Windows 7 Ultimate x64 Kurulum başlıyor... sorunu hk yardım.

Başlatan ApoAtes, 27 Ekim 2016, 17:27:36

seron

Abi olabilir. Yalnız gözünü seveyim boşver onunla uğraşmayalım. Çünkü arkadaşımız ciddi sorun yaşar. Ben o yazılımı 1TB WD diskim ile BOOT disk olarak yapılandıramamıştım da, STORAGE yapabilmiştim(seçenekler çıkmıyor sadece biçimlendireceğim diyor).
ANCAK,
Elimdeki 80lik diski, videonu izleye izleye düzgünce ayarlayıp, sistem kurdum. o sistem şuan çalışıyor ve şikayetim yok.
Anlatımların işimizi sadece uzatır.

Apo'nun derdi ise, şu anda bu diski doğru açabilmek. Yani diskin MBRsinin yeniden oluşturulması ve anakarta doğru tanıtılması gerektiği ile ilgili kısımda haklısın. diğer konu çok çetrefilli. ::)

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 28 Ekim 2016, 17:48:24Abi olabilir. Yalnız gözünü seveyim boşver onunla uğraşmayalım. Çünkü arkadaşımız ciddi sorun yaşar. Ben o yazılımı 1TB WD diskim ile BOOT disk olarak yapılandıramamıştım da, STORAGE yapabilmiştim(seçenekler çıkmıyor sadece biçimlendireceğim diyor).
ANCAK,
Elimdeki 80lik diski, videonu izleye izleye düzgünce ayarlayıp, sistem kurdum. o sistem şuan çalışıyor ve şikayetim yok.
Anlatımların işimizi sadece uzatır.

Apo'nun derdi ise, şu anda bu diski doğru açabilmek. Yani diskin MBRsinin yeniden oluşturulması ve anakarta doğru tanıtılması gerektiği ile ilgili kısımda haklısın. diğer konu çok çetrefilli. ::)
Elbette tam bir bilgiye sahip olmadığın için yapamayabilirsin.
Ben iyi niyetimle sana ve diğer arkadaşlarıma tekniği anlatmaya çalışıyorum. (Anlamak isteyenlerin kulakları büyüyor)
Yüksek kapasiteli bir diski sistem diski olarak tanıtamazsın. Adresleme yetmez. BIOS olsa olsa 512 KB hadi bilemedin 1MB hafızaya sahip bir donanımdır. Sen bu donanıma 1TB gibi yüksek bir kapasitenin I/O bilgilerini yazamazsın.
Apo arkadaşımızın yapacağı şey şudur.
WD yazılımını CD olarak temin edebilirse (bunun için senden yardım istedik) işini çok kolay halledecektir.
YAPILACAKLAR.
Sistemi bu CD ile boot edecek
HDD yi tanımlayacak ve komple ERASE komutu verecek.
Bölümlendirmeye geldiğinde boot bölümü için 100GB yaparsa hiç sorun olmadan sistemi yeniden kurabilecektir.
Bu yazılım aynı zamanda disk içerisindeki bad sektörleri de kontrol etmektedir. Böyle bir sorunu varsa en azından boot bölümünde sıkıntısı olmayacaktır.

seron

Peki bakalım.
Gelsin, duruma bakarız. Ama ben elimdeki ISOyu yüklesem bile, nasıl yapılacağını bilmiyorum.
kendisi nasıl karar verirse öyle yapalım.
Ben uğraşmak istemiyorum derse, bu defa alternatif yolları deneriz.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 28 Ekim 2016, 18:01:19Peki bakalım.
Gelsin, duruma bakarız. Ama ben elimdeki ISOyu yüklesem bile, nasıl yapılacağını bilmiyorum.
AMAÇ.
O iso dosyasını veya mümkünse CD nin kopyasını @ApoAtes 'e ulaştırabilirmisin.?

ApoAtes

Alıntı yapılan: seron - 28 Ekim 2016, 17:22:47Kafamdan olasılıklar yazayım:
"Sorun yok, bilgisayarımda görünüyor ve kurmaya çalışırken kopyalanan bazı yükleme dosyalarına ulaşılabiliyor."
Bilgisayar>sağtık>yönet>disk yönetimi. Önemli veri yoksa tüm partisyonları sil.
Bilgisayarı windows XP CDsiyle başlatıp tek bir partisyon oluştur, NTFS olarak biçimlendir.
Yeniden çalışan windowsa dönüp HDTune...
Bu HDTune benim için çok gerekli @Apoates . yani şu diskte bi b... var mı görelim, sorun olmadığını bir anlayalım.

