Windows'u Ubuntu ile acıp virüs temizleme ?

Başlatan Furkan KELEŞOĞLU, 01 Kasım 2018, 16:24:49

Furkan KELEŞOĞLU

Fidye virüsü .udjvu uzantısından herşeyi şifreliyor.  bana nereden bulaştı söyliyeyim. SOLİDWORK cizim programının SOLİDCAM eklentileri var üniden ödev aldık solidcam de hem torna hemde freze icin belirli parcaların G-CODE lerini cıkaracaktık işletecektik cizdiğimiz ürünleri bende crack ararken bir key exesi gibi birşey buldum baya detaylı anlatımı vardı virüs olduğunu tahmin edemedim. ( projeleri bir an bitirmek için hızlıca iş yapmanın zararları ) daha sonra exeyi calıştırınca CPU nun tüm cekirdekleri %100 calışamya başladı bir sürü farklı farklı programlalr indirmiş sistemi geri yüklememe dahi izin vermezken bir şekilde geri yükledim. ve ne var ne yok silmeye başladım. bir kaç çeşit antivürüs ve reg defterini onaran ve boş şeyleri silen programalrı kurdum baya bir düzelmiş idi.

Takiii dosyaların şifrelenmiş olduğunu anlayana kadar. siz siz olun cok dikkatli olun yayılmaya başlamış ve bulut sürücüleri edinip dosyalarınızın yedeklerini orayada koyun. başınıza bböylle birşey gelirse hepsi gidiyor.  linuxla acıp almak falanda olmuyor bir kere şifrelenmiş.
Mekatronik Teknikeri. <br />Elektrik-Elektronik Teknisyeni.

Furkan KELEŞOĞLU

adamların bıraktığı not ise bu

---------------------------------------------- TÜM DOSYALAR ŞİFRELİ -----------------------------------------------

Merak etmeyin, tüm dosyalarınızı iade edebilirsiniz!
Tüm dosyalar belgeler, fotoğraflar, veritabanları ve diğer önemli güçlü şifreleme ve benzersiz anahtar ile şifrelenir.
Dosyaları kurtarma tek yöntem sizin için şifre çözme aracı ve benzersiz anahtar satın almaktır.
Bu yazılım tüm şifreli dosyaları şifresini çözecektir.
Size ne garanti veriyoruz?
Şifreli dosyanızdan birini bilgisayarınızdan gönderebilir ve şifresini ücretsiz olarak çözebiliriz.
Ama biz ücretsiz sadece 1 Dosya şifresini çözebilir. Dosya değerli bilgiler içermemelidir.
Sen online genel şifre çözme aracı bakabilirsiniz:

Dosyalarınızı yok edecek çünkü üçüncü taraf şifre çözme araçları kullanmaya çalışmayın.
İndirim %50 mevcut ilk 72 saat bize ulaşın.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

seron

Furkan büyük geçmiş olsun. Evet o virüs son zamanlarda oldukça yaygın hale geldi ve başa bela. İlk başlarda PTT virüsü olarak biliniyordu ama bu günlere geleceği kimsenin aklına gelmezdi. Bu virüsten korunmak için ücretli pro antivirüs gerekiyor.

SON OLARAK o verdiğin linkleri acilen siliyorsun!
Aman ha.

Furkan KELEŞOĞLU

@seron   Tüm birikimim tecrübe edip not aldığım dünya dosyalarım yaptığım yazılımlar şemalar hepsi çöp oldu gitti şuan öyle bir haldeyim ki ipi kurup boğazımı geçiresim geliyor.

Bir sürü dergiler bulmuştum nelerim vardı. bazı entegreleri türkçeleşetirmiştim datasheetlerini onlarda gitti. şuan 0 ım. format atacağım ama son demleri bir sürü program indirip deniyor nasıl olsa gidecek belki birşey olur diye.

seron

Bak şimdi beni iyi dinle ya da oku nasıl istersen:

Dosya şifrelemesi yapan o virüs, dosyalarını şifrelerken, dosyanın şifrelenmiş halini yeniden oluşturuyor ise, o zaman, eski hallerini de hızlı siliyor demektir. Bu da bir veri kurtarma yazılımı kullanarak, eski dosyaları "veri kırtarma yazılımları ile" geri döndürebileceğin anlamına geliyor. BU BİR TEORİ.

