Ana Menü

ATX SMPS Modifikasyonu

Başlatan sozdil, 17 Nisan 2024, 16:38:51

dede_salih

Alıntı YapBen bobinleri DEĞİŞTİRMİYORUM.
Bobinler değişmeli. Özellikle ortak bobin sargıları pozitif hat ile aynı kalınlıkta ve aynı tur olmalı.
Dikkat edersen negatif hattın, bobine ters yönden giriş yaptığını görürsün. Bu ortak bobin negatif ve pozitif hattın yük üzerinde dengelenmesi için çok kritik bir eleman.
Alıntı YapMAKET BIÇAĞI ile NAZİKÇE, yollara zarar vermeden kazıdım.
Elektronikçi cımbızlarını kullanabilirsin. Daha iyi ve daha rahat kazıma yapmanı sağlar.
Toplamadan önce metal kasaya temas etmediklerinden emin ol. Bazı üreticiler metal kasa tabanına yalıtkan malzeme koyuyorlar ancak sende yoksa mutlaka uygun ölçülerde bir plastik kesip kullan.

sozdil

Ekte TL494 (veya eşdeğeri) entegresinin bacağının devreden ayrıldığı yeri görüyorsunuz. "KES" diye işaretledim.  Ben burayı MAKET BIÇAĞI ile kesiyorum. Bazıları DREMEL, matkap gibi aletlerle oyuyorlar ama ben 3 tane kestim, bir SORUN olmadı. Derinliğini de ölçü olarak veremiyeceğim ama KAHVERENGİ plakanın toz olarak çıkacağı derinliğe kadar kesiyorum, genişliği de dolayısı ile maket bıcağının genişliğini yaptığı KESİK kadar oluyor, herhalde 0.2-0.3mm kadar.

Bu tarz kesmenin avantajı, eski haline getirmek için ÇOK KOLAY tamir edebiliyorsunuz. Mesela bu resmini gördüğünüz, 1No'lu bacaktan 3 dirençin çıktığı PSU 12V haricinde regüle olmadı, ben de kestiğim yeri lehimleyip, başka bir şey yaparız diye kaldırdım.

Bazıları bu 1 no'lu bacağın lehimini tamamen alıp, üst taraftan bacağı çekip çıkarıyorlar. Ben denedim, hem de İKİ KERE, ikisinde de bacak KIRILDI, entegreleri değiştirmek zorunda kaldım.

1 No'lu bacağın bağlantısını koparttıktan sonra, bu bacağa bir kablo lehimliyorsunuz, bu kablo kullanacağınız POTANSİYOMETRE'nin orta bacağına gidecek. Ben üztten de lehimledim alttan da, gönlünüz nasıl istiyorsa öyle yapabilirsiniz. Benim ellerim ve gözlerim İYİ çalışmıyor, bir seferinde, ÜST TARAFTAN 1 nolu bacağa lehimleyeceğim diye iki bacağa birden lehimlemişim, yakın yan elemanlara da kısadevre kontrolu yapmayı unutmuşum. Çalışmayınca farkettim, artık ALTTAN kablo alıyorum.

Orta bacağa bu kabloyu bağladığınız potansiyometrenin diğer iki bacağına da TOPRAK(siyah) ve 12V(sarı kabloları bağlıyorsunuz.

Ben 10K, 20K, 50K, 100K potansiyometreler denedim, bir fark göremedim, ama tabii benim değerlendirmem ile BİLEN BİRİ'nin değerlendirmesi aynı olmaz.

Bu güç kaynaklarının bezı KORUMALARI var. Neler olduğunu tam bilmiyorum ama kısadevrede kapatıyor, voltaj, 12V hattında 15 volt civarında bir değeğerin üzerine çıktığında kapatıyor, muhtemelen bir de aşırı akım koruması var, yüksek akım çektiğim zamanlarda bazen kapanıyor.

