Ana Menü

[Tartışma] 4000 TL Oyun Bilgisayarı Toplama

Başlatan YunusGür, 29 Ağustos 2016, 19:03:42

GLSCGN

Abicim ben seni çoğğğğğğ eyyyy anlıyorum.
Sen de beni anlarsan sevinirim.
Ben uygun fiyata oyun amaçlı bir pc den bahsettim.
Yoksa dediklerini bende biliyorum, kaldı ki ben de doların 1.70 olduğu zaman asus maxsimus V formula anakartına (pardon baba'kartına) 670 tl para vermezdim yoksa.
Bak abi ben çevremde pc isteyenlere şöyle kasa topladım geçen daha 2 tane kasa topladık.
 2 ci el i5 2400 aldım. 280 tl
2 ci el gtx460 aldım 180 tl        yada gtx660   250 tl         yada gtx760 350 tl  ( bunlar 2 ci el fiyatlar )
sıfır 1155 msı anakart 170 tl
sıfır corsair vs450 psu : 160 tl
sıfır ram 4+4 toplam 8 gb ddr3 1600 mhz : 160 tl
sıfır ssd 120 gb : 140 tl
2 ci el hurdacıdan temiz kasa 50 tl
dvd : 30 tl
kart okuyucu : 5 tl
cpu soğutucu : 80 tl

Yani anlayacağın toplam maliyeti seçeceğin parçaya göre değişir 1300-1500 tl arasında fulhd de çatır çatır oyun oynatır.
Ama high detay da ama medium da 60 fps alırsın seçeceğin konfigürasyona göre oynayacağın oyuna göre değişir.

500 tl ye güzel bir monitör al oldumu sana 2 bin tl  ohh miss

Not: daha yüksek fps isteyen cpu yu i5 2400 değilde i5 3570 K alır  güzel de cpu soğutucusu ile o.c yapıp 4.6 ghz de kullanır.
Ekran kartı olarak da takar kasaya RX 480 kartını daha yüksek fps çatır çatır oynar.

Tekrar not : 2 ci elde herkese güven olmaz tabi işini bilen herkes bir yolunu bulup satın alır.
İşini bilmeyen de dolandırılmaya yada bozuk mal satın almaya hazır olsun.

seron

Ben de katılıyorum.
işlemcilerin sağlam olduğu doğru. Çünkü piyasada arızalı hemen hiç işlemci yok desem yeridir. Bu nedenle listeden sadece işlemci düşülebilir ki;
bir kişi, yüksek performanslı işlemcisini düşük fiyattan satmak istemeyecektir. anca şansa kelepir bulunabilirse öyle.
Anakarttan kısamazsın, Ramdan azıcık kısarsın, Ekran kartı da zaten arkadaşlar oyun için topluyor, kısamıyoruz,...
Yanisi...
O'lum 4000TLye bilgisayar mı toplanır! diyesim geliyoooor, ama sonrasında kırılma gücenme olur diye vazgeçiyorum.
Allahtan vazgeçtiler de  ;D
Ne bileyim insan bilgisayarda oyun oynamamalı bence. daha doğrusu 4000TLlik bilgisayarı oyuna heder etmemeli. 4000TL ye makine toplamışsan bu makine sana ayda bir asgari ücret kazandırmalı ki, parayı bastım ama bununla ekmek yiyorum diyebilmelisin.
Ben şu anda 6 çekirdekli 8ramlı makinemde bir arkadaş için logomsu birşeyler yapıyorum. kazancım yıllar evvel verdiğim paraya değecek, çünkü "fayda" üretiyorum.
keşke bana gücenmeseniz de CAD yazılımlarına, EDA yazılımlarına, Görsel yazılımlar, Edit yazılımları, Ofis yazılımları, muhasebe yazılımlarına alışsanız.
o 4000TL yerine 500TL verir, bilmiyorduysam, MS office bilgisayar kursuna giderdim... bu gün işyerleri ofis kullanabiliyor musun diye sormuyor bile. e biliyorum deyip kullanamayan da yığınla. ama süper derecede biliyorsan, bir şıkkı daha elemiş oluyorsun.
------
uzattım, kendi kendime konuşuyorum. :D

Mr_YAMYAM

Dövizin uçuk olduğu günümüzde 4000TL lik PC çok iyi sayılmaz.
İdare edebilecek bir PC dir. Çünkü işlemci gücü fazla olmamaktadır.

