Entegresiz Yazılımsız Polis Flaşörü

Başlatan seron, 21 Ağustos 2024, 21:55:44

seron

Bu devre test edilmiş ve başarılı sonuç vermiştir.

No_IC_No_Software_Police_Flasher_Entegresiz-Yazılımsız Polis Flaşör.png

Devreyi bir delikli plakete kolayca kurabilir ve kutulayabilirsiniz. Giriş geriliminin 12V olması şarttır. Bir transistörlü osilatör devresi sadece bu voltajda düzgün çalışabilmektedir. Bizzat yaptığım testlerde olumlu netice aldım. Yaptığım testler, BD243 devresini kapsamamaktadır. Sadece LED'lerin yanış hızları ile ilgilidir. Test sonuçları tatmin edicidir. Devre şemasındaki pot yerine 1k ya da 1,5k direnç kullanılabilir.

Bu devre tümüyle test edilmiştir ve mükemmel çalışmaktadır!

İyi çalışmalar.

seron

Bir tane daha.

Bu devre test edilmedi ancak iyi sonuç vereceğini tahmin ediyorum.

Entegresiz Yazılımsız Polis Flaşörü-2.png

Konuya fazla ilgi olmayacağını düşünerek elemanlara değer vermedim. İsteyen olursa editler veririm.

Bu devrede iki tane osilatör vardır ve osilatörler bir push-pull devresi tarafından sürülür.

Flaşör LED yanıp söndükçe push-pull devresinin çıkışı LOW-HIGH-LOW-HIGH-LOW-HIGH- olur ve böylece mavi ve kırmızı LED grupları sırayla titreşir.

Yukarıdaki devrede yanlışlık vardır. Devredeki osilatördeki bağlantıyı resimdeki gibi düzeltiniz:

Dooru Haali.png

seron

Hazır buradayken şunu da vereyim

Cenaze arabası flaşörü :D

Bu devre tümüyle test edilmemiştir! BD243'ün devreye ilave edilmesiyle devrenin çalışıp çalışmayacağı bilinmiyor.

Entegresiz Yazılımsız Cenaze Flaşörü.gif

Yukarıdaki devrede yanlışlık vardır. Devrede osilatördeki bağlantıyı resimdeki gibi düzeltiniz:

Dooru Haali.png

seron

Bir tane daha. TEST EDİLMEDİ, sadece tasarım aşamasındadır.

Entegresiz Yazılımsız Polis Flaşörü-3.png

ÖNEMLİ:

Bu devrede eleman değerleri ve besleme voltajı kritiktir. Yani kafanıza göre elemanları değiştirmeyin. Ayrıca besleme voltajı dalgalı olmamalı 12V sabit olmalıdır gerekirse 7812 kullanın.

Yukarıdaki devrede yanlışlık vardır. Devrede osilatördeki bağlantıyı aşağıdaki gibi düzeltiniz.

Dooru Haali.png

seron

Merhaba arkadaşlar.

Yukarıda verdiğim devrelerden ilk devreyi test ettim ve mükemmel çalışıyor. Ancak takip eden mesajlarda LED bağlantısını yanlış göstermişim. Oradaki bağlantıyı aşağıdaki gibi yaparsanız mükemmel çalışır:

Dooru Haali.png

Daha fazla başınızı ağrıtmayacağım. İyi çalışmalar.