Hemen hemen herkes bu korumayı kaldırmak için TL494'ün "4" nolu bacağını TOPRAĞA bağlıyor. Birkaç kişinin bu işi bir direnç koyarak yaptığını gördüm, bazıları da biryerlerden diyotları söküyorlar, bu konun baş taraflarında bir arkadaşımız bu son bahsettiğimi anlatmıştı.

Bizim modifikasyonumuzda KORUMAYI KALDIRMAK YOK.

Bu nedenle VOLTAJ BÖLÜCÜ olarak çalışan potansiyometremize direnç eklememiz lazım.

sozdil

Muhtelif denemelerden sonra potansiyometreye gelen TOPRAK kablosuna, potansiyometrenin %50si kadar bir direnç eklediğinizde, 12V 13.5V civarlarına çıkıyor. Yaptığım 3 ATX modifikasyonunda, hemen hemen hepsi bu şekilde oldu.
Biliyorsunuz bir tanesi 12V haricinde diğer voltajları GEZİNTİSİZ regüle etmedi, o güç kaynağında da sistem aynı idi. Tabii bunun üzerine biraz daha direnç ekleyerek, güç kaynağının kendini korumaya alacağı değeri bulmaya çalışıyorsunuz, bu yaklaşık %10-%20 daha eklemenizi gerektiriyor.

Tabii bu noktaya gelirken muhtelif direnleri 12V, yani sarı kabloya, 1 nolu bacaktan gelen kabloya taktık, hatta hesap kitap yapıp, 1 no'lu bacağa , maksimum ve minimum voltaj için, 2V-10V gelmesini falan bulduk ama hesap bir işe yaramadı.
İlkinde DİRENÇ bul, ölç, lehimle ve sök tekniği ile gittik, tabii çok hamallığı olduğundan, bir süre sonra POTANSİYOMETRE takmaya döndük.

Eğer güç kaynağı AYAR İÇİN 10K'lık bir poransiyometre kullanacak isem, bu potansiyometreye gelen siyah kabloya, yani toprağa da 10K'lık bir potansiyometreyi 5K'ya yani %50'sine ayarlayıp lehimliyorum. Bu ayar için elimde veya kolayda ne varsa, pot, trimmer vs, kullanıyorum.

Hatırlayamadığım için tam emin değiliim ama ilkinde 20K'lık bir potansiyometre kullanmıştım, toprak kablosuna da 12K'lık direnç takmıştım ve 12V hattı 5V-14V arasında ayarlanabiliyordu. Küsuratlar var tabii 4.94-13.8V ama bu gibi detaylara siz takılmayın. Ayarı yaptıktan sonra potansiyometreyi sökerek ölçüp yerine DİRENÇ takıyordum, ama şu anda yaptığım bir tane var, ona TRİMMER takıp orada bırakacağım. Ayar yeniden gerekebilir diye.

sozdil

Bu arada daha önce HERTARAFI MÜKERRER modifikasyon yaptığımız güç kaynağının İKŞNCİSİNİ de tamamladık sayılır. 24V hattını 14V, 9A'de 1 saat test ettik, garibimin hiç sesi ve kokusu çıkmadı, alev ve patlama da yoktu, bir "VIZLAMA" sesi geliyor ama o da sanıyorum, transistörlerden.

Bu sefer Volt-ampermetre'yi, voltmetreyi ve FAN'ı, 12V hattına bir 3506 yükseltici takarak ve çıkışını 12V'a ayarlayarak yaptım. Artık göstergeler 1.5V'a kadar gösteriyor ve fan da sabit çalışıyor.

Bu arada DEDE SALİH'e bir bilgi verelim. 5 adet ARIZALI güç kaynağı buldum. Eski 200-250 wat civarlarında, 3 tanesi 494, diğer ikisinin be olduğunu anlayamadım, zaten içleri de kalabalık ve ağırlar. 494'lerin patlak ve şişmiş kapasitörleri olduğunu gördüm ama ağır olanlarda bir hasar göremedim. Nasıl vakit geçirmeye devam edeceğimize bir sonraki projemizi de   sizler ve ÖZELLİKLE dede salih desteği ile  bitirebilirsem, GÜZEL OLUR.

