazı / Suyla çalışan araba olayı

Başlatan sibernetik, 24 Eylül 2010, 00:32:54

coco

cok saol kardesım sunu dıyorum kardesım su olculerde yapsaydım keske dıyormusun bende bu sıstemı mı kurayım dk da 1 lt yeter sanıyorum bana 1600 cc tempra karb lü

coco

delık olculerı bır de resımde gözükmüyor

ozantavsan

Alıntı yapılan: coco - 25 Şubat 2012, 10:57:03delık olculerı bır de resımde gözükmüyor

Delikler 6 mm çapında.
Bu sitem ile 15 amper civarı 1 litre alırsın
30-40 amper arası 2,2 litre alırsın.

1600 cc motoruna 800 ml yeter.Onuda yaklaşık 10-12 amper arası rahat alırsın.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

coco

saol kardesım fakat delıklerın plaka ustundekı olculerını sordum bırde hohhoh arkadas 5 senedır sıtemı kullanıyormusun kullandın sıstemın nasıl kaclık plakaların var 5 senedır yasadıgın sıkıntılar neler ?

hohhoh

Ben uzun zaman 6 hücre*5  31 plakadan oluşan sistemi kullandım. Plakalarım 125mm*125mm*0,5mm 316L, 2mm conta kalınlığı. Plakaların ortasında altta ve üstte 8mm delik vardı. Çoklu plaka kullandığım için yüzey olanı oldukça fazla olduğundan yüksek akım çekmekte sorun yaşamadım. Ancak zamanla plakaların altında biriken tortu, sistem ilk çalıştığında kısa devreye neden olarak aşırı akım çekilmesine ve plakaların alt tarafındaki yüzeyde erimeye neden olmuştu. Aslında en iyisi daha önce belirttiğim gibi, biraz zahmetli olmasına rağmen, altı adet ayrı hücre tasarlamaktır. Yani tüm hücreler biribirinden ayrı olmalıdır. Bunun örneğini daha önce vermiştim. Dry cell için de bu problemin çözümünü daha önce yazmıştım. Son kullandığım sistem, altta delik olmayan 200mm*300mm*1,75mm 316L 7 hücreden oluşan ve akım kaçağı bulunmayan bir sistemdir. Negatif yüzeyi titanyum levha ile kaplıdır. Kullanacağınız plaka boyutunu, çekeceğiniz max. akıma göre hesaplayarak yapmanızı öneriyorum. Bunlarla ilgili hesapları da burada yada diğer forumda bulabilirsiniz. Tekrar tekrar yazmak sıkıcı olmaktadır. Acele etmeden 40 kere ölçüp, bir kere biçmek gerekir. Böylesi sizin için daha ekonomik olacaktır. Plastik bağlantı elemanlarını su arıtma sistemi ile uğraşanlardan araştırabilirsiniz.  Kolay gelsin.

ozantavsan

Bugün arkadaşa  benzinli jeneratör aldık.Bimde 129 TL.Hidrojen sistemimizi test amaçlı kullanacağız.

http://www.bim.com.tr/aktuel-urunler/jenerator.html

0,75 kva 2 zamanlı tek silindir benzinli jeneratör 63 cc motor
Depo kapasite 4,2 litre
4,2 litre yakıt ile 4,8 saat kesintisiz çalışıyor.
Minimum 650 watt maximum 750watt enerji üretiyor.

KArbüratör kısmından rahatlıkla hidrojen verilebilir.Ayrıca depodan gelen benzini kapama vanasıda var.
Çalışırken yakıt vanasını kapattıtan sonra karbüratördeki yakıt 2 dakika sonra bitti.
tahmini olarak 33cc benzin tüketti.

Sonra aklımıza vaporizer geldi.ufak bir sprey kutusunun dibine az benzin koyduk.Depoyu iptal ettil.Jeneratörün jiklesi çeçikken sprey kutusunu karbüratör boğazına yaklaştırdım.İlk hareketi verdik ve jeneratör benzini buharı ile çalıştı.Jikleyi açınca biraz çalışıp stop ediyor.Hava ayarını iyi yapmak gerek.

bu jeneratör çok işimize yarayacak.İsteyen Bimden temin edebilir.129 TL fiyatı...
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

hohhoh

Test için çok faydalı olacaktır. Yağ ayrıca mı konuluyor? yoksa yağlı benzin mi kullanmak gerekiyor?

