Ana Menü

mikrofonlu vumetre ledler yanmıyor

Başlatan Mr JaCk, 12 Mayıs 2014, 03:38:06

Adnancoskun

üçgen şeklinde olanı diyorsan P1 trimpot, yani ayarlı direnç.. sesin kazancını ayarlamak için...  sen oraya 100 Kohm ayarlı direnç takabilirsin.
Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.

Mr JaCk

Adnancoskun

Alıntı yapılan: Mr JaCk - 20 Mayıs 2014, 13:10:37abi pardon ama bu c4 le mikrofonun arasındaki malzeme ne oluyor acaba

[mergedate]1400580527[/mergedate]
abi birde bu devre kaç cm kaç
56mmx94mm  yani   5.5 cmx9.5 cm
Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.

Buji

Alıntı yapılan: Adnancoskun - 18 Mayıs 2014, 17:09:05Mail adresini yazabilirmisin, oraya göndereyim.
Bu arada buraya proteus nasıl ekleniyor :-[

s.a  hocam devreyi bende  yapmak istiyorum ama prteus da hata veriyor  çizemedim şemasını rica etsem pcb şemayı atarmısınız banada ???

seron

Sayın @Buji ve diğerleri,

Devrenin PCB'sini oluşturuyorum. En geç yarın akşama doğru burada olur. O kadar gecikeceğini sanmam da, çok titizim kendi yaptığımı beğenmiyorum yapboza döndü, buralarda olun PDF ve gerber olarak vericem.

seron

Mikrofonlu VUmetre devresi görsel ve baskı dosyaları:

2022-08-09 22_49_06-Greenshot.png

MikrofonluVUGerber.zip

Zipin içinde hem gerber hem PDF baskıya hazır ve nazır şekilde yerleştirilmiştir.

Buji

Alıntı yapılan: seron - 09 Ağustos 2022, 22:56:04Mikrofonlu VUmetre devresi görsel ve baskı dosyaları:

2022-08-09 22_49_06-Greenshot.png

MikrofonluVUGerber.zip

Zipin içinde hem gerber hem PDF baskıya hazır ve nazır şekilde yerleştirilmiştir.

hocam elinize  emeğinize  sağlık teşekkür  ederim...
acaba bunu hangi  programla çizdiniz  ??
birde pdf dosyası elemanların gerçek boyutu mu acaba ?  direk çıktı alabilirmiyiz  ???

seron

KiCAD ile çizdim. Resmi oluşturmak için PDF'den iki ayrı ekran görüntüsü alıp GIMP ile birleştirdim. Ölçüler birebirdir direk basıp yapacaksınız. Tersini düzünü ayarladım ben, çıktıyı basıp plakete arkalı önlü bantlayıp ütüleyin.

Kolay gelsin.

Kicad Proje dosyalarını da vereyim indirebilirsiniz:
Mikrofonlu VUMETRE.zip

Buji

Alıntı yapılan: seron - 11 Ağustos 2022, 13:12:08KiCAD ile çizdim. Resmi oluşturmak için PDF'den iki ayrı ekran görüntüsü alıp GIMP ile birleştirdim. Ölçüler birebirdir direk basıp yapacaksınız. Tersini düzünü ayarladım ben, çıktıyı basıp plakete arkalı önlü bantlayıp ütüleyin.

Kolay gelsin.

Kicad Proje dosyalarını da vereyim indirebilirsiniz:
Mikrofonlu VUMETRE.zip

teşekkür ederim .. ::ok

Buji

hocam devrede  birşey dikkatim çekti  LM358 in 5 nolu bacağı  C6 nın  ksi ucu şaseye bağlanmamış...

seron

Alıntı yapılan: Buji - 14 Ağustos 2022, 19:33:57hocam devrede  birşey dikkatim çekti  LM358 in 5 nolu bacağı  C6 nın  ksi ucu şaseye bağlanmamış...

Hocam devreyi yaptıktan sonra ufak bir telle lehimle gitsin. Arşivi yeniden açtırma şimdi indirmesi düzeltmesi yeniden yüklemesi bir sürü sıkıntı. Başka hata bulursan anca o zaman düzeltelim.

Buji

Alıntı yapılan: seron - 14 Ağustos 2022, 20:22:17
Alıntı yapılan: Buji - 14 Ağustos 2022, 19:33:57hocam devrede  birşey dikkatim çekti  LM358 in 5 nolu bacağı  C6 nın  ksi ucu şaseye bağlanmamış...

Hocam devreyi yaptıktan sonra ufak bir telle lehimle gitsin. Arşivi yeniden açtırma şimdi indirmesi düzeltmesi yeniden yüklemesi bir sürü sıkıntı. Başka hata bulursan anca o zaman düzeltelim.

tmm ustam eyvallah... ::ok