Windows 7 Ultimate x64 Kurulum başlıyor... sorunu hk yardım.

Başlatan ApoAtes, 27 Ekim 2016, 17:27:36

ApoAtes

Başlıkta da belirtmiş olduğum gibi bugüne kadar hiç yaşamadığım bir problem bu windowsu kurarken.
Kurulum başlıyor yazısında belki gelir niyetiyle 2 saat bile bekledim  :o
Farklı windows sürümleri (xp, win8, win10) de kurmayı denedim fakat yine aynı problem...
Bir fikri olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. Harddisk 2 hafta önce vatanbilgisayardan alındı. Kurulum yapmıştım ancak yaşadıkları bir kaç sorundan ötürü sistem açılmaz oldu.
"Kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı yeniden başlatılması gerekiyor..." diye bir sorun ile karşılaşıyorduk windows 10'da... Windows 7 kullanıyorlardı daha önceden ve memnun oldukları için bu problemden dolayı da kesinlikle masaüstüne ulaşılmayınca tekrar windows 7 ye geçirelim bu da bahanesi olsun dedik. Ancak hiç bir şekilde windows u kuramadık  ???

seron

Birden fazla nedeni olan sorun.

BIOS'a girebiliyorsan UEFI durumundan çıkarabilir misin sistemi.
HDD sökülebiliyorsa bir bilgisayara kasa içi (SATA) takarak HDTune testi de getir.

ApoAtes

Alıntı yapılan: seron - 27 Ekim 2016, 17:34:03Birden fazla nedeni olan sorun.

BIOS'a girebiliyorsan UEFI durumundan çıkarabilir misin sistemi.
HDD sökülebiliyorsa bir bilgisayara kasa içi (SATA) takarak HDTune testi de getir.
Abi bios'a girebiliyorum. UEFI olayını bilmiyorum ama eve geçer geçmez deneyeceğim.
HDD sökülebiliyor ancak kendi bilgisayarıma taktığım zaman bilgisayarım sürekli o hdd üzerinden sistemi açmaya çalışıyor. Kendi kullanmış olduğum HDD'den başlatamadım bir türlü o takılıyken. Aynı zamanda içinde windows 10 kurulu ancak dediğim gibi sorunlu açılmıyor.

UEFI durumu derken boot önceliğini değiştirmekten mi bahsediyorsun acep  ::)

mcan

seron

Tamam tamam anlaşıldı. Zaten anakartın UEFI modunda olsaydı win7 kurulumunu hiç başlatamayabilirdin.
UEFI olayı modern windowsları hızlı başlaması için yeni anakartlarda gelen bir özellik.

Kendi bilgiayarında açamıyorsan, disk önceliği durumunu dikkate almalısın. bilgisayar başlarken bir tuş ile (benim makinede F12) bir ekranı açarsın sana sorar hangisiyle başlatalım? sen de kendi diskini gösterir açarsın. olay bu. yapamazsan biostan kendi diskini FİRST BOOT yaparsın. yine olmadı;
-kendi sistemini başlatırsın.
-uyku moduna geçersin.
-kasayı açar o diski bağlarsın.
-bilgisayarı açarsın (uyku modundan direk masaüstüne çıkar)
-disk bilgisayarımda görünür.
-HDTune test yaparsın.
-resim çeker yüklersin.
ben diskden kuşkulanıyorum.

hala yapamazsan gel.
anakartı da kurcalayabiliriz.

ApoAtes

Alıntı yapılan: seron - 27 Ekim 2016, 18:21:53Tamam tamam anlaşıldı. Zaten anakartın UEFI modunda olsaydı win7 kurulumunu hiç başlatamayabilirdin.
UEFI olayı modern windowsları hızlı başlaması için yeni anakartlarda gelen bir özellik.

Kendi bilgiayarında açamıyorsan, disk önceliği durumunu dikkate almalısın. bilgisayar başlarken bir tuş ile (benim makinede F12) bir ekranı açarsın sana sorar hangisiyle başlatalım? sen de kendi diskini gösterir açarsın. olay bu. yapamazsan biostan kendi diskini FİRST BOOT yaparsın. yine olmadı;
-kendi sistemini başlatırsın.
-uyku moduna geçersin.
-kasayı açar o diski bağlarsın.
-bilgisayarı açarsın (uyku modundan direk masaüstüne çıkar)
-disk bilgisayarımda görünür.
-HDTune test yaparsın.
-resim çeker yüklersin.
ben diskden kuşkulanıyorum.

hala yapamazsan gel.
anakartı da kurcalayabiliriz.