Alıntı yapılan: GLSCGN - 06 Eylül 2016, 21:08:02Yoksa dediklerini bende biliyorum, kaldı ki ben de doların 1.70 olduğu zaman asus maxsimus V formula anakartına (pardon baba'kartına) 670 tl para vermezdim yoksa.
O babakarta bugün işlemci modifyesi yapabilirsen PC yi hızlandırma imkanın vardır. Sanırım 2011 soket idi.
Ekran kartı zaten sök tak olduğu için mesele bile değil.
İşte ben arkadaşlarıma bunu öneriyorum. PC toplamak bir işlemci bir ekran kartı seçimi ile olmaz. Bizim ET'siz @okinkurt  gibi 6 çekirdekli işlemciye birkaçyüz liralık anakart alırsan etrafı kemirirsin  ;D
İkinci el piyasasında söylediklerim geçerli değildir. Önemli olan ikinci el alınca verdiğin paranın hayrını görebilmektir.

okinkurt

Alıntı yapılan: seron - 06 Eylül 2016, 21:14:32Ben de katılıyorum.
işlemcilerin sağlam olduğu doğru. Çünkü piyasada arızalı hemen hiç işlemci yok desem yeridir. Bu nedenle listeden sadece işlemci düşülebilir ki;
bir kişi, yüksek performanslı işlemcisini düşük fiyattan satmak istemeyecektir. anca şansa kelepir bulunabilirse öyle.
Anakarttan kısamazsın, Ramdan azıcık kısarsın, Ekran kartı da zaten arkadaşlar oyun için topluyor, kısamıyoruz,...
Yanisi...
O'lum 4000TLye bilgisayar mı toplanır! diyesim geliyoooor, ama sonrasında kırılma gücenme olur diye vazgeçiyorum.
Allahtan vazgeçtiler de  ;D
Ne bileyim insan bilgisayarda oyun oynamamalı bence. daha doğrusu 4000TLlik bilgisayarı oyuna heder etmemeli. 4000TL ye makine toplamışsan bu makine sana ayda bir asgari ücret kazandırmalı ki, parayı bastım ama bununla ekmek yiyorum diyebilmelisin.
Ben şu anda 6 çekirdekli 8ramlı makinemde bir arkadaş için logomsu birşeyler yapıyorum. kazancım yıllar evvel verdiğim paraya değecek, çünkü "fayda" üretiyorum.
keşke bana gücenmeseniz de CAD yazılımlarına, EDA yazılımlarına, Görsel yazılımlar, Edit yazılımları, Ofis yazılımları, muhasebe yazılımlarına alışsanız.
o 4000TL yerine 500TL verir, bilmiyorduysam, MS office bilgisayar kursuna giderdim... bu gün işyerleri ofis kullanabiliyor musun diye sormuyor bile. e biliyorum deyip kullanamayan da yığınla. ama süper derecede biliyorsan, bir şıkkı daha elemiş oluyorsun.
------
uzattım, kendi kendime konuşuyorum. :D

Pahallı anakarta gerek yok oyun pc sinde bin tl lik anakart ile 200 lük gram farketmiyor birçok makale var biraz araştır seron abi bana hak vericeksin :)

GLSCGN

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 06 Eylül 2016, 22:14:01Dövizin uçuk olduğu günümüzde 4000TL lik PC çok iyi sayılmaz.
O babakarta bugün işlemci modifyesi yapabilirsen PC yi hızlandırma imkanın vardır. Sanırım 2011 soket idi.
İşte ben arkadaşlarıma bunu öneriyorum. PC toplamak bir işlemci bir ekran kartı seçimi ile olmaz. Bizim ET'siz @okinkurt  gibi 6 çekirdekli işlemciye birkaçyüz liralık anakart alırsan etrafı kemirirsin  ;D
İkinci el piyasasında söylediklerim geçerli değildir. Önemli olan ikinci el alınca verdiğin paranın hayrını görebilmektir.

1155 soket ancak şimdi ben bu cpu ya o.c yapsam.
Misal 4.6 ghz de gtx 1080 filan takarım.
Darboğaz da yapacağını pek sanmıyorum.