antalyasimsek

herkese merhaba.bu gün hurdacıdan 50x200 cm 1mm lik krom saç buldum 40 tl.çok fazla saç vardı bulmuşken büyük aldım.bu saçı tamamen kullanmak istiyorum.21 plaka yaklaşık 20x20 cm kestircem. -nnnnnn+nnnnnn-nnnnnn+ olarak.saçlara üsten bir delik düşünüyorum.saçların üzerinde çizimini yapıp sanayide giyotinde kestircem.sizce ölçüler iyi midir?tavsiyeleriniz var mıdır arkadaşlar teşekkürler.

hohhoh

antalyaşimşek, diğer forumda paylaştığım bilgiyi aynen kopyalıyorum.
\'\'Öncelikle kullandığımız malzemeleri doğru tanımlamak gerekir. Bizim elektrolizde kullandığımız metal, paslanmaz çeliktir. Kullanım amacına göre pek çok paslanmaz çelik tipi vardır. Bu işte kullanılacak en ekonomik ve uzun ömürlü paslanmaz çelik tipi 316L \'dir. Piyasada krom nikel olarak söylenebilir, ancak teknik olarak mutlaka standartlarda anıldığı gibi ifade edilmesi gerekir ki, doğru malzemeyi bulabilelim. Düşük karbon, yüksek nikel oranı ve molibden katkısı ile korozyona karşı dayanıklılığı artırılmış olan 316L paslanmaz çelik şu an için elektrolizde kullanılabilecek en uygun malzemedir\'\'.Gerekirse analiz raporlarını isteyip ona göre alınız. Ya da güvendiğiniz marka malzemeleri alınız. Piyasa bildiğiniz gibi değil.Kolay gelsin.

antalyasimsek

hohhoh cevabınız için teşekkür ederim.yazınızdan kendimce fikirler çıkardım.teçrübe bu,kolay kazanılmıyor.Biraz maliyetli kendimden biliyorum.
    sizler hiçbir menfaat gözetmeksizin çok değerli teçrübelerinizi paylaşıyorsunuz.sağolun.

hohhoh

Türkiye\'de 316L alınarak imal edilen ürünlerin, 316L standarlarına uymadığı için Fransa\'dan geri gönderildiğini bildiğim için bu konuda arkadaşları uyarıyorum.

coco

abi arastırmalarına hayranım buyuk destekcımızsın gercektende tesekkurler kendı adıma

ozantavsan

Alıntı yapılan: hohhoh - 25 Şubat 2012, 20:10:15Test için çok faydalı olacaktır. Yağ ayrıca mı konuluyor? yoksa yağlı benzin mi kullanmak gerekiyor?

Benzin depoya koyulurken yağ ile karıştırılıyor.
2 zamanlı motor olduğundan yağlama yapamıyor.Eski mobiletler gibi.
20/50 yağ kullanın diyor.Ysnında ufak bir kap geliyor.4,2 litreye 1 kap yağ koyuluyor.O da yaklaşık 80 ml civarı.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

hohhoh

Alıntı yapılan: ozantavsan - 26 Şubat 2012, 11:37:13Benzin depoya koyulurken yağ ile karıştırılıyor.
2 zamanlı motor olduğundan yağlama yapamıyor.Eski mobiletler gibi.
20/50 yağ kullanın diyor.Ysnında ufak bir kap geliyor.4,2 litreye 1 kap yağ koyuluyor.O da yaklaşık 80 ml civarı.

Benzin buharı ve hho ile deneme yaparken ayrıca yağlama yaptırmazsanız, çok kısa sürede motoru alırsınız elinize. Bu konuya dikkat etmekte fayda var.

ozantavsan

Alıntı yapılan: hohhoh - 26 Şubat 2012, 19:32:49Benzin buharı ve hho ile deneme yaparken ayrıca yağlama yaptırmazsanız, çok kısa sürede motoru alırsınız elinize. Bu konuya dikkat etmekte fayda var.