PC açılışında ve bios da biçimlendirmek ve ardından windows kurmak istediğim disk gözüküyor.
Ancak bu disk takılı iken kendi PC'mde çalışan hdd ile kesinlikle kendi masaüstüme yada windows a ulaşamıyorum diyebilirim. Israrla sorunlu olan hdd ile açmaya çalışıyor ve onarım için hazırlanıyor yazısı çıkıyor bu geçtikten sonra otomatik reset atıyor. Onarma da yapmıyor bir süre onarılmaya hazırlanıyor dedikten sonra reset atıyor. Demek istediğim bilgisayarı açıp disk yönetimine ulaşamıyorum bu hdd bağlıyken.
Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 28 Ekim 2016, 17:57:28Elbette tam bir bilgiye sahip olmadığın için yapamayabilirsin.
Ben iyi niyetimle sana ve diğer arkadaşlarıma tekniği anlatmaya çalışıyorum. (Anlamak isteyenlerin kulakları büyüyor)
Yüksek kapasiteli bir diski sistem diski olarak tanıtamazsın. Adresleme yetmez. BIOS olsa olsa 512 KB hadi bilemedin 1MB hafızaya sahip bir donanımdır. Sen bu donanıma 1TB gibi yüksek bir kapasitenin I/O bilgilerini yazamazsın.
Apo arkadaşımızın yapacağı şey şudur.
WD yazılımını CD olarak temin edebilirse (bunun için senden yardım istedik) işini çok kolay halledecektir.
YAPILACAKLAR.
Sistemi bu CD ile boot edecek
HDD yi tanımlayacak ve komple ERASE komutu verecek.
Bölümlendirmeye geldiğinde boot bölümü için 100GB yaparsa hiç sorun olmadan sistemi yeniden kurabilecektir.
Bu yazılım aynı zamanda disk içerisindeki bad sektörleri de kontrol etmektedir. Böyle bir sorunu varsa en azından boot bölümünde sıkıntısı olmayacaktır.

@seron iso'yu upload edip yollama imkanın var ise kendim CD/DVD'ye yakıp bu akşam deneyebilirim abi.
Herkese verdiği bilgiler için teşekkür ederim. Bir kaç saate paydos edip eve geçeceğim ve anlatılanları deneyeceğim.
@Mr_YAMYAM usta oldu ki @seron abim upload edemedi... Bu yazılımı internetten bulma imkanımız yok mudur acaba?
Alıntı yapılan: seron - 28 Ekim 2016, 18:01:19Peki bakalım.
iso'yu yükleme şansın varsa @Mr_YAMYAM 'dan nasıl yapılacağına dair bilgi alabiliriz sanırım abi.

seron

İSOyu yüklemek sorun değil de, eve gidip arayıp bulup bilgisayara iso olarak alıp flaşa kopyalayıp, gelip... ;D
Yani yardım ederim. Ama şimdi değil.
Dur ben bir çare düşünüyorum.

ApoAtes

Alıntı yapılan: seron - 28 Ekim 2016, 18:09:30İSOyu yüklemek sorun değil de, eve gidip arayıp bulup bilgisayara iso olarak alıp flaşa kopyalayıp, gelip... ;D
Yani yardım ederim. Ama şimdi değil.
Dur ben bir çare düşünüyorum.
Beklemedeyim abi kusura bakma zahmet vericem sanırım accık  :):))

seron

sen şunu bir indirip CDye yazdırırmısın
https://www.partitionwizard.com/partition-wizard-bootable-cd.html

sistemi bunula başlatacağız ve tüm partisyonları silip diski RAW yapacağız. MBR falan fıstık gidecek haliyle.

Konu çatallanıyor ama bir seçim yapmalısın. şayet nasıl yapılacağını sana gösterecekse yamyam'ın yolundan gitmelisin. Zaten forumda bir başlık var videolu anlatmıştı. Ama başa beladır söyliyeyim.

İstemezsen bu indirdiğin Bootable CD ile birşeyler yapacağız.
Olur dersen nasıl yapılacağını anlatırım.

Mr_YAMYAM

Apo gardaş sen hangi şehirdeydin ?
Eğer Angaradaysan AT'la gel. 5dk da halledelim meseleyi.

ApoAtes

Alıntı yapılan: seron - 28 Ekim 2016, 18:23:21sen şunu bir indirip CDye yazdırırmısın
https://www.partitionwizard.com/partition-wizard-bootable-cd.html

sistemi bunula başlatacağız ve tüm partisyonları silip diski RAW yapacağız. MBR falan fıstık gidecek haliyle.