GLSCGN

Alıntı yapılan: okinkurt - 06 Eylül 2016, 22:23:24Pahallı anakarta gerek yok oyun pc sinde bin tl lik anakart ile 200 lük gram farketmiyor birçok makale var biraz araştır seron abi bana hak vericeksin :)

Doğrudan fark olmayabilir ama ikimizde de aynı cpu farklı anakartlar var.
o.c yapsak kimin sistem daha stabil olur ?
Diyelimki sen de bende 4.8 ghz lere o.c edip gtx1080 ti modeli ekran kartı çıktı kullanmak istedik ee ne olacak.
Senin anakart stabil değil hata verip duruyor.
O kadar yüksek ghz ler çıkamadın ee bu sefer de fps düşecek.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 06 Eylül 2016, 22:14:01Dövizin uçuk olduğu günümüzde 4000TL lik PC çok iyi sayılmaz.

Fx lerdeki fps sorunu sade anakart dan değil işlemciden kaynaklı forumlarda her türlü anakart ile bu sorunu yaşıyan var zaten gelmiş geçmiş en kötü amd serisi olarak tarihte yerini aldı.

Alıntı yapılan: GLSCGN - 06 Eylül 2016, 22:29:09Doğrudan fark olmayabilir ama ikimizde de aynı cpu farklı anakartlar var.
o.c yapsak kimin sistem daha stabil olur ?
Diyelimki sen de bende 4.8 ghz lere o.c edip gtx1080 ti modeli ekran kartı çıktı kullanmak istedik ee ne olacak.
Senin anakart stabil değil hata verip duruyor.
O kadar yüksek ghz ler çıkamadın ee bu sefer de fps düşecek.

O.c için özel anakartlar zaten pahallı bütçe meselesi bu diğer parçalardan kısmamıza sebeb olacaksa anakarta abanılmaz benim dediğim bu :)

Şunuda ekliyim idare eder dediğiniz pc bu ben bundan daha zayıf kart ile her haltı oynuyorum nasıl idarelik anlamadım vallahi

Oyun bakış açımız farklı sistem yönüde öle :) oyun piyasası başka noktalarda geziyor yamyam abi.

YunusGür

Abiler ben önceki sayfalarda zaten toplanabilecek en iyi sistemi topladım. Ama hala neyin tartışmasını yapıyoruz anlamadım ?

GTX 1060, i5 6500 ve H170 çipsetli sistem toplamıştım. Her parçasını alarak topladım hem de. Ekran kartını sonra alacak olsak zaten i7 ve sağlam anakartlı bi sistem toplanabilirdi. Bunu daha önce söyledim.

Sistem toplandıktan sonra sadece oyun oynanacak. Ekran kartını sonra almak gibi bir durum da olamaz. Bunu da daha önce söyledim.

seron

Şu işlemcileri hala 5gigahertzin üstüne çıkaramadılar arkadaş. skylake serisi çıktı daha hala 3.xlerde geziyor. utanmasalar 1ghz yaacaklar diye espiri yapacağım ama utanmadılar! 1.1Ghz işlemci var. bildiğin bilgisayar işlemcisi bu... bir nokta birrr gigaherzzz, düşün. çift çekirdekli işlemci... bildiğim kadarıya ürünlerini gazık fiyattan satan "ELMA" da kullanıyor o işlemciyi.

okinkurt

Alıntı yapılan: YunusGür - 06 Eylül 2016, 22:48:07Abiler ben önceki sayfalarda zaten toplanabilecek en iyi sistemi topladım. Ama hala neyin tartışmasını yapıyoruz anlamadım ?

GTX 1060, i5 6500 ve H170 çipsetli sistem toplamıştım. Her parçasını alarak topladım hem de. Ekran kartını sonra alacak olsak zaten i7 ve sağlam anakartlı bi sistem toplanabilirdi. Bunu daha önce söyledim.

Sistem toplandıktan sonra sadece oyun oynanacak. Ekran kartını sonra almak gibi bir durum da olamaz. Bunu da daha önce söyledim.

Biz tartışmayı seviyoruz :D :D :D

Alıntı yapılan: seron - 06 Eylül 2016, 22:49:19Şu işlemcileri hala 5gigahertzin üstüne çıkaramadılar arkadaş. skylake serisi çıktı daha hala 3.xlerde geziyor. utanmasalar 1ghz yaacaklar diye espiri yapacağım ama utanmadılar! 1.1Ghz işlemci var. bildiğin bilgisayar işlemcisi bu... bir nokta birrr gigaherzzz, düşün. çift çekirdekli işlemci... bildiğim kadarıya ürünlerini gazık fiyattan satan "ELMA" da kullanıyor o işlemciyi.

