[Tartışma] 4000 TL Oyun Bilgisayarı Toplama

Başlatan YunusGür, 29 Ağustos 2016, 19:03:42

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: GLSCGN - 07 Eylül 2016, 13:29:16Hangi işlemciyi aldın abi model numarası nedir ?
QX6700
135W idi yanılmıyorsam.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 07 Eylül 2016, 13:28:05Okin gardaş.
Bana uyup uymaması mesele değil. Sizlr Win8 e geçtim diye böbürlenirkene (Sanki win8 kurmak terfi etmek  ;D ) Ben XP kullanıyorum diye recep ile dalaşmıştım.
Win8 miş win 10 muş beni bağlamaz.
İşlemci AMD imiş intelmiş motorola imiş beni bağlamaz.
Benim tek bir kuralım vardır.
Bir donanımın kaynaklarda verildiği teknik değerlerini incelerim. O donanım işime yarıyorsa ve bütçeme uygunsa alırım. Verilen teknik değerlerde zaten bir uygulamayı (Veya oyunu) ne denli sağlıklı çalıştırabileceği bellidir.
Bir CORE2 E5400 ile QUAD QX6700 ü aynı kefeye koyamazsın. Her bir entegrenin birer KIÇ büyüklüğü vardır.
Kıçı büyük olan entegre de çok yük taşır.
Ama gelişen teknolojideki ince detaylar da gözardı edilemez. Öyle olsaydı 3-4GHZ hızında çalışan AMD işlemcilerşu an KRAL olurlardı.
Forum trollerine gelince.
Ne demek istediğimi aslında sen de anladın. Ama işine gelmiyor.
Bir işi tekniğine göre anlatan ve veren forumlar vardır.
Bir işi reklam amacıyla yapan forumlar vardır.
Bir işi kendi çıkarları doğrultusunda uygulayan forumlar vardır.
Recep ASUS firmasının temsilcilerindendi sanırım. Bana test için ASUS Ses kartlarını göndermişlerdi.
Bir audio-phile için o kartlar tam anlamıyla rezalet idi. @seron 'a hurdadan 20 kaada alıp göndermiş olduğum eski creative bile o yeni kartları katlıyordu.
Ama senin gibi bir oyuncu asusun bu ses kartlarını alsa öve döve bitiremez. Çünkü bu kartlarda sürücü optimizasyonu ve uyumu çok güzel yapılmış.
Bir oyuncu alır bu kartı takar PC ye kurar sürücülerini takır takır oyun oynar. Ama işin içinde ses kaydı ve örneklemesi varsa o kart beş para etmez.
ŞİMDİ GİT ARAŞTIR.
ASUS ses kartları hakkında forumlarda neler söylenmiş.
SOnra da alır kendin kullanırsın.

Bunlar mı benim işime gelmiyor ben bu forum tolleri yüzünden kaç defa kavga ettim sen bunu bilmiyormusun ? recep gibiler sevmediğim için tecnopatı bıraktım herşeyin en iyisi günceli diyorlardı benim işime gelmiyor değil senin işine gelmiyor sen herşeyi hesapla sonuca bağlarım diyorsun hayır bağlıyamazsın geçen ne dedin 1920x de 2gb bellek oyunlara yeter diyorsun ama yetmiyor 6 gb kullanım şartı var ama hesaplayınca yetiyor diyip önümüze koyuyorsun öle bir olay yok ben bunu anlatıyorum video getirip koyuyorum sallamıyorsun adamlar koskoca testini koymuşlar oraya yoksa banane amd imiş intel miş uyuz windows8 miş 10 muş tohumuna para vermedik bak yamyamlar sohbetine yazdım sana senin yanıldığın noktalar orda var oyunlar ile alakan olmadığı için yarattığı sorunlar ve ihiyaçlarını görmüyorsun herşey hesap kitap ile olsa güzel olurdu ben her gittiğim sitede adminler ile kavga etmişimdir nedenleride bellidir ssd diyorum giriş süresi diyorum hesap ile benim durumu çürütüyorsun ee ama ben video koydum kendi yaşadığımı sölüyorum ? ama hayır değeri yokki sende sen kendi hesabını bizden üstün tutuyorsun daha doğrusu benden diyim ben sana ne desem boş  oluyor bu yüzden bu tartışma konularına beni etiket etmeyin lütfen siz kendiniz görüşün madem ne diyimki .