Konu çatallanıyor ama bir seçim yapmalısın. şayet nasıl yapılacağını sana gösterecekse yamyam'ın yolundan gitmelisin. Zaten forumda bir başlık var videolu anlatmıştı. Ama başa beladır söyliyeyim.

İstemezsen bu indirdiğin Bootable CD ile birşeyler yapacağız.
Olur dersen nasıl yapılacağını anlatırım.
iso'yu yollamanı isteyeceğim ancak uğraştırmamak için öncelikle şu partition wizardı cd ye yazdırıp deneyeceğim. Duruma göre yarın yada kontrol eder etmez buradan tekrar belirteceğim.
Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 28 Ekim 2016, 18:26:44Apo gardaş sen hangi şehirdeydin ?
Eğer Angaradaysan AT'la gel. 5dk da halledelim meseleyi.

Abi Ankara'da olsam bir çok kez ziyarete başını ağrıtmaya gelirdim şüphen olmasın  ;D  İstanbul'da ikamet ediyorum malesef  :-\
İkamet ettiğim çevrede de bilgisayar tamircisiyim deyip gezenler de çok var açıkcası. Ha tabiki bilgililer de var ancak önceliğim kendim çözmekten yanadır. Çünkü gerçekten en ufak bir tamire yada formata 40TL'den başlıyorlar :))

Mr_YAMYAM

Bu durumda şu önerim geçerlidir.
HDD yi kutuya koy ve başka bir PC ye takarak tüm bölümleri sil ve tek parça formatla.
Kendi PC nin BIOS'unu sıfırla ve HDD i tak kuruluma başla.

seron

O halde eve gidip gelmeliyim. Ah abicim yaktın beni yaktın... ;D

ApoAtes

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 28 Ekim 2016, 18:38:32Bu durumda şu önerim geçerlidir.
HDD yi kutuya koy ve başka bir PC ye takarak tüm bölümleri sil ve tek parça formatla.
Kendi PC nin BIOS'unu sıfırla ve HDD i tak kuruluma başla.
Elimde 2 adet PC var birisi bu HDD sorunu olan biriside kendime ait olan kullandığım PC. Ancak 3.5" HDD için elimde kutu olmadığı için bu biraz sorun olacak gibi... işten çıkayım da bir bakacağım ona da eve geçer geçmez.
Alıntı yapılan: seron - 28 Ekim 2016, 18:40:22O halde eve gidip gelmeliyim. Ah abicim yaktın beni yaktın... ;D
:)) Biraz yoracağım be abi hakkını helal et  ;D  ;D

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 28 Ekim 2016, 18:40:22O halde eve gidip gelmeliyim. Ah abicim yaktın beni yaktın... ;D
Ciğer arkadaşlarının hiç mi hatırı yok.
Biliyorsun ben yapardım da HDD yi sildim. Şimdi yeniden o datalara ulaşamam.

ApoAtes

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 28 Ekim 2016, 18:44:08Ciğer arkadaşlarının hiç mi hatırı yok.
Biliyorsun ben yapardım da HDD yi sildim. Şimdi yeniden o datalara ulaşamam.
Kırmaz @seron abim beni :))  lafını da esirgemiyor orası ayrı  ;D

Mr_YAMYAM

DUR DUR aklıma geldi.
@ApoAtes
PC de floppy var mı. İşin kolay.
Floppy yoksa maalesef.
http://support.wdc.com/knowledgebase/answer.aspx?ID=1211#dlgdos
Linki dikkatlice oku.
İlgili dosyayı indir. Yeni versiyon yayınlanmış. USB veya CD yüklenmeli.
Sadece alttaki write zero fill olayına dikkat et. Benim videoyu bulursam oradan izle.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=7NrDHa7FVVs

ApoAtes

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 28 Ekim 2016, 18:46:45DUR DUR aklıma geldi.
@ApoAtes
PC de floppy var mı. İşin kolay.
Floppy yoksa maalesef.
http://support.wdc.com/knowledgebase/answer.aspx?ID=1211#dlgdos
Floppy dediğimiz bu ise eğer PC de bağlı yok ancak eski kasalar var evde onların üzerinde vardı. Açıkcası floppy nedir ne işe yarar pek bilgim yok  O:)