İntel , amd gibi ghz abartıp çöpe çevirmiyor sadece ghz önemli değil kartta sadece belleğin olmadığı gibi bendeki işlemci 3.5 ghz her kartı besliyebilir üstü fuzuli.

YunusGür

Alıntı yapılan: seron - 06 Eylül 2016, 22:49:19Şu işlemcileri hala 5gigahertzin üstüne çıkaramadılar arkadaş. skylake serisi çıktı daha hala 3.xlerde geziyor. utanmasalar 1ghz yaacaklar diye espiri yapacağım ama utanmadılar! 1.1Ghz işlemci var. bildiğin bilgisayar işlemcisi bu... bir nokta birrr gigaherzzz, düşün. çift çekirdekli işlemci... bildiğim kadarıya ürünlerini gazık fiyattan satan "ELMA" da kullanıyor o işlemciyi.

Abi orada 5 ghz yazması birçey ifade etmiyor. Yeni teknolojiler zaten 5 Ghz  hızı veriyor sana. Orada 3.6 Ghz yazsa bile.
 Bu ekran kartlarını bitine ve gigabayte ına bakarak değerlendirmek gibi birşey oldu. Dediğin eskideydi, günümüzde böyle birşey kalmadı.

seron

Alıntı yapılan: YunusGür - 06 Eylül 2016, 22:51:31Abi orada 5 ghz yazması birçey ifade etmiyor. Yeni teknolojiler zaten 5 Ghz  hızı veriyor sana. Orada 3.6 Ghz yazsa bile.
 Bu ekran kartlarını bitine ve gigabayte ına bakarak değerlendirmek gibi birşey oldu. Dediğin eskideydi, günümüzde böyle birşey kalmadı.
Ben bunu anamadım.
Bir şlemcinin üzerinde:
3.5Ghz ve atıyorum 6M keş yazıyorsa,
...?
yani nasıl eskindendi?
Ben overlok sevmem yalnız onu söyliyeyim...

YunusGür

Alıntı yapılan: seron - 06 Eylül 2016, 22:53:06Ben bunu anamadım.
Bir şlemcinin üzerinde:
3.5Ghz ve atıyorum 6M keş yazıyorsa,
...?
yani nasıl eskindendi?
Ben overlok sevmem yalnız onu söyliyeyim...

AMD de yüksek Ghz işlemcilere bak abi. Hangisi bir intel işlemci edebilir ?
Adamlar 5 Ghz koymuyorlar demekki yeterli geliyor.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 06 Eylül 2016, 22:30:19Fx lerdeki fps sorunu sade anakart dan değil işlemciden kaynaklı forumlarda her türlü anakart ile bu sorunu yaşıyan var zaten gelmiş geçmiş en kötü amd serisi olarak tarihte yerini aldı.