YunusGür

Abiler bu böyle olmayacak :)
Herkes internete bir yere kendi görüşterini belirten bir video falan yüklesin. Anca bu sekilde çözülebilir belki.
Yamyam abi sana önceden dediğim konu hakkında ne düşünüyorsun?
Ben Angaraya gelcektim hani oyunları senin teknik verilere göre topladığın bir sistem vardı ona kurup deneyecektik.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 07 Eylül 2016, 13:36:21Bunlar mı benim işime gelmiyor ben bu forum tolleri yüzünden kaç defa kavga ettim sen bunu bilmiyormusun ? recep gibiler sevmediğim için tecnopatı bıraktım herşeyin en iyisi günceli diyorlardı benim işime gelmiyor değil senin işine gelmiyor sen herşeyi hesapla sonuca bağlarım diyorsun hayır bağlıyamazsın
geçen ne dedin 1920x de 2gb bellek oyunlara yeter diyorsun ama yetmiyor 6 gb kullanım şartı var ama hesaplayınca yetiyor diyip önümüze koyuyorsun
Seron'u dövmüştüm. Adam.. Pardon BEY akıllanmıştı.
Alıntı yapılan: seron - 04 Nisan 2016, 03:16:54Ayrıca,
söz vermiş olduğum üzere:
1- kendisine ve uygun görürse eşine bu yaz antalyanın meşhur ve kaliteli bir kebapçısından urfa kebabı, üzerine böcüklü çay ısmarlayacağım.
2- Kendisinden özür diliyorum, ben haksızım, boşu boşuna uğraştırdım. Kendisi bu konuda haklıydı.
3- Bundan sonra kendisinin hık dediği şeye mık demeye tövbe! ;D  o ne derse o olur...
Bu konuda seni de döverdim ama bu gibi iddiaları doğrulayabilmek için maddi kaynak gereklidir.
Toplarım çift işlemcili bir anakart.
Uygun bir ekran kartı. (Senin dediğin gibi 6GB RAM olanlardan değil) 2 veya 4GB RAM olanlardan.
Yüklerim bahsetmiş olduğun oyunu.
Yapılandırırım sistemimi.
Oynarım oyunu sonra kafana atarım.
Ama binlerce doları da çöpe atmış olurum.
Zaten günümüzdeki politika da bu. AL bir PC yi bir süre hevesle kullan sonra çöpe at ki birileri kazansın.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: YunusGür - 07 Eylül 2016, 13:47:56Abiler bu böyle olmayacak :)
Herkes internete bir yere kendi görüşterini belirten bir video falan yüklesin. Anca bu sekilde çözülebilir belki.
Yamyam abi sana önceden dediğim konu hakkında ne düşünüyorsun?
Ben Angaraya gelcektim hani oyunları senin teknik verilere göre topladığın bir sistem vardı ona kurup deneyecektik.
Şu an o sistemi temizledim.
QX6700 işlemci ve XP ile kendi işlerimin yapılması için hazırda bekliyor.
Antiböcük bile kurmadım ki sistem hantallaşmasın.
Ayrıca bu dediğin için çok zaman lazım. En az 1 hafta
O dediğim zamanlarda olsaydı yapardık.

GLSCGN

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 07 Eylül 2016, 13:30:59QX6700
135W idi yanılmıyorsam.

Hayırlı olsun güle güle kullan, önceki quad 8300 cpu yu ne yaptın.
Birde abi bu quad 9550 cpu mu daha iyi senin aldığın mı ?
Geçen d.h de gördüm adamlar 150-200 tl fiyatlarına satıyor bunlardan.

Not : Bu arada Gif çok komik :-)

okinkurt

Alıntı yapılan: GLSCGN - 07 Eylül 2016, 14:27:26Hayırlı olsun güle güle kullan, önceki quad 8300 cpu yu ne yaptın.

q9550 çok daha iyi bir işlemcidir tavan quad lardan birisi bu ay sonu elime geçicek birtane büyük ihtimal.

GLSCGN

Alıntı yapılan: okinkurt - 07 Eylül 2016, 14:28:35q9550 çok daha iyi bir işlemcidir tavan quad lardan birisi bu ay sonu elime geçicek birtane büyük ihtimal.

Kendine mi alıyorsun ?
Öyle ise hayırlı olsun.
Peki hangi işler icin kullanılacak.

okinkurt

Alıntı yapılan: GLSCGN - 07 Eylül 2016, 14:31:41Kendine mi alıyorsun ?
Öyle ise hayırlı olsun.
Peki hangi işler icin kullanılacak.