Bahsettiğimi zannediyorum, bu proje de bütün çıkış hatlarını sökerek, 12V hattı üzerine yeni bir AMPER ve VOLTAJ ayarlı bir ÇIKIŞ tanzim etmek. Bütün güç kaynağının gücünü kullanacağımız için max. 25V-30V ve 10A civarlarında birşey olacak diye UMUYORUM. Birkaç video seyrettim ama HİÇ ANLAMADIM.

Bu bizim MÜKERRER çıkışlı modifikasyonumuzun BAĞLANTI'larını anlatalım.

TL494 veya KA7500'ün 1 No'lu bacağını 10K-100K atasında tercihinize göre seçeceğiniz bir potansiyometrenin orta bacağına bağladıktan sonra, diğer bacaklara SARI ve SİYAH kabloları bağılıyor, ve siyah üzerine seçtiğiniz POT kadar bir ptu TAM ORTA noktasına ayarlayarak bağlıyorsunuz. Ben ikinci yaptığımda 10K pot kullandım ve siyah kablo üzerine 10K'lık bir trimmeri 5K'ya ayarlayarak taktım. Ayarı 12V hattı yani SARI kablo ile yapmanız yetiyor. Bu durumda  ANA POTANSİYOMETRE'yi sonuna kadar açtığınız zaman VOLTAJ 12.5-13V seviyelerine geliyor, trimmerden bu voltajı GÜÇ KAYNAĞI kendini kapatana kadar yavaş yavaş yükseltiyorsunuz. Bendeki 14V üzerinde kapanıyordu, 13.9V'a ayarladım. Bu ayarı YÜKSÜZ yapıyorsunuz.

Bu ayar sonrası BAĞLANTI'lara başlıyorsunuz.

İki adet (+)/(-) çıkış terminalimiz var.

3.3V, 5V ve 12V hattı, 3 POZİSYONLU bir anahtara bağlı. Dolayısı ile (+)/(-) terminalinizin ARTI ucuna bu anahtarın çıkışı, haliyle EKSİ ucuna da TOPRAK gidiyor. Dolayısı ile bu hattan AYARLI olarak bu voltajları alabiliyorsunuz.

Bu 3 pozisyonlu anahtarın çıkışı (veya ilk terminaldeki (+)), aynı zamanda İKİNCİ terminalin bir çıkışına, -12V hattı (mavi) da  diğer çıkışına gidiyor.

Dolayısı ile bu terminalden de 24V, 17V, 15V çıkışlarını AYARLI olarak alabiliyorsunuz. Daha önceki mesajlardan birinde seçmeli voltaj aralıklarını belirtmiştim, bu ye ni olandakileri hatırlamıyorum ama ÇOK BENZER. 1.5V-28V aralığında, sanıyorum 10A civarlarında ÇIKIŞ alabiliyorsunuz.

İki terminal olduğunna sakın aldanmayın, aynı anda İKİ ÇIKIŞ alıp bunları ayrı ayrı ayarlama YAPAMIYORSUNUZ. TEK potansiyometreniz var.

Gösterge bağlantılarını anlatmayacağım ancak ilkinde göstergeleri çıkışlardan beslemiştim, bu nedenle 3.5-4V civarlarında KARARIYORLARDI, bu seferinde bir yükselticiden aldığım 12V ile besledim, 1.5V gördüğümü hatırlıyorum.