O.c için özel anakartlar zaten pahallı bütçe meselesi bu diğer parçalardan kısmamıza sebeb olacaksa anakarta abanılmaz benim dediğim bu :)
Aynı PC yi kullanan @GLSCGN  ' a ben team üzerinden bir Cila çekmiştim, Hakan dedi ki ;
AABİ PC YAĞ GİBİ OLDU  ;D
Ben O'nun yalancısıyım. Yalansa gelsin kendisi söylesin :D
O forumlarda söylenilenler bence dedikodudur. Mutlaka ki 300TL lik bir işlemci 6 çekirdekli de olsa belli bir kapasitesi olur. Üstelik 6 çekirdekli bir İ7 ile kıyaslayamazsın.
O zaman AMD üreticileri git İ7 al derler :D
O.C işi için anakarta para verilmez. Anakartın veriyolları hızı ve stabilizesi para tutar. Çünkü yapılandırma ucuz değildir.
Esasen O.C işlemid işlemci için değil anakart için yapılır. Adı üstünde AŞIRI SAAT.
Aşırı saat işlemi anakart üzerindeki tüm donanımların çalışmasını etkiler. Çünkü saat hızı değiştirildiğinde tüm donanımların da aynı hıza ayak uydurması gereklidir.
Bazı anakarlarda derler ki
FSB 1600 with OC
Bu ifade demektir ki.
Bu anakarttaki donanımlar 1333MHz DDR3 RAM hızı için 444MHz tir. Eğer daha hızlı çalıştırılmak isteniyorsa 533MHz veri yolu ile çalıştırılabilir. Bu takdirde RAM hızı 1600MHz olacaktır.
Yani bu anakartın iç donanımları 533MHz te çalışabilir denilmektedir.
333MHz gibi saat hızında çalışan işlemciler (EXTREME veya QUAD serisi) bile çoğu anakartlarda 233MHz hızında anca çalıştırılmaktadırlar. Bu yüzden işlemci tam performansla çalışmamaktadır.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 06 Eylül 2016, 22:55:58Aynı PC yi kullanan @GLSCGN  ' a ben team üzerinden bir Cila çekmiştim, Hakan dedi ki ;
AABİ PC YAĞ GİBİ OLDU  ;D
Ben O'nun yalancısıyım. Yalansa gelsin kendisi söylesin :D
O forumlarda söylenilenler bence dedikodudur. Mutlaka ki 300TL lik bir işlemci 6 çekirdekli de olsa belli bir kapasitesi olur. Üstelik 6 çekirdekli bir İ7 ile kıyaslayamazsın.
O zaman AMD üreticileri git İ7 al derler :D
O.C işi için anakarta para verilmez. Anakartın veriyolları hızı ve stabilizesi para tutar. Çünkü yapılandırma ucuz değildir.
Esasen O.C işlemid işlemci için değil anakart için yapılır. Adı üstünde AŞIRI SAAT.
Aşırı saat işlemi anakart üzerindeki tüm donanımların çalışmasını etkiler. Çünkü saat hızı değiştirildiğinde tüm donanımların da aynı hıza ayak uydurması gereklidir.
Bazı anakarlarda derler ki
FSB 1600 with OC
Bu ifade demektir ki.
Bu anakarttaki donanımlar 1333MHz DDR3 RAM hızı için 444MHz tir. Eğer daha hızlı çalıştırılmak isteniyorsa 533MHz veri yolu ile çalıştırılabilir. Bu takdirde RAM hızı 1600MHz olacaktır.
Yani bu anakartın iç donanımları 533MHz te çalışabilir denilmektedir.
333MHz gibi saat hızında çalışan işlemciler (EXTREME veya QUAD serisi) bile çoğu anakartlarda 233MHz hızında anca çalıştırılmaktadırlar. Bu yüzden işlemci tam performansla çalışmamaktadır.

Abi benim tecrübe ettiğim şeyler dedikodu değildir ! ben aldım kullandım rezaletti araştırdım daha iyi donanımlar ile benzer sorunlar hep var amd de adam niye yalan söliyecek para vermiş almış dert yanıyor 700 tl lik sabertoth almış ? bizim dediklerimizi sallamıyorsan biz hiç yazmayalım o halde ? fx zaten Windows da akıcıdır o sistemi getirin oyun kuralım bütün sorunları yayarım önünüze oyun motorları çok çekirdek kullanmamaktadır ve fx tek çekirdeğin 2 modüle ayrılmasından 8 çekirdek elde ediyor buda çekirdek başı performansı bitiriyor ve oyunlarda nal topluyor ben bunları tek tek koydum her forumda hep birşy diyorsunuz dediğim gibi sallanmıyorsak yazmıyalım biz buraya iyicep iknik sepeti yaptınız benim 18 yılım oyun ile geçti ben bir oyunda her türlü pisliği inciriği inceliyorum hobim bu bizim hakan bilir ne kadar takıntılı olduğumu ben test ettim FX önermiyorum önerenede saygı duyarım ama benim tecrübelerime dedikodu demeyin lütfen ..