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ApoAtes - 28 Ekim 2016, 18:52:48Floppy dediğimiz bu ise eğer PC de bağlı yok ancak eski kasalar var evde onların üzerinde vardı. Açıkcası floppy nedir ne işe yarar pek bilgim yok  O:)
Yok yok.
Önceki sürüm sadece floppy ile çalışıyordu.
Bir flash belleğe ya da CD ye bootable olarak bu yazılımı atabilirsen bu yazılım yeni versiyon.
DİKKAT.
Bootable CD oluşturulması konusunda tecrübelimisin. Eğer hallederim diyebiliyorsan linkteki Dlg5 adlı programı bu CD ye at ve CD yi yazdır.
Sonra sistemi bu CD ile boot et. (Biraz da ızgara et)  ;D

ApoAtes

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 28 Ekim 2016, 19:08:40Yok yok.
Önceki sürüm sadece floppy ile çalışıyordu.
Bir flash belleğe ya da CD ye bootable olarak bu yazılımı atabilirsen bu yazılım yeni versiyon.
DİKKAT.
Bootable CD oluşturulması konusunda tecrübelimisin. Eğer hallederim diyebiliyorsan linkteki Dlg5 adlı programı bu CD ye at ve CD yi yazdır.
Sonra sistemi bu CD ile boot et. (Biraz da ızgara et)  ;D
Bootable CD oluşturulmasında tecrübemvar diyemem ancak usb'ye windows isolarını yüklediğimizden farkı olacakmıdır acaba? Eğer varsa bootable cd oluşturmayı araştırıp yapabilirim sorun değil :)

seron

Alıntı yapılan: ApoAtes - 28 Ekim 2016, 18:52:48Açıkcası floppy nedir ne işe yarar pek bilgim yok  O:)
yeni nesil bunlar floppy'i ne bilsin :D disket disket. yeni anakartlarda takma yeri olmaz. Tabii yamyam abinin aklı eski usul çalıştığı için seni böyle uğraştırır durur.

işte iso:
http://s5.dosya.tc/server3/w8tiai/WD_ISO.rar.html
bunu disk yazdırma programının nero olur başka olur iso yazdır seçeneğini kullanarak CDye yazdırıyorsun.

İşler senin için çetrefilleşiyor. Madem yamyamın yolunu seçiyorsun, ben aşağıya bildiklerimi anlatıp çekileyim. Ben floppy mloppy bilmem.
-------------
Bu türden bir sorunda, disk çıkarılır ve BIOS sıfırlanıp uygun şekilde ayarlanır.
güç kesilir, disk bağlanır ve sistemde sorunsuz şekilde çalıştığı anlaşılır.(o bozuk windowstan başlamaya çalışır veya biosta marka modeli gözükür zaten)
Bu defa sistem yeniden başlatılırken, Minitool partition.... CDsi ile başlatılır.
Başlar başlamaz, disk tablosu görünür. o tablodaki her partisyon seçilip seçilip sil yapılır.
yukarı soldan APPLY - uygula denir.
disk tek parça haline gelir.
Şimdi bu diske kurulum denenir.

OLMADI.
HIRENS BOOT CD indirilir, CDye yazdırılır.
Sistem bununla başlatılır ve içerisinden portable açılan WİNXP seçilir.
(dikkat bu CD içerisinde windows vardır. bu windows HDDye kurulan bir windows değildir CD<---->ram arasında çalışır harddiske birşey yapmaz)
sistem bununla sorunsuz açılmalıdır. sorunsuz açıldığını nasıl anlarım? hata mesajı yok + görev çubuğunda saatin yanında siyah bir simge vardır o görünüyor ve basınca programlar listesi çıkıyorsa tamamdır.
buradan HD tune açılır, benchmark yapılır. resimlenir, flaşa atılır.
eğer sorunla karşılaşırsak, aynı yerde LLF aracı vardır. LOW LEVEL FORMAT çakacağız diske.
LLF uzun sürer bitince sistemi hala kapatmıyoruz yine hirens boot >>  winXP deyiz.
burada da Minitool partition magic yazılımı var. ister onunla, ister bilgisayarımla disk bölümü oluşturuyoruz.
bu portabıl windowsta disk yönetimi varmı bilmiyorum ama varsa buradan partisyon oluşturup uygulanır.bu işlem de uzun sürer; disk aynı zamanda formatlanacaktır çünkü. yoksa, minitool partisyon editörü çalıştırılıp bununla partisyon oluşturulur, uygula denir.
şayet diskinde hiçbir sorun yoksa sadece MBR ile ilgili bir sorunsa artık gönül rahatlığyla sistem kurulur.

hala olmuyorsa,...
ben aradan çekilede bilir veya gevezeliğe devam da edebilirim.