Ana Menü

KENWOOD GRAPHIC EQUALIZER GE-44 Onarımı

Başlatan ozgurece, 14 Ocak 2017, 18:46:50

Adnancoskun

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 16 Ocak 2017, 00:24:36Foto olmamış  >:(  Al kafana bir SUMSUK :D
Kartın sağını solunu kesmeden ve arkalı önlü çekeceksin.
Transistörleri de okuyup adlarını buraya yazacaksın.

hani3 arkadaş hatıra fotografı çektiririsin
ancak çeken kafaları almaz, omuzdan aşağısı gibi olmuş, he mi hocam?
:) :) :)
Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: Adnancoskun - 16 Ocak 2017, 00:27:37hani3 arkadaş hatıra fotografı çektiririsin
ancak çeken kafaları almaz, omuzdan aşağısı gibi olmuş, he mi hocam?
Aynen.
Doğru söze ŞAPKA çıkartılır. Ama ben çoraplarımı çıkartayım  :D

Adnancoskun

Alıntı yapılan: ozgurece - 16 Ocak 2017, 00:22:2134,92v kondansatöler şase ortak , orada pasta kalmış çatlak yok.

Özgürce;
bu arada sanırım
Q201 ve Q202 regüle transistörleri
Ve onlara yakın diyotlar D204 ve yukarıdaki de zener diyot gibi geldi,
zenerler (eğer öyle ise) üzerindeki gerilimleri ölçtün mü?

Mr_YAMYAM

Özgür tüydü galiba.
Ya da EQ ile becelleşiyordur  :D
Ben de kendi CD oynatıcımı sökmüştüm.
İyi bir kese attıktan sonraki kartın hali.
[attach]7564[/attach]
[attach]7566[/attach]

ozgurece

Ölçmedim Ama hemen ölçerim , transistör isimleri resimde sanıyorum okunuyor.

Adnancoskun

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 16 Ocak 2017, 00:37:09Özgür tüydü galiba.
Ya da EQ ile becelleşiyordur  :D
Ben de kendi CD oynatıcımı sökmüştüm.
İyi bir kese attıktan sonraki kartın hali.
[attach]7564[/attach]
[attach]7566[/attach]

ellerin dert görmesin...
İnan bizim burada tarihi kadı hamamı var, sivaslı tellakları bukadar ak-pak edemezler
Bu arada Hocam bu yıla kadar cihazların tazyikli su ile yıkandığını duymamıştım, enteresan..... :) ;)

ozgurece

D204 27 Volt q201 23 volt  q202 -16,80v

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: Adnancoskun - 16 Ocak 2017, 00:39:55ellerin dert görmesin...
İnan bizim burada tarihi kadı hamamı var, sivaslı tellakları bukadar ak-pak edemezler
Bu arada Hocam bu yıla kadar cihazların tazyikli su ile yıkandığını duymamıştım, enteresan..... :) ;)
Eyvallah hocam. Teşekkür ederim.
Elektronik devreler su ile zarar görmezler. Tek sorun iyi kurutulabilmesidir. Kış aylarında kaloriferler daimi yandığı için pişirmek kolay oluyor.
Sadece transformatör ve bobin olan devreleri yıkamak sorun yaratabilir.
Ben bu olayı Özgürece ye de öğrettim. Şimdi o da bulaşıkçılık yapıyor  ;D

ozgurece

AdnanCoskun Hocam ve Onursal Hocam Yardımlarınız için çok teşekkür ederim Hakkınızı ödeyemem. İzninizle Ben çıktım Yarın devam ederiz

Adnancoskun

Onursal hocam;
Bu arada bu saatte Aklıma takıldı;
Bu on/off switch'i   (off durumunda bypass sanırım)  on yapıldığında  - gerilimi geçirmiyor olabilir mi?
hani kontaklarında oksidasyon falan....

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: Adnancoskun - 16 Ocak 2017, 00:51:25Onursal hocam;
Bu arada bu saatte Aklıma takıldı;
Bu on/off switch'i  (off durumunda bypass sanırım)  on yapıldığında  - gerilimi geçirmiyor olabilir mi?
hani kontaklarında oksidasyon falan....
Düşünceniz doğru.
Ancak dikkatli bakılırsa trafo AC gerilimi switchten de geçiyor. Yani cihaz by-pass durumunda kendi enerjisini de kesiyor.

Adnancoskun

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 16 Ocak 2017, 00:53:23Düşünceniz doğru.
Ancak dikkatli bakılırsa trafo AC gerilimi switchten de geçiyor. Yani cihaz by-pass durumunda kendi enerjisini de kesiyor.

power switchinden bahsetmiyorum sağdaki 2 tane yanyana olan switch den solda olanından bahsediyorum eq on/off olanından.
evet hocam bypass durumunda evet,
ama  on yapıldığında iletmesi gereken - gerilimi iletemiyormudur?

ozgurece

Az önce kontrol ettim Power switch sağlam. Tüm switcleri W40 ile temizledim kontrol ettim. Teşekkürler.