sozdil

Birkaç gündür birşey yazmamışız, konumuzu da bitirmişiz, tabii AĞUSTS'tan beri yaptığmız faaliyetlerden birşeyler öğrendik. Örnekleri ile anlatalım,
1. Ağustos ayında HURDA oldu diye attığımız İLK İKİ güç kaynağı modifikasyonundaki, VOLTAJ GEZİNME SORUNU, TADİLAT'la ilgili değil, ölçme aleti ile alakalı imiş. Onu da ATTIK. Emekli biri olunca bunlar biraz can yakıyor. Bir daha 830 avometre almamaya karar verdim.
2. Modifikasyon sonrası, yük bağlayınca "VOLTAJ YIĞILIYOR" tabirini kullanmuştık, onun da sebebi TADİLAT değil, enerjiyi SERİ LAMBA üzerinden almamızmış.
3. TL494, KA7500 veya EŞDEĞER PWM çiplerini taşıyan bilgisayarlarda bu ayarı hep 1 No'lu bacakla, ve bu bacağı keserk yaptık. BAZILARINDA, özellikle çok eski ve 2 trafosu olan ve 3.3V OLMAYANLARDA, keserek yapamayabiliyorsunuz. Birinde oldu, diğerinde OLMADI, olmayanı da bacağı kesmeden yaptık. 12V hattını ayar için kullanacaksanız, 5V geri besleme bağlantısını  kesmeniz lazım. Bu 1 nolu bacağı kesmeden TADİLAT yaptığımız güç kaynağı, 12V hattında, 9V altında ve 13V üzerinde KESİYORDU. 4 No'lu bacağı, toprağa bağladık, 1V-24V arasında ayar yapılabiliyor. Bir tanesinde de TADİLAT sonrası SADECE 12V hattı ayarlı  olabiliyor, 3.3V ve 5.0V geziniyordu.

sozdil

Son mesajdan sonra 3-4 gün, çok akım çeken bir ATX-PSU vardı. Bir yerdeki dirençler ısınıyordu, zaten PCB'ni altından ve üstündeki kararmadan, hatta kasadaki karalıktan belli oluyordu. Enerji verdiğimde seri lamba yanmasına rağmen, GÜÇ KAYNAĞI çalışır gözüküyordu. Biraz bekledim, dirençlerin olduğu yerden DUMANLAR ÇIKMAYA BAŞLADI. Dirençler kömür olmuştu. Dirençleri değiştirdik, birşey farketmedi. Devre aradım bulamadım, aynı güç kaynağının bir başkası vardı diye birşey kalmış aklımda onu buldum, hakikaten aynısı imiş, enerji vermeden hertarafta VOLTAJ ve DİRENÇ ölçtüm, heryer AYNI İDİ. Bir fark bulamadım. Sıkıldım ve kenara koydum.
Biz hep, TL494'ün 1 No'lu bacağını keserek yapıyorduk. İnternette biryerlerde birinin de bacağı kesmeden yaptığını görmüştüm. Bir tane 1 no'lu bacağı kesip de 12V haricinde, ayarlanamayıp, 3.3V'u ve 5.0V'u gezinen vardı. Sonra kesitiğim 1 no'lu bacağı tamir edip kaldırmıştım. -12V hattını da güçlendirmiştik. Bunda 3.3V sense hattı da vardı.
1 nolu bacağı KESMEDEN oldu. Yine biraz gezinme vardı, 3.3V sense kablosunu kesince, gezinme  0.01-0.03V civarına düştü.Bazı dirençleri,yani geri beslemenin 3.3 ve 5.0 V hatlarının dirençlerini söktüm birşey değişmeyince tekrar taktım.

Hep aynı şeyi yapıyoruz, bir de değişik birşey yapalım diye biraz düşünelim dedik. Aslında bir planımız vardı ama ne olduğunu unuttuk, yazdıklarımızı da okumaya üşendik.

sozdil

Planı hatırladım, o planda sürekli destek olan dede_salih'e, ve başka ardaşların niyetleri olursa desteğine gerek var, biraz TEHLİKELİ ve masanın üzeri çok kalabalık, o nedenle araya başka birşey sokalım dedik.