Neyse abilerim ve arkadaşlarım bu konu fazla uzadı benden bu kadar arkadaşta zaten vaz geçmiş herkese iyi akşamlar.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 06 Eylül 2016, 23:03:56Abi benim tecrübe ettiğim şeyler dedikodu değildir ! ben aldım kullandım rezaletti araştırdım daha iyi donanımlar ile benzer sorunlar hep var amd de adam niye yalan söliyecek para vermiş almış dert yanıyor 700 tl lik sabertoth almış ? bizim dediklerimizi sallamıyorsan biz hiç yazmayalım o halde ? fx zaten Windows da akıcıdır o sistemi getirin oyun kuralım bütün sorunları yayarım önünüze oyun motorları çok çekirdek kullanmamaktadır ve fx tek çekirdeğin 2 modüle ayrılmasından 8 çekirdek elde ediyor buda çekirdek başı performansı bitiriyor ve oyunlarda nal topluyor ben bunları tek tek koydum her forumda hep birşy diyorsunuz dediğim gibi sallanmıyorsak yazmıyalım biz buraya iyicep iknik sepeti yaptınız benim 18 yılım oyun ile geçti ben bir oyunda her türlü pisliği inciriği inceliyorum hobim bu bizim hakan bilir ne kadar takıntılı olduğumu ben test ettim FX önermiyorum önerenede saygı duyarım ama benim tecrübelerime dedikodu demeyin lütfen ..
Esas beni sallamayan sizlersiniz.
4 sene kadar önce çipirdekte iken bir vatandaş ta AMD sistem kullanıyordu. Yana döne bana gelmişti hatırlarsan.  O yıllarda 4 çekirdekli AMD ler vardı. Sistemine bir cila çekmiştim vatandaş ellerimi öpüp yüzümü yalayarak gitmişti  ;D
AMD ile ilk defa haşırt neşirt olmuyorum. Çift çekirdeklilerinden beridir bir sürü PC topladım Çoğu da oyuncular içindi. Çift çekirdekli bir AMD PC yi ben HD videolarım için evde HT-PC olarak kullanmaktayım.
Senin kullanmış olduğun o AMD hatalı üretim de olabilir. Buna da sözüm yok.
Ama 200-300TL ye almış olduğun işlemciden ULTRA DETAY ve RENDER kabiliyeti beklersen zaten sözüm yoktur.
 Eğer AMD ile sistem kulracaksan işlemciden performans alabilmen için bazı koşulları yerine getirmelisin.
1 Anakart ve veriyolları. AMD de bu sıkıntıdır çünkü amd FSB saat hızı 200MHz tir. Bu hızda çalışan bir işlemciye değil anakart SCSI veriyolu bile olsa kör topal çalışıyor demektir.

O yıllarda da söylemiştim.
AMD ALMA
Alacaksan anakarta dikkat etmelisin.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 06 Eylül 2016, 23:15:40Esas beni sallamayan sizlersiniz.
4 sene kadar önce çipirdekte iken bir vatandaş ta AMD sistem kullanıyordu. Yana döne bana gelmişti hatırlarsan.  O yıllarda 4 çekirdekli AMD ler vardı. Sistemine bir cila çekmiştim vatandaş ellerimi öpüp yüzümü yalayarak gitmişti  ;D
AMD ile ilk defa haşırt neşirt olmuyorum. Çift çekirdeklilerinden beridir bir sürü PC topladım Çoğu da oyuncular içindi. Çift çekirdekli bir AMD PC yi ben HD videolarım için evde HT-PC olarak kullanmaktayım.
Senin kullanmış olduğun o AMD hatalı üretim de olabilir. Buna da sözüm yok.
Ama 200-300TL ye almış olduğun işlemciden ULTRA DETAY ve RENDER kabiliyeti beklersen zaten sözüm yoktur.
 Eğer AMD ile sistem kulracaksan işlemciden performans alabilmen için bazı koşulları yerine getirmelisin.
1 Anakart ve veriyolları. AMD de bu sıkıntıdır çünkü amd FSB saat hızı 200MHz tir. Bu hızda çalışan bir işlemciye değil anakart SCSI veriyolu bile olsa kör topal çalışıyor demektir.

O yıllarda da söylemiştim.
AMD ALMA
Alacaksan anakarta dikkat etmelisin.

Biz seni sallamasak burda ne işimiz var abi elektronik özürlüyüz biz :D amd aldık test ettik beğenmedik tecrübe etmiş olduk ama 200 tl yi bile hak etmiyor inan bu işlemciyi önermeyi bıraktı forumlar bile amd ZEN çıkartıcak yeni seride onlar nasıl olur bilmem ben amd düşmanı değilim iyi yapsın alalım.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 06 Eylül 2016, 23:20:20Biz seni sallamasak burda ne işimiz var abi elektronik özürlüyüz biz :D amd aldık test ettik beğenmedik tecrübe etmiş olduk ama 200 tl yi bile hak etmiyor inan bu işlemciyi önermeyi bıraktı forumlar bile amd ZEN çıkartıcak yeni seride onlar nasıl olur bilmem ben amd düşmanı değilim iyi yapsın alalım.
Yoh gardaş sen şunu anlamıyorsun.
AMD ucuz ürün satıyor. İntel işin patronu.
Ancak bir İ7 den %100 performans alabiliyorsan aynı sınıftaki bir AMD den %50 performans alabilirsin.
Bunun sebebini söyledim anakart saat hızıdır.
Yani 3.5GHz lik işlemci kendi frekansında rahat rahat çalışıyor, Tabiri caizse KÖPEK gibi ısınıyor ama anakarttaki diğer donanımlar yavaş kalıyor. Anakarttaki diğer donanımlar yavaş kalınca da işlemci %100TDP hızında boşu boşuna beklemiş gibi oluyor.
Yahu hiç mi AMD işlemcili PC nin speccy görüntüsüne bakmadınız.
Baksanız ne ;D
Orada yazan FSB saat hızı 200MHz miş kimin umurunda.
Ne anlama geldiğini bile bilmezsiniz. Sonra dersiniz ki ben bu işin uzmanıyım.  >:(