Evet bunun bilincindeyiz.Kısa süreli çalıştıracağız hidrojenler.
Sonra benzin +hho olacağı için benzindeki yağ ile zaten yağlanacak.Buradaki öncelikli amaç teknik verilerini ve sarfiyatını bildiğimiz bu jeneratör üzerin hidrojen tasarrufunu tespit etmek.
Testler jeneratöre yük bağlanmadan ve yük ile test edilecek.
Örneğin 500 watt matkap yük olarak bağlanıp benzinde belli süre sarfiyat tespiti.
Sonrasında aynı ilemi benzin+hidrojen ile yapmak.Bu biza araçta denemekten daha kolay ve kısa zamanda ölçüm imkanı sağlayacak.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

hohhoh

Ben de bu şekilde denemek isterdim. Bir de jeneratör sokarsam eve, önce hanım sonrada komşular kapıya koyarlar beni :) Sonuçları bekliyoruz, kolay gelsin.

afatsum09

Formda yazılanlara bakıyorumda hala ısı problemlerin en başında. 2-2,4 volt hüçre başına düşen volt ile en az ısı ortaya cıkıyor. 2 volt kulllandığımızda sıvı yoğunluğu max. \" baya bir fazla ciltle temasında sorun olabilir\" olması gerekmekte. en ideal 2,4 volt dur. yaptığım deneylerde bunu kanıtlıyor. şöle söyleyeyim; sistemi en az 3 saat bir fiil çalıştırdım. yaklaşık olarak 14A akım çekiyor, hho üretim 1,2litre. 3 saat sonundaki sıvı ısısı 40 dereceyi geçmiyor. Yapacak arkadaşlara yine söylüyorum; kullanacağınız sistemi hücrelere bölün. 5 hücreli veya 6 hücreli sizin kendi tercihiniz olsun bunuda deney yapareak görün. benim tercihim 5 hücreli oldu. Aynı sıvı tankını kullanırsanız verim düşümü oluyor ama tek hücreliden kat kat daha verimlidir. Tavsiyem ayrı ayrı sıvı tankı kullanmanız. yada tek sıvı tankını hücreler arası izole edebilecek şekilde tasarlamanız. bunun yanı sıra 1500cc bir araçta 1,2 li,tre üretim bile yetersiz olduğunu söyleyebilirim. benim aracımda %40-46 tasarruf sağladı, hedefim tabiki %50 ve üzeri. Sistemi yapacak olan arkadaşlar ve geliştirecek olan arkadaşlar eski yazıları okuyarak öyle sisitemlerini geliştirsinler; hidrojeni herkez üretir.  Bu döylediklerim hevesinizi kırmasın, önemli olan daha az akım daha cok hho üretmek. herkeze çalışmalarında başarılare dilerim.

antalyasimsek

bugün sanayide 15 adet 16x21 cm krom saçları kestirdim.üsteki hava delikleri 3 adet 4mm.fakat çok simetrik değil,delikler tam birbirini karşılamıyor bilmiyorum bir sorun olur mu?alta delik delmedik.
    saçların arasına çonta olarak sıvı silikon düşünüyorum.kırmızı metal tüplerdeki olandan.ben araçta bir çok yapıştırma  çontalama işini onunla yapıyorum.kesme tahtası plastik 2cm kalınlık ebatlar 30x50 ikiye böldüğümde 30x25 cm  iş görür sanırım.boru bağlantı uçlarınıda su arıtmacılardan temin edicem artık.
    önümüzdeki hafta tüm parçaları kurarım inşallah. 
    çonta kafamı kurcalıyor biraz , sizce ne kullanmalıyım.herkeze saygılar...

zıva

Alıntı yapılan: antalyasimsek - 27 Şubat 2012, 15:10:22bugün sanayide 15 adet 16x21 cm krom saçları kestirdim.üsteki hava delikleri 3 adet 4mm.fakat çok simetrik değil,delikler tam birbirini karşılamıyor bilmiyorum bir sorun olur mu?alta delik delmedik.
    saçların arasına çonta olarak sıvı silikon düşünüyorum.kırmızı metal tüplerdeki olandan.ben araçta bir çok yapıştırma  çontalama işini onunla yapıyorum.kesme tahtası plastik 2cm kalınlık ebatlar 30x50 ikiye böldüğümde 30x25 cm  iş görür sanırım.boru bağlantı uçlarınıda su arıtmacılardan temin edicem artık.
    önümüzdeki hafta tüm parçaları kurarım inşallah. 
    çonta kafamı kurcalıyor biraz , sizce ne kullanmalıyım.herkeze saygılar...
conta olarak ayakabı tamircilerine ugra onlardan contalık malzeme temin edebilirsin ben onlardan aldım  3 mm  olandan kolay gelsin

coco

cıvatalardan gecen akımdan oturu cam catlamısı cıvatalara dokundugumda cıvataları ısınıyor el deydıremıyordum acama nekadar ısınıyordu kapak ıcın teflon malzeme aldım cap 100  genıslık 33 50tl fıyat odedım valla ıyı para harcattırıyor bu meret..