PSU'lara hep TL494'ün 1 No'lu bacağından, VOLTAJ AYARI yaptık, tabii hiçbirşey yapmadan KABLO EŞLEŞTİRMELERİ ile 24 adet DEĞİŞİK voltaj da alabiliyorsunuz. Çekebileceğiniz amper ise, kombinasyondaki DÜŞÜM AKIMLI tel ile sınırlı. -5.0 ve -12V hatlarını GÜÇLENDİREREK, buraların akım taşıma kapasitelerini de arttırabiliyorduk. Son olarak da 1 nolu bacak ayarları GEZİNMELİ VOLTAJ verenlerin de 1, nolu bacaktaki TOPRAK DİRENÇLERİNİ azaltarak, 12V hattını 14.5-15.0V (KORUMA SINIRI) civarlarına çıkarmıştık.

Burada ÖNEMLİ BİRŞEYİMİZ eksik kalmış. AKIM yani amper ayarınız hiç yok. Bazı videolar izledim ama bana becerebileceğim bir iş değilmiş gibi geldi. Zaten pek de anlamadım. 100'lerce değişik PSU var, şimdilik PSU'yu tadil ederek akım ayarı yapmaktan vazgeçtik.

Daha önce ÇOK BEĞENDİĞİM akım ve voltaj ayarlı bir devrenin, baskılı devresini yaptırmış ve malzemelerini lehimleyerek ÇALIŞTIRMAYI BECEREMEMİŞTİK. Meğerse aldığımız LM317'ler ve 7812'ler BOZUK'muş. İzlediğim videdaki kişiyi ve anlattıklarını ÇOK BEĞENMİŞTİM, çok güzel birşey tasarlamış diye düşünmüştüm ama, YER-GÖK, lm317,BD19, ve TIP3055 ile yapılan bu devreni AYNISI ile dolu. Herkes yapmış.

Dün PSU'larımızın içine soğutucusu ile sığacak büyüklükte birtane yaptım, KİBRİT KUTUSU kadar oldu. Çalıştı, 10A'de, yarım saat test ettim, bir sorun çıkmadı, fakat sığmayınca küçültmek kerekti. 2 adet TAŞ direnç ve 2 adet TIP 3055 fazla geldi. Bir tane TIP3055 ile yapıp 10A diyenler var ama bu mosfet 90W, 15A. 14V'ta ancak 6.5A çekebiliyorsunuz.

Elimde nereden geldiğini hatırlayamadığım bir SC5200 vardı, onunla da amper ve voltaj ayarlı birşey yapıp beğenmemiştim,   sökerek SC5200'ı ACABA OLUR MU? diye bu TIP 3055 devresinde kullandım. OLDU.

Sonra hemen bir düzenek yaptım, bredbodum olsa daha kolay olurdu, ama bu düzenekle de elimdeki IRFP250, IRFP264, denedim, devre olarla da çalıştı. Bunu 1 nolu bacaktan VOLTAJ AYARI gezinmeli olan PSU'larda kullanabilirdik. Hatta -12V hattını güçlendirip, 1 nolu bacağın toprak direncini azaltarak 28-29V yapıp kullanabiliriz diye neticeye vardım. Unutmadan söyliyeyim, muhtemelen benim haricimde herkes biliyordur, giriş/çıkış arasında mosfetine göre 2.5-4.0V kayboluyor, o nedenle ayarlı 12V veya 24V istiyorsanız, girişleri biraz arttırmak gerekli.

Tabi bu bizim hedefimiz değildi. Hedef 1 nolu bacaktan voltaj ayarlı yapılanları, aynı zamanda AKIM AYARLI yapmaktı. LM358 ve IRFZ44 ile yapılan bir devre resmi vardı, bir RUS sitesinden bulmuştum. YAPTIM fakat ÇALIŞMADI. Bizden bir arkadaş ve bir HİNT'li videosu buldum, AYNI'sını yapmışlar, onlarınki çalışıyordu. Daha önce buaralarda DEVRE ŞEMA'sını yayınladım diye hatırlıyorum, zaten internette heryerde var.