İkincisi şayet şifre çözme taktiği kullanacaksan, ki bu taktik işe yarar yaramasına ama, şifreli dosyanın dekripte edilmesi yıllar sürer, önceden virüsü silmek zorundasın. Virüsü silmeden taktığın her bilgisayar kuduz kapacak zombi olacaktır.

Sana moral vermek isterdim ama malesef abicim en az senin kadar üzüldüm.  Benim bu noktada yapabileceğim birşey yok. Ama şu veri kurtarma olayını düşünebilirsin. Dediğim gibi bunu yapmadan evvel virüsün kesin şekilde temizlenmesi şart. Bu da Bitdefender, Kasper..ki, Norton gibi büyük antivirüslerin ücretli pro sürümleri ile mümkün olabilir.

Son olarak, verilerin çok önemli ise ve 1000-2000TL eder diyorsan, bir veri kurtarma firmasıyla iletişime geçebilirsin. Bana sorarsa en akıllıcası bu. Diski kurcalamadan direkt işin uzmanlarına havale edersen en azından sana biraz moral olur.

Geçmiş olsun tekrar...

taydin

Alıntı yapılan: Furkan41 - 23 Aralık 2018, 17:56:20İndirim %50 mevcut ilk 72 saat bize ulaşın.

Bir de indirim yapmış adi herif  :D

Bana da sürekli spam atıyorlar, "emailini ele geçirdik, ahanda senin email'den attım sana bu mesajı" gibi. 600 dolar da para istiyor, indirim de yok  :D
Elektrik sayacı döndürücüsü ...

Mr_YAMYAM

PC zararlıları hakkında bilgi edinmelisiniz.
Konu içeriğinden anlaşıldığı kadarıyla mevzuu edilen zararlı bir virüs değildir. (Bilindik anlamda)
Tam anlamıyla internet tabanlı bir zararlı olup, antivirüs programlarının hemen hemen hepsinin yapabileceği hiçbirşey yoktur.
Bu gibi zararlılar için farklı yazılımlar bulunmaktadır.
Bizzat yıllarca kullanmış olduğum ve kesin olarak güvendiğim ilk yazılım.
https://www.safer-networking.org/download/
safer networking serverlerinden indirilmesi tavsiye olunur.
Bu program ücretsiz sunuluyor olsa da, her bedava ET gibi yavan olabilir. Dilerseniz küçük bir bağış ile (DONATE) yazılımınıza güvenebilirsiniz.
Bir PC deki güvenliğin sağlanabilmesi sadece bu kadar ile bitmez. Mutlaka iyi bir antivirüs programı da kullanılmalıdır.
Antivirüs programı ve spybot-sd yazılımı birlikte kullanıldığında bilindik INTERNET SECURITY yazılımı haline gelmektedir. Ancak bu tür yazılımı yüksek ücretli olarak dahi bulabilsek, bu iki yazılımın yeteneğine ulaşamıyorlar.
Çünkü spybot-sd yazılımında bağışıklama vardır ve sistemin HOST dosyasına kaydedilmektedir. Böylece çaktırmadan içeri girmek isteyen zararlılar kapıdan kovulmaktadır.

Ücretsiz sunulan veya crack edilmiş hiçbir antivirüs programına güvenilmez. Ücretsiz  olanların kütüphaneleri minumum seviyededir ve yeni virüslere karşı geç kalabilmektedir. Kütüphanenin geniş tutulabilmesi için ise yazılımın ücretli olarak temin edilmesi ile mümkündür.
İşte burada hangi antivirüs programına ne kadar ücret verileceği konusu çıkmaktadır.
Yıllar önceki testlerimdeki en geniş kütüphaneye sahip antivirüs programı SYMANTEC END POINT yazılımı idi. O yıllarda serverlar için lisans ücreti 600$ civarında idi.
Daha sonraki test etmiş olduğum yazılım ise KASPERSKY olup, kütüphanesi oldukça geniş idi.
ESET antivirüsü de zengin bir kütüphane ile gözlemledim. Hatta kullandığım yıllarda msn deki smileyleri bile tarıyordu :D (Ayarlar önemlidir)
Bu durumda uygun ücretli yazılımların kütüphane bilgilerine ulaşabilirseniz, ücretli olarak kullanım seçeneğinizi kendiniz belirleyeceksiniz.