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 06 Eylül 2016, 23:27:10Yoh gardaş sen şunu anlamıyorsun.
AMD ucuz ürün satıyor. İntel işin patronu.
Ancak bir İ7 den %100 performans alabiliyorsan aynı sınıftaki bir AMD den %50 performans alabilirsin.
Bunun sebebini söyledim anakart saat hızıdır.
Yani 3.5GHz lik işlemci kendi frekansında rahat rahat çalışıyor, Tabiri caizse KÖPEK gibi ısınıyor ama anakarttaki diğer donanımlar yavaş kalıyor. Anakarttaki diğer donanımlar yavaş kalınca da işlemci %100TDP hızında boşu boşuna beklemiş gibi oluyor.
Yahu hiç mi AMD işlemcili PC nin speccy görüntüsüne bakmadınız.
Baksanız ne ;D
Orada yazan FSB saat hızı 200MHz miş kimin umurunda.
Ne anlama geldiğini bile bilmezsiniz. Sonra dersiniz ki ben bu işin uzmanıyım.  >:(

Sende birtane oyunu incelemiyorsun oyunlardan ne halt ve ne yok sonra işin ayrıntısında boğuluyoruz abi ben işin uzmanı değilim zaten öle bir düşüncem yok ama oyunun uzmanıyım o konuda geri adım atmam fps drop yapan bir işlemcinin savunulacak yanı yoktur 300 tl imiş tamam i3 lrde 300 tl böle bir sorun yok amd ne alıcam ben bir sölem varsa kanıt gerekir bana oyun oynıyan amd sistem göster kendi elinden ben de tamam abey teslim diyim .

Oyunlar çoklu çekirdek kullansın motorlar düzeldi amd sıkıntısız cpu serisi çıkardıda biz ondan mualefet ediyoruz sanki

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 06 Eylül 2016, 23:38:45Sende birtane oyunu incelemiyorsun oyunlardan ne halt ve ne yok sonra işin ayrıntısında boğuluyoruz abi ben işin uzmanı değilim zaten öle bir düşüncem yok ama oyunun uzmanıyım o konuda geri adım atmam fps drop yapan bir işlemcinin savunulacak yanı yoktur 300 tl imiş tamam i3 lrde 300 tl böle bir sorun yok amd ne alıcam ben bir sölem varsa kanıt gerekir bana oyun oynıyan amd sistem göster kendi elinden ben de tamam abey teslim diyim .
O zaman bastıracaksın parayı İ yedi alacaksın. Paran yetmezse İ yemediler de işini görür :D

Haa unutmadan.
Bu gün hurdacıda bir AMD dizüstü gördüm. Usulen fiyat istedim. Vatandaş 1000 gayme dedi.
Ben de ohara dedim 1000TL ye AMD işlemcili hem de dizüstü PC olur mu dedim. Daha ucuz İ3 ler İ5 ler varkene.
Adam hiç üşenmedi bir oyun başlattı cams gibi. Ecik gıcıklığına çevirdi fırıl fırıl full FPS.
Sırf bilimsellik adına aabi dedim bi deneme yapabilirmiyiz. YAP dedi.
Oyunu kapattık benim USB den 10 Dk lık bir SD video koydum. Uyduruk kameramla çekilmiş bir video.
Windows movie maker e yükleyip 1080P yap ulan dedim.
10 dk lık videoyu 15 dk gibi kısa sürede yaladı yuttu :D Isı mısı da hiçbirşey yoktu.
Bu da AMD.
Ama sistem orijinal üretim ve markalı bir PC.
Oyun oynamasam da çok oyuncu tanıyorum. Forumdakiler değil görüştüklerim.