Şu anda EKLENEREK (add-on) kullanılacak bir 0-10A akım ayar devresi arıyorum. Benim yapabileceğim basit birşey olmalı. Birşey bulamazsam bu LM358 ve IRFZ44 ile yaptığım fakat çalışmayanı tekrar yapabilirim ama burada SORUN, 0.01 ohm'luk algılama direnci, ben bunu ölçemiyorum, yapanlar da 0.1 ohm'luk dirençle yapmışlar, 1k'lık pot kullanmışlar, ben Uzun bir teli 1.0 ohm olarak ölçüp %1'ini kesip kullandım. Tabii böyle olunca 1K'lık pot doğru oluyormu? bilmiyorum.

sozdil

Akım ayarı için yaptığım devre şeması. Birşey not almamışım ama bir RUS radyocu sitesinden buldum ve çıkışı da 0-8A diye hatırlıyorum.

sozdil

Bie önceki mesajdaki İLK CÜMLE, "Akım ayarı için yaptığım devre şeması" ifadesi biraz GARİP olmuş. Neyse, sonrasını okuyan, tasarımın benimle alakalı olmadığını anlar herhalde.

Bir anda herkes ortadan kayboldu, acaba beni SEVMEDİLER Mİ? diye düşüneceğim ama son 1 aydır 3-4 kişiden başka mesaj yazan yok. Yeni konu açan da birşey istemek için açıyor. Başka bir sorun var herhalde.

İntenette çok video yayınlayan bir arkadaş, bu devrenin aynısını, iki ayrı video yapıp veya birini hintlilerden alıp yayınlamış. Bu elektronikte birbirinden KOPYA ÇEKME çok yaygın herhalde, neyse biz DEDİKODU yapmayı bırakıp konumuza dönelim.

Biraz çalışıp öğrenince, birşeyler anlayabildim gibime geliyor. LM317, diyot, zener, tranzistör, darlington vs vs sonrasında en son bu OP-AMP'lı devreye geldik.

Sabit akım genellikle Ni-Mh ve Ni-Cd pillerin şarjında ve LED'lerde kullanıldığı için, hemen hemen herkes 3A'e kadar yapmış, veya ben o kadarını buldum. Zaten 5A'e kadar sorun olmaz sanıyorum, LM338, LM317'nin 5A'liği diye biliyorum.

Bu arada birşey sorayım, bendeki LM317'ler bozuk çıkınca PAHALI'sını almıştım, LM317HVT, gelen pakette 5A diye yazıyor,   verisayfasına baktım, 1.5A yazıyor. Bilmediğim birşey mi var, yoksa SATICI üçkağıdı mı?

Bir tane DANDİK, bir tranzistör, bir mosfet ve bir potansiyometre ile birşey yaptım, w9nk90z mosfetim vardı, onu bir tranzistör ve 50K pota taktım, çalışmadı. TIP3055 taktım, bir ayar yaptı ama aralık çok dardı (3A civarı yani, örneğin 2.5A-5.5A arası). 3-4 değişik tranzistör ile denedim, hepsi ile çalıştı, ayar aralığında farkedilebilecek bir değişiklik yoktu. BUNDAN VAZGEÇTİK ve tekrar devre aramaya başladık.

Siz biliyor olabilirsiniz ama bir önceki mesajda yayınladığım devrenin adı, "VOLTAJLA KONTROL EDİLEN AKIM KAYNAĞI" imiş. Bazıları buna "AKIM SERVOSU" diyor. IRFZ44 olması gerkmiyor, herhangibir n-mosfet olabilir deniyor, 5.6V zener olmayabilir, 15V zenerli olan devre gördüm, op-amp herhangibir tane olabilir. Oyunu bozan bu ŞANT direnci. Ne kadar küçük olursa, o kadar çok akım üretebiliyorsunuz.