Furkan KELEŞOĞLU

Herkese Hüzünlü bir 23.12.2018 saat 20:43 ten Selamlar :D

PC kaç kişi müdahale ettik indirmediğimiz program kalmadı. en son adamlar blörf yapmıyormuş program kullanırsanız daha kötü olur diyordu harbiden klavwye falan kontrolden cıktı mouseyi bile kontrol altına aldı baya sacmaladı baktım yapılacak birşey yok YETİŞ YA FORMAT dedim. işte FORMATLADIK.  Herşey gitti ama iyi oldu bir açıdan akıllandık. kötü diye birşey yok hepsinin sonu tecrübeye cıktığıı için iyi oluyor ( KENDİMİ AVUTMA ÇABALARI :D )

Güldüğüme bakmayın kaç tane projeye başlayacaktım başlamadan önce baya detaylı bilgi birikimi yapıp türkçeleştiriyordum. onlar çok üzdü beni elektor gibi dergiler vardı cok eski nerdeyse tüm sayıları ara ara acıp okuyordum. BU FİDYE YAZILIMI CİDDEN Berbat bir şey zaten adam okadar zeki düşünüp öyle bir yere koymuş ki şimdi SOLİDCAM'i neredeyse tüm firmalar fabrikalar kullanıyor üretim açısından bu gibi programlar güçlü ekran kartı güçlü ram ve CPU isterler. ve bu programın olduğu PC de kesinlikle önemli mekanik cizimlerin dosyalarındna tutunda G-CODE lerine kadar vardır. adam demiştir ben crak yerine bunu gömeyim adam 290 dolar verir o çizimler için , Gerçekten de mantıklı ama benim gibi FAKİRELLAYA Denk gelirse ne olacağını hesaplayamadı.

YA harbiden herif dalga geciyor ya 72 saat içinde iletişim kur %50 indirim diyor :D @Mr_YAMYAM  Dediği gibi ücret vermedikten sonra antivürüslerde bir işe yaramıyor. ki bu virüste yeni birşey antivürüs sistemleri bu virüsü tanımaz heralde.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: Furkan41 - 23 Aralık 2018, 20:51:08YA harbiden herif dalga geciyor ya 72 saat içinde iletişim kur %50 indirim diyor :D @Mr_YAMYAM  Dediği gibi ücret vermedikten sonra antivürüslerde bir işe yaramıyor. ki bu virüste yeni birşey antivürüs sistemleri bu virüsü tanımaz heralde.
DİKKAT!!!
Sadece antivürüs programı değil. Sadece antivürüs programlarının hiçbirisi internet zararlılarına karşı etkin değildir.
Bu gibi tehditler için antivürüs programları ile kullanılabilecek spybot-sd yazılımını önermiştim.
Başka alternatifler var ise elbette değerlendirilebilir. Ancak sistem HOST dosyası korunmuyorsa antivürüslere para vermeyiniz.

taydin

Windows 10 makinamda 20 yıldır antivirüs kullanmıyorum. Windows'un kendi "windows defender" programı var sadece.

Bir virüs sorunum olmadı, çünkü görev listesine bakınca şüpheli bir yazılım varsa onu farkedebiliyorum, email ile gelen eklentileri çok dikkatli açıyorum, kesin güvenmediğim programları kurmuyorum. Güvenilirliği bilinen belli başlı programlar dışında bedava program kurmuyorum.

Aslında antivürüs programları artık günümüzde istihbarat örgütleri ve pazarlama şirketleri için veri toplayan spyware dir. Para vererek de alsanız, onların işi bu, kesinlikle verilen paraya değmez diye düşünüyorum.

H_SerhatY

Alıntı yapılan: taydin - 23 Aralık 2018, 21:18:45Windows 10 makinamda 20 yıldır antivirüs kullanmıyorum. Windows'un kendi "windows defender" programı var sadece.

Bir virüs sorunum olmadı, çünkü görev listesine bakınca şüpheli bir yazılım varsa onu farkedebiliyorum, email ile gelen eklentileri çok dikkatli açıyorum, kesin güvenmediğim programları kurmuyorum. Güvenilirliği bilinen belli başlı programlar dışında bedava program kurmuyorum.

