Yakıt tasarruf cihazı / Suyla çalışan araba olayı

Başlatan sibernetik, 24 Eylül 2010, 00:32:54

musti.1836

selam ben kendi hücremi tamam ladım. zorda olsa hurdacıdan krom levha buldum 140x140mm kestirdim conta olarak orin kullandım 3mm 120mm çapında. su tankını yedek parçacıdan aldım. ama malesef su sapsarı oldu. hatta kahve rengiye döndü.  söktüm temizledim benim kullandıgım marpuçlar sarı malzemeydi. teflondan özel yaptırdım su tankımın baglantılarının içinde de sarı malzeme vartı ters klavuzla söktüm yeniden topladım ilk toplamam da hücreyi  +oo-oo+ooo-oo+ şeklinde bagladım. enson bagladıgımda +o-o+o-o+o-o+o+o+o+o böyle 20 plaka yı bagladım sonuç aynı hiçbir metal kullanmayışıma ragmen sonuç yine aynı sapsarı oldu plakaları söküyorum çamur gibi olmuş. halbuki çok fazla çalıştırmadım. toplamda iki hüçre yide 30 dakika çalıştırmadım ekledigim performansı bulamadım. elektrolid olarak potasyum hidroksid kullandım onunda resmini yüklemeye çalışacagım video çektim ama nasıl yüklenecek hiçbir fikrim yok sanırımvideo sitelerine üyelik istiyor.

benim tahminime göre kullandıgım saf sudan herhalde petrolden aldım litrelik kutusunu görseniz yüzüne bakmazsınız.

haddehanede makina bakımcı olarak çalışıyorum. yani anlıyacagınız işçi maşıyla pek imkan yok zorla buraya kadar getirdim işi tıkandım kaldım. bana söylermisiniz nerde hata yaptım. sonunda arabayıda satılıga koydum masrazı çok her ay birtarafından birşeyler çıkıyor. nedeolsa eski kasa dogan.  ;D

musti.1836

buda devamı

musti.1836

plakalarım hep aynı şekilde kestirdim boş bıkacagım plakaları  +   - kutbu baglamadıgım civataya denk getiriyorum tamas olmasın diye civataya teflon bant sarıyorum.

gumulcine

s.n musti.1836

suyun sararması nedeni kesinlikle su veya kullandığınız potasyum hidroksid olabilir yada su biyerlerde demir veya vida benzeri demir bir parçaya temas etmesi sonucu oluşuyor

bende daha önce sebeke suyu denemiştim aynı olmustu eletroliz içinde yemek tuzu kullanmıştım suyun rengini battıran tortulaşmaya neden olan tek sebepler bunlar birde plakalar paslanmaz çelik olmalı

bence sen ya suyu değiştir yada potasyum hidroksid lavabo açıcı dene

saf su ben marketten aldım ütü suyu diye bildiğimiz sudan aralıklı olarak toplamda belki 30 saat çalıştı hala su olduğu gibi hafif sarardı ancak tortu yok içinde parça parça değil yani hala seffaf halde, oda ilk başta kullandığım conta lastik türündendi içi iplikli olandan sararmayı da o yaptı diye düşünüyorum

iyi çalışmalar

musti.1836

selam millet. suyun sararma sorunu nu çözdüm. 1/4 ten 8mm ye özel teflondan marpuç yaptırdımlar.  baglantıların tamamı teflon  hücreyi topladım. -000+000- şeklinde önceden gaz çok dengesiz çıkıyordu kesik kesik şimdi hep aynı hızda. benim aldıgım krom plaka 100cm 50cm di  140mm140mm kestirdim 21 adet çıktı. yani ben diyorum ki hücreyi -00+00-    -00+00-   -00+00-  şeklinde seri baglasam olurmu acaba. plaka sayısı tam yetiyor. araba rolantıda çalışırken tek tücre gaz pedalına bastıgımda diger iki hücrede devreye girecek şekilde bir siviç baglantı kullansam nasıl olur acaba. hem ısınma azalmış olur hemde yüksek devirlerde etkisi azalan gazın etkisi armış olurmu acaba.  cevaplarını için şimdiden teşekkürler.