Adnancoskun

Alıntı yapılan: ozgurece - 16 Ocak 2017, 01:00:38Az önce kontrol ettim Power switch sağlam. Teşekkürler.
power switch'i değil, diğer 2 li olanlardan soldaki. eq on/off olanından,

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: Adnancoskun - 16 Ocak 2017, 00:55:54power switchinden bahsetmiyorum sağdaki 2 tane yanyana olan switch den solda olanından bahsediyorum eq on/off olanından.
evet hocam bypass durumunda evet,
ama  on yapıldığında iletmesi gereken - gerilimi iletemiyormudur?
Resimleri yeniden kontrol ettim.
Hocam o switchlerde gerilim ile ilgili kontrol yok.
Birisi kayıt cihazını bypass ediyor diğeri de EQ ı.
Zaten opampın birisine dokunduğunda ses nispeten düzeliyor denildiğine göre benim aklıma hep besleme sorunları geliyor.
Şimdilik aklıma takılan, neden beslemedeki voltajların eşit olmadığı ve entegrenin 8 nolu ucunda 2.5V gibi voltaj olmasıdır.

ozgurece

Evettt TAMAM Oldu. Girişteki 4 Kondansatörü değiştirdim OK. Şimdi ses PC hoparlörlerinden çok net çıkıyor, 470 mf 50 volt 2 Adet Yenilendi, 470mf 16V Yerine 470 mf 25V Taktım şipirdek çalışıyor. Arızalı kondansatör 470 mf 16 Volt olan 1 kapasitör(KATİL) tam kısa devre gösteriyor. Görünüşte sapasağlam ama ölçümde ortaya çıktı, Katil .En başından bize söylese ya kardeşim ben arızalıyım değiştir beni diye bu kadar kişiyi uğraştırıyor. :))  Şu an sorunsuz ,Acaba şu durumda Anfiye bağlayıp denesek bir sorun olurmu ?
resim.com/DBqNn6][/url]

Adnancoskun

Alıntı yapılan: ozgurece - 16 Ocak 2017, 11:35:04Evettt TAMAM Oldu. Girişteki 4 Kondansatörü değiştirdim OK. Şimdi ses PC hoparlörlerinden çok net çıkıyor, 470 mf 50 volt 2 Adet Yenilendi, 470mf 16V Yerine 470 mf 25V Taktım şipirdek çalışıyor. Arızalı kondansatör 470 mf 16 Volt olan 1 kapasitör(KATİL) tam kısa devre gösteriyor. Görünüşte sapasağlam ama ölçümde ortaya çıktı, Katil .En başından bize söylese ya kardeşim ben arızalıyım değiştir beni diye bu kadar kişiyi uğraştırıyor. :))  Şu an sorunsuz ,Acaba şu durumda Anfiye bağlayıp denesek bir sorun olurmu ?
resim.com/DBqNn6][/url]

ellerine sağlık, bağla anfiye ver coşkuyu,
he mi Mr_YAMYAM HOCAM.....?

Adnancoskun

Peki
o kondansatör kısadevre de
 R201 düman atmıyormuydu?
:)

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: Adnancoskun - 16 Ocak 2017, 12:53:17ellerine sağlık, bağla anfiye ver coşkuyu,
he mi Mr_YAMYAM HOCAM.....?
Ben olsaydım şimdi çoktaan bağlamıştım bile.
Alıntı yapılan: ozgurece - 16 Ocak 2017, 11:35:04Evettt TAMAM Oldu. Girişteki 4 Kondansatörü değiştirdim OK. Şimdi ses PC hoparlörlerinden çok net çıkıyor, 470 mf 50 volt 2 Adet Yenilendi, 470mf 16V Yerine 470 mf 25V Taktım şipirdek çalışıyor. Arızalı kondansatör 470 mf 16 Volt olan 1 kapasitör(KATİL) tam kısa devre gösteriyor. Görünüşte sapasağlam ama ölçümde ortaya çıktı, Katil .En başından bize söylese ya kardeşim ben arızalıyım değiştir beni diye bu kadar kişiyi uğraştırıyor. :))  Şu an sorunsuz ,Acaba şu durumda Anfiye bağlayıp denesek bir sorun olurmu ?
Şüphelerimde haklıymışım demekki.
Ne demiştim. BESLEME SORUNU.
O kondansatörler de besleme devresinin temel yapı taşlarından oldukları için kısa devre olunca beslemeyi off ediyorlar.

ozgurece

Evet AdnanCoskun Hocam ben daha önce direncin ısındığını farkettim ama Elektronik bilgim ve tecrübem çok az olduğu için bunu düşünemedim, direnç watlı olduğu için sanıyorum ısınmayı kaldırdı. İşte kondansatör görünüşde şişme çatlak deformasyon yok.