Disk önceliği olayını denedim abi yinede kendi diskimle açılmadı. onu çıkarttığımda stabil çalışıyor tabiki ama o diğer hdd bağladığım zaman sürekli onda açmaya çalışıyor. uyku modunda bağlayıp deneyeceğim.

ApoAtes

Alıntı yapılan: mcan - 27 Ekim 2016, 18:19:42BAŞIMA GELDİ. ANA KART ARIZASI
Anakarttan olduğunu düşünmüyorum çünkü farklı diski takıp sorunsuz kurulum yaptım. Ancak asıl diskte yapamıyorum.

seron

Sen dediğimi bir yap yarın görüşelim.
Sorunun diskte büyük bir ihtimalle.
HDtune ile benchmark ve scandisc yap gel.

Mr_YAMYAM

HDD'in MBR kayıt verileri silinmediği takdirde sorun devam edecektir.

ApoAtes

Alıntı yapılan: seron - 27 Ekim 2016, 19:38:02Sen dediğimi bir yap yarın görüşelim.
Sorunun diskte büyük bir ihtimalle.
HDtune ile benchmark ve scandisc yap gel.
abi hddyi açamadım yine uyku moduyla da olmadı.
Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 27 Ekim 2016, 21:25:04HDD'in MBR kayıt verileri silinmediği takdirde sorun devam edecektir.

nasıl silebileceğim hakkında bilginiz varsa yardımlarınızı bekliyorum :-/

toyer

Alıntı yapılan: ApoAtes - 27 Ekim 2016, 19:30:37Disk önceliği olayını denedim abi yinede kendi diskimle açılmadı. onu çıkarttığımda stabil çalışıyor tabiki ama o diğer hdd bağladığım zaman sürekli onda açmaya çalışıyor. uyku modunda bağlayıp deneyeceğim.
biostan hangi harddiskten boot edecegini secebilirsiniz diye tahmin ediyorum. disk önceliğini 2 hardisk takılı iken yapın.

çalışan hardiski seçin. bilgisayar acılsın. işletim sistemini kurun hangi diske istiyorsanız.

ApoAtes

Alıntı yapılan: toyer - 27 Ekim 2016, 22:15:12biostan hangi harddiskten boot edecegini secebilirsiniz diye tahmin ediyorum.
Secebiliyorum ancak yinede digeriyle acmaya calisiyor

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ApoAtes - 27 Ekim 2016, 21:49:15nasıl silebileceğim hakkında bilginiz varsa yardımlarınızı bekliyorum :-/
Biraz çetrefillidir.
Eğer HDD in markası WD olsaydı benim ilkel programı önerecektim. Kesin sonuç alınırdı.
Diğer seçenekler için şunlar.
1 HDD bir external kutuya takılır.
2 Başka bir PC ye PC yi açtıktan sonra takılır.
3 Disk yönetiminden tüm bölümleri silinir ve tek parça format atılır.
4 Sistem kurulmak istenilen PC nin BIOS sıfırlanır. (Pil sök tak olayı) HDD takılmadan ve herhangi bir işlem yapılmadan yapılmalıdır.
5 Bu PC önce açılır BIOS ayarları (Saat maat ve diğer ayarlar) yapılır ve enter ile girilerek HDD olmadığını gösterir mesaj bir kez alınır.
6 HDD PC ye takılır ve PC ye elektrik verilerek non sistem or sistem disk mesajı alınır.
7 PC yeniden başlatılır ve HDD kurulum için yeniden bölümlendirilir. Örnek win7 için 100GB D için400GB falan.
Bu işlem yapılabiliyorsa zaten yeni bir kurulum yapılabilecek demektir. Kurulum prosedürlerine devam edilir.
Eğer USB den kurulum yapılıyorsa DİKKAT. Başıma geldi önceki kurulum kayıtları kaydedilmiş olabilir.