Ben anlamıyorum ama ELEKTRONİK bilen bir arkadaş için TASARLAMASI ÇOK KOLAY bir devre. Biraz hesap kitap gerektiriyor.
Dikkatimi çeken birşey vardı, yukarıdaki devre, +yük ile VCC arasında, benim gördüklerimin neredeyse tamamı, toprak ile    -yük arasında, nedenini bilmiyorum, benim için pek önemli de değil. Tasarımı öyle bir şekilde olması gerekli ki, bulunabilir ve ekonomik bir şant direnci, mesela 5W, 0.1ohm, ile 10A üretebilelim.

Tasarım ile ilgilenecek arkadaşlar olursa, TEMEL TASARIM devresini tekrar arayıp bulup yayınlarım. Siz de bulabilirsiniz, adı "voltage controlled current source".

sozdil

sozdil

Acil bir SORUM olacak, son anda jeton düştü.

ATX-PSU'nun -12V ve +12V'una 24V için bir "BAK" yani "voltaj ve akım düşürücü" bağlayabilirmiyim?, yani -12V BAK'ın toprağına, +12 volt da V+'ya bağlanacak.

Bu akım ayar modülü kafamı bulandırdı, zaten anlamadığım bir konu, ara verdim ama DEVAM EDECEK.

sozdil

DENEME!!!!!

Daha önce attığım 2 mesaj yayınlanmadı? Moderatör okumak için bekliyor diye düşünmüştüm. ACABA BU MESAJ YAYINLANACAK MI?

sozdil

Bu mesaj HEMEN ÇIKTI. Daha önceki mesajları atölyedeki başka bir bilgisayardan yazmıştım. Bilgisayar tanıması mı var?

dede_salih

Alıntı YapModeratör okumak için bekliyor diye düşünmüştüm.
Bildiğim kadarıyla ön kontrol şartı yok mesajlarda. Ancak moderatör sonradan kontrol edip gerekli düzenleme ve kaldırma işlemlerini yapabilir.
Bu zamana kadar mesajlarla ilgili herhangi bir problem yaşamadım.

Alıntı YapBilgisayar tanıması mı var?
Elbette forum giriş yaptığın cihaz hakkında belli tanımlama ve kayıtlar yapıyordur. Ancak bunlar mesaj göndermene herhangi bir engel teşkil etmez. Önemli olan kullanıcı hesabın ve bu hesabın yetkileridir.

gevv

Forumda cludflare doğrulama sistemi sürekli aktif çünkü çok bot saldırısı var. İlk girişte ve belli bir süre sonra doğrulama ister insan olduğunuza karar verirse otomatik ulaşım sağlar kafası karışırsa kutu işaretlemeniz bekler

Sanırım olay bu. Bunun dışında forum ayarlarında veya hesabınızda böyle bir ayar yapılmadı

seron

Birden fazla PC girişinde, ikinci PC ilk defa giriyorsa cloudflare sorun çıkarabilir.

Mesajı bekletme işlemi yapmıyoruz. Gönder der demez gönderilir.

Forumdaki bir ağabey windows 7'li sisteminde mesaj göndermede sorun yaşıyor. Resimler 5-10 dakika sonra görünür oluyor.
İnterneti telefondan kullanıyor, android versiyonu ya da telefon donanımı arızası olabilir, değilse forumda teknik bir hata yok.

Bunun haricinde hiçbir sorun yok.

sozdil

Mesaj uzunluğu ile ilgili bir konu olabilir, buradan yazdığım da gitmedi.

sozdil

deneme

atölye bilgisayarı

sozdil

Yaptıklarımı başkası anlaşılabilir şekilde açıklamış, bakalım mesaj gidecekmi?

sozdil

Faaliyetimiz devam ediyor, -12V tadilatlı, 1 no'lu bacak modifikasyonundan sonra, basit mosfet devresi ayarlı ve -12V tadilatlı modele geçtim. 24V,12V bir pottan, 5V ve 3.3 V'u da başka pottan ayarlayabiliyorsunuz. Akım ayarını beceremedim ama voltaj ayarlı olanda, yük binince voltaj 7-8V düşüyor. Mosfetli oanı HİÇ BEĞENMEDİM.