Aslında antivürüs programları artık günümüzde istihbarat örgütleri ve pazarlama şirketleri için veri toplayan spyware dir. Para vererek de alsanız, onların işi bu, kesinlikle verilen paraya değmez diye düşünüyorum.
20 yıl olduğunu zannetmiyorum ama ;D

taydin

Alıntı yapılan: H_SerhatY - 23 Aralık 2018, 21:21:3420 yıl olduğunu zannetmiyorum ama ;D

Ben windows 3.1 i de gördüm evladım :D Sen onu bilmezsin  ;)

taydin

Vaktimin neredeyse tamamını arch linux makinamda geçiriyorum. Virüs geliştiriciler her zaman için en çok randıman alabilecekleri, ve kullanıcıların çoğunluğunun teknik bilgiden uzak olduğu işletim sistemlerine yöneliyorlar. Bu da tabii windows ve MacOS dur

H_SerhatY

Alıntı yapılan: taydin - 23 Aralık 2018, 21:23:11Ben windows 3.1 i de gördüm evladım :D Sen onu bilmezsin  ;)
Abi ben onu demedim. Win10 yazmışsın, Win10 zaten 2 yıldır var :)

taydin

Alıntı yapılan: H_SerhatY - 23 Aralık 2018, 21:26:17Abi ben onu demedim. Win10 yazmışsın, Win10 zaten 2 yıldır var :)

Hmm evet, anladım  :D Doğru söylüyorsun ...

Aslında Windows 7 vardı bende, yıllardır kullanıyordum, ve ısrarla "seni bedava windows 10 a güncelleyelim" mesajlarını kapatıyordum. Ama Bill amca yapacağını yaptı ve bir sabah baktığımda kendi kendini güncellemiş ve makinayı windows 10 olarak buldum  >:(

H_SerhatY

Alıntı yapılan: taydin - 23 Aralık 2018, 21:29:54Hmm evet, anladım  :D Doğru söylüyorsun ...

Aslında Windows 7 vardı bende, yıllardır kullanıyordum, ve ısrarla "seni bedava windows 10 a güncelleyelim" mesajlarını kapatıyordum. Ama Bill amca yapacağını yaptı ve bir sabah baktığımda kendi kendini güncellemiş ve makinayı windows 10 olarak buldum  >:(
Ama çok sıkıntı çıkarmıştır o zamanlar :)

taydin

Windows 7 en iyi windows'lardan birisiydi bence. Aslında windows 10 da da çok sorun yaşamıyorum, ama sık da kullanmıyorum.

Ama evde kesin bir kural var, bilgisayar'lara flaş bellek takmak yasak :) Bereket bizim velet bu kurala uyuyor, yoksa virüs kesin bulaşırdı. Çocukların flaş belleklerinde virüsler cirit atıyor, hatta bir bilgisayara takılınca virüsler kendi aralarında mücadele ediyor hagimiz daha önce bulaşacak diye  :D

Furkan KELEŞOĞLU

Bir program var bende görev yöneticinin aynısı diyebiliriz ama baya gelişmiş calışan virüsleride gösteriyor. bazen onu acıp izliyorum ne olup bitiyor diyor şu Wİndows 10 da arka planda calışan programlar var ne iş yaptıkları belli değil ben anlamıyorum birden cıkıyorlar HDD bir iş yükü bindiriyorlar %100 HDD leptopu alıyorsun kucağına Microsoft bence yeni sürümde milletin datalarını çalmayı bırakması lazım bence çünkü bunlar böyle işlere girdikce sistem gereksinimleri artıyor.

1 ay sonra nasipse şu SSD alacağım https://www.vatanbilgisayar.com/wd-240gb-green-sata-3-0-545mb-s-3d-nand-ssd-disk.html

HDD si olmayan bir leptop var elimde menteşeleri filan gitmiş fan bozuk klawye gidik ekran kartı devreye girince şarjdan cıkıp batarya giriyor devreye flash bellek üstünden ubunutuyu calıştırdım calışıyor güzel. ama donanımsal bir kaç sorunu var ve leptopu sökk tak çok yaptığı için zamanla vidaları kaybetmiş kasası bildiğiniz yamuk :)) bakalım SSD alıp takacağım böyle sacma sapan programları ilk onun üstünde deneyeceğim sıkıntı yoksa asıl bilgisayarıma kuracağım. Bu arada 2.5" HDD bağışı yapmak isteyen varsa bağışlara acığım :D

Mr_YAMYAM

Furkan KELEŞOĞLU

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 23 Aralık 2018, 22:16:24Aha @Furkan41  de YAMYAM'laştı :D

Hayat bizi YAMYAMLAŞTIRIYOR Abi :D İşte neresi çok kötek alırsa orası sağlamlaşıyor :D

https://www.youtube.com/watch?v=UYHTS8KGKg0       // Dinleyelim Lütfen. :D