ApoAtes

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 27 Ekim 2016, 22:35:37Biraz çetrefillidir.
Eğer HDD in markası WD olsaydı benim ilkel programı önerecektim. Kesin sonuç alınırdı.
Diğer seçenekler için şunlar.
1 HDD bir external kutuya takılır.
2 Başka bir PC ye PC yi açtıktan sonra takılır.
3 Disk yönetiminden tüm bölümleri silinir ve tek parça format atılır.
4 Sistem kurulmak istenilen PC nin BIOS sıfırlanır. (Pil sök tak olayı) HDD takılmadan ve herhangi bir işlem yapılmadan yapılmalıdır.
5 Bu PC önce açılır BIOS ayarları (Saat maat ve diğer ayarlar) yapılır ve enter ile girilerek HDD olmadığını gösterir mesaj bir kez alınır.
6 HDD PC ye takılır ve PC ye elektrik verilerek non sistem or sistem disk mesajı alınır.
7 PC yeniden başlatılır ve HDD kurulum için yeniden bölümlendirilir. Örnek win7 için 100GB D için400GB falan.
Bu işlem yapılabiliyorsa zaten yeni bir kurulum yapılabilecek demektir. Kurulum prosedürlerine devam edilir.
Eğer USB den kurulum yapılıyorsa DİKKAT. Başıma geldi önceki kurulum kayıtları kaydedilmiş olabilir.
Bunu da deneyecegim bu arada hdd wd blue 1tb 64mb ustam

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ApoAtes - 27 Ekim 2016, 22:40:55Bunu da deneyecegim bu arada hdd wd blue 1tb 64mb ustam
Eğer WD ise @seron  ile iletişime geç. Ben ona bir CD yollamıştım. O CD ile sistemini başlatıp sorunsuzca HDD i sıfırlayabilirsin.
Bu CD dökümanları benim sistemde vardı ama bir süre önce tüm dökümanlarım kazara silinmişti. Seron konu ile ilgili yardımcı olabilirse (ISO gönderebilmek gibi) mesele kolaylıkla halledilir.
Bir de benim konu ile ilgili videom vardı
NOT:
O yazılımla sistemi başlatabilmek için bile BIOS sıfırlanması gerekebilir.

ApoAtes

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 27 Ekim 2016, 23:00:03Eğer WD ise @seron  ile iletişime geç. Ben ona bir CD yollamıştım. O CD ile sistemini başlatıp sorunsuzca HDD i sıfırlayabilirsin.
Bu CD dökümanları benim sistemde vardı ama bir süre önce tüm dökümanlarım kazara silinmişti. Seron konu ile ilgili yardımcı olabilirse (ISO gönderebilmek gibi) mesele kolaylıkla halledilir.
Bir de benim konu ile ilgili videom vardı
NOT:
O yazılımla sistemi başlatabilmek için bile BIOS sıfırlanması gerekebilir.
Bios sifirlamayi yaparim onda sorun yok bilgiler icin cok tesekkur ederim. @seron a ancak yarin ulasabilirim diye düşünüyorum.  Aksam isten gelince ilk isim bunu denemek olucak ustam sağol

Mustafa281

Alıntı yapılan: ApoAtes - 27 Ekim 2016, 17:27:36Başlıkta da belirtmiş olduğum gibi bugüne kadar hiç yaşamadığım bir problem bu windowsu kurarken.
Kurulum başlıyor yazısında belki gelir niyetiyle 2 saat bile bekledim  :o
Farklı windows sürümleri (xp, win8, win10) de kurmayı denedim fakat yine aynı problem...
Bir fikri olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. Harddisk 2 hafta önce vatanbilgisayardan alındı. Kurulum yapmıştım ancak yaşadıkları bir kaç sorundan ötürü sistem açılmaz oldu.
"Kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı yeniden başlatılması gerekiyor..." diye bir sorun ile karşılaşıyorduk windows 10'da... Windows 7 kullanıyorlardı daha önceden ve memnun oldukları için bu problemden dolayı da kesinlikle masaüstüne ulaşılmayınca tekrar windows 7 ye geçirelim bu da bahanesi olsun dedik. Ancak hiç bir şekilde windows u kuramadık  ???

Belkide sorun bad sector  ;D ki daha yeni aldım diyorsunuz benim kıllandığım yön flash disk flash bazen düzgün işlemez hele hele 1.0 ise benimde başıma geldi bu olay hdd nin elektronik kartı tam temas etmiyordu lehimledim bu sefer de disk seçme kısmında kalıyor idi flashı biçimlendirip başka kaynaktan indirip formatlayınca olmuştu anakartın suçu yok bence  ;D hem 64 bit kurmaya çalışıyorsunuz galiba eğer öyle ise bilgisayarınızın baştan sona tüm donanımının 64 bit desteği var mı bir kontrol edin siz şimdi tutupta ana kart intel core i3 ve ya i5 derseniz o ayrı tabi