Bir arkadaşıma sistem topladık onda q9550 vardı benim sattığım gtx 660 ile kullanıyordu dedim bana ver işlemciyi oda hediye edicek bakalım 2. bir sistem kurucam düzgün amacı 2. bir test sistemi .

GLSCGN

Alıntı yapılan: okinkurt - 07 Eylül 2016, 14:34:03Bir arkadaşıma sistem topladık onda q9550 vardı benim sattığım gtx 660 ile kullanıyordu dedim bana ver işlemciyi oda hediye edicek bakalım 2. bir sistem kurucam düzgün amacı 2. bir test sistemi .

Ama o cpu için güzel bir anakart bulmak da oldukca zor heleki 775 soket kaliteli anakart baya zor bulunuyor.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: GLSCGN - 07 Eylül 2016, 14:27:26Hayırlı olsun güle güle kullan, önceki quad 8300 cpu yu ne yaptın.

Benim eski CPU Q8200 idi. Sıfır 190$ civarı bir para ile almıştım. QUAD serilerinin en alt işlemcisi.
Q9550 ile QX seriisi bazı özellikleri ile çarpışıyor. Tam olarak yorum yapabilmem için her iki işlemciyi de test etmem gerekiyor. Ancak şu anda elimde Q9300 var. Bu da Q9550 den biraz daha aşağıda olan bir işlemci.
Özgür için kurmuş olduğum PC de eski extreme sayılan yüksek CACHE'li işlemci kullanınca sistem uçmuştu.
Kendime de o işlemcinin bir üst modelinden almıştım. Şu an net bilgisayarımda kullanıyorum.
Bu olaydan sonra işlemciler üzerine araştırmaya girdim. Bir adet QX6700 ve bir adet Q9300 aldım. Aslında Q9400 almıştım ama arızalı çıktığı için mecburen Q9300 ile değişim yaptık. Adamın elinde Q9400 kalmamıştı.
Teknik veriler incelenerek ve tüm işlemciler sırasıyla iş bilgisayarımda test edilerek hangi işlemcinin uygun kalitede olduğuna karar vereceğim.

Alıntı yapılan: GLSCGN - 07 Eylül 2016, 14:43:05Ama o cpu için güzel bir anakart bulmak da oldukca zor heleki 775 soket kaliteli anakart baya zor bulunuyor.
Elimdeki anakart ICH10R chipsetli ASUS P5QSE
Her durumda her işlemciyi destekliyor. İşlemciden daha fazla para vermiştim zamanında.

okinkurt

Alıntı yapılan: GLSCGN - 07 Eylül 2016, 14:43:05Ama o cpu için güzel bir anakart bulmak da oldukca zor heleki 775 soket kaliteli anakart baya zor bulunuyor.

Onu ayarlarım bir şekilde ram vs var zaten.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 07 Eylül 2016, 14:49:52Benim eski CPU Q8200 idi. Sıfır 190$ civarı bir para ile almıştım. QUAD serilerinin en alt işlemcisi.
Q9550 ile QX seriisi bazı özellikleri ile çarpışıyor. Tam olarak yorum yapabilmem için her iki işlemciyi de test etmem gerekiyor. Ancak şu anda elimde Q9300 var. Bu da Q9550 den biraz daha aşağıda olan bir işlemci.
Özgür için kurmuş olduğum PC de eski extreme sayılan yüksek CACHE'li işlemci kullanınca sistem uçmuştu.
Kendime de o işlemcinin bir üst modelinden almıştım. Şu an net bilgisayarımda kullanıyorum.
Bu olaydan sonra işlemciler üzerine araştırmaya girdim. Bir adet QX6700 ve bir adet Q9300 aldım. Aslında Q9400 almıştım ama arızalı çıktığı için mecburen Q9300 ile değişim yaptık. Adamın elinde Q9400 kalmamıştı.
Teknik veriler incelenerek ve tüm işlemciler sırasıyla iş bilgisayarımda test edilerek hangi işlemcinin uygun kalitede olduğuna karar vereceğim.
Elimdeki anakart ICH10R chipsetli ASUS P5QSE
Her durumda her işlemciyi destekliyor. İşlemciden daha fazla para vermiştim zamanında.