arabaya bunu taktıktan sonra acaba satılırmı  ;D    3500tl istiyom telefon açan 2000 den açıyor agzını sanki dalga geçiyorlar.  neyse sokerde satarım yarın birgün bişey olur bide adamlarla ugraş dur arızalanır felan    ;D  şaka bi yana çalışsın epeyi müşterisi var valla   ;)  herkeze hayırlı akşamlar.

zıva

iyi akşamlar -00+00- şeklinde 2 adet yaptım seri bagladım karışımı fazla katmama ragmen  anper yükselmedi hali ile gaz çıkışı da az oldu -0+o- bu şekilde 2 adet yatım seri bagladım karışımı az kayuyorsun istedigin anpere ayarlıyosun ısınma yok denecek kadar az 17 anperde 1 litrenin üstünde gaz çıkışı alınabiliyor kolay gelsin bu arada ekomax ı aradım gaz çıkışlarının 120 mg oldugunu söylediler bu kadar az gazla randıman alıyorsa bizim yanlışımız nerde.

musti.1836

zıva arkadaşım bence plaka lara düşen voltajdan dır. gerikli olan voltaj 2 volt  eger -000+000- yada -00+00-  böyle baglantı yapılınca gerekli olan voltaj sanırım ikin hücre için yeterli olmuyor. acaba iki hücrenin arasına voltajı biraz yükseltebilecegimiz bir bobin yada elektronik devre varmı acaba. elle sarıla bilirmi acaba mesela. 2 voltu 12 volta nasıl yükselte bilirim.

bide flsh back için bişeyler yapmam lazım. internette boru içine keten gibi bir madde koyuyorlar. ben bunun yerine ince telli bulaşık teli sıkıştırsam olurmu acaba  1/2\'\' iki adet maşonun içine kenar baglantılarınıda 8mm marpuç baglantısı olurmu acaba. 
bende ayriyetten şaloma larda kullanılan flash back var oksijen için kullanılan iki adet bunu kullansam olurmu acaba hava basınçları farklı ama. yedek su tankı ayarladım ama fiitre için tank ayarlamam lazım iki adet şişemi kullansam acaba içlerine sünger koyacam. :)

hergün siteye giriyorum ama pek bir faliyet yok.

hatay / iskenderun da bana yardımcı olabilecek arkadaş varsa memnun olurum. beraber çalışırız. herkeze iyi akşamlar

gumulcine

Alıntı yapılan: musti.1836 - 14 Ocak 2012, 15:01:14zıva arkadaşım bence plaka lara düşen voltajdan dır. gerikli olan voltaj 2 volt  eger -000+000- yada -00+00-  böyle baglantı yapılınca gerekli olan voltaj sanırım ikin hücre için yeterli olmuyor. acaba iki hücrenin arasına voltajı biraz yükseltebilecegimiz bir bobin yada elektronik devre varmı acaba. elle sarıla bilirmi acaba mesela. 2 voltu 12 volta nasıl yükselte bilirim.

bide flsh back için bişeyler yapmam lazım. internette boru içine keten gibi bir madde koyuyorlar. ben bunun yerine ince telli bulaşık teli sıkıştırsam olurmu acaba  1/2\'\' iki adet maşonun içine kenar baglantılarınıda 8mm marpuç baglantısı olurmu acaba. 
bende ayriyetten şaloma larda kullanılan flash back var oksijen için kullanılan iki adet bunu kullansam olurmu acaba hava basınçları farklı ama. yedek su tankı ayarladım ama fiitre için tank ayarlamam lazım iki adet şişemi kullansam acaba içlerine sünger koyacam. :)

hergün siteye giriyorum ama pek bir faliyet yok.

hatay / iskenderun da bana yardımcı olabilecek arkadaş varsa memnun olurum. beraber çalışırız. herkeze iyi akşamlar