ApoAtes

Bilgisayari ortalama 5 yildir stabil kullaniyoruz ve hep 64bit kullandik sistemi sorunsuz :) i3 4.nesil islemci 8gb ram 1gb 256 bit ekran karti vs. Var sistemde. Ancak hdd dusuk oldugu icin 1tblik aldik. 320gblik olanida ihtiyaci olan arkadasima verdim geri istemek bize gore degil istenmez de :) o yuzden bunu cozmem lazim yada garantiye yollamak son care :)

seron

Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle şu sözlerle başlamak istiyorum.
Forumda bilgisayarla ilgili konuları çok tartışıp "çok biliyor" gibi herşeye atlamamızdan dolayı arkadaşlar bizi kendimizi işin profesörü sanıyor zannetmesinler. Yamyam abi dahi böyle düşünüyordur. Yani biz ne biliyorsak, bildiğimizi çekinmeden paylaşmaya çalışıyoruz; çok bildiğimizi göstermeye çalışmıyoruz. Bu nedenle yorumlarımızı okuyan herkesin bunu gözönünde bulundurmasını rica ediyorum. Bilgisi olup da, çok konuşuyoruz diye karışmak istemeyen varsa gelsin buyursun. Dinleriz. İtirazımız varsa iletiriz, tartışırız...
--------

Konuya gelelim.
Bir arkadaşımız anakartın bozuk olabilme ihtimalinden bahsetmişti. Tabi ki olabilir neden olmasın. Ama öncelikle değerlendirmemiz gereken donanım henüz bu değil. Bu nedenle görmezden geldik, kusura bakmasın. Olabilir de yani...

Yamyam abinin bana göndermiş olduğu WD DLG bakım CDsi, sadece sistemde eski bir WD disk varsa doğru çalışmaktadır. Onun için apoates'in işine yaramaz. Yani, eğer taaa eskilerden kalma 80lik IDE disk yoksa, gerek yok.

Ben şunu öğrenmem lazım. İki disk takılıyken sistem inatla asıl diskinden açılıyor. Peki bu sorunlu disk bilgisayar menüsünde görünüyor mu? görünüyorsa tıklayıp girmeye çalışınca hata veriyor mu(bu diski biçimlendirmen gerekiyor diyor mu)
Yani durum nedir? Daha fazla detay lazım bana.

Kafamdan olasılıklar yazayım:
"Sorun yok, bilgisayarımda görünüyor ve kurmaya çalışırken kopyalanan bazı yükleme dosyalarına ulaşılabiliyor."
Bilgisayar>sağtık>yönet>disk yönetimi. Önemli veri yoksa tüm partisyonları sil.
Bilgisayarı windows XP CDsiyle başlatıp tek bir partisyon oluştur, NTFS olarak biçimlendir.
Yeniden çalışan windowsa dönüp HDTune...
Bu HDTune benim için çok gerekli @Apoates . yani şu diskte bi b... var mı görelim, sorun olmadığını bir anlayalım.

Eğer bir neticeye hiç varamazsak, Yukarıda Yamyam'ın dediği gibi format atılacak bilgisayarın BIOS'unu bir sıfırla. Aynen anlattığı gibi harddisksiz şekilde yapacaksın. tarih-marih ve boot seçeneklerini düzgünce yapılandırıp sonucu gör. BIOSda diskin gözüküp gözükmediği de önem taşıyor.

Bu şekilde bir devam edelim bakalım... Şayet konu uzayacak olursa TW ile bağlanmaya çalışalım...

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 28 Ekim 2016, 17:22:47..

Yamyam abinin bana göndermiş olduğu WD DLG bakım CDsi, sadece sistemde eski bir WD disk varsa doğru çalışmaktadır. Onun için apoates'in işine yaramaz. Yani, eğer taaa eskilerden kalma 80lik IDE disk yoksa, gerek yok.
YANLIŞ BİLGİ.
Düzeltelim.
WD yazılımı 48bit LBA adresleme desteğinin belirtilmediği durumlarda sistem diskine 132GB tan fazla format atamaz.
Anakart barier denilir ve zorla atılmaya çalışırsa bile HDD işe yaramaz.
LBA desteği belirtilir ya da HDD uygun şekilde bölümlenirse zaten bu uyarıyı dikkate almak gereksiz olacaktır.
Sistemde tek HDD varken WD yazılımı kontrol eder. DER Kİ:
Ben bu HDD i sistem diski (BOOTABLE) olarak formatlayacağım. Ancak sistem diskinin bootable olabilmesi için ilk sektörlerine BIOS konfigürasyon bilgileri yazılmak zorundadır. Aksi takdirde boot diski olamaz, STORAGE olur.
Ben o yazılımla 150GB, 320GB ve 500GB HDD lere işletim sistemi kurmuştum.