0-22V 10A Güç kaynağı.

Başlatan Mr_YAMYAM, 17 Kasım 2013, 22:40:38

Mr_YAMYAM

Gelişmeleri bize bildirirsen, olası sorunlar için ben dahil çok arkadaşımız yardımcı olacaktır.

kadir5656

Devreyi yapmaya çalıştım ama olmadı sanırsam

serkan_48

kesin olmadı ise devrenizi burada paylaşın varsa yanlış bir yönü yardımcı olalım.

ibbayram

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 06 Aralık 2013, 16:16:17Gelen özel istekler doğrultusunda devrenin PCB şemasını sunuyorum.

Konu içerisinde bulunan PCB çok eski yıllarda yapılmış olduğu için herhangi bir döküman bulunmamaktadır. Günümüz modern çizim programı ile yeniden düzeltilerek yapılmıştır.

cut ve load nedir
ATATÜRK'ÜN KURDUĞU BU ÜLKEDE ATATÜRK'ÇÜYÜM DİYENE VE CUMHURİYETİMİZİ KORUYA BİLENE SEVGİLERİMLE NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ibbayram - 30 Eylül 2016, 19:55:19cut ve load nedir
CUT. Kes. Yani voltajı kes.
LOAD. Yük. Yani yükle.

ibbayram

teşekkürler anladım ama şimdi bi sorum daha olacak devredeki tristör yerine ne kullanabiliriz tristör muadili veya başka bir devre elemanı ?
ATATÜRK'ÜN KURDUĞU BU ÜLKEDE ATATÜRK'ÇÜYÜM DİYENE VE CUMHURİYETİMİZİ KORUYA BİLENE SEVGİLERİMLE NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ibbayram - 30 Eylül 2016, 21:55:36teşekkürler anladım ama şimdi bi sorum daha olacak devredeki tristör yerine ne kullanabiliriz tristör muadili veya başka bir devre elemanı ?
Tristör en basit röledir. Tetik ucuna 0.6V civarı gerilim uygulandığında iletime geçer ve öylece kalır.
Tristör yerine birçok uygulama yapabilirsin ama devre karmaşık hale gelir.
Opamp veya transistörlü. REED Röle kullanmak zorundasın.
En mantıklısı tristiördür.

ibbayram

deli gibi gecenin bir yarısı devreyi yapıyorum ama elimde tristör yok o yüzden sordum :D gece gece toptantıma telefon açtım onda sadece bt 169 varmış datasheed lerine baktım bacaklar uyumlu olur dimi

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ibbayram - 30 Eylül 2016, 22:01:50deli gibi gecenin bir yarısı devreyi yapıyorum ama elimde tristör yok o yüzden sordum :D gece gece toptantıma telefon açtım onda sadece bt 169 varmış datasheed lerine baktım bacaklar uyumlu olur dimi
BT169 u bilmiyorum.
Tetik gerilimi 0.6V tan aşağıda ise o da olur.
Hatta koruma devresini hemen yapmak zorunda değilsin. Varsın tristör boş kalsın devre yine çalışır ama aşırı akımda devreyi koruyamazsın.
Tristör olmaksızın ŞÖNT üzerindeki gerilimi ölç. Çektiğin akıma göre 1V civarı gerilim düşümü oluyorsa devren çalışıyor demektir.

ibbayram

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 30 Eylül 2016, 22:10:18BT169 u bilmiyorum.
Tetik gerilimi 0.6V tan aşağıda ise o da olur.
Hatta koruma devresini hemen yapmak zorunda değilsin. Varsın tristör boş kalsın devre yine çalışır ama aşırı akımda devreyi koruyamazsın.
Tristör olmaksızın ŞÖNT üzerindeki gerilimi ölç. Çektiğin akıma göre 1V civarı gerilim düşümü oluyorsa devren çalışıyor demektir.

anladım çok teşekkürler bir sıkıntı olusa yazarım size bir mahsuru olmaz dimi

Mr_YAMYAM

Neden olsun.
Buradaysam yazarım. Yoksam yazamam sadece :D

ibbayram

çok çok teşekkürler adnan coşkun hocamada selamlar olsun :D

Adnancoskun

Alıntı yapılan: ibbayram - 30 Eylül 2016, 22:22:10
çok çok teşekkürler adnan coşkun hocamada selamlar olsun :D
Aleykum selam.....
Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.

ibbayram

hocam saygılar nasılsın bu ara mr yamyam çok teşekkürler devre sağlam  güzel çalışıyor eline emeğine sağlık

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ibbayram - 01 Ekim 2016, 00:29:02hocam saygılar nasılsın bu ara mr yamyam çok teşekkürler devre sağlam  güzel çalışıyor eline emeğine sağlık
Ben sadece bir devreyi paylaştım  ;)
Yapabilen ve başarılı netice alabilen arkadaşların ellerine sağlık.
Birileri fayadalanabiliyorsa bizim için daha bir önemlidir.

Alıntı yapılan: ibbayram - 01 Ekim 2016, 00:29:02hocam saygılar nasılsın bu ara mr yamyam çok teşekkürler devre sağlam  güzel çalışıyor eline emeğine sağlık
Alıntı yapılan: Adnancoskun - 01 Ekim 2016, 00:00:07Aleykum selam.....
Yıllardır forumlardayım. Kimseler bana ÖZEL SELAM göndermedi.
Sanırım YAMYAMLIK zor zenaat ;D  8)

Adnancoskun

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 01 Ekim 2016, 14:51:57Ben sadece bir devreyi paylaştım  ;)
Yapabilen ve başarılı netice alabilen arkadaşların ellerine sağlık.
Birileri fayadalanabiliyorsa bizim için daha bir önemlidir.
Yıllardır forumlardayım. Kimseler bana ÖZEL SELAM göndermedi.
Sanırım YAMYAMLIK zor zenaat ;D  8)
Onur hocam
Size taaaaaa kayseriden özel hemide çok özel selamlarımı iletiyorum
Saygı ve sevgilerimi sunuyorum...

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: Adnancoskun - 01 Ekim 2016, 16:14:33Onur hocam
Size taaaaaa kayseriden özel hemide çok özel selamlarımı iletiyorum
Saygı ve sevgilerimi sunuyorum...
Aleyküm selam hocam.
Angaraya yolunuz düşerse birer böcüklü çay içelim.
Belki sistemlerimi gösterip sizi de gudurtabilirim  ;D

Adnancoskun

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 01 Ekim 2016, 16:18:30Aleyküm selam hocam.
Angaraya yolunuz düşerse birer böcüklü çay içelim.
Belki sistemlerimi gösterip sizi de gudurtabilirim  ;D
Mutlaka uğrayacağım inşallah..
Şeref duyarım

ibbayram

ADNAN HOCAM HER YERDE SEN VARSIN SENİN İSMİNİ DUYUNCA GRURLANIYORUM https://www.youtube.com/watch?v=360tDjuLNZ8

Adnancoskun

Teşekkür ediyorum bülent
O birazcık da saçlarımızın ak olmasından kaynaklanıyor