Bulaşık teline dikkat edin aluminyum olanlardan kullanırsanız yanabiliyor geri emme sonucu bulaşık teli yanarak erimeye başlayabilir internette gördükleriniz bronz bulaşık teli kullanıyorlar alumınyum olan cakmakla yakınca (belki denediğiniz vardır biz çocukken yakıp bir telde bağlı savurup etrafa parlak ışıklar saçardık) ben benzerini Scotch Brite kullanarak yaptım bulaşık süngerlerinin yeşil tabakası diyebiliriz benim kullandığım marangozların ince zımpara için kullandıklarından başarılı oldu iyice parcalayıp sıkıştırdım bir boru içine
Scotch Brite foto

oksijen için kullanılanlar yapmaz diye düşünüyorum ben basın altında çalışıyorlar galiba

birde hücre başına 2volttan fazlasını kullanmayınız suyun ısınmasına neden olur 12v ile çalışacak bir bir cihazı yapmak için -nnnnn+  seklinde kullanmak gerekli plakaları yani  -hücreNhücreNhücreNhücreNhücreNhücre+ bu şekilde 6 hücre eder 12v verince hücre başına 2v düşüyor volt yeterli bu şekilde devamında amper butun işi yapan voltla oynamamıza gerek yok nekadar çok amper çekerse okadar çok gaz çıkışı sağlanıyor çok amper için lavabo çözücüyü daha çok katmak gerekiyor birde PWM devreleri ile Khz ayarları da faydalı olduğu yazılıyor her yerde

iyi çalışmalar

musti.1836

afatsum09

görüntüyü izleyince aklıma ilk gelen şarj dinamosunun direk çıkışlarını kullanmış olma ihtimali geldi. Çünkü gaz verince üreti,m hızlanıyor. Acaba çekilen akım nedir.????

gumulcine

Alıntı yapılan: afatsum09 - 17 Ocak 2012, 22:40:41görüntüyü izleyince aklıma ilk gelen şarj dinamosunun direk çıkışlarını kullanmış olma ihtimali geldi. Çünkü gaz verince üreti,m hızlanıyor. Acaba çekilen akım nedir.????

şarj dinamosunun direk çıkışlarını kullanmış olsa marşa basmadan öncede gaz çıkışı almazdı bence gaz pedalına veya enjektörlere bağlanan birşeyler sayesinde aracın devir ölçen biyerlerinden de olabilir bir bağlantı var

gaz çıkışının çok olması veya öyle görünmesi çektiği (amper ve kullandıysa PWM devresinden) olması gerekiyor bu güne kadar alternatifi bulunmadı

ozantavsan

Arkadaşlar , sıvı haznesi olarak neler kullandınız.Dış cephesi kalın olan malzeme önerebileceğiniz birşey varmı ?
Ben oto cam suyu kaplarından kullandım.Dış cephesi ince olduğundan L plastik bağlantııyı tam tutamıyor.Zamanla kaçırabiliyor.
Önerilerinizi belkiyorum.

Gumulcine senin yaptığın sustalı sitemde kullandığın sıvı haznesi malzemeleri nelerdir?
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

gumulcine

Benim sıvı haznesi bildiğimiz  gider borusu ancak et kalınlığı yaklaşık 6 veya 7 milimetre gider boruları satan yerlerde bulabilirsin pvc boru bildiğimiz
alt ve üstüne plastik plakalar kullandım pleksiglas ta kullanılabilir sızmaması içinde plastik plakalar ile boru arasında conta kullandım

Not: Gider borusu için çeşitli kapak dirsek v.b aparatlarda var yapıştırılarak ta kullanılabilir ben sustalı yapmayı düşündüğüm için plastik plakaları kullandım

iyi çalışmalar

ozantavsan

Sağol , Gumulcine.PVC borudan bir sıvı haznem var.Oto cam suyu kabından var.Ama beni tatmin etmedi.
Bugün su arıtma cihazlarındaki filitre kaplarını incelemeye karar verdik.Satan bir yerden bakacağız.

Bu su arıtma cihazları için su kaçak sensörüde varmış.Kaçak durumunda vana kapatıyor ve 9 volt pille çalışıyormuş.Bizim sistemlere adapte edilebilir.                             http://www.kacaksusensoru.com/

Özellik ..
-----------
Şeffaf Standart Filtre Kabı
Boy seçenekleri: 5\", 10\", 20\"
Kartuş kabı: Şeffaf SAN
Kapak kısmı: Polipropilen
Maksimum çalışma basıncı: 8 Bar
Şeffaf Standart Filtre Kabı, giriş-çıkış çaplarına göre debi seçenekleri:

Debi (Boş) 2 Barda

1/4\" 32,83 lt/dk, 3/8\" 86,70 lt/dk, 1/2\" 106,60 lt/dk, 3/4\" 108,50lt/dk,     1\" 105,6 lt/dk, 1 1/2\" 230 lt/dk
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

fatsalıUUr

ben bişey sorabilir miyim? ben şimdi bu kuru elektroliz kabını yapmak istiyorum biri bana tam olarak neler kullanabilceğimi bu sistem için gerekenleri yazabilirmi?

gumulcine

Alıntı yapılan: fatsalıUUr - 21 Ocak 2012, 20:39:15ben bişey sorabilir miyim? ben şimdi bu kuru elektroliz kabını yapmak istiyorum biri bana tam olarak neler kullanabilceğimi bu sistem için gerekenleri yazabilirmi?

bu konunun ilk sayfalarini okuyun size yardimci olacaktir her detay en ufak ayrintisina kadar verilmis zaten
kisaca 306L paslanmaz celik plakalar pleksiglas vidalar ve pvc lastik contalara ihtiyacin var forumun ilk 3-5 sayfasini okursan detayli bilgiye ulasacaksin

fatsalıUUr

ben anlayamadım bi türlü plakaların arasına ne koyulcak nerden delik açılcak bi anlayabilsem bi anlatsanız =)  ona gitcek elektriği resimlerle falan bi görsem geliştiririm zaten ben onu gücü nerden nasıl vericem anlayamadım bi türlü araştırıyorum ingilizce oluyor anlayamıyorum güzel bi şekilde anlatırsanız duacınız olurum=) teşekkür ederim...

gumulcine

Merhaba belki alttaki video ve resimler yardımcı olur sana

biraz yapacağın tasarıma bağlı istediğin tasarımı yaparsın bulabileceğin paslanmaz celik plakalara bağlı biçimi ve şekli

önemli olan detaylar şu şekilde
  • Plakalar kesinlikle birbiri ile temas etmemeli aralarında pvc yada lastik conta kullanılacak
  • Kullanacağın volt değeri önemli ölçü aleti birbirine en yakın iki plakaya takıldığında 1,8 veya 2 v arası değer göstermeli fazlası suyun ısınmasına neden oluyor
  • En altta su girişi kısmında plakalarda aynı hizada her birinde 10mm çapında delik her plakanın arasına su bu deliklerden geçecek
  • Üstte yine alttaki gibi delik her plaka arasından gaz çıkışı olabilmesi için
  • Plakalar arasında su sızdırmayacak lastik, pvc v.b bir conta kullanılmalı
  • Su pas yapabilecek metallere değmeden dolaşım yapmalı onun için suyun değdiği yerlerde pas yapabilecek metaller kullanılmamalı
  • Plakaları birbirine sıkmak için kullanılan dış tabaka Pleksiglas veya benzeri sert bir madde olmalı bükülmemeli vidaların uyguladığı dirence dayanmalı

Kablo bağlantıları için alttaki resim size fikir verecektir
Ayrıca bu adreslere de bakmanızda fayda var
http://www.youtube.com/watch?v=bTW_WxrKT0k&feature=related
http://www.hydroxypower.co.za/june_2010.htm

kolaygelsin

musti.1836

selam herkeze iyi akşamlar bu video da yeni çekilmiş sanırım bu şahıs başarmış galiba.

http://www.youtube.com/watch?v=u9XrLOudwRw
http://www.youtube.com/watch?v=u9XrLOudwRw

afatsum09

video yeni değil, 3-4 ay önce izlemiştim bunu. Bu arada akım 0.5A çivarında ama volt hakkında bi görsel yok. Bu akımda bu üretim için voltun yüksek bir değerde olması gerekir diye düşünüyorum.