O anakarttan banada lazım bir gece gelip araklıyım senden :D

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 07 Eylül 2016, 12:50:25Bu arkadaşımız o kadar kötek yedi ama hala BIOS mantığını bilmiyordu.
Bir ara bana kafa tutmaya da kalktı.
https://320volt.com/forum/index.php/topic,6987.0.html
Ama gelişmelerden sonra sistem oturunca @seron  da SUMSUĞU yiyip oturdu. ;D
Şimdi desek ki;
O kadar dayak yedin anlat şu BIOS içerisindeki STORAGE mantığını.
ACABA ANLATABİLİR Mİ ?

kısmen. :)
Ama o disk belasını anladım.
O olayda meselenin özü, yeni tip anakartlarda bios ayarlarının doğru yapılandırılmış olup olmadığından emin olunmadan sistem kurulmaması gerektiği.
Eski biosları biliyorsunuz. hani fare yoktur ekran ilkeldir. yeni anakartlarda bios aynı mantıkla çalışsa da daha da teferruat kazanmış,
kurulumda kullanıcının daha fazla uzman olması gerekmeye başlamış.
zira benim anakartımın bios ayarlarında, disk sisteminin özellikle kontrol edilerek istenen ayara getirilmesi gerektiğine yukarıdaki dayak olayından sonra şahit oldum. eskisi gibi al anakartı kur sistemi yok artık. anakartı alıp, önce disk dizilim ayarını doğru ayarlamalısın. bütün gavganın sebebi o idi. sorun da nasıl ortaya çıktı: iddiaya girdikten sonra yeni sistem kuramadım. ANA! bir de baktım ki anakart kurulum için iki harddisk istiyor...(ne demek istedim acaba ;)  ) bunu yamyam ağabeyin uyarısından ve bana verdiği bir yığın çizelgeden sonra anladım. şimdi aynı hataya düşmem artıkın.

okinkurt

Alıntı yapılan: seron - 07 Eylül 2016, 15:59:30kısmen. :)
Ama o disk belasını anladım.
O olayda meselenin özü, yeni tip anakartlarda bios ayarlarının doğru yapılandırılmış olup olmadığından emin olunmadan sistem kurulmaması gerektiği.
Eski biosları biliyorsunuz. hani fare yoktur ekran ilkeldir. yeni anakartlarda bios aynı mantıkla çalışsa da daha da teferruat kazanmış,
kurulumda kullanıcının daha fazla uzman olması gerekmeye başlamış.
zira benim anakartımın bios ayarlarında, disk sisteminin özellikle kontrol edilerek istenen ayara getirilmesi gerektiğine yukarıdaki dayak olayından sonra şahit oldum. eskisi gibi al anakartı kur sistemi yok artık. anakartı alıp, önce disk dizilim ayarını doğru ayarlamalısın. bütün gavganın sebebi o idi. sorun da nasıl ortaya çıktı: iddiaya girdikten sonra yeni sistem kuramadım. ANA! bir de baktım ki anakart kurulum için iki harddisk istiyor...(ne demek istedim acaba ;)  ) bunu yamyam ağabeyin uyarısından ve bana verdiği bir yığın çizelgeden sonra anladım. şimdi aynı hataya düşmem artıkın.

Seron ağabey senin net işi ne oldu bağlattınmı ?

seron

Yok len ne bağlatçam ;D
iki yıllık sözleşme imzalayıp gazıklanasım yok.

yalnız,
burada muhabbet gereksiz uzamaya başladı sanki.
hani bu konuda açılmış tartışma başlıkları var. sohbet bölgesi var oradan şeyetseniz?

Yukarıda birinizin bir lafı çok hoşuma kaçtı. yazan kim bilmiyorum:
"ne alıyorsam alırım. orada burada o da alınırmı diye hakaret ediyorlar"
hah gozüğünğ yağını seveyim.
bir ara akıllı telefon alacağım tuttu. General Mobile'in ilk telefonuna gözüm ilişti. gayet iyi. tam alacağım, biraz daha araştırayım derken bir inceleme videosunun altına birisi yorum yazmış:
"hadi len oradan fakir ayfonu, kaliteden anlamıyonuz ............un fakirleri"
bu yorum ne kadar iğrençse, ben de o telefondan o kadar iğrenerek vazgeçtim almadım. Canım sıkıldı çünkü.

Gençler,
İnsanlığı felakete uğratacak şeylerden birisi de bizzat "teknoloji"dir. teknolojinin kendisi değil; onu görgüsüzce kullan(dığını san)an insanoğlu faktöründen